evet canım çatlatma iğnemi yaptırdım dün gece. yarın saat 11 de aşılamam var kısmetse. bu dördüncü denememiz ama önceki aşılamalarım hep iptal olmuştu. çok sayıda yumurta geliştiği için. bu ay iğneleri bırakıp, klomene başladım. ilk defa oldu çok şükür. bi aksilik olcak diye korkuyorum bu seferde.
sağol canım. bana kap söyledi sekreter ama eczaneden alınacağını bilmiyordum. ya az önce lavaboya gittim. peçeteye nokta büyüklüğünde leke leke kan gelmeye başladı. adetimin 15. günü daha. yumoşumda var. neyin nesi anlamadım. korkmaya da başladım. aradım hastaneyi tayfun beyle konuşmak için cevap vermedi. çıktılar sanırım. yumurtam kendiliğinden çatlamış olabilir mi? geçen ay ultrasona girdiğimde 18 mm büyüklüğünde üç yumurta vardı. ertesi sabah adet olmuştum. tansel bey o gün çatlamış demişti. bugün kontroldeki yumurtam da 17.8 mm di. korkuyorum yaa. umarım bi aksilik olmaz.
evet canım ilk aşılamam olucak kısmetse. ikinci aşılamamın iptal edildiği ay spontan bir gebelik oluşmuştu. ama devamı gelmedi. iğneler fazla geldiği için doktor klomen hap tedavisi verdi bu ay. beş gün kullanıp, bırakıyorsun ilk defa tek yumurtam gelişti bu şekilde.hadi hayırlısı korkunun ecele haydası yok rahat ol pozitif düşün. anladığın kadarıyla daha önce tedavi gördün ama yumurta çok olduğu için iptal edildi. ve bu ilk aşılama deneyimin olcak. kısmet bu işler hiç belli olmaz belki ilk aşılamada tutar. bu arada KLOMEN nedir? ben hep göbekten iğne oldum yumurtalar yeteri kadar büyüdüğünde çatlama iğnemi yapıp aşılama oldu.
evet canım ilk aşılamam olucak kısmetse. ikinci aşılamamın iptal edildiği ay spontan bir gebelik oluşmuştu. ama devamı gelmedi. iğneler fazla geldiği için doktor klomen hap tedavisi verdi bu ay. beş gün kullanıp, bırakıyorsun ilk defa tek yumurtam gelişti bu şekilde.
canım benim bende şimdi geldim dr. dan. pzrtesi günü kist olan tarafımda hiç yumurta görülmemişti. diğer tarafta 2 tane vardı. ve şimdi kistli taraftada 1 adet 16 mm yumurtam gelişmiş:) çok mutlu oldum ben ya. o tarafta gelişmicem sanıyodum:) be gece 12 de çatlatma iğneni vurul. cumada aşılamaya gel dediler..
senin kanamanın devamı gelmiyodur umarım. bence seni çok yıpratacaksa bi kontrole gitsen? en azından yakında bi kadın doğum uzmanına gidip bilgi alsan olmaz mı?
canım erkekler bence daha nazik ben muayne olamıyorum yardımcı olurmusunuz dersin o dikkat eder ve muayne olurken kendini rahat bırakman ve derin nefes alman vücudunu nefes vererek gevşetmen çok önemli. sen muayneden korktuğun için de eşine bahane çıkmıştır erkek doktor için.nica kapalı kadınlar geliyor çarşafla valla z. kamil e çatır çatır muayne oluyolar nice tutucu oldukları çocuğa düşkün oldukları belli olan çiftler de görüyorum adam daha doğru düzgün konuşmayı beceremiyo gelmiş orda çocuk için her yolu deniyo hiç onlar ayıp bilmiyo bak.
unicorn uterus bir rahim anomalisi. diğer adı da yarım rahim. rahmimin yalnızca bir tarafı gelişmiş. diğer tarafı tam gelişimini tamamlayamamış. doğuştan sağ tüpüm yok.rahmim normal bir kadının rahminden daha ufak. kolay gebe kalamıyorum. 1 kez kaldım 8 haftalık düştü. erken doğum, düşük, düşük kiloda doğum gibi risklerim var. belki de hiç taşıyamayacağım bebek hep düşecek bilemiyoruz 3 aylık olursa gebeliğim rahim ağzıma dikiş uygulanacak.ben de özelde 1 aşılama yaptırdım ama o sayılmıyor cebimden yaptırdım çünkü. sonra da yolumun daha uzun olduğunu düşünerek zeynep kamil e başladım. ilk aşılamam negatif. ikincisi de haziran ayında olucak.canım sen ne güzel atlatmışsın aşılamaları. 3. yü yaptırıp yaptırmamak sana kalmış bence direk tüpe geçebilirsin. ertelemek de olmuyor arkadaşım aklımıza bir kere düştü anne olma fikri hep önceliğimiz o. ara vermek de zaman kaybı. belki vücut için 1-2 ay ara vermek iyi gelebilir ama 1 yıl uzun bir süre yaşın kaç bilmiyorum ama. benim 27 oldu. 23 yaşında evlenmiştik. 2 senedir de koşturuyoruz.zaman geçiyor.sen de kız istiyorsun demek Allah biliyor ya benim de kalbimde yatan hep kız ama sağlıklı olsun erkek olsun hiç farketmez evlat bu hepsi bir kucağına alınca.
anladım ne demek istediğini ama doktordan neyin bilgisini alıcam onu anlamadım. bu bir anatomi her ay düzenli olarak bir sağdan bir soldan yumurtluyor da olabilirim ama benim rahim yapım farklı.illa sırayla yumurtlayacaklar diye bir şey yok. iki taraftan da yumurtlayabilir kadınlar 1 ayda.ara verdiğim için pişmanlık duymuyorum artık çok sıkıldım kendimi sıkmaktan tedavilere kafa yormaktan.sürecimize devam edicez haziran ayında 2. aşılamada da ne olacağını inan düşünmüyorum şuan. elbette soldan yumurtlamış olmak isterim tutsun diye ama takdir biraz da rabbimin. ben kendimi ona teslim ettim. sırasıyla yaptıracağız bütün işlemleri işte nasibimizde varsa olacaktır elbet. canım cüvuda yüklenmek de iyi değil bence. benim arkadaşımın 2. aşılaması tuttu üst üste denediler onun da çok geç büyüdü ama tuttu işte. inşallah senin de öyle olur. ama bana böyle geç büyüyorlar ya zorlanıyorlarmış gibime geliyor. nasip canım. inşallah tutar. bu arada anlatırmısın biraz muaynelerini kim yapıyor. aşılama için tüpe gelen çok insan var mı?
kenan bey mi bakıyor. ben de orda yapılmasını isticem 2. aşılamamın. hatta rahim filmimi götürücem.doğuştan rahim anomalim olduğunu söylicem. bence ben sıradan bir kısırlık vakası değilim. umarım geri çevirmez.
zeynep kamil i ara canım. telefon numarası 02163910680
buradan heyet odasını bağlattır. dahili numarası da 1009 sanırım.
bilgi almak istiyorum de. yaşım 35 diye söyle. hastanenizde tedaviye başlamak istiyorum de. aşılama uygulanıyor mu 35 yaşının üzerindekilere yoksa direk tüp bebek mi diye sor.
özel in hakları kendilerine göre canım. bence eğer çok önemli bir sorun yoksa sende yumurtlama varsa eşinden de aşılama yapılacak kadar sperm çıkarsa aşılama olmalısın canım.
özel devlete yönlendirmekten hep kaçıyor. seni kendilerine bağlamak istiyorlar. karar senin.madem yaşında büyük eşinden koy ağırlığını.sen benim anne olma hakkımı elimden alamazsın de. özele imkanımız yetmez de.muayne olamamak senin sorunun bununla sen başa çıkmalısın. ayrıca eşin muayne odasına giremiyor nasılsa bayan muayne etti deyiver. içerde bayan doktor da var dersin. olur biter. hem belki şansına senin olduğun aya bayan gelir. benim öyleydi geçen ay. hem sen ilaçlarını raporla aldıktan sonra aşılama için bekleyebilirsin hangi ay kadın doktor gelirse o zaman olursun :) bu da bir seçenek.
cnm çok sağol ama dün dayanamadım tekrar zeynep kamile gittim görüşmeye bu sefer annemle...neyse baya sıra bekledik sonra iki tane doktorlar görüştüm bir bayan biri erkek erkek olan doktor olmayabilir biraz gençtii..neyse tekrar söledim tüp bebek olmazmı yaşım 35 falan dediler adetin ikinci günü gel test yapılacak hormon testi yumurtalık rezevine göre aşılamamı tüp bebekmi, karar verilecek bende bekkliorum öle karar verdim artık..özelde de olsam bu test ler lazım 6 aylık yoktu benim bu testten..ne kadar sürer bu işelmeler dedim bir iki ay diyor tüp bebek için ama kapıdaki bir sürü kişiyle konuştum ücretli hastalar hemde bir buçuk yıldır tüp bebeğe geçemmeiş bir buçukta parası gitmiş hala yok bir kaç kişi daha..ne bilim kafam karıştı aşılamda 3 4 ay sürermiş bu kadar kısa mı ki süre..komşumuz bir sene sıra beklediğini söylemişti ama anlamfdımm..eşime gelince oda artık ses çıkarmıor erkek doktora kendisi başkalrından akıl aldığı için sakınca yok demişler sayın arkadaşları din adına..yani onlar var dese olmayacakk..oda ayrı bir dert ama neyse o aradan çıktı ...
ne güzel işte . herşeyin bi ilki oluyormuş demekki. inş ilk aşılamada bu dertten kurtulursun.
çok teşekkür ederim kızlarrr bir haftadır gerçekten moralim çok bozuktu. bugünde istemeye istemeye gittim kontrole. hatta tayfun bey ultrason öncesinde en şanssız hastaları olduğumu söyledi :) ama büyük bir sürprizle karşılaştık. tayfun bey de inanamadı gördüğüne. ilk defa tek yumurtam gelişmiş. veeeeeeeeeeeee perşembe günü aşılama oluyorummmm. hala inanamıyorum. o kadar mutlu oldum ki. bir haftadır boşuna perişan etmişim kendimi. şükürler olsun. kandil günü olacak aşılamam. dua edin benim için. rn4 iki yumurtan olduğuna çok sevindim canım. ikiden fazla oldu mu iptal ediyorlar evet. ama şu ana kadar iki taneyse endişelenmene gerek yok. inşallah sende yarın hayırlı haberlerle gelirsin . belki birlikte olur aşılamalarımız. ercelf canım sen klomenle mi hamile kalmıştın? bilmiyordum atlamışım sanırım. ben günde tek klomen kullandım. rahim duvarını incelttiğini bilmiyordum. öğrendiğim iyi oldu. sorarım bir dahaki sefere. gözlerim klomeni bırakınca düzeldi çok şükür. sen ne zaman başlıyorsun tedaviye.
inşallah canım. tayfun bey aslında hakkımı doldurup tüp bebeğe geçebilmem için vermişti klomen tedavisini. etki etmez sanıyorduk ama oldu çok şükür. hamile kalmış gibi sevindim inan. öyle mutlu oldum ki diğer hastalar bebek var sanmış :)) yok sadece yumurta var dedim. sonuç negatif olsada üzülmem diye düşünüyorum. bir sene uğraştık ama uygun tedaviyi bulduk sonuçta.
cnm çok sağol ama dün dayanamadım tekrar zeynep kamile gittim görüşmeye bu sefer annemle...neyse baya sıra bekledik sonra iki tane doktorlar görüştüm bir bayan biri erkek erkek olan doktor olmayabilir biraz gençtii..neyse tekrar söledim tüp bebek olmazmı yaşım 35 falan dediler adetin ikinci günü gel test yapılacak hormon testi yumurtalık rezevine göre aşılamamı tüp bebekmi, karar verilecek bende bekkliorum öle karar verdim artık..özelde de olsam bu test ler lazım 6 aylık yoktu benim bu testten..ne kadar sürer bu işelmeler dedim bir iki ay diyor tüp bebek için ama kapıdaki bir sürü kişiyle konuştum ücretli hastalar hemde bir buçuk yıldır tüp bebeğe geçemmeiş bir buçukta parası gitmiş hala yok bir kaç kişi daha..ne bilim kafam karıştı aşılamda 3 4 ay sürermiş bu kadar kısa mı ki süre..komşumuz bir sene sıra beklediğini söylemişti ama anlamfdımm..eşime gelince oda artık ses çıkarmıor erkek doktora kendisi başkalrından akıl aldığı için sakınca yok demişler sayın arkadaşları din adına..yani onlar var dese olmayacakk..oda ayrı bir dert ama neyse o aradan çıktı ...
eşinin bu durumu aşamasına sevindim. zaten hep birileri söyleyince ikna olurlar nedense eşlerinin sözü para etmez. rahim filminde çok kastıysan belki ondan net çıkmamıştı. ve kasınca çok ağrı yapıyormuş. ben filme girmeden önce resmen dokuz doğurmuştum ama oldu bitti ya ağrı falan olmadı acaba filmi çekmedimi diye şüphede duymadım değil. ama çoook hafif adet ağrısı gibi bişeydi ki bazen adette bile çok daha ağrımız olabiliyor. bende bu adetimde gidicem yumurtalık revervine göre bakcaklar. tekrarda hormoın testi yaptırıcam elimdenin süresi 6 ay olmuş ( 6 koca ay ne de çabuk geçmiş zaman) ve adetken ultarson yapılcak belki tüp ebbek yapalım der. ama ben ruhen buna hazıre değilimyani hala bile doğal yolla olsun umudu içindeyim.
pekte kasmadım aslında kendimi sadece ilacı verdikçe ağrı oldu ama çok ağrıdı yani benimki normalde adet sancısı çok çeken bir insanım ama patlayacak gibi oldu karnımm..ama buna değil filem net değil diolar filmi beğenmediler açıkcası..kasam olayı ayrı spazm da olabiliormuş önceden ağrı kesici aldınmı dedi yok dedim çünkü sölemediler gerek yok dediler ama siz siz olun bence alın rahim filmi öncesi çektrcekler bu risk olmasınn...bende aslında bebek istiormuyum ttam ondan da emin değilm((
rahim filmi olayında spazm durumu korkudan kasılmayla aynı anlamda. yan iağrı kesici alınca kadınlar ağrım olmuıycak diye rahat olduklarından sebep o bakaımdan ağrı kesici aldınmı diye sormuşlardı. emin ol bu soruyu bende çok soruyorum ben acaba bebek istiyormuyum neyin peşindeyim diye. ama bu koşuşturmacalar bizleri çok yorduğu için acabalar başlıyor. biz ilk etapta hevesi kursagında kalanlardanız. yani kimileriin hamileeliği sürpriz olur mutluluktan ucarlar. maalesefki bende bu olamayacak sürpriz değil zorak ibi hamilelik oalcak tabi bebek olursa :) yani ne kocama nede etrafıma hamielyim diye sürpriz yapamıycam. hamileyim dediğimde oh be nihayet tuttu denilecek(
ya bende süpriz olsun istemişimdir hamileliğimi. ama dediğin gibi zoraki bi hamilelik olucak tedavi sırasında gebe kalırsak. Ama olsun sağlıklı sıhatli alalımda bebişlerimizi kucağımıza süprizi kalsın:)
neferalem ne yanı tup bebek sırasımı varmıs? Soktayım ya ben ucretlı yaptırmak ıstıyodum sıra varsa hıc bulasmım hastaneye gıdenler cok rıca etsem ogrenebılırmı tup bebek sırası varmı dıye?
rahim filmi olayında spazm durumu korkudan kasılmayla aynı anlamda. Yan iağrı kesici alınca kadınlar ağrım olmuıycak diye rahat olduklarından sebep o bakaımdan ağrı kesici aldınmı diye sormuşlardı. Emin ol bu soruyu bende çok soruyorum ben acaba bebek istiyormuyum neyin peşindeyim diye. Ama bu koşuşturmacalar bizleri çok yorduğu için acabalar başlıyor. Biz ilk etapta hevesi kursagında kalanlardanız. Yani kimileriin hamileeliği sürpriz olur mutluluktan ucarlar. Maalesefki bende bu olamayacak sürpriz değil zorak ibi hamilelik oalcak tabi bebek olursa :) yani ne kocama nede etrafıma hamielyim diye sürpriz yapamıycam. Hamileyim dediğimde oh be nihayet tuttu denilecek(
tamam orasını anladım zaten cnm da demek istediğim bir belirsilik gördü doktor bu filmi açıkta olabilir dedi ben zaten kastığımı sölemedim ödüm patlıorki filmi saymaz diye yeniden çekil der diye..hem açık olsa ne olcakki sonuçta 35 yaşındayım ve 3.5 senedir de olmuyor açık olması bir şey ifade etmior..aslında ben en başından beri çocuk aklımda yoktu son bir yıldır çok düşünmeye başladım neden olmuyor diye yaş geçince artık hevesimde kalmadımı ne::)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?