Güzel hanımefendiler nasılsınız,
Ben iyi sayılırım.
Sorunum şu, beş buçuk yaşında, sakin uyumlu arkadaş canlısı, fırsat verildiğinde kendini çok güzel ifade eden bir oğlum var.
Bu sene ana okuluna yazdırdım. Okulda yaşıtlarından zorbalığa uğruyor, bazen vuruyolar bazen sözlü şiddet oluyor, bana her zaman anlatmıyo. Bazen teyzesiyle paylaşıyo.
Öğretmenine çocukların vurduğundan bahsettim, çok da dikkat ederek suçlayıcı olmadan konuştum ama benimle tartıştı.
Bir veliye genelleme yaparak çocuklar birbirlerine vuruyo sürekli dedim, normal bunlar okulda daha fazlası olacak dedi, velisi de yöneticisi de, anlattığım herkes aynı mantıkta. Tamam ben de biliyorum olmaması imkansız ama siz evde çocuklarınızla konuşamaz mısınız? Ben çocuğuma vurma, karşılık verme demekle hata mı ettim, efendi çocuk, ezik algısı ne zaman bitecek, neden sorun bizdeymiş gibi görünüyo arkadaşlar ben yanlış mı yapıyorum?
Arkadaşların sana istemediğin bişey yaparsa onu uyar yine yaparsa öğretmenine söyle demekle yanlış mı yapıyorum?
Bu hafta teyzesine anlatmış çoçuklardan biri benim üstüme geliyo (iri yapılı) itiyo, kaçınca da korkak diyo bana demiş, biliyorum vurmalarından çok böyle sözler oğlumu daha çok yaralıyo, ben çocuğumu gelişsin arkadaş edinsin diye gönderdim ama daha çok içine kapatıyolar.
Çok üzülüyorum, ben de zorbalığa uğramıştım nasıl hissettiğini taa içimden biliyorum, bir annenin kendini çaresiz ve yalnız hissetmesi kadar kötü bir his yok, lütfen kırıcı olmadan yardımcı olur musunuz...
Evet gerçekten karşıdaki kişiler kendileri zarar görse kıyamet koparır ama onların başına gelmeyince ne var bunda tavrındalar, ne kötüŞimdi beğenmedimler gelir ama oğluna söyle kendine yapılana karşılık versin. Madem her yerde olacakmış, o da öğrensin kendini savunmayı. Karşı taraflar tabii zorbalığa uğrayan olmadıkları için rahatlar.
Teşekkür ederim öğretmenim. Okul değiştirmek için girişimde bulundum ama ,bunun çocuk için psikolojik olarak iyi olmayacağını öğrendim ve bi kaç olumsuz nedenden dolayı vazgeçtim. Üstelik bu beni maddi olarak, mesafe olarak, aracımın olmaması kış şartlarında küçük bir de oğlumla beraber gideceğim için sıkıntıya sokacak, buna artı bi kaç sebep de var ama uzun uzadıya yazamıyorum. Ama yine de başka çarem kalmazsa hala düşünüyorum değişiklik yapmayı.Yazma şekliniz bile ne kadar naif bir insan olduğunuzu gösteriyor bence. Ben çocuğumun okulunu değiştirirdim. Her şeyden önce bu kafadaki bir öğretmen ile olmaz.
Not: ben de öğretmenim.
Başka okula yazdırmayı denedim ama bir önceki mesajda yazdığım gibi malesef tüm şartlar olumsuzdu ama yine de hala aklımda okul değişikliği.. Karşılık verme konusuna gelirsek ne ben oğluma bunu diyebiliyorum ne de o yapabilecek bi çocuk, inanın sen de ona vur oğlum cümlesini kuramıyorum, sonradan karşıdaki çocuğun başına gelecekleri düşünüyorum sürekli..Baska anaokuluna yazdirin. Orda da uyarin cocugunuzu sana siddet uygularlarsa karsiligini ver diye. Belki kizanlar olucak ama kendini korumasini ogrenmeli.
Evet normalde okul değiştirmeyi son çare olarak öneriyoruz ama ne kurum yöneticisi ne de eğitimci arkadaş sizinle aynı perspektiften bakamıyor. Oysa öğrencilere zorba olmama mesajı oyunlar ile pek de güzel öğretilir.Teşekkür ederim öğretmenim. Okul değiştirmek için girişimde bulundum ama ,bunun çocuk için psikolojik olarak iyi olmayacağını öğrendim ve bi kaç olumsuz nedenden dolayı vazgeçtim. Üstelik bu beni maddi olarak, mesafe olarak, aracımın olmaması kış şartlarında küçük bir de oğlumla beraber gideceğim için sıkıntıya sokacak, buna artı bi kaç sebep de var ama uzun uzadıya yazamıyorum. Ama yine de başka çarem kalmazsa hala düşünüyorum değişiklik yapmayı.
Malesef ben çok farklı insanlarla karşılaştım,böyle mesajlar verecek duyarlılıkla hareket eden yok şuan.Evet normalde okul değiştirmeyi son çare olarak öneriyoruz ama ne kurum yöneticisi ne de eğitimci arkadaş sizinle aynı perspektiften bakamıyor. Oysa öğrencilere zorba olmama mesajı oyunlar ile pek de güzel öğretilir.
Teşekkür ederim, bu durum kreşlerde dediğiniz gibidir.Yönetici de bitiyor bu iş.
Eğer yönetim zorbalığı ciddiye alır tedbirli davranırsa ogretmende buna uymak zorunda velilerde, çocuklarda.
Ben kreş öğretmenliği yapıyorum şuan onun için rahatça konuşabilirim bizim kurumda zorbalık çok ciddi şekilde onlenmeye çalışılmış ki bunun için daha kres açılmadan eğitimler aldik.
Ayrica benim kızım lisede zorbalığa uğradı yönetim dahil herkesle 1 ay görüştüm konuştum sonuç alamayınca okul değiştirdik şuan çok rahatız.
Size de tavsiyem budur bu hafta okul değiştirin.
Ortaokuldan bildiriyorum. Daha fazlası falan yok. İşin için şiddet girdi mi anında müdahale ediyoruz, gereken önlemi rehberlik vs ile alıyoruz. Bir çocuk arkadaşlarına pergel ile güç gösterisi yaptı. 2 haftadır ben, rehberlik hocamız, idare ve veli olarak uğraşıyoruz. Davranış tekrarlanmadı ama dipten çözene kadar da bırakmayacağız.normal bunlar okulda daha fazlası olacak dedi
Konu evlat oldumu içimden vahşi bir aslan çıkıyorGüzel hanımefendiler nasılsınız,
Ben iyi sayılırım.
Sorunum şu, beş buçuk yaşında, sakin uyumlu arkadaş canlısı, fırsat verildiğinde kendini çok güzel ifade eden bir oğlum var.
Bu sene ana okuluna yazdırdım. Okulda yaşıtlarından zorbalığa uğruyor, bazen vuruyolar bazen sözlü şiddet oluyor, bana her zaman anlatmıyo. Bazen teyzesiyle paylaşıyo.
Öğretmenine çocukların vurduğundan bahsettim, çok da dikkat ederek suçlayıcı olmadan konuştum ama benimle tartıştı.
Bir veliye genelleme yaparak çocuklar birbirlerine vuruyo sürekli dedim, normal bunlar okulda daha fazlası olacak dedi, velisi de yöneticisi de, anlattığım herkes aynı mantıkta. Tamam ben de biliyorum olmaması imkansız ama siz evde çocuklarınızla konuşamaz mısınız? Ben çocuğuma vurma, karşılık verme demekle hata mı ettim, efendi çocuk, ezik algısı ne zaman bitecek, neden sorun bizdeymiş gibi görünüyo arkadaşlar ben yanlış mı yapıyorum?
Arkadaşların sana istemediğin bişey yaparsa onu uyar yine yaparsa öğretmenine söyle demekle yanlış mı yapıyorum?
Bu hafta teyzesine anlatmış çoçuklardan biri benim üstüme geliyo (iri yapılı) itiyo, kaçınca da korkak diyo bana demiş, biliyorum vurmalarından çok böyle sözler oğlumu daha çok yaralıyo, ben çocuğumu gelişsin arkadaş edinsin diye gönderdim ama daha çok içine kapatıyolar.
Çok üzülüyorum, ben de zorbalığa uğramıştım nasıl hissettiğini taa içimden biliyorum, bir annenin kendini çaresiz ve yalnız hissetmesi kadar kötü bir his yok, lütfen kırıcı olmadan yardımcı olur musunuz...
Öğretmenim benden küçüksündür ama yine de ellerinden öperim, böyle sorunların üstüne eğilip önemsizleştirmediğiniz için sizi tebrik ediyorum, Allah yolunuzu açık etsin.Ortaokuldan bildiriyorum. Daha fazlası falan yok. İşin için şiddet girdi mi anında müdahale ediyoruz, gereken önlemi rehberlik vs ile alıyoruz. Bir çocuk arkadaşlarına pergel ile güç gösterisi yaptı. 2 haftadır ben, rehberlik hocamız, idare ve veli olarak uğraşıyoruz. Davranış tekrarlanmadı ama dipten çözene kadar da bırakmayacağız.
Öğretmen kendi uğraşmamak için başında savmaya çalışmış sizi.