Zor gelsede anlaticam

Dogru araştirdiginiz ve anlamaya çalişdiginiz için teşekkürler evet burda şartlar böyle malesef kurallar ve kanunlar bende buraya ayak uyduramiyorum isyan etmek istemiyorum ama istedigmi yapamamak özgür olamamak yoruyo biraz ( kanatlarim olsa uçar giderdim burdan bende yurt dişinda yaşamak isterdim Zaten burayada bagli hissetmiyorum kendimi

Bence çevrenizde çok baskı altında olduğu için size öyle davranıyorlar. Ne kadar mutlu olabilir ki böyle yönetilen bir ülkede insanlar. Bizim mevcut durumumuzda buna benze. ekonomi çok kötü battı resmen ve insanlar çok mutsuz. gelecek kaygısı duyuyor herkes ve yurt dışına kaçmaya çalışıyorlar. Çok farklı değiliz ama bizimkinin düzelme şansı var

Dünya hassas kalpler için cehennem. Oku ve kendini kurtar sakın bu hengamede birine kapılma. Türkçeni de düzeltirsin herkes yaşadıklarına yorum yapacağına Türkçene yorum yapmış ben senin yerine kırıldım. Kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin. Ayrıca yurtdışında okuma fikrin çok güzel inşallah hayallerine kavuşursun 🙏🏻

Bence çevrenizde çok baskı altında olduğu için size öyle davranıyorlar. Ne kadar mutlu olabilir ki böyle yönetilen bir ülkede insanlar. Bizim mevcut durumumuzda buna benze. ekonomi çok kötü battı resmen ve insanlar çok mutsuz. gelecek kaygısı duyuyor herkes ve yurt dışına kaçmaya çalışıyorlar. Çok farklı değiliz ama bizimkinin düzelme şansı var
Yani kisaca mutlu olmaya çalişmali herkes kiymetini bilmeli hayatinin😊düşüncemi bi degiştirebilsem bunlari günde kaç kez tekrarliyorum ölmek istemiyorum yaşamak ve mutlu olmak istiyorum her şey düzelicek diyorum ama yanliz yaşamak istiyorum bu ew bana hiç iyi gelmiyo (

Dünya hassas kalpler için cehennem. Oku ve kendini kurtar sakın bu hengamede birine kapılma. Türkçeni de düzeltirsin herkes yaşadıklarına yorum yapacağına Türkçene yorum yapmış ben senin yerine kırıldım. Kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin. Ayrıca yurtdışında okuma fikrin çok güzel inşallah hayallerine kavuşursun 🙏🏻
Saol beni anladigin için beni birinin anlamaya çalişmasi ilgilenmesi mutlu ediyo) Kitapda okuyorum hatda türkçe kitaplari daha çok seviyorum anlamli geliyor ve evet beni hayatda tutan ilk şey hayallerim bir gün her şeyin iyi olucagna inanmam

Yazyşyñdan bildim. Menm tkm men Ag sen nirsnden. Vah Jana ýañy bir 18 yasynda ekeniñ gynandym. Yone hemme kişiñ durmuşy gul yaly gowlyk dal. Halaşyanyñ yokmy durmusa cyksan nm okuwyny gutardyñmy

Ahaldan mnm howwa herkimiñ öz aladasy bar mnm geçerdä diýýän ýöne ýadadym Oglanlara ynamym ýok gürleşeli diýselerem diñe ýok diýýän
Hanımlar,
I) Forum Dili "Türkçe" dir. Yabancı dil başlıkları hariç konu ve cevaplar Türkçe olmalıdır.
Bu sebeple lütfen forum içi yazışmalarınızda Türkçe yazın, kendi dilinizde konuşmak istiyorsanız birbirinize özel mesaj atarsınız, özel mesaj üzerinden sohbet edersiniz.

Artik içime atmamaliyim bence yakinlarima anlatamiyorum buraya yaziyim belki biraz rahatlarim düşüncesiyle yaziyorum uzun olabilir şimdi taa ilk baştan yanliş ewlilikmiş anne babamin ewliligi bir birini hiç sevmemişler görücü usulü bir ewlilik gayet normal gözükyo ama sonra başlamiş problemleri Babam işe gitmiş annem sürekli ewde yanliz kalmiş Annemide pek sevmemişler galiba kendini çok yanliz hissetmişdir Işte sonra hastaligi başlamiş akil hastasi kendi kendine konuşan bizlerede hakaret eden bir insan hasta oldugnu bilyorum ama cani yaniyor insanin kücükken döwüyodu da bizi 4 kardeşiz bu arada hep kawga gürültü ewde bi gün huzurlu geçer gibi olsa ertesi gün yine kawga babam ewden gider annemde bize kizardi küfür ederdi isteyerek dogurmadigni söylerdi boşanmayada çalişmişlar bi şekilde olmamiş Annemi tedawi için hastaneye yatirmişlar ama düzelmemiş yani birazda olsa nasil bir ewde dogdugmu anlamişsinizdir biraz bende çocuklukdan beri sewgi ilgi görmedm kendimi yalniz we degersiz hissediyorum hiç annemle konuşdugmu hatirlamiyorum bi şey sorsa cewapliyorum o kadar babamla da öyle mesafeli birde ben annemi sevemiyorum onca şeyden sonra istesemde olmuyo içimden sarilmak falan gelmiyo bunlar yetmezmiş gibi bir de 7 8 yaşlarinda cinsel istismara ugradim amcamin ogluydu o zaman hiç sesimi çikarmamişim çikarsamda anlamazdilardi ama onun kirikligi utancida war unutamiyorum o Insani görsem içimden sadece nefret geçiyo şerefsiz diyorum şimdi büyüdüm herşeyi unutdum hiç bişeyim yok her şey iyi olacak diye kendimi motiwe ediyorum ama günün sonunda yine mutsuz ve yorgunum 3 de 4 de uyuyorum zaten zar zor bi şeylerin iyi olmicagni düşünp duryorum hala o dogdugum ewde yaşiyorum we anilarda birakmiyo kendime gelecegime odaklanamiyorum hewes kalmadi Zaten babamda okumami istemiyor umurlarinda bile degilim ama çalişip para kazanma mi istiyorlardir peki ya benim istediklerim ne olucak Yurt dişinda herkesden herşeyden uzakda okumak istiyordum bana iyi gelicegni düşünüyordum ama izin wermediler Kaçsam da yine başima bir şeyler gelicegne nerdeyse eminim o yüzden bu mutsuzlukla ewde yaşayip gidiyorum... Nasil kafami toparlayabilirim õneriniz warmi bide yukarda anlatdiklarimi ben arkadaşlarimla bile konuşmadm zaten bir tane yakin arkadaşim war oda kendi okuluyla meşgül benim dertlerim ilgilendirmez diye konuşmuyorum
Öncelikle bol bol kitap oku. Türkçe derslerine ağırlık var. Gençler arasında bu yazım tarzı moda olabilir ama akademik ve sosyal hayatta geçerliliği yok.

Bundan sonrası için kendin çabalamak zorundasın. Nasıl bir hayat istiyorsan öyle bir hayat için adım atmalisin. Üniversiteye git , ya da becerikli olduğun bir yönünü geliştir onun üzerine egitime- ise odaklan. Kafanı geçmişle değil gelecekle meşgul et. Artık yaşadığımız coğrafya kendimize üzülme lüksü vermiyor. Kendi kirbacini kendine sen vur ayağa kalk ve bir şeyler yap.

Öncelikle bol bol kitap oku. Türkçe derslerine ağırlık var. Gençler arasında bu yazım tarzı moda olabilir ama akademik ve sosyal hayatta geçerliliği yok.

Bundan sonrası için kendin çabalamak zorundasın. Nasıl bir hayat istiyorsan öyle bir hayat için adım atmalisin. Üniversiteye git , ya da becerikli olduğun bir yönünü geliştir onun üzerine egitime- ise odaklan. Kafanı geçmişle değil gelecekle meşgul et. Artık yaşadığımız coğrafya kendimize üzülme lüksü vermiyor. Kendi kirbacini kendine sen vur ayağa kalk ve bir şeyler yap.
Teşekkürler öneriniz için Dediklernizi yapicam ) bir şey hakkinda daha tavsiye istiyorum şimdi dayim üniversiteye girmek için masraflarni ben öderim dedi ama gerisini kendin halletmelisin diyor çalişirim tabi ama Yani burda okuyup bi yerlere gelme şansim varmi acaba bunu yapabilirmiyim emin degilim Cünkü bu evde kendimi çok mutsuz hissediyorum (

Teşekkürler öneriniz için Dediklernizi yapicam ) bir şey hakkinda daha tavsiye istiyorum şimdi dayim üniversiteye girmek için masraflarni ben öderim dedi ama gerisini kendin halletmelisin diyor çalişirim tabi ama Yani burda okuyup bi yerlere gelme şansim varmi acaba bunu yapabilirmiyim emin degilim Cünkü bu evde kendimi çok mutsuz hissediyorum (
Baslamadan bilemezsin. Bir şeyler için çabalamak lazım. Kimsenin önüne altın tepsiyle gelmiyor. Susayan bir insan kalkıp su içmeye gitmezse susuzluk geçer mi ? Hayır daha da katlanır.

Baslamadan bilemezsin. Bir şeyler için çabalamak lazım. Kimsenin önüne altın tepsiyle gelmiyor. Susayan bir insan kalkıp su içmeye gitmezse susuzluk geçer mi ? Hayır daha da katlanır.
Teşekkürler düşünücem bu moddan çikmaliyim galiba "Bulundugun yeri cennet yapmadigin sürece kaçdigin her yer cehennemdir" diye de bir söz vardi🤔

Kız tacize uğradığını , okuyamadığını , çaresiz olduğunu anlatıyor millet vay niye v yerine w kullandın ona takılmış işte bizim toplumun özetiiii. Bir de hanımlar okuyamadıysanız bir sıkıntınız olabilir hakaret olarak söylemiyorum beyin çünkü tamamlamaya yönelik çalışır sizinki çalışmıyor demekki. Gsgsgsgs şaka gibi kaç sayfa w kullandın diye kavga etmişler.
Ülkende devlet yurtları var mı ?

Kız tacize uğradığını , okuyamadığını , çaresiz olduğunu anlatıyor millet vay niye v yerine w kullandın ona takılmış işte bizim toplumun özetiiii. Bir de hanımlar okuyamadıysanız bir sıkıntınız olabilir hakaret olarak söylemiyorum beyin çünkü tamamlamaya yönelik çalışır sizinki çalışmıyor demekki. Gsgsgsgs şaka gibi kaç sayfa w kullandın diye kavga etmişler.
Iyi tarafindan bakarsak belkide iyi olmuşdur w ye takilmalari benmde kafam dagildi biraz sinirden kendi kendime gülyorum :) Devlet yurtlari varmidir bilmem varsada 18 yaşdan sonra birakiyolardir ya temelli gitmeliyim burdan ya da dişimi sikip alişmaliyim belki evlenince kocam iyi biri çikarda mutlu olurum diye O güne kadar umutsuzluga kapilmassam 🙂 beyaz atli prens beklemekde hiç bana göre degil ama (erkeklere güvenmiyorum)

W diye bir harf yok Türkce'de. İngilizce ya da Almanca bir foruma girip ğ yazılmazsa, burda da yazması hoş değil. Hadi yazdı moderatör dahil herkesin uyarmasina rağmen düzeltmemesi de saygısını gösterir. Niye özentilik olsun? Almanca "umlaud" kullanımını atlayın sözcüğün tüm anlamı değişir, kimse de düzeltmekle ve okumakla uğraşmaz. Türkçe konusunda uyarınca özenti demeniz çok üzücü.

Zeka seviyesi değil de o dediğiniz başka bir yeti. O konu uzun.

Yaşadığın her şey için çok üzgünüm. Olayın özüne odaklanmak yerine gereksiz şeylere takılanlar olmuş, ama yine de iyi ki anlattın. İçinde seni bi anlamda hasta eden bir irin var. Ve sen onu akıtmaya başladın, harikasın! Ben yaşadığın ülkenin kanunlarını bilmiyorum, ama yazışmalardan anladığım kadarıyla kadını/çocuğu koruyacak kapsamda değil.
Lütfen oku, lütfen son mesajında dediğin "beyaz atlı prens" hayaline kapılma. Seni senden başka kurtarabilecek kimse yok! Umudunu kaybetmemiş olman harika, kaybetme de zaten. Kabullenirsen kaybedersin. Biraz araştır; neler yapabilirsin, nereye gidebilirsin. 18 yaşında olduğunu söylemişsin, zorla bir şey yaptırılacak yaşı geçmişsin.
Lütfen cesaretinin kırılmasına izin verme, sen belli ki güçlü birisin. Kendi hayatının kahramanı olabileceğine yürekten inanıyorum. Yolun açık olsun. 🙏

W diye bir harf yok Türkce'de. İngilizce ya da Almanca bir foruma girip ğ yazılmazsa, burda da yazması hoş değil. Hadi yazdı moderatör dahil herkesin uyarmasina rağmen düzeltmemesi de saygısını gösterir. Niye özentilik olsun? Almanca "umlaud" kullanımını atlayın sözcüğün tüm anlamı değişir, kimse de düzeltmekle ve okumakla uğraşmaz. Türkçe konusunda uyarınca özenti demeniz çok üzücü.

Zeka seviyesi değil de o dediğiniz başka bir yeti. O konu uzun.
Düzeltmeye çalişdim aslinda ama olmadi bende isterdim ki beni daha iyi anlayabilin yukarda da belirtdim düzeltemedim diye Ben artik özür bile dilemicem elmden bu kadar geldi zaten aglarken yazmak o kadar kolay bir şey degil 🤕

Oku kendini kurtar başka yolun yok.

Bu arada w diye bir harf yok dilimizde. Şu yazını bir düzenle v parayla değil düzgün yaz okunmuyo ne dediğin anlaşılmayacak nerdeyse. Zaten gramerin de kötü kitap oku biraz kelimelerin hep yanlış.
Heh konuştu balkabağı. Sizin uslub da yerlerde maşallah.

X