kızlar nerelerdesiniz kontroller nasıl gidiyor merak ediyoruz sizi eskisi gibi girmiyorsunuz da. benim dosyam heyetten geçmiş. haftaya perşembeye çıkar raporum sonra gidip ilaçlarımı alıcam ve haziranın 10 ununu beklicem:) aranızda tek ara veren ben oldum yani. iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum aslında ilaçları borç alıp başlayabilirdim tekrar ama içim istemiyor sanırım.üst üste yoruluyorum.ama benim gibi unicorn uterus olan bir arkadaşım da ilk aşılamasını yaptırdı tutmadı, ara vermeden ikincisini yaptırdı ve tuttu şuan hamile inşallah siz de kalırsınız. ara vermemek iyi aslında hazır yumurtalıklar çalışmışken üst üste denemek daha mantıklı belki ama ben hissizleştim sanırım hiç acele etmek istemiyorum kendimi rabbime teslim ettim.umarım bu ay sizlerden güzel haberler alırız.
canım benim dün kontrolüm vardı. klomen etki etmemiş. hiç gelişen yumurta yok dedi. bi tane küçük var sadece. salı günü tekrar çağırdı. sanırım iptal edecek. sinirlerim bozuldu iyice. her ay ilaç kullanıp aşılama bile yaptıramamak çok sinir bozucu. zaten dört ay önce yaşadığım kaybın etkisi yeni geçmeye başlamıştı. çok yoruldum anlayacağın. dün sabahtan beri ağlıyorum. bi de klomen gözlerimde bulanıklık yaptı benim. beş-altı gün gözlerimde perde varmış gibi göremedim neredeyse. normalde de gözlerim bozuk benim. yıllardır lens kullanıyorum. sanırım vücudun en zayıf noktası olduğu için etkilendi. zaten prospektüsünde yazıyor. gözlerde bulanıklık yapabilir diye. önümüzdeki ay dozu artıracaklar. o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum. benden haberler böyle. ara vermekle çok iyi yapmışsın inan. insan yıpranıyor üstüste olunca. arkadaşın adına çok sevindim. darısı hepimin başın olsun inşallah.
canım rahim filmi nin geçerliliği 5 yıl en azından zeynep kamil de ama son duyduğuma göre özellerde 1 yılmış sonrasında kabul edilmiyormuş.
Medicine hospital benim eski hastanem. Figen hanım da eski doktorum. Orda 1 kez aşılama denedim ben. Tutmadı. Ama doktorumdan da hemşirelerimden de çok memnundum. Ben devlete geçmek istediğim için bıraktım orayı. Hala aklıma bişey takıldığında arar sorarım sağolsun hemşireleri çok ilgililer. Eğer zaman kaybetmek istemiyorsan orda tüp bebek denemeni tavsiye ederim. Son zamanlarda çok başarılı olduklarını duydum. Figen hanım da iyi bir doktor. Zaten tek doktor var. Ve ekibi.yaşın 35. Fazla zaman kaybetmemelisin. Eğer zeynep kamil de başlamak istersen sürecine tahlillerin yapılması aşılama raporunun çıkması 1 ay sürer. 2 kez de aşılama denemen gerekli.ki bunlar 3-4 ay sürüyor. Eğer 2 aşılaman da tutmazsa sonrasında tüp bebeğe başvurabiliyosun.herşeyin raporlu yapılıyor zeynep kamil de ilaçlarını raporla alıyorsun tüp için de aşılama için de. Sadece ilaçların yüzdesini ödüyorsun. Tüp bebek için de ilk deneme için 400 tl sanırım para yatırıyosun o kadar.eğer bu ay başlarsan aşılama sürecini yazın atlatırsın. Eğer tutmazsa da eylül de sanırım tüp bebeğe geçebilirsin. çok da zaman kaybetmiş olmazsın.belki de aşılamaların tutar. Zaten yapılan hormon smear filmler falan eşinin spermiyogramı neticesinde heyet karar veriyor aşılama mı tüp bebek mi? Aşılama denenecek dediyse kenan bey umut var demektir.
özelde yaptırırsan medicine iyi bir hastane ama paran varsa canım 5000 tl yi buldun yaptırdın diyelim. Ya tutmazsa ?
Nereye kadar yetecek maddi gücün? Eninde sonunda devlete dayanacaksın. Bence vakit kaybetmeden zeynep kamil de aşılama ya başla. Nacizhane fikirlerim :)
canım benim ya çok sinir bozucu bir durumdur seni anlayabiliyorum neticede ilaçlarla benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Benim de iğnelere rağmen büyümüyodu duruyodu 12 mm de falan dozunu arttırınca da zarrr zor büyüyüdu büyürken de bozuldu hep. Hep kontrolden çıkınca arabaya binip ağladığımı bilirim hıçkırarak. Doktorların hiç gelişen folikül yok yada , büyümesi durmuş demeleri falan çok canımı acıtıyordu. Ama zeynep kamil e başladıktan sonra biraz da rabbime teslim edebildim sanırım sonunda kendimi. Fazla düşünmemeye çalışıyorum geziyorum tozuyorum ne olursa olsun umrumda değil diyorum hep pozitif düşünmeye çalışıyorum. Benim de bu ay solda hiç gelişen folikülüm yoktu baştan sonradan gelişti o taraftada tüpüm yok aman niye gelişmiyo diye düşünmedim olsun dedim birdahaki ay da orda gelişir falan. Moral çok önemli canım ve yumurtlama beyinde başlarmış biliyomusun. Bizler tedavi de gördüğümüz için takıntılı olduk artık. Bazen bilgisayarı bile yasaklamak istiyorum kendime okumak araştırmak istemiyorum ama sizleri bırakamıyorum.
çok ilginç iğne fazla geliyor. Klomen de az geliyor. Zor bir durum canım günde kaç klomen kullandın?
Bir de klomen rahim duvarını incelitiyor diye biliyorum onu da sor rahim duvarını zaten onlar takip ederler de bakalım ekstra bişey vericeklermi?
Gözlerin için damla filan kullansan canım bende yapmamıltı ama senin zaten bozukmuş. Valla evlat sahibi olalım dekren hastalık sahibi oluyoruz bence daha çok. O yüzden artık ben saldım çayıra :)
cnm çooook sağol bütün sorularıma cvp vermişsin allah razı olsun ...cnm ben de zeynep kamili istiorum ama eşim erkeği duyunca asla izin vermior ikna olmuyor bana da medicine 5ooo i bulur dedi tüp bebek için aşılam içinde bir milyarı dedi peki bu fiyatlar rapor çıkarırsakmı geçerli yoksa özelde 10 milyarımı bulur..bir de özelde direk tüp bebeğe geçemiyormuyuz ..raporla olsa yani..cnm benim tek tüp açıkmış öteki kapalı çıktı ama oda belişrsizmiş kenan bey rahim filmi öncesi ağrı kesici aldınmı dedi hayır dedim radyotomda böle bir şey denmedi bende bilmiordum ama çekileceklere tavsiyem ağrı kesici alın yoksa tüp spazm yapıp kapalı gibi görünebiliormuş..her neyse devlet önce aşılama yapmadan tüp bebeğe geçmiormuş yani mecbur aslında durumum tüp bebeklik aşılamadan fayda göreceğimi sanmıyorum ilşki gibi bir şeymiş aşılama..
cnm peki hiç yumurtlamayı artırıcı kür denedinmi birde onu dene derim belki denemişsindir ama ben üç kere kolmen kullandım ve iğne çok ta yumurta oluyordu büyük ama yine olmuyordu tek tüpüm açık üstelik onlada kalınıormuş yani ne yaparsan yap bazen zamanı var herlde ama ben çok sıkışrım eşimin yüzünden bekleye bekleye 35 oldum zetn geç evlenmiştim 3 buçuk yılda böle geçti bekleye bekleye..
canım sondan başlayayım cevaplamaya kür denedim incir kürü mesela ilk gebeliğim klomenle olmuştu incir kürü de yapmıştım o ay hamile kaldım faydasını gördüm yani ha 8 haftalık kalp atışları durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım o ayrı. ben doğuştan tek tüplüyüm canım ilk gebeliğimde tüpümün olduğu tarafta gelişmişti yumurtam ve gebe kalabildim. sonraki tedavilerimde ise hep tüpümün olmadığı taraftaki yumurtalığım daha baskın çıktı tek tüple de hamile kalınabiliyor tabiki ama tüpünün olduğu taraftaki yumurtaları daha çabuk yakalayabiliyor tüp. yani sağdaki yumurtayı sağ tüp soldakini de sol tüp kapabiliyor. doğal olarak yumurtalarım sağ da gelişince soldaki tüpümün yapacağı pek bişey olmuyor.ama incir hep yerim tedavilerimde faydasını da görüyorum.
şimdi eğer medicine a gideceksen aşılamalarını mutlaka rapor çıkarttırarak yaptır. yoksa devlet saymıyor canım. sakın iğnelerin parasını cebinden ödeme. aşılama raporunu sgk ile anlaşması varsa tedavi gördüğün merkezde çıkartabiliyorlar. medicine ın da anlaşması var zaten. bu şekilde 2 aşılama denersen medicine da ve tutmazsa devletten tüp bebek için rapor alma hakkın oluyor. ama aşılama denemeden tüpe asla geçilmiyor.
bana sorarsan eşinin erkek doktor isteme gibi bir lüksü yok yaşın 35 onun da yaşı vardır diretmelisin ve zeynep kamil e gitmelisin. zaten yaşınızdan dolayı hızlı bir şekilde ilerleyeceklerdir.
eğer bebek istiyorsa canı gönülden eşin bu fedakarlığı yapmalı. erkek doktorda doktor neticede ve işini yapıyor.
cnm ben çok takmıorum eşim çok kızıor onla uğraş çocuk işiyle uğraş bunalıma girdim aşırı derecde sinirlendi o gün bana çocuktan bie vazgeçior yani ben utana sıkıla olcaktım birde ben muayene bile olmayan biriyım zor yani erkekten daha korkuyorum ne bilim ...cnm medicine hosapiatlı aradım o gün tüp bebek 45oo falanmış ama eşim şimdi aşılamaya taktı illa o aolack diyo bende vakit kaybetmek istemiorum aşılamyla yaş 35..biliorum zaman ve para kaybı ama naltamıyorum kenan bey ilk aşlıma dedi ya tüp bebeğede zor ikna etmiştim zor cnm yaa ...ben med,cinede yaptırsam ama bu seferde ordaki doktor iyimi bir de o var figen adında tek doktor varmış tanıyan bilen varmı
sağol cnm baya aydınlattınız hepiniz beni ayrı ayrı cnm benim eşim izin vermior onla gitmem büyük hata oldu gerçi dışarda bekletmiştim ama kenan bey çağır eşini dedi bende muayene isteceğini ummuyordum bende hep kadına gittim ama zeynep kamilde mecbur olduğum için uatan sıkıla olacaktım..eşim bu konuda çok dar düşünüor bir dahaki ay kadına al dedi anlatıorum ama anlamıor zeynep kamil durumunu beim yaşta baya ilerledi 35 oldum çok moralim bozuk döndüm ordan madem seçme hakkınız yok ya katlanacağız yada özele gideceğiz artık ne yapalım..ama kenan bey çok iyyimiş komuşumuza tüp bebek dördüz oldu
kızlar nerelerdesiniz kontroller nasıl gidiyor merak ediyoruz sizi eskisi gibi girmiyorsunuz da. benim dosyam heyetten geçmiş. haftaya perşembeye çıkar raporum sonra gidip ilaçlarımı alıcam ve haziranın 10 ununu beklicem:) aranızda tek ara veren ben oldum yani. iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum aslında ilaçları borç alıp başlayabilirdim tekrar ama içim istemiyor sanırım.üst üste yoruluyorum.ama benim gibi unicorn uterus olan bir arkadaşım da ilk aşılamasını yaptırdı tutmadı, ara vermeden ikincisini yaptırdı ve tuttu şuan hamile inşallah siz de kalırsınız. ara vermemek iyi aslında hazır yumurtalıklar çalışmışken üst üste denemek daha mantıklı belki ama ben hissizleştim sanırım hiç acele etmek istemiyorum kendimi rabbime teslim ettim.umarım bu ay sizlerden güzel haberler alırız.
canım sondan başlayayım cevaplamaya kür denedim incir kürü mesela ilk gebeliğim klomenle olmuştu incir kürü de yapmıştım o ay hamile kaldım faydasını gördüm yani ha 8 haftalık kalp atışları durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım o ayrı. ben doğuştan tek tüplüyüm canım ilk gebeliğimde tüpümün olduğu tarafta gelişmişti yumurtam ve gebe kalabildim. sonraki tedavilerimde ise hep tüpümün olmadığı taraftaki yumurtalığım daha baskın çıktı tek tüple de hamile kalınabiliyor tabiki ama tüpünün olduğu taraftaki yumurtaları daha çabuk yakalayabiliyor tüp. yani sağdaki yumurtayı sağ tüp soldakini de sol tüp kapabiliyor. doğal olarak yumurtalarım sağ da gelişince soldaki tüpümün yapacağı pek bişey olmuyor.ama incir hep yerim tedavilerimde faydasını da görüyorum.
canım benim nasılsın? benim bugün kontrole gittim canım 2 yumurta oluşmuş bu ay 11.80 diğeri 10 küsür. bu ay geç büyüdüler. iğnelerin 7. günü olmasına rağmen küçücükler:) geçen ay 8. günü aşılamam yapılmıştı.
sanırım bi ay geç bi ay erken adet oluyodum ondan kaynaklanıyor. bu ay normalden geç adet olucaktım ondan yumurtalarım geç büyüyo..
senin için aklıma bişey takıldı. şimdi bi ay sağdan bi ay soldan yumurta oluşumu oluyor ya senin aşılama ayında tüp olmayan tarafından oluştu ve tutmadı aşılaman .bekleme süresinde tüp olan tarafından gelişirse yumurtaların? bi dahaki ay tüp olmayan tarafından gelişirse yine tutmazsa?? bilmiyorum anlatabildim mi ama eğer anladıysan dr. dan bilgi almalısın..
bende ay sonu işten ayrılıyorum.. 2. aşılamamda tutmazsa tüp bebek süreci baya yorucu olacağı için şimdiden işi bırakmak istedim. çünkü iş, ev ve tedavi 3ü çok ağır geldi bana..
canım benim dün kontrolüm vardı. klomen etki etmemiş. hiç gelişen yumurta yok dedi. bi tane küçük var sadece. salı günü tekrar çağırdı. sanırım iptal edecek. sinirlerim bozuldu iyice. her ay ilaç kullanıp aşılama bile yaptıramamak çok sinir bozucu. zaten dört ay önce yaşadığım kaybın etkisi yeni geçmeye başlamıştı. çok yoruldum anlayacağın. dün sabahtan beri ağlıyorum. bi de klomen gözlerimde bulanıklık yaptı benim. beş-altı gün gözlerimde perde varmış gibi göremedim neredeyse. normalde de gözlerim bozuk benim. yıllardır lens kullanıyorum. sanırım vücudun en zayıf noktası olduğu için etkilendi. zaten prospektüsünde yazıyor. gözlerde bulanıklık yapabilir diye. önümüzdeki ay dozu artıracaklar. o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum. benden haberler böyle. ara vermekle çok iyi yapmışsın inan. insan yıpranıyor üstüste olunca. arkadaşın adına çok sevindim. darısı hepimin başın olsun inşallah.
allah kolaylık versin arkadaşım erkek doktor konusunda işin çok zor. yanlış anlama ama eşin resmen taş kafalı sinir oluyorum böyle erkeklere. sen zaten psikolojik yönden zordasın sana yardımcı olması gerekirken dahada zorluk çıkarıyor iki ara bi derede kalıyorsun.madem çok paran var kocacım o zman özele gidiyoruz de bakalım ne diycek. hayır inadından tamma der hadi ilk denemede parayı verdiniz tutmadı diyelim sonrası. senin çocuk sahibi olma hakkını elinden almaya hakkı yokki. yas bu patır patı r geçiyor valla. .. Allah kolaylı versin diyim yine. umarım eşin inadından vazgeçer. bi sabah kendi elleriyle götürür zeynep kamile :))
komşun 4 üz mü oldubebekler doğdu ve dördüde yaşıyormu? benim bildiğim çoğul gebelik artık yasak annenin yaş durumuna ve hamile kalma olasılığına gçre en fazla 2 embriyo transfer ediliyor. ki o bile artık çok az. genelde tek embriyo transfer ediliyor. çünkü çoğul gebelikler riskli. sanırım arkadaşın bu kural çıkmadan önce dördüz transfer yapıldı. ama valla 4 olmada 2 isterim yaş geçiyor birde 2. için uğraşmam bi çırpıda ikiside çıkar:) zaten ikiz isteye isteye tüp bebeğe doğru gidicem sanırım ((
gelde anlat cnm eşime anlamıor ki yaşımız hala genç sanıyor hem kendisi yaşı benden 3 yaş küçük oda var:)))ama yinede anlamıor oda az sayıılmaz..verdiğin bilgiler için çok teşkkeür ederim ozamn medicine aşıla yaptırım rapor çıkartarak artık olmazsa tüp bebeğe ya orsaı ya zeynep kamil ..zeynep kamilin dokytorlatına çok güveniorum ama erkek takıntısını aşabilirsem bir de muayne olamam sorunum var kadınlar daha bir anlıor söleyince ve kibar davranıyor işim zor cnm sağol..kolmen bende kullandım ama dediğin gibi tek tüpün tarfaında değilse yumurtlama olmamıştır bunu bende düşünmüştüm.. sağol cnm
gelde anlat cnm eşime anlamıor ki yaşımız hala genç sanıyor hem kendisi yaşı benden 3 yaş küçük oda var:)))ama yinede anlamıor oda az sayıılmaz..verdiğin bilgiler için çok teşkkeür ederim ozamn medicine aşıla yaptırım rapor çıkartarak artık olmazsa tüp bebeğe ya orsaı ya zeynep kamil ..zeynep kamilin dokytorlatına çok güveniorum ama erkek takıntısını aşabilirsem bir de muayne olamam sorunum var kadınlar daha bir anlıor söleyince ve kibar davranıyor işim zor cnm sağol..kolmen bende kullandım ama dediğin gibi tek tüpün tarfaında değilse yumurtlama olmamıştır bunu bende düşünmüştüm.. sağol cnm
unicorn uterus ne demek? ben hiç ara vermeden 2 aşılama yaptım z.k da ama ttutmadı( hatta 3. için yada tüpe geçiş için 1 yıl kadar ara vermek istiyordum ama danışmak için kenan beye gittim ki onun hastası değilim. yeniden hormon istedi. durumuma göre yönlendircek ( ben kaçtıkça içine giriyorum sırf aklımda kalmasın diye danışmak için gitmiştim bilmiyorum artık benim için hayırlı olan nedir ne değildir ( bazen çook umutsuuluğa kapılıyorum. bazen teselli ediyorum olmuyorsa olmuyor elinden geleni yapıp dr. gidiyosun gerisi allaha kalmış diyorum, bazen acaba kime nekötülük ettimde bana bunları yaşaıyor diyorum, bazen amaan diye salıyorum. yani nasıl duygular taşıdığımı ben bile bilmiyorum. geç versin sağlıklı versin birde madem bu kadar bekledim kız versin diyorum :))
canım benim nasılsın? benim bugün kontrole gittim canım 2 yumurta oluşmuş bu ay 11.80 diğeri 10 küsür. bu ay geç büyüdüler. iğnelerin 7. günü olmasına rağmen küçücükler:) geçen ay 8. günü aşılamam yapılmıştı.
sanırım bi ay geç bi ay erken adet oluyodum ondan kaynaklanıyor. bu ay normalden geç adet olucaktım ondan yumurtalarım geç büyüyo..
senin için aklıma bişey takıldı. şimdi bi ay sağdan bi ay soldan yumurta oluşumu oluyor ya senin aşılama ayında tüp olmayan tarafından oluştu ve tutmadı aşılaman .bekleme süresinde tüp olan tarafından gelişirse yumurtaların? bi dahaki ay tüp olmayan tarafından gelişirse yine tutmazsa?? bilmiyorum anlatabildim mi ama eğer anladıysan dr. dan bilgi almalısın..
bende ay sonu işten ayrılıyorum.. 2. aşılamamda tutmazsa tüp bebek süreci baya yorucu olacağı için şimdiden işi bırakmak istedim. çünkü iş, ev ve tedavi 3ü çok ağır geldi bana..
anladım ne demek istediğini ama doktordan neyin bilgisini alıcam onu anlamadım. bu bir anatomi her ay düzenli olarak bir sağdan bir soldan yumurtluyor da olabilirim ama benim rahim yapım farklı.illa sırayla yumurtlayacaklar diye bir şey yok. iki taraftan da yumurtlayabilir kadınlar 1 ayda.ara verdiğim için pişmanlık duymuyorum artık çok sıkıldım kendimi sıkmaktan tedavilere kafa yormaktan.sürecimize devam edicez haziran ayında 2. aşılamada da ne olacağını inan düşünmüyorum şuan. elbette soldan yumurtlamış olmak isterim tutsun diye ama takdir biraz da rabbimin. ben kendimi ona teslim ettim. sırasıyla yaptıracağız bütün işlemleri işte nasibimizde varsa olacaktır elbet. canım cüvuda yüklenmek de iyi değil bence. benim arkadaşımın 2. aşılaması tuttu üst üste denediler onun da çok geç büyüdü ama tuttu işte. inşallah senin de öyle olur. ama bana böyle geç büyüyorlar ya zorlanıyorlarmış gibime geliyor. nasip canım. inşallah tutar. bu arada anlatırmısın biraz muaynelerini kim yapıyor. aşılama için tüpe gelen çok insan var mı?
kenan bey mi bakıyor. ben de orda yapılmasını isticem 2. aşılamamın. hatta rahim filmimi götürücem.doğuştan rahim anomalim olduğunu söylicem. bence ben sıradan bir kısırlık vakası değilim. umarım geri çevirmez.
evet cnm resmen kalın kafalı anlamıor işin cidiyetini bu gün medicine gittim figen ahınmla görüştüm yaş 35 ten sonra aşılam yapmıorlarmış direk tüp bebekmiş anlamdım doğrusu ilaçlara rapor çıkartıyormuşsun toplam 3.5 falan dedi oda bir deneme ama tutumadığını düşün..sizin olmaz aşılam dedi boşuna zaman para hüsran dedi 35 olmuş yaş dedi ben ne yapacamm..bir denemeyle de bu kadar para gitcek ya tutumasaa peki neden özelde 35 vten sonraya direk tüp yapılmıor bunu anlamdım bilen varmı ...komşumuzun eşinin de miş sorun dördüz olan yaş 32 direk tü yamış zeynep kamil daha bir buçuk yaşında dördüzler o na nasıl oldu ..zeynep kamile telefonla ulaşılıp soru soruluyormu pekii tekrar görüşceeğim yada yarın yıne gideceğim eşimsizz...
zeynep kamil i ara canım. telefon numarası 02163910680
buradan heyet odasını bağlattır. dahili numarası da 1009 sanırım.
bilgi almak istiyorum de. yaşım 35 diye söyle. hastanenizde tedaviye başlamak istiyorum de. aşılama uygulanıyor mu 35 yaşının üzerindekilere yoksa direk tüp bebek mi diye sor.
özel in hakları kendilerine göre canım. bence eğer çok önemli bir sorun yoksa sende yumurtlama varsa eşinden de aşılama yapılacak kadar sperm çıkarsa aşılama olmalısın canım.
özel devlete yönlendirmekten hep kaçıyor. seni kendilerine bağlamak istiyorlar. karar senin.madem yaşında büyük eşinden koy ağırlığını.sen benim anne olma hakkımı elimden alamazsın de. özele imkanımız yetmez de.muayne olamamak senin sorunun bununla sen başa çıkmalısın. ayrıca eşin muayne odasına giremiyor nasılsa bayan muayne etti deyiver. içerde bayan doktor da var dersin. olur biter. hem belki şansına senin olduğun aya bayan gelir. benim öyleydi geçen ay. hem sen ilaçlarını raporla aldıktan sonra aşılama için bekleyebilirsin hangi ay kadın doktor gelirse o zaman olursun :) bu da bir seçenek.
hayırlısı olsun canım.. zor bir durum seni çok iyi anlıyorum. Rabbim sabır versin sana ve eşine..benimde bugün kontrolüm vardı. çarşambaya tekrar çağırdı.. geçn ay 1 yumurta gelişmişti sanırım bu ay 2 tabe gelişiyor:)ikiden fazla olunca iptal ediyolar sanırım dimi? ama 2 tane gelişmeside güzel bişey bence şansın da artıyo gibi geliyor.Allah izin verirse perşembe, cuma gibi yaparlar gibi geliyor aşılamamı.
canım benim ya çok sinir bozucu bir durumdur seni anlayabiliyorum neticede ilaçlarla benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz. benim de iğnelere rağmen büyümüyodu duruyodu 12 mm de falan dozunu arttırınca da zarrr zor büyüyüdu büyürken de bozuldu hep. hep kontrolden çıkınca arabaya binip ağladığımı bilirim hıçkırarak. doktorların hiç gelişen folikül yok yada , büyümesi durmuş demeleri falan çok canımı acıtıyordu. ama zeynep kamil e başladıktan sonra biraz da rabbime teslim edebildim sanırım sonunda kendimi. fazla düşünmemeye çalışıyorum geziyorum tozuyorum ne olursa olsun umrumda değil diyorum hep pozitif düşünmeye çalışıyorum. benim de bu ay solda hiç gelişen folikülüm yoktu baştan sonradan gelişti o taraftada tüpüm yok aman niye gelişmiyo diye düşünmedim olsun dedim birdahaki ay da orda gelişir falan. moral çok önemli canım ve yumurtlama beyinde başlarmış biliyomusun. bizler tedavi de gördüğümüz için takıntılı olduk artık. bazen bilgisayarı bile yasaklamak istiyorum kendime okumak araştırmak istemiyorum ama sizleri bırakamıyorum.
çok ilginç iğne fazla geliyor. klomen de az geliyor. zor bir durum canım günde kaç klomen kullandın?
bir de klomen rahim duvarını incelitiyor diye biliyorum onu da sor rahim duvarını zaten onlar takip ederler de bakalım ekstra bişey vericeklermi?
gözlerin için damla filan kullansan canım bende yapmamıltı ama senin zaten bozukmuş. valla evlat sahibi olalım dekren hastalık sahibi oluyoruz bence daha çok. o yüzden artık ben saldım çayıra :)
canım merhaba nasılsın sana bir şey sormak istiyorum. ben 1. aşılamamda puregon 300 kullandım 3 kutu tam geldi. hatta 2 kutu sağ yumurtalığıma yetti ama biliyosun orda tüp olmadığı için solu bekledik.
sence ikinci aşılamada gonal f mi kullanmalıyım ne dersin? belki dirençli olan sol yumurtalığıma daha iyi gelir. ama bir yandan da gonal f yi tüp bebeğe mi saklasam diyorum. malum vücutta ilaçlara alışıyor. bikez verdiği tepkiyi birdaha ya vermez se diye korkuyorum.senin fikrin nedir?
bir de ben de 2. aşılamamı tüp bebek bölümünde yaptırmak istiyorum artık şansıma o güne hangi doktor gelecek bilemiyorum ama rn4 e bile kenan bey benn hepsine yetişmememki falan demiş şimdi duyarsa insanların birbirinden duyup aşılamalarını tüp bebeğin takip etmesini istediklerini kızabilir mi diye merak ediyorum
gerçi artık aşılama ve tüp bebek bölümü birleşti sanırım ikisi de hasta takibi yapıyolar sadece dosyalar infertilite de açılıyor. ama tüp bebek doktorlarının da aslında tüp bebek hastalarına bakmaları gerekiyor.
ama ben zaten doğuştan rahim anomalisi olan birisi olarak ve tek tüplü birisi olarak bir tüp bebek adayıyım. rahim filmimi götürüp bunun açıklamasını yapıp bu şekilde durumumu arz etmeyi istiyorum açıkçası belki o zaman daha ilgisini çeker. ilaçlar için de o zaman konuşucam. ilk reçetemi yazdırırken sormamıştım o direk yazmıştı zaten herkese aynısını yazıyolar sanırım. bakalım yaşicaz ve görücez. sen nasılsın bu arada nasıl gidiyor. var mı kıpırtılar?
anladım ne demek istediğini ama doktordan neyin bilgisini alıcam onu anlamadım. bu bir anatomi her ay düzenli olarak bir sağdan bir soldan yumurtluyor da olabilirim ama benim rahim yapım farklı.illa sırayla yumurtlayacaklar diye bir şey yok. iki taraftan da yumurtlayabilir kadınlar 1 ayda.ara verdiğim için pişmanlık duymuyorum artık çok sıkıldım kendimi sıkmaktan tedavilere kafa yormaktan.sürecimize devam edicez haziran ayında 2. aşılamada da ne olacağını inan düşünmüyorum şuan. elbette soldan yumurtlamış olmak isterim tutsun diye ama takdir biraz da rabbimin. ben kendimi ona teslim ettim. sırasıyla yaptıracağız bütün işlemleri işte nasibimizde varsa olacaktır elbet. canım cüvuda yüklenmek de iyi değil bence. benim arkadaşımın 2. aşılaması tuttu üst üste denediler onun da çok geç büyüdü ama tuttu işte. inşallah senin de öyle olur. ama bana böyle geç büyüyorlar ya zorlanıyorlarmış gibime geliyor. nasip canım. inşallah tutar. bu arada anlatırmısın biraz muaynelerini kim yapıyor. aşılama için tüpe gelen çok insan var mı?
kenan bey mi bakıyor. ben de orda yapılmasını isticem 2. aşılamamın. hatta rahim filmimi götürücem.doğuştan rahim anomalim olduğunu söylicem. bence ben sıradan bir kısırlık vakası değilim. umarım geri çevirmez.QUOTE]
canım dr. soramanı istediğim konu bi ay birinden bi ay birinden adet oluyoruz ya.aşılamada tüp olmayan taraftan adet oldun ve tüp olan tarafta iyi gelişmedi yumuoşlar. beklediğin ay tüplü taraftan adet olduysan o ay o tarafta geliştiyse yumuoşlar acaba bi ay dahamı beklesende yine o tüplü taraftan adet olsan?? ya kaçırdığın bişey olsun istemiyorum.. kaçırdığın nokta olursa diye aklıma gelenleri söylüyorum. birbirimize destek olalım diye var bu topic dimi canım:)
ayrıca tüp bebek bölümüne çekinmeden git. inan kötü bi muamele ile karşılaşmıcaksın. Kenan bey bana herkese yetişmem dedi ama beni yanlış anladı. ben bölüm olarak aşılamamı yapmalarını istedim. illa kenan bey yapsın istemedim.
Ultrasonada 2 kere tayfun bey 1 kere kenan bey girdi. hattan pzrtesi günü bi başka dr. daha vardı. oda odadaydı. gittiğin gün şansına hangi dr. varsa o yapar ultrasonunu. gittiğinde sekreterlere inf. geldiğini söyle ama her defasında. yoksa kızıyolar tüp bebeğe kayıt yaptım diye.
başka kafana takılan bişey var mı?
çok teşekkür ederim kızlarrr bir haftadır gerçekten moralim çok bozuktu. bugünde istemeye istemeye gittim kontrole. hatta tayfun bey ultrason öncesinde en şanssız hastaları olduğumu söyledi :) ama büyük bir sürprizle karşılaştık. tayfun bey de inanamadı gördüğüne. ilk defa tek yumurtam gelişmiş. veeeeeeeeeeeee perşembe günü aşılama oluyorummmm. hala inanamıyorum. o kadar mutlu oldum ki. bir haftadır boşuna perişan etmişim kendimi. şükürler olsun. kandil günü olacak aşılamam. dua edin benim için. rn4 iki yumurtan olduğuna çok sevindim canım. ikiden fazla oldu mu iptal ediyorlar evet. ama şu ana kadar iki taneyse endişelenmene gerek yok. inşallah sende yarın hayırlı haberlerle gelirsin . belki birlikte olur aşılamalarımız. ercelf canım sen klomenle mi hamile kalmıştın? bilmiyordum atlamışım sanırım. ben günde tek klomen kullandım. rahim duvarını incelttiğini bilmiyordum. öğrendiğim iyi oldu. sorarım bir dahaki sefere. gözlerim klomeni bırakınca düzeldi çok şükür. sen ne zaman başlıyorsun tedaviye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?