- 24 Nisan 2020
- 143
- 630
- 18
- Konu Sahibi hayalperestt60
evet sadece para için çalışılmamalı ama bazen insanın başka seçimi olmuyo herkes hayalindeki işi de yapamıyo. siz şanslı azınlıktasınız %30 genç işsizlik oranı olan bi ülkeden bahsediyoruz benim fazla imkanım da yoktu köklü bi okulda okumuyorum bölümüm de öyle çok iyi diyebileceğim bi bölüm değil buna rağmen elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama aşırı çalışkan hırslı biriym de diyemem yapım böyle değil.
Konunun daha önceki mesajlarına bakmadım, yazdıysanız kusura bakmayın.
Siz bize bölümünüzü söyleseniz, biz de size alternatif üretsek? Mesela bir arkadaşım hititoloji (ataması yok, özel sektörde iş yok) gibi bölümden son sınıfta yatay geçişle iki yıllık bir sağlık bölümüne geçti, sonuç olarak okulu sadece bir yıl uzatmış oldu. KPSS kasarak atanacak işte. 3-4 bin maaş, iş güvencesi vs güzel. Çok zeki çok çalışkan bir insan değil ama akıllı işte.
Bu yüzden bölümünüzü yazın, mesela uluslararası ilişkiler ama Anadolu'da küçük bir şehirde okuyorum derseniz ona göre bir şeyler üretebiliriz.
Evliliğin size katacağı çok şey olabileceği gibi, sizden alabileceği çok şey de olabilir. Bakın bir insana kendinizi emanet ediyorsunuz. Şiddete ve tecavüze uğrayabilirsiniz. Bu durumda geliriniz olmadan nereye gideceksiniz? Evet maddi geliri iyi bir koca size güzel bir ev sunabilir ancak o evi size dar ederse??
Kasiyerlik, garsonluk vs demişsiniz. Vallahi o mesleklerde bile sigortanız yatar en azından az uz bir emekli maaşınız olur. Benim annem şimdi babamdan ayrılsa hiçbir geliri yok. Babam bilerek ev almadı, boşanma olursa arabayı da satar. Bin lira geliri olsa, ev tutardık onunla kirayı öderdi. Ben faturaları- mutfağını karşılardım abim de geçimi için harçlık verirdi. Bakın durum ne kadar zor şu an. Bizim için de onun için de.
Siz bize söyleyin, yardımcı olmaya çalışalım. Merkezi atama yapan birçok kadro var devlette. Veya özel sektörde halen aranan meslekler-ustalıklar var.