Zorbalık karşısında ne yapıyorsunuz

Maalesef şimdiki çocukları. %99u bu şekilde zorba ya sizde vurun oğlum sana vurana diyeceksiniz ki yapınız öyle değil muhtemelen Ya da en son müdüre veya cimere şikayette bulunacaksınız
Peki neden bu çocuklar böyle oldu, ben dışarda parkta da gözlemliyorum, sürekli birbirlerine kötü davranıyolar ve vuruyolar, ortak oyun oynamıyor çoğu, bireysel takılıyo ya da ikili olup başkasını rahatsız ediyolar, bizim zamanımızda diye geyik yapmak istemiyorum ama kalabalık olduğumuz zamanlarda bile ortak oyunlar oynardık, birbirimize ihtiyaç duyardık, bu kadar bencil ve kendi başımıza takılmazdık, bi paylaşımımız olurdu hep..

Ben olsam okul değiştirirdim.
Bu "her okulda böyle şeyler olur" şeklinde normalleştirmelerden hoşlanmıyorum ben. Kızımın anaokulunda hiç olmadı, şu an ilkokul 3'te ve bir kez bile vurulduğunu veya arkadaşlarının birbirine vurduğunu duymadım. Demek ki her okulda olmuyor.
Yani iş eğitimcilerde, okul içindeki genel havada, tutumda bitiyor. En ufak şeylerde bile uyarılması gerekiyor çocukların, "olur öyle şeyler" denildikçe çocuktan çocuğa geçiyor, öğreniliyor, artıyor.

Ne kadar güzel ,hiç böyle insanlarla karşılaşmamanız, son çare okul değiştireceğim malesef.

Çnkü genelde artık gözlemlediğim kadarıyla aileler teknoloji ile büyütüyor çocuklarını ağlayan çocuğa hemen tablet telefon vs veriliyor ve gözlemlediğim kadarıyla sadece çocuklar da değil büyük insanlar da bencilleşti

Vurma demeyin doğru olan ona engel olup hayır bana böyle yapamazsın diyebilmesi
Ellerini tutmayı engel olmayı öğrenmeli
Veya karşı benzer tepki vermesi şişko diyorsa ona yakın ayakkabın kötü diyorsa seninde tshirtin çirkin demesi gibi

Zarar görürse de başlatmayacaktı. Bu kadar basit. Karşılık verenin yaptığı. Nefsi müdafaa oluyor sonuçta. Hukukta bile yeri var. Öyle düşünün bence. Kendini savunamaması ve bu yüzden zarar görmesi daha kötü değil mi? Karşılık vermedikçe zorbalığın şiddeti artacak çünkü.

Kararlarının sonuçlarını görecek karşı tarafta kendi yaptıklarının sonucunu görecek harekete geçme duyguları gelişecek kriz çözümü gelişecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…