Zor gelsede anlaticam

yine herkes ayni lafi konusmuş durmuş neymiş de v ye w demis biriniz demişsiniz iste ayni lafi niye hepiniz tekrarladinizki gerek yok ne diye uzatip ustune gittinizki kizin kosumak icin konuşmussunuz

Türkiye Türki cumhuriyetlerden gelen ogrencilere burs veriyor. Özbek bir arkadaşım sınava girip kazanmış ve Türkiye ye okumaya gelmişti. Burs gecinmesi için yetiyordu. Araştırabilirsin.

yine herkes ayni lafi konusmuş durmuş neymiş de v ye w demis biriniz demişsiniz iste ayni lafi niye hepiniz tekrarladinizki gerek yok ne diye uzatip ustune gittinizki kizin kosumak icin konuşmussunuz
Bende başda ki yazdigim konuyu tekrar tekrar okudum acaba nasil yazmişim diye gözlerni kanatmişim bana normal geliyo ama işte bir anda içimden geldi yaziverdim bende

Türkiye Türki cumhuriyetlerden gelen ogrencilere burs veriyor. Özbek bir arkadaşım sınava girip kazanmış ve Türkiye ye okumaya gelmişti. Burs gecinmesi için yetiyordu. Araştırabilirsin.
Araşdiryorum aslinda lise diploman ve başkada belge dosya gerekmiş okumaya gidebilmem için onay gerekiyomuş ama biraz beklemeliyim galiba ama zamanda geçip gidiyo Ne olucaksa olsun diyp aklima geleni yapmama az kaldi şimdi okumaya gidicem desem büyük olay olur sadece burda 2 yillik bir yerde okumami istiyo gibiler evde durmicagmi anladilar ama ben türkiyede okumak isterdim kendi başima bakarim ya bir arkadaşim gidicekdi gelecek sene onunlami anlaşsam diyorum kimseye güvenemiyorum da

Araşdiryorum aslinda lise diploman ve başkada belge dosya gerekmiş okumaya gidebilmem için onay gerekiyomuş ama biraz beklemeliyim galiba ama zamanda geçip gidiyo Ne olucaksa olsun diyp aklima geleni yapmama az kaldi şimdi okumaya gidicem desem büyük olay olur sadece burda 2 yillik bir yerde okumami istiyo gibiler evde durmicagmi anladilar ama ben türkiyede okumak isterdim kendi başima bakarim bence bir arkadaşim gidicekdi gelecek sene onunlami anlaşsam diyorum kimseye güvenemiyorum da

Ama anlatmak iyi geliyormuş cidden biraz rahatladim sanki hala evdeyim ayniyim ama daha iyi hissediyorum kimse kimseyi tanimiyor sadece dertleşip bir birilerine ilaç olmaya çalişyolar sevdim ben güzel bir ortam kurucusu kim acaba bu sitenin

Akademik olarak başarılıysanız ya da ortalama bir öğrenci iseniz, Türkiye de yabancı öğrenci sınavı (YÖS) e girin. Benim Türki cumhuriyetlerden gelen neredeyse tüm öğrencilerimden daha iyi Türkçe ye sahipsiniz. Zorlanacağınızı sanmıyorum. Ülkenizde ihtiyaç duyulan bir alanda eğitim alabilirsiniz. Hiç gözünüz korkmasın. Yurt imkanı var, okul harcı ücreti çok az çıkıyor (500-1000 TL arası idi sanırım) Yarı zamanlı bir işte çalışarak geçirebilirsiniz. Ama tavsiyem İstanbul gibi gözünüzü korkutacak büyük bir şehre gelmeyiniz.

Ben gülümsemeye başladim ufakdan teşekkürler konuyu önemseyip yorumladiğiniz için ortalama ögrenci sayilirim ergenlik işte okullada aram yoktu ama derslerim kötü degilde ve öğretmenlerim niye okulu boşladin diyolar di aslinda zeki oldugmu söylerdiler bazi ilgilenen ögretmenlerim)türkçe konusunda da söylediklerinize sevindim normal konuşunca da aksanim iyidir ama bu w v olayinda kendimi yetersiz hissetmişdim biraz ama bende kafaya koydum biraz para birikdirip evdekileri ikna etmeye çalişicam içimden gelen bir şey niye bunu basdirayim ki diyorum verdigniz bilgiler içinde saolun dikkate alicam maraşda benim gözüm biraz sirf dondurmayi çok sevdigim için ama bakicaz antepde olur baklavasi meşhurdur benim aklim oburluga gitdiyse Umutlanmişim demektir yorumunuz çok mutlu etdi emin olabilirsiniz

Burda ki bazi arkadaşlarin özeline mesac atsam yanliş mi anlarsiniz acaba sürekli yazp yazp rahatsiz etmem ama işte kaybolmayin diye ) sevdiklerim var içinizde iyi insanlarsiniz bir yabanciya bile destek atiyorsaniz yakinlarinizi da mulu ediyorsunuzdur

Eee bana niye kızdın o zaman? Bunu diyorum işte. Senden tecrübeli okumuş kadinlarla görüş ve üniversite yoluyla gel. Abuk sabuk işlerle gelme diyorum. Burs bul. Bir sürü kisi geliyor Turkiye'ye okumaya. Bir de Rusya'ya gidiyorlar galiba.

Ama siz biraz kaba bir tabirle söylediniz diye hatirliyorum bunun amaci da belli oldu gibisinden pardon da benim buraya konu açma amacim bu degildi gelsinde biri kurtarsin demedim sadece anlaşilmak istedim ve gerçekden anlayanlar da oldu ben sabah aglayarak bozuk morelim le yazmişdim şimdi daha iyiyim iyi insanlarin ilgisi ve anlayişi sayesinde zaten okumak istiyordum gelin beni okutun demedim sadece bilgi aldim eger olurda oraya gelme şansim olursa biraz bilgim olsun diye bu kadarla yetincek değilim tabi ki düştügüm yerden kalkarsam bi kendime gelirsem zaten yola koyulcam sadece şu aralar biraz destege ihtiyacim vardi ve aldim bu kadar .

Siz bu tarz tekliflere ama uçağa nasıl bineyim, beni biri evlat alsa vs deyince onun üzerine dedim. Her an hadi gel diyecek birine tav olacaksiniz. Zaten siz dediniz yakın çevrem de kandirilirsin internette bu konuda dediler diye. Kimse kendi yazdığını okumuyor ama hep karşı taraf canım cicim desin istiyor. Doğru söylüyorum niyetiniz kaçak yollar olmasin. Aklıniz kayabilir sizin. Küçüksünüz diye uzatmiyorum. Nereye gidecekseniz akıllı, resmi yollardan gidin. Bu konudan gerçekten cikiyorum. Ben sizi uyardım, gerisi sizin bileceginiz iş.

Güzel kardeşim asla vazgeçme pes etme.
Bir evde herkes mutlu olamaz zaten. Ya anne çeker dertleri ya baba ya evlatlar.
Ama dik duran yaralı da olsa kazanır. Ülkenizin sistemi nedir bilemem. Ama bizim ülkemizde üniversiteden sonra ya özelde çalışırsın ya da sınava girip devlette. Bazen şanslısındır işi hemen bulursun bazen de uzunca bulamazsın. Bunun için de kolayca iş bulabileceğin bir mesleğe yönelirsin. Sen de öyle yap. Hemen hayata atılacağın bir mesleğe yönel. Mutlaka kazanacaksın yeter ki bırakma. O tacizciyi de şikayet et! Seni istismar ettiğinde o kaç yaşındaydı bu önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…