• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım bu eltimden..

Karşılıklı konuşarak hiç bir şeyi halledemezsiniz. Cahil insanlarla ne konuşacaksınız ki? Neyi çözümleyeceksiniz?
Bence eşinizin askerliği bitene kadar, üç maymunu oynayın.. Görmeyin, duymayın, bilmeyin. Başka çaresi yok.
Allah yardımcınız olsun.

Pakize Suda en son perşembe monologlarında şöyle yazmış;

Birine "ah" edecekseniz "Vicdanı olmayan, adalet duygusu gelişmemiş, mantık yürütmesini bilmeyen biriyle tartışmak zorunda kal" deyin.
Böyle ıstırap olmaz, böyle zorda kalınmaz!

Canım şunun şurasında 3 ay kalmış olanları sana karşı yapılanları duymazdan ve görmezden gelmeye çalış eşinin gelmesini bekle o zaman hayırlısıyla sıkıntıların bitecektir.ve tatlı bi dille de belli bi zaman kendi ailenle kalmak istediğini söylersen kimse yanlış anlamayacaktır diye düşünüyorum tabi bu benim görüşüm allah yardımcın olsun

Karşılıklı konuşarak hiç bir şeyi halledemezsiniz. Cahil insanlarla ne konuşacaksınız ki? Neyi çözümleyeceksiniz?
Bence eşinizin askerliği bitene kadar, üç maymunu oynayın.. Görmeyin, duymayın, bilmeyin. Başka çaresi yok.
Allah yardımcınız olsun.

Birine "ah" edecekseniz "Vicdanı olmayan, adalet duygusu gelişmemiş, mantık yürütmesini bilmeyen biriyle tartışmak zorunda kal" deyin.

katılıyorum sana cahil kişi ne anlar,nede empati kurar bunlar kör ve sağır,

keşkelerin artık bir önemi yok olan olmuş
annenlere de gidemiyorsan,etliye sütlüye bulaşmadan sayılı günlerini geçirmeye bak
ben de eşim askerdeyken çoğunlukla ailesinin yanında kalmıştım
ne kadar kötü günlerdi üzerinden 19 yıl geçti.hala unutmadım unutmuş gibi yaptım
o zamanlar internette yoktu ki biriyle dertleşelim
kendine çeşitli uğraşlar edin kafana takma
bir de abla tavsiyesi cahile bulaşma

bulaştım işte bin pişmanımm .(((( sorun bendeymiş gibi dawranıyor ya herkes sıkıldım iiyice

"sen kılsın" ne demek ya? bunun gibi şeyleri kendinize söyletmeyin arkadaşım herkes yerini ve haddini bilsin bence

"sen kılsın" ne demek ya? bunun gibi şeyleri kendinize söyletmeyin arkadaşım herkes yerini ve haddini bilsin bence

Tatlım direkt olarak sen kılsın denmemiş zaten , sen alınırsın'ı bu şekilde yorumlamış arkadaş.

Her neyse , herkes herkesin huyunu suyunu erkenden öğrenmiş , kısa zamanda çok yol katetmişiniz aslında. Sayılı gün çabuk geçer , sabırlı ol , duymamazlıktan görmemezlikten gel bence..

Allah yardımcınız olsun.

çok güzel yazmışın arkadaşım kesinlikle çok doğru yani..bi kaç gündürde kaynanama gelmiyo oturmaya falan şimdide bilmiyorum yani buda benden bilinir ama artık görmemeye çalışıcam.((

siz bir bireysiniz farkında mısınız?

neden ilkokul çocukları gibi şikayet ediyorsunuz ona,buna?

hoşunuza gitmeyen hususları söyleyin...

aman aman şirret,hakaret eden,saldırgan bir elti portresi çizilmedi gözümde...

klasik elti işte...

niye askerdeki adamı rahatsız ediyorsunuz ki?

Aynı sekilde düsündüm.
Sürekli birseylerden yakınmak karsımızdaki insanları bezdirebilir.
Askerdeki esinizi de bosuna kücücük meselelerden üzmüssünüz yani ben halledebileceginiz kanaatindeyim.

ille dip dibe yaşanacak ınsanlar evlenmeyı bılıyorlar da kocaman kadın olup çocuklar doğuruyorlar ama kendı evlerınde yaşamayı bır turlu öğrenemiyorlar...

lafım sadece konu sahıbıne değil kaynanalarının dibinde yaşamayı kabul eden tüm kadınlara...

yumruğunu masaya vuramayıp herşeye boyun bükenlere

evde kalmaktan korkan herkese...

sonrada buna kader diyenlere..:47:

Öncelikle askerdeki eşine şikayet etmen hiç doğru değil oradan eşin ne yapabilir ki sana onu üzmekten başka bir ise yaramaz bu
2.si nden bak böyle deme demiyorsun eltine tamam alıngan sayıyorlarsa seni öyleyim de bana laf söylerken düşünmeyin konuşmayın lütfen de ne kaybedersin ki. Alıngan değilim deyip bu lafları üzülmekten daha mantıklı değil mi?
Sana nasıl laf söylüyorlarsa sende o şekilde cevap ver ama saygılı bir şekilde
bence bu şikayetçi tavrınızı değiştirmediğiniz sürece bir yola varamazsınız.

Evet sorun sizde, haklıyken haksız duruma düştüğünüz için. Kimle ne sorununuz varsa onunla sessizce olayı konuşup kapatmak varken...Neden herkesi eşinize şikayet ediyorsunuz? O da dönüp insanları arıyor ve işler karmaşık bir hal alıyor. Şu durumda herkesten şikayet eden ve askerdeki eşini huzursuz eden biri gibi görünüyorsunuz. Konuşup tartışma yaratmak istemiyorsanız eğer kulaklarınızı tıkayın.

canım aynı problemler ben de de var. sana bişi sölimmi bak aileye ilk girdiğinde senı kayınpeder kayınvalıde sevıomuş anladığım kadarıyla.senın onlarla iyi anlaşman demek eltin için bir kabus demektır bunu asla unutma. böyle eltiler senın eşinin ailesiyle olan her güzel diyaloğunu kıskanır ve bunu yok etmek için herşeyi yapar.ben de bunları yaşadım ve ben de herşeye alınan herşeyı buyuten oldum. ortalığı karıştıran masum oldu ben kotü niyetli alıngan oldum..senın yapman gereken şu, herşeyı eşinle paylaş.yok üzülmesın yok bozulmasın filan düşünme şekerim herşeyı olduğu gibi anlat erkekler gözüne sokmadıkça olan bıtenın farkına varmazlar çünkü.ve en önemlısı sen kımseyle polemiğe girme. SEN KENDINI DEĞİL, EŞİN SENİ KORUSUN. birine bişey sölenmesı mı gerekio eşin sölesın.bir kadını eşi koruduktan sonra ne anaya ne babaya ne eltiye laf düşer susar kalırlar.en önemlisi bu.eltine de şöle davranmanı öneririm. kayınvalıdemı çok sevıorum kayınpederımı çok sevıorum çok ii anlaşıorum de.onun yanında onlarla gül oyna .zaten sen saygılı ve güleryüzlü davrandıkça onlar hemen düzelır ınan.ve sen eşinin ailesiyle iyi oldukça o eltı kudurur kendı başını yer canım.bak bunları dene sonrada bana gel teşekkür et:))

soyliceklerime ne alin ,ne kiril..

bir ablan gibi soyluyorum, iliskiler bus ekilde yurumez, karistirip arap sacina cevirirsin .. kimsenin kimsenin yuzune bakacak hali kalmaz,herkesin arasini bozarsin bu sekilde..

oncelikle cocuk gibi esine mizmizlanmaktan vazgec, sorun esinin sorunu degil, neden onu bu konularla muhattap ediyorsun?

tek basina birey olmayi ve kendi sorunlarinla bas etmeyi ogren, kavga ettigi arkadasini annesine babasina sikayet eden cocuktan ne farkin var ?

biraz politika yap, eltin laf soylediginde susup kalma, cevabini ver ,poposunun ustune oturt oldugu yere, bir kac kez cevabini veririsen ,seninle ugrasmaktan vazgecer, aksi halde senin pistigini anlayip uzerine gelmeye devam eder.. dunyanin kurali bu guclu gucsuzu ezmeye calisir.. belliki cok guclu ayaklari yere basan biri degilsin.

cevabini ver ama istifini de bozma abla, elti neyse yine gul, konus eglen, kayinvalidenelrin yanindaysa hic acigini verme, bana bunlari bunlari soyledi diyip sikayet eden o olsun, neden sen sikayetci bilinmene izin evriyorsun ki..

iliskilerinde biraz politik ol, sirf eltin icin degil,esin, kayinvaliden hatta kendi ailen, herkes dobra insanlari sevdigini soyler ama kimse dogrulari kaldiramaz ,soyleyenlerden de pek haz etmez ! herkese onlari cok sevdigini soyle, ama sinirlendirirlendirilerse de yapacagini yap ama ortadan degil, yalniz kaldiginizda yap, ustalikla kibarca..

yapacagini yap ama yuzunden gulumseni eksik etme..

sonra uzulen hep sen olursun, her cephede savasmak zordur .. politika denen sey de gizli savastir zaten.

canım bellı kı eltın gecımsız bırı .
ama sen de de cok hata var .eltınle veya baska kısı ıle olan bıten tum sorunlarını sen ne dıye esıne anlatıyorsun kı ?
adam askerlık mı yapsın yoksa sızın aıle ıcı gecımsızlıgınızle mı ugrassın .
yazık gunah adamcagıza valla .bıraz senın bunları dusunmen lazım .
cıt olsa ese telefon acılıp rahatsız edılır mı asker adam .
esının aılesının gozunde de ıste sırf bu sebepten dolayı kotu gorunuyorsundur emınım .
yanı su davranısın sankı ortalıgı karıstırmak mılletı bırbırıne dusurmek ıcın yapılan bır davranıs gıbı gorunuyor .
esını arar esıne sıkayet edersın ,esınde aılesıne telefon acar olan bıtenı sorar ooo..
ortalık karısır halıyle tabı.haklı bıle olsan da haksız duruma dusersın ıste boyle .
eltın ıle bır probemın varsa onunla konus bunu esını karıstırma .
sana laf mı sokuyor sen de sok !
yok ben ugrasamam onunla dıyorsan eger ,hee deyıp gec salla gıtsın .bazen sessız kalmak ta en buyuk cevaptır .
sen basedemez ısen esın hıc basedemez tatlım .erkekler hıc anlamaz kadın tartısmalarından ,
ve onları en cok bunaltan meselelerdır bunlar .
durduk yere esınle de aranı bozma derım .sonun da yıne sen suclu olursun .
esın askerden gelene kadar sık dısını.
hıc yapamadın aılenın yanına gıt esın gelene kadar .

Son düzenleme:
canım madem böyle düşünüyorsun, mesafeli ol, saygını da koru, kimseyi senin hakkında yanlış düşündürecek bir harekette bulunma.haa eşine gelince de sizi anlayacağını düşünüyorum.yani aile ilişkilerinde maalesef ki böyle durumlar yaşanıyor...

kızlar size de katılıorum tabıkı askerdekı adamı huzursuz etmek doğru değil ama benım de eşim yurt dışındaydı ben burda ailesiyle burun buruna kaldım.ben de ilk zamanlar eşimle hiç paylaşmadım hep kendımı korumaya çalıştım ama insan bir süre sonra yıpranıyor.eşi de yanında olmayınca daha çok etkileniyor.inanın yoruluyorsunuz hep bi savaş var sanki. eşim izne geldiğinde de ne sölese beğenirsiniz...aranızda hiç bi sorun olmamışken sen neden bu kadar soğuksun neden mesafeli davranıyorsun onlar seni çok seviyor çok iyi niyetlilerrr????? işte bu soru benı daha da sınırlendı ve herşeyı bır bır anlattım bana sölenen tüm sözleri eltimin oyunlarını görümcelerimin kıskançlığını laf sokmalarını..herşeyi...ve sonra ne oldu biliyormusunuz benım kımseyle muhattap olup da laf sölememe polemiğe girmeme gerek kalmadı.bi durum olduğunda eşim hemen müdahale etti kımseye laf söletmedi herkese cevabını verdi.bense tek kelıme etmedım ve hiçbişey olmamış gbi davrandım. inanın böle olduğunda yıpranmıyorsunuz ve eşiniz sizi bu kişilere karşı savunduğunda iyi hissediyorsunuz.e herkes de haddini bilmeye başlıyor ne eltı ne görümce bişi sölemeye yapmaya cesaret bulamıyor kesınlıkle.erkekler bu konulardan sıkılır diye yada huzuru bozulmasın diye sölemıyorsun ama sende huzur kalmıyor önemlı olan konuşmayı bılmek ailesını hep yargılamadan kırıldığı noktaları uygun bi dille anlatırsa ben emınım bu sorunlar ortadan kalkacak.

ille dip dibe yaşanacak ınsanlar evlenmeyı bılıyorlar da kocaman kadın olup çocuklar doğuruyorlar ama kendı evlerınde yaşamayı bır turlu öğrenemiyorlar...

lafım sadece konu sahıbıne değil kaynanalarının dibinde yaşamayı kabul eden tüm kadınlara...

yumruğunu masaya vuramayıp herşeye boyun bükenlere

evde kalmaktan korkan herkese...

sonrada buna kader diyenlere..:47:

açıkçası bende istmeezdim ewde yalnız kalmayı benim sıkıntım kayınwalidemden yana değil gelişen olaylar neticesinde sorunun ben olarak görülmesi

soyliceklerime ne alin ,ne kiril..

bir ablan gibi soyluyorum, iliskiler bus ekilde yurumez, karistirip arap sacina cevirirsin .. kimsenin kimsenin yuzune bakacak hali kalmaz,herkesin arasini bozarsin bu sekilde..

oncelikle cocuk gibi esine mizmizlanmaktan vazgec, sorun esinin sorunu degil, neden onu bu konularla muhattap ediyorsun?

tek basina birey olmayi ve kendi sorunlarinla bas etmeyi ogren, kavga ettigi arkadasini annesine babasina sikayet eden cocuktan ne farkin var ?

biraz politika yap, eltin laf soylediginde susup kalma, cevabini ver ,poposunun ustune oturt oldugu yere, bir kac kez cevabini veririsen ,seninle ugrasmaktan vazgecer, aksi halde senin pistigini anlayip uzerine gelmeye devam eder.. dunyanin kurali bu guclu gucsuzu ezmeye calisir.. belliki cok guclu ayaklari yere basan biri degilsin.

cevabini ver ama istifini de bozma abla, elti neyse yine gul, konus eglen, kayinvalidenelrin yanindaysa hic acigini verme, bana bunlari bunlari soyledi diyip sikayet eden o olsun, neden sen sikayetci bilinmene izin evriyorsun ki..

iliskilerinde biraz politik ol, sirf eltin icin degil,esin, kayinvaliden hatta kendi ailen, herkes dobra insanlari sevdigini soyler ama kimse dogrulari kaldiramaz ,soyleyenlerden de pek haz etmez ! herkese onlari cok sevdigini soyle, ama sinirlendirirlendirilerse de yapacagini yap ama ortadan degil, yalniz kaldiginizda yap, ustalikla kibarca..

yapacagini yap ama yuzunden gulumseni eksik etme..

sonra uzulen hep sen olursun, her cephede savasmak zordur .. politika denen sey de gizli savastir zaten.

ben kişiliğim gereği didişmekten sürekli laf sokmaktan sokulan laflara cevap vermekten hoşlanmıyorum susma yolu bana daha mantıklı gelmiştir hep en aızndan hiçbir zaman onun sewiyesizliğini paylaşmadım ama eşime anlatmadığımda da eşimin ona çok iyi dawranıp kaynımın beni sürekli germesi beni daha çok sinirlendiriyor bunları anlatmadığım zaman sanki ortada hiç problem yokmuş gibi görünüyor ki problem çok .. ben bana kişiliğime laf söylenilmesinden hoşlanmıyorum bunu defalarca dile getirdim insanlar bir araya geldiklerinde pek çok şeyden sohbet edebilir konuşlabilirler ama bizde öyle bir durumda yok sürekli dır dır dır çekilmiyor yani .. toplu olarka yorumları okuduğumda bunun eşimin problemi değilde benim problemim olduğunu söyleyen arkadaşlar war fakat bu bizzat eşimin problemi çünkü onun ailesinden hal böyle olunca insan biraz daha dikkatli yaklaşıyor falan filan... yalnız burdan şunu görüyorum ki insanlar birbirlerinin laf sokmalarını benimsemişler o yüzden bu benim karakterim değil diyen insanlar susma yolunu tercih ediyorr ve gülüp geçiyor gülüp geçmeyi öğrendiğim gün bende daha mutlu olucam galiba

kızlar size de katılıorum tabıkı askerdekı adamı huzursuz etmek doğru değil ama benım de eşim yurt dışındaydı ben burda ailesiyle burun buruna kaldım.ben de ilk zamanlar eşimle hiç paylaşmadım hep kendımı korumaya çalıştım ama insan bir süre sonra yıpranıyor.eşi de yanında olmayınca daha çok etkileniyor.inanın yoruluyorsunuz hep bi savaş var sanki. eşim izne geldiğinde de ne sölese beğenirsiniz...aranızda hiç bi sorun olmamışken sen neden bu kadar soğuksun neden mesafeli davranıyorsun onlar seni çok seviyor çok iyi niyetlilerrr????? işte bu soru benı daha da sınırlendı ve herşeyı bır bır anlattım bana sölenen tüm sözleri eltimin oyunlarını görümcelerimin kıskançlığını laf sokmalarını..herşeyi...ve sonra ne oldu biliyormusunuz benım kımseyle muhattap olup da laf sölememe polemiğe girmeme gerek kalmadı.bi durum olduğunda eşim hemen müdahale etti kımseye laf söletmedi herkese cevabını verdi.bense tek kelıme etmedım ve hiçbişey olmamış gbi davrandım. inanın böle olduğunda yıpranmıyorsunuz ve eşiniz sizi bu kişilere karşı savunduğunda iyi hissediyorsunuz.e herkes de haddini bilmeye başlıyor ne eltı ne görümce bişi sölemeye yapmaya cesaret bulamıyor kesınlıkle.erkekler bu konulardan sıkılır diye yada huzuru bozulmasın diye sölemıyorsun ama sende huzur kalmıyor önemlı olan konuşmayı bılmek ailesını hep yargılamadan kırıldığı noktaları uygun bi dille anlatırsa ben emınım bu sorunlar ortadan kalkacak.

bu konularla alakalı eşimle aramda tek bir problem olmuyor çünkü oda biliyorun onların dawranışlarını yalnız eşim bunu annesiyle paylaştığında ben suçlu görülüyorum sen neden anlatıyosun eşine tabiki anlatırım ben onunla herşeyi paylaşmak için ewlenmedim mi öyle değil mi onların niyetleri benim susmama cewap wermeyecek olmama we eşime kesinlikle bunu anlatmamam o zaman herşey istedikleri gibi olacak ama malesef bu da mümkün olmayacak

bu konularla alakalı eşimle aramda tek bir problem olmuyor çünkü oda biliyorun onların dawranışlarını yalnız eşim bunu annesiyle paylaştığında ben suçlu görülüyorum sen neden anlatıyosun eşine tabiki anlatırım ben onunla herşeyi paylaşmak için ewlenmedim mi öyle değil mi onların niyetleri benim susmama cewap wermeyecek olmama we eşime kesinlikle bunu anlatmamam o zaman herşey istedikleri gibi olacak ama malesef bu da mümkün olmayacak.

doğru eşinin ailesiyle ilgili yaşadığın sorunlar kesinlikle eşini ilgilendirir.sen herşeyi yaşıcaksın ama eşin bunlardan bihaber olucak o laf sokan oyunlar çeviren eltiye yine canım gülüm olacak.sen de lafı işitip susup oturacaksınn kımselere sölemiceksın cevap vermiceksin falan filan.yok böle bi dünya. bir kadına kocası sahip çıkıp da laf söletmıosa iş bitmiştir. sen istediğin kadar kendını parçala istediğin kadar cevap ver sölediklerine ama kocadan çıt çıkmıosa bu insanlar devam edior. kendı annesı babası kardeşi bnım huzurumu bozuyorsa sinirlerimi bozup benı yıpratıosa kusura bakmasın eşim bunu bilmeli ve oturup kendı aaılesiyle bunu halletmelı. eğer benım aılemle ılgılı eşimin bir sorunu olsaydı aynı şekılde eşimın herkese cevap vermesını yada susup oturmasını değil, kendım aılemle konuşup çözüm bulmayı tercih ederdim.ben bunu bilir bunu sölerim.

Back