• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

Herkesin tek tek doğum gününü hatırlatıp bana seninki ne zaman diye sormaması normal mi peki? Geçen sene de öyle yaptı. Bu sene de aynısını yapıyor. Doğum günü kutlamaya karşı değilim aksine bizim ailede de hep ben organize ederim ederim. Ama bana hiç sormaması normal mi gerçekten? Hemde ikinci defa.
Sen neden bir adım atmıyorsun sole düşün eşinin ailesi ile aran güzel olursa okadar huzurun olur ama nekadar onları eleştirip adım atmazsan okadar eşin le de aran açılır bunu sadece senin doğum günün hatirlamadilar die de deil.bence
Hepimizin aile yapısı fark li hic kimse alışkın olmadığı kisilerle muhatap olmak zorunda. Son mesajlarını yeni okudum hamile oldgunu ev taşıdığını bence senin kırgınlığın sadece doğum günü meselesi deil
Şimdi Zaten doğum yapıcaksın sana tavsiyem doğumdan sonra kimseyi yanına sokmaman eğer senin herşeyine karışan eden birileri ise tek baksan daha hayırlı yoksa cok canın yanacakk size hayırlı doğumlar diliyorum

Beni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.

Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.

Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.

Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
Gelmiş kendilerince yardım ediyorlar, ona da bir kulp takıyorsunuz. Adam ocağı fırını karısına sildirmiş işte. Kadın hızlıca evi yerleştiriyor. Kaldı ki orası sadece sizin değil çocuklarının da evi. Yavaş yapsalar bu sefer de “5 dakikalık işi 2 saatte yaptı” diyeceksiniz. Hiç gelmeseler “ev yerleştirmeye yardım etmedikleri gibi telefonla arayıp şöyle şöyle yapın diye akıl veriyorlar” diyeceksiniz. Kimse sizin hayallerinizdeki insan olmak zorunda değil. Asgari düzeyde saygı sevgi ilişkisi yürütmeli iki tarafta. Ufak tefek şeyler de göz ardı edilir. Yukarıda yazdığınız gibi küçük şeylere takılırsanız daha çoook üzülürsünüz.

Eşinizin ailesi torunlarınızın da babaannesi dedesi. İsteseniz de istemeseniz de bu insanlar ömür boyu hayatınızda olacaklar. O yüzden ne kadar erken geçinmeye niyet ederseniz o kadar iyi olur sizin için. Çünkü bu pasif agresif tavırdan eşiniz de bir noktada sıkılacak. Bizim gördüğümüzü o da görecek. Ayrıca bu kadar küçük şeylere takılan bir insansanız keşke daha nişanlıyken tavrını belli etmiş kayınpederin oğluyla evlenmeseydiniz.

Güncellemeyi şimdi okudum. Neden kayınvalide küçük oğluna pasta paketlerken “anne ben pasta yemedim biliyorsun, ben onu 1-2 saat sonra yiyeceğim” demiyorsunuz. Kaldı ki kalabalık iş güç arasında yemediğinizi fark etmemiş bile olabilirler. Niyetinizin okunmasını beklemeyin. Sizin niyetinizi insanlar bilemez. İletişim kurarak çözebileceğiniz konuları sinirden güleceğiniz hale getirmeyin, böyle olan size olur. Siz hariç herkes pasta yedi ve mutlu.

Eğer beni kendi doğum günlerini kutlamaya mecbur etmeye çalışmasalar ben de sallamam.
siz kendiniz için beklemiyorsunuz onlar sizden beklediği için geriliyorsunuz. bu durumda açık açık ben sizden bekliyor muyum benden bekliyorsunuz bana yapılıyor mu diyebilirsiniz
gayet sakinlikle kendi aranızda kutlayın diyebilirsiniz. sonrada kendinizi kötü hissedip pasta almayın kesinlikle. duruma alışıp kendileri düşünüp artık söylemeyi bırakacaklardır.

Beni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.

Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.

Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.

Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
Şöyle düşün onlar aslında sana karışmak için gelmiyor. Bazen bir insanın yakınları taşındığı veya başında bir iş olduğu zaman yardım etmeden olmaz ilgilenmeden olmaz diye düşünür. Sonra taşınılan eve mutlaka gidilir ve evet ev sahibi için ortalık karışık herkes birşey söyler yoğun gelir ve bunalır (bende öyleyim yalnız tek başıma yapabilriirm diye düşünürüm yavaş yavaş). Ama onlarda yardım etmemiz gerekir diye düşünür Düşünce farklılığı var.

Ben birkac konunuza da baktim bence siz pasif agresif bir bicimde tepkinizi belli etmeye calistiginiz icin sorun yasiyorsunuz insanlarla. Acik iletisim kurmuyorsunuz. Siz soylemediginiz surece kimse aklinizdan gecenleri okuyamaz. Ayrica, kendiniz haric dunya uzerindeki hic kimse surekli bir bicimde sizin beklediginiz gibi dusunemez/davranamaz size. Sizin beklentilerinizi karsilamiyor olmasi o insanlarin kotu ya da size deger vermiyor olmadiklarini gostermez.

Hic yardim almayi dusundunuz mu? Ben dusunce patternlerinizi degistirebilirseniz daha huzurlu bir hayatiniz olacagini dusunuyorum.

Güncellemenizi okudum hala fikrim değişmedi
Siz bu insanlarla anlaşmamayı kafaya koymuşsunuz
Ya da hayatın her alanında tüm insanları sadece kendi beklentileriniz üzerinden değerlendiriyorsunuz
Tek doğru benim doğrum asla taviz vermem
Zaten versem de sonunda bi şey olur yine en başta haklı olduğum kanıtlanır modundasınız
O şartlar altında da biriyle evlenecek kadar ilişki yürütebilir miydiniz bilmiyorum

Anlattığınız ocağı sil muhabbeti o kadar sıradan bi diyalog ki bunu bakın benden nefret ediyor işteye bağlamanız bile komik
Aklınca size yardım ettirmiş karısına işte
Benim kayınvalidem de bize geldiğinde bazen mutfakta bazı şeyleri temizler
Bunu beni pis gördüğü için yaptığını hiç düşünmemiştim 😂
Dur kinleneyim
Ben genelde kendince iyi kötü yardım ediyor sağ olsun gözüyle bakıyorum
Gerçi siz zaten koliyi hızlı açtılar, onu oraya koydular,şunu şöyle dediler gibi sürekli yaptıklarına kulp bulmuşsunuz
Yukarıda bi üyenin dediği gibi yavaş yapsalardı bu sefer yavaş yaptılar tğm günüm gitti derdiniz
Çünkü baştan beğenmemek üzerine kodladınız zaten kafanızda

İletişim konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum
Her hareketi şahsınıza saldırı olarak algılıyorsunuz
Belki sizin yemediğinizi unuttu, paketledi
Ya da gerçekten size kalmasın diye paketlemiş olsun ayıp edip
E ben daha yemedim, bi dilim bana ayır deseydiniz
Hem hiçbir şey söylemeyip hem de sürekli kurulup tripleniyorsunuz

Ya da hayatın her alanında tüm insanları sadece kendi beklentileriniz üzerinden değerlendiriyorsunuz
Zaten versem de sonunda bi şey olur yine en başta haklı olduğum kanıtlanır modundasınız
O şartlar altında da biriyle evlenecek kadar ilişki yürütebilir miydiniz bilmiyorum

Anlattığınız ocağı sil muhabbeti o kadar sıradan bi diyalog ki bunu bakın benden nefret ediyor işteye bağlamanız bile komik
Dur kinleneyim
Gerçi siz zaten koliyi hızlı açtılar, onu oraya koydular,şunu şöyle dediler gibi sürekli yaptıklarına kulp bulmuşsunuz
Yukarıda bi üyenin dediği gibi yavaş yapsalardı bu sefer yavaş yaptılar tğm günüm gitti derdiniz

Hatta bence kayinpederin dedigi lafa kayinvalidenin alinmasi gerekir. Saygisizlik yapilan kisi o olmus, olayin konu sahibi ile alakasi yok ki

Hatta bence kayinpederin dedigi lafa kayinvalidenin alinmasi gerekir. Saygisizlik yapilan kisi o olmus, olayin konu sahibi ile alakasi yok ki
Kesinlikle
Asıl kayınvalideye hizmetçi muamelesi yapmış adam
Gelinden nefret etsem bile herhangi bir ortamda böyle bir muameleye maruz kalmak istemem yani
Bunun açıklaması nefret olamaz

Konu sahibinin geçinesi yok
O yüzden her şey sorun her şey problem
Belki çocuğu doğunca sürekli her şeyi takacak vakti olmaz
Ya da belki genel tavrı sürekli tripli olmaktır
Bazı insanalr öyle oluyor buluttan nem kapıyor 🤷‍♀️

SIZDEN YINE PASTA ISTIYORLAR BIZ NELER YAPTIK NELER 😂😂 DUA EDIN PASTANIZI ALIN ALLAHA SUKREDIN SONUCTA ESINIZIN AILESI SEVMESENIZDE OMUR BOYU GORECEKSINIZ MINIMUM SEVIYEDE MUTLU OLMAYA BAKIN . BIRAKIN SIZI SEVMESINLER SIZDE SEVMEYIN AMA ESINIZE YANSITMAYIN. ZARARLI SIZ OLURSUNUZ

Kendi isteğinizle yapmışsınız. Size zorla pasta al gel diyen olmamış. Bana da zorla yaptırılmasa ben de karşılık beklemez hatırlanmayı dert etmez herkes için bir şeyler yapardım.
bence sızın bır destek almanız gerekıyor
once benı arayıp hatırlatıyor cagırıyor dedınız
sonra benı arıyor mu dedım ortaya soyluyorlar sonrasında da benı arayıp hatırlatıyor dedınız
sımdı de zorla pasta al gel dıyorlar dedınız

benım evıme temızlıge bıle gelmedıler dedınız
sonra evıme temızlıge gelsınler mı dedım bır kafanız basmıyor hıc bırınızın anlamıyorsunuz dedınız
sonra da ben o kadar yorulurken annem o kadar yorulurken bır arayıp sormadılar bıle dedınız
sonra da zaten gelmelerını yardım etmelerını bıle ıstemıyorum kı dedınız
yardıma gelmısler sımdı de ona sıkayet etmıssınız

cagırdıklarında gıtmıyorum esımde saygı duyuyor dedınız
sonra da zorla cagırıyorlar benı zorluyorlar dedınız
hanı gıtmıyordunuz ? zaten gıtmedıgınız yere ne zorlaması hangısı dogru ?

bunların hepsını sız yazdınız ne ıstedıgınızı bılemıyor saglıklı dusunemıyorsunuz muhakeme yetenegınız zayıf gecınmeye de hıc gonlunuz yok babası benı sevmıyor deyıp duruyorsunuz ya soyle bı bakınca adam haksız durmuyor uzgunum

bunların hepsını sız yazdınız ne ıstedıgınızı bılemıyor saglıklı dusunemıyorsunuz muhakeme yetenegınız zayıf gecınmeye de hıc gonlunuz yok babası benı sevmıyor deyıp duruyorsunuz ya soyle bı bakınca adam haksız durmuyor uzgunum
Ya ben şimdi eski konularını okudum da
Bu adama da bu işler müstehak ha
Konu sahibi işler ciddileşmeye başladığından beri insanlara kaşının üstünde gözün var muhabbeti yapmış
Babası niye az konuşuyor, annesi niye bohça yaptı, ev olmadan evlenmem, araba olmazsa şu olur, kesin şu oldu, kesin bu oldu gibi tüm süreci yok yere kendine zehir etmiş
Bu insanlara da kafayı takmış zaten
Anlaşmamak üzere girmiş aileye resmen
Ona rağmen bu evlilik gerçekleşmiş

Açıkça dile getirseydin pasif agresif davranıyorsun diyenler olmuş. Şu zamana kadar kimseyle iletişim problemim olmadı. Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım ve bu insanlar hayatıma girene kadar hiç böyle dertlerim yoktu. Onlar dahil olmadığı sürece eşimle de gayet mutluyuz. Sorunlarını açıkça dile getirip çözebilen bir insanım. Ama bu insanlar sözden anlamıyor. Ne yapabilirim nasıl anlatabilirim ki başka? Biri size hayır diyorsa bu hayırdır yani bunu uzatmanın anlamı yoktur. Kv ye göre ise hayırsa belki, belkiyse evet demek. Hiçbir cevabı kabul etmiyor kendi duymak istediğini duyana kadar. Ben kayınvalideme hayır dediğimde asla bu cevabı kabul etmiyor. Ama neden ama bence böyle de olur ama şöyle ama böyle. İstediği cevabı alana kadar yakamı bırakmıyor.
Kitaplarımı yerleştirmek için ısrar etti. Ben daha karar vermedim yer durumuna göre ayarlayacağım dedim. Ders kitaplarıyla romanları aynı yere koyalım diye ısrarla yerleştirmeye çalışıyor. Belki ders kitaplarını koliler anneme geri götürürüm diyorum. Yok bence alta koyalım diyor. Acelesi yok kolilerde kalsınlar karar verince yerleştiririm diyorum yok asla ikna olmuyor. Ama bence hepsi bir arada olsun ne olcak ki diyor. Ya istemiyorum bu kadar basit. Şimdi ben bunu hangi dilde söyleyeyim. İyilik ya da yardım bu değil ki. Arkadaşlarım da arıyor var mı bir ihtiyaç diye. Gelelim sen söyle istediğin yere biz yerleştirelim diyorlar mesela. Bence yardım bu. Ev sahibi senden rica ediyorsa onun söylediği şekilde yerleştirirsin. Fikrin soruluyorsa bence şöyle de olabilir dersin. Ama ısrarla başkasının oturacağı evi kendi fikrine göre düzenlemek istemezsin. Kp ye hiç girmiyorum zaten. Ortanca oğlu Karadeniz’e gitmişti oradan kemençe şeklinde saat bir de horon ekibi gibi bi tablo getirmiş. Şimdi bunlar benim zevkime uymuyor ve duvara asmak istemiyorum bu çok mu anormal? Birine tablo alırken karşındaki insanın zevkine göre falan alırsın ya da hiç o işlere girmezsin. Hadi almış tamam ama ben o horon ekibini evin girişine asmak zorunda mıyım gerçekten? Çivi çakıp kemençeyi salona asmış. Diğer tabloyu da kapının girişine asmış. Horon ekibi ya bildiğiniz üzerine hoşgeldiniz yazıyor bi de. Ben de tv falan aşıyorlar onun gürültüsü sanıyorum mutfaktayım. Geldim baktım duvarlara kafalarına göre çivi çakıp asmışlar. Bu yardım mı gerçekten? Eğer bu yardımsa ben yardım istemiyorum onlardan. Ki ben istemedim de zaten.
Pasta meselesine gelince bizzat kendisine söyledim. Şimdi midem kötü pasta almayayım sonra yerim dedim. Kaldı ki bu eve alınan pastayı alıp götürmek ne ya gerçekten bir bana mı anormal geliyor. Zaten o pastayı biz almışız. Giderken evdeki oğluna göndermek istersem söylerim bunu da ona götür diye. Göndermek zorunda da değilim ama bunun yolu budur.

Dur kinleneyim

ben demıstım ama ...

duvarlar sılınse cıkardı aslında dıyen kayınvalıdeye bır suru surat asmıs ısıme karısıyor deyıp cemkırmıs yazdı yorumlarda...

kayınvalıde zorunda degıl ama onun harıcınde de ben olsam cekınırdım evını temızlemeye demıstım ,sılınse cıkar aslında dıyen ya da boyattınız mı evınızın ısı bıttı mı gıbı basıt soru sormasına karsılık boyle buyuk tepkınızı goren kayınvalıde agzıyla kus tutsa kusa zarar verdı dersınız sız, ben olsam bende bırseyınıze karısmak, yardım etmezdım... allah muhafaza temızlık yapsa ımdat evımı ele gecırmeye calısıyor derdınız dedım... basıt bır sorusuna bıle ısıme cok karısıyor mudahale edıyor dıyorsunuz demıstım...

aynen boyle yazdım ılk yorumlarımda var

hıc yanılmam ben bır ınsana notunu verdım mı o hıc sasmaz...

sorunların hepsının bası konu sahıbının kendısınden kaynaklanıyor, bakıs acısı enteresan cunku ...bunu da yazmıstım asıl enteresan sensın demıstı bana :KK70:

kadın yardım etmıyor sormadı bıle, yardıma ıhtıyacınız varmı demedı dıye sıtem ettı
yardıma gelecekler ışte daha ne ıstıyorsun dedım, esım kendısının yapabılecegı sey için aradı babasından ıstedı de ondan gelecekler dedı :deli: ne manaysa
kayınvalıde yardım etmıs sımdı de o yardımının altında fesatlık arıyor

kendılerı evlerıne zıyarete gıttıklerınde de kayınvalıdenın telefonu calmıs o sırada konustugu kısıye cocuklarım burada oturuyoruz eglenıyoruz demıs buna bıle kaynanam şov yapıyor demıstı :KK70: sız herseyın altından kotuluk arıyorsunuz demıstım bana kızmıstı ...ıspatladı ıste aynen de oyle bırı konu sahıbı ...

asla mutlu olamaz asla ... omru hayatı boyle gececek kendı elıyle kendı kendıne yapıyor herseyı kaynanaya kotu dıyor ama kendısıne donup bakmıyor

Son düzenleme:
Ya ben şimdi eski konularını okudum da
Bu adama da bu işler müstehak ha
Konu sahibi işler ciddileşmeye başladığından beri insanlara kaşının üstünde gözün var muhabbeti yapmış
Babası niye az konuşuyor, annesi niye bohça yaptı, ev olmadan evlenmem, araba olmazsa şu olur, kesin şu oldu, kesin bu oldu gibi tüm süreci yok yere kendine zehir etmiş
Bu insanlara da kafayı takmış zaten
Anlaşmamak üzere girmiş aileye resmen
Ona rağmen bu evlilik gerçekleşmiş
kesınlıkle kocası ılk gunden yalanlarla baslamıs ılıskıye konu sahıbıne bır suru yalanlar soylemıs

acaba kocandan kaynaklanan sorunlar mı asıl sıkıntının kaynagı dedım dıye bana çirkinlık yapma dedı :D kendısıne cırkınlıgı yapan kocası , ama suclu ben oldum ya

Açıkça dile getirseydin pasif agresif davranıyorsun diyenler olmuş. Şu zamana kadar kimseyle iletişim problemim olmadı. Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım
allah askına surada bıle hepımızle ıletısımınız problemlı
ve soyledıgımız herseye karsılık cok zıt davranıyorsunuz

bunca uye bunca ınsan yanlıs mı dusunuyor

bende asla sıkıntı yok dıyorsunuz bundan bu kadar emınsenız neyı soruyorsunuz o zaman ?

kesınlıkle kocası ılk gunden yalanlarla baslamıs ılıskıye konu sahıbıne bır suru yalanlar soylemıs

acaba kocandan kaynaklanan sorunlar mı asıl sıkıntının kaynagı dedım dıye bana çirkinlık yapma dedı :KK70: kendısıne cırkınlıgı yapan kocası , ama suclu ben oldum ya
İki tarafa da ayrı ayrı sinir oldum 😂
Konu sahibi her şeyi sorun ede ede evlenmiş
Eşi de her şeye rağmen evlenmiş

Allahım nolur böyle her hareketimize takacak bir gelin getirmesin oğlumuz
Valla tüm huzurumuz kaçar 🙄

Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım ve bu insanlar hayatıma girene kadar hiç böyle dertlerim yoktu.
Eski konularınızı okudum
Siz hiç uyumlu bir insan olmamışsınız ki
Sizi buna kim inandırdı?
Uyumlu ne demek onu mu bilmiyorsunuz acaba?

Aklıma gelen bir örnek mesela
Bir eski sevgilinizle sorun yaşamış, ayrılmışsınız sanırım
Sonra konuşup halledip tekrar barışmışsınız
Bu sefer adam sizin istediğiniz tarzda biri olmaya başlayınca da niye değişti diye takmışsınız kendi kendinize

Eşinizin ailesine de sorun çıkarmaya yemin ederek ailenin içine girmişsiniz resmen
Zaten adamın da içine doğmuş vakti zamanında ailemle sorun yaşayacaksın gibi hissediyoeum demiş

Back