Zayıflamak İçin İyi Bir Motivasyona mı İhtiyacınız Var, Buyrun...

Cobaltblue canım merhaba. Senin de konuma gelmen beni çok sevindirdi çünkü aynı durumdayız. İlk kızımı 140 kilo doğurdum ben. Nedeni de düşük tehlikesi olduğu için doktorların beni yatırması. Hamileliklerimde evde dahi yürümek yasaklanıyor,o yüzden bu kadar kilo alıyorum. Onu emzirdiğim için hiç anlamadan 1 yılda 30-40 kilo kadar vermiştim. 2. Senemde ise aldığım tüm kilolar ramamen gitti. Emzirmek kilo verdiriyormuş. Ama 2. Kızım malesef emmedi, mama ile büyüyor ve dediğin gibi dikkat etmeseydim bu 12 kiloyu da veremezdim 8 ayda. Bebek bakımı zor hele yalnızsan.. Oturarak yedir, oturarak uyut, oturarak onunla oyna. Bebekle hareket edilmiyor. Dans etmeye kalkışsam da bu bızdıkların ikisi de elleri havada ağlıyor "Beni de kucağına al" diye :) Seni çok iyi anlıyorum. Hareket olmayınca kilo vermek çok zor. Ama ben biraz önce ona kahvltısını yedirirken bile rap rap şeklinde bacaklarımı hareket ettirip yedirdim. Artık ne yaparsam kâr sayıyorum. Eski kotlarımın body lerimin içine sığamıyorum. Eğilip çorabımı yada ayakkabılarımı bile giymeye çalışırken çok uğraşıp ter içinde kalıyorum , malesef böyle bir durumdayım Artık o kadar bıktım ki kilodan midem bulanmaya başladı inan! Bir mağaza var, tam benim tarzım kıyafetler satan bir yer. Her yazın bşında oraya girer kendime jeanler, kot ceketler, bodyler alırım. İnan bu yaz başı da o mağazaya girip alışveriş yapmak aşkına böyle hırslanıyorum. Eğer diyorum böyle kalırsam oradan giyinememek beni çok üzer. Üzmek ne kelime, bu düşünceye bile tahammül edemiyorum ve hemen motive oluyorum :) Senin de hedef aldığın birşey varsa hep onun hayalini kur. Bu bebeğinle fotoğraflar çekilip paylaşmak bile olabilir :) (Ki ben de bu konuda senin gibiyim. Bebeğimle fotom yok denecek kadar az, olanı da saklıyorum). Senin doğum yapalı ne kadar oldu ve kaç kilosun şuan? Hedefin kaç kilo olmak, lütfen yaz da başlayalım beraber hadi

başlığı açan arkadaşım, gerçekten çok güzel yazmışsın, motivasyonumu artırdın :) ama bi noktayı düzeltmek istiyorum. ben işim gereği öğlen 3 4 te kalkıp sabah 6-7 gibi yatan biriyim, doktora da söyledim bunu metabolizmayla ilgili sıkıntı olmaz dedi ve ona göre diyet verdi. ben mesela gece en son 12 de yiyorum, ama sonra 6 saat daha oturduğum için sorun olmuyor. yani bence yatış saatinizden 6 çıkarın öyle karar verin buna. vücudun kiloları gece yaktığı koca bi yalan. uyurken yaktığı doğru. sadece bilgi vermek için yazdım :) başlığı takipteyim.

Merhaba yazinizi sonuna kadar heyecanla okudum motivasyonunuza hayran kaldigimi ifade etmek istiyorum
Ben 170 boyunda 89.1 kilo 32 yasinda tip 2 diyabetli atanamamis bir ogretmenim
Burda baska bir gruptayim kilo vermeye calisiyorum yazinizi gordum iki cumle yaznadan gecmek istemedim
Sizin de benim gibi amacinizin saglikli bir hayat saglikli beslenme oldugunu gormek yalniz olmadigimi hissettirdi bana
Diyabetim oldugu icin 16.00 da son yemegi yemek bana agir gelir eminim ki sekerim duser ayrica ara ogunleride hayatimdan cikarmam zor cunku sekerimin dusmeye basladigini hissettigim an meyve ve sut iciyorum bunu yapmazsam sekerim daha cok dusuyor ve kendime gelmem icin cok cok cok daha fazla biseyler yemem gerekiyor
Evet ictigim su miktarini artirdim ekmegi cok aza ve bazen hice indirdim caya kahveye zaten seker kullanmiyorum ve birkac gundur de leslie 1 mile happy walk a basladim yavas yavas biraz kilo verince de 2 -3 mile cikmak istiyorum
Insan kilo verme karari aldiginda etrafindaki herkesin bir yorumu yine yapamayacak nasilsa gibi tavirlari oluyor o yuzden pek kimseye bahsetmiyorum ama sadece kendim moodum dustugu anlarda bu konunun icinden cikmaya cabalamak cok zor oluyor o yuzden burayi seviyorum ve bu tarz motivasyon yukselten yazilari okumak benim gibi insanlarin olfugu bilmek gormek bana cok iyi geliyor
Kimse inanmasa da kimse guvenmese de ben bu defa kararliyim bu kilolara veda edecek saglikli bir hayata baslayacagim bu bedenin hak ettigi sekilde davranacagim ona ve bir daha asla kendimi aynada bu sekilde gormek istemiyorum adim adim yavas yavas kilolarima veda ederken bunu yasam bicimi hayat felsefesi olarak kabul etmek istiyorum
Iste bu yuzden ki sok diyetler tek tip besinle yapılan diyetlerden uzagim herseyden yiyip miktarlari azaltip hayatima sporu ekleyip daha daha guzel gunlere kavusacagim ve bir daha asla bu kilolari geri almayacağım kararim karar
Kendime soz veriyorum bu bedene soz veriyorum saglikli olmak icin yapiyotum yapacagim.

Motivasyonunuzu artırabildiysem ne mutlu bana :) Acaba o saatlerde yatıp kalkmak nasıl bir duygu diye düşündüm gerçekten..insan gün ışığı görmeden yaşarsa depresyona girer diye tahmin ediyorum..ama bazen iş gereği mecbur kalınıyor işte, yapacak birşey yok.. Mutluysanız, işinizi seviyorsanız önemi yok

Canım iç hastalıkları uzmanları derler ki, öğlen veya akşam uyanan kişilerseniz, eğer düzeltebiliyorsanız kendinizi erken kalkmaya alıştırın. Benim okuduğum kitapta Dr bey metabolizmamızın da saatlere göre değişiklik gösterdiğine değinmişti. Buna örnek olarak sabahları pek canımız yemek istemez ama geceye doğru giderek iştahta artma görülür. Gece yediklerimizi sabah yiyemeyiz der. Mesela bizi zayıflatan leptin hormonunun bile uyumuşsak gece 02' den sonra salgılanmaya başldığından söz ederler, biliyorsun. Bilmiyorum, bunca insan boşuna erken yatın erken kalkın demiyordur herhalde. Özellikle "Öğlen uyanıyorsanız 08' e kadar çekin" diyorlar. Belki de o saatlerde güne başlayınca vücudun yağ yakma kapasitesi kat be kat artıyordur. Sonuçta insanoğlu ilkel zamanlardan itibaren güneşin doğuşuyla uyanıp batışıyla uyumaya alışkın olduğu için genetik olarak bu şekilde kodlanmış olabiliriz. Ben 15 kiloyu verdiğimde 07 de kalkıyordum ve hiç zorlandığımı söyleyemem, kilolar patır patır gitti. Ama şimdi 09mda kalkmama rağmen kahvltımı anck 11.30 civarlarında yapabiliyorum ( bebişin öncelikleri var) ve hiç de patır patır gitmiyor bu kilolar :)
Ayrıca her doktorun dediği şeyi önemsemeyin arkadaşlar, benim yaşadığım şehirde 2 tane uzman özel hastane var. 2 ayrı çocuk doktoruna kızımın geçmeyen pişiğini gösterdim, 6 tane krem yszdılar toplamda bana, 1,5 ay boyunca azalma bile olmadı. Kontroldeyken laf arasında hemşireye bu durumdan bahsettim, bir krem önerdi, onunla 2 günde geçti inatçı pişik. Gördüğünüz gibi uzman doktorlardan bile daha iyi olabiliyor bazen bir hemşire bile. İnanın bazen bşımızdan savarcasına ilgileniyorlar bizlerle. O yüzden çoğunluğun ne dediğini baz alın derim.

Elbette kilolar her koşulda alındığı gibi her koşulda verilebilir. Kayaları aşındıran dalgaların şiddeti değil , damlaların sürekliliğidir. Ne yaparsak yapalım ama imkanımız varsa sağlıklı olanına yönelelim.
Arkadaşım sana başarılar diliyorum , arada bir uğrayıp sağlıklı hayatının nasıl gittiğinden bahsetmeyi unutma

Merhaba arkadaşım, diyabetli insanların beslenme tarzları elbette ki değişik olur ,bize ara öğün diyabet olmamamız için verilmez (Bu konuda bilgisi olmayanlar için Canan Karatay'ın ara öğünlerle ilgili yaptığı çok güzel bir anlatımı var, mutlaka youtube'tan izleyin derim) fakat durum sizde değişik. Ama neyse ki ortak beslenme tarzımız , sebze-meyve-et gibi doğal ve işlenmemiş besinler 1 bardak süt ve 1 elma yada 1 ayran 3 ceviz gibi doğal besinler harika bir ara öğün olabilir. Bence dünyanın en lezzetli ve en sağlıklı atıştırmalıkları kuruyemişler
Yaşasın onlar, iyi ki varlar. İşlenmemişleri de artık tüm marketlerde paketli halde satılıyor. Ben bazen akşam yemeği yerine 1-2 avuç kuruyemiş yiyip ve 1 bardak süt içmeyi tercih ediyorum. Hem midem bomboş ve mutlu oluyor, hem sağlıklı oldukları için pişmanlık duymuyorum hem de az kaloriyle doymuş oluyorum..

Evet çevremizdeki bu insanlar, malesef tamamı gıcık ediyor insanı. "Aaaa öyle olmaz, böyle olur. Cx zayıflamak istiyorsan bunu böyle yapacaksın.." Tam ısırıcan elmanı "Elma bu saatte yenilirse kilo verilmez ki ,duştan sonra başında havlı varken yenicek , o zaman bi gecede 18 kilo verebilirsin" gibi saçma sapan ne varsa herkes başında diyetisyen kesilir. Çayına şeker atmadan içersin ama biri gelip sana "Çay kiloyu tutar, sen karaüzüm hoşafı iç" der. Öteki "Aaa olur mu nar pekmezi yiyecek naaar"..

En güzeli asla kimseye açıklama yapmamak, çok güzel bir konuya değindin..

Boy kilo orantımız biraz benzeşiyor. Benim de boyum 173 kilom sabit olarak 85 tir aslında. 85 in altına inerken çok zorlanıyorum,hatta versem bile hop geri toplanıyorlar. Beden alışmış bu kiloya sanırım. Ama bundan sonra tüm zincirleri kırıyorum benden de kocaman bir söz

Dün çok enteresan bir yazı okudum, 2. Dereceden obez hastası teşhisi koyulan bir kızcağız 127 kiloyken 3 yıl sonra manken olmuş,bunu da çay kaşığına borçlu olduğunu söylemiş. Yediği herşeyi çay kaşığıyla yemeye başlayınca incecik bir bedene bürünmüş, kızın resimleri de var, lütfen okuyun bi acayip motive ediyor insanı Bu zamana kadar bu yöntem nasıl bnm aklıma gelmedi dedim, tüm gece düşünüp karar verdim. Artık ben de bugünden itibaren herşeyi çay kaşığıyla yemeye başlıycam

Acikçası atlaya atlaya okudum.Ancak, yazdiklarinizi cok mantikli buldum.Istedigin kiloua ulasmanin hazzi muthis.Ben o hazzi yasayip 5 yil sonra kilo alan biri olarak tekrar deniyorum :) Kolay gelsin.

Sevgili pyrooo, merhaba, sana yazdıgımdan itibaren 4 kilo daha verdim ama çok yavaş veriyorum ve zorlanıyorum. 78,6 ile başladım ve aşağıdaki gibi her tartıldığımda not aldım, bu tablo beni motive ediyor. Birde bir jeans aldım çok hoşuma gitti 29 beden içine girmeliyim.hangi kiloda olursa artık. İkinci hedefim ise mayıs sonuna kadar 60 olmak. Mart'ta çok veremedim sanırım çok az yiyerek metabolizmamı yavaşlattım. Neyse sende devam ediyor musun?

20 aralık 78,60 ile başladım
1 ocak 75,6 kg
7 ocak 74.9 kg
27 ocak 73,7 kg
6 şubat 73,3 kg
9 şubat 72,8 kg
14 şubat 72,3 kg
22 şubat 71,8 kg
27 şubat 71,4 kg,
Endokrinoloji gittim, troid hormonu 25mg alıyordum tsh yüksek olduğu için 50 mg çıkardı, 2 ay sonraya kan tahlili yazdı, kontrole çağırdı.
11 mart 70,4 kg
13 mart 69,7 kg
18 mart 69,2 kg

Ay süpersin @Cobaltblue yaa, kilo verme listen beni bile deli motive etti burada, senin adına çok sevindim.

Ben 1 ay sağlıklı beslenmeye devam ettim ama hareketsizlikten olsa gerek, koca 1 ayda yalnızca 1 kilo verebilmişim. Bunu görünce çok sinirlendim çok üzüldüm. Tiroid,guatr,şeker gibi herhangi bir engelim de yok çok şükür. Biliyorum hareketsizlikten veremedim, Leslie'yi de yapamadım kalkıp.. Ya gri havalarda ben çook mutsuz oluyorum, hiç birşey yapmak gelmiyor içimden

Bu böyle olmaz dedim, internette zayıflatıcı ne bulduysam hepsini uygulamaya karar verdim canım. 2 gündür aktardayım git-gel git-gel :)

Chia tohumu aldım, yeşil kahve aldım, yeşil çay, yeşil elma,zeytin yaprağı,tarçın, pul biber vs... doldurup duruyorum poşetleri. Zaten bunlar o kadar tok tutuyor ki yemek yiyesi gelmiyor insanın. 2 öğün avuç içi kadar yiyorum. 2 günde 2 kilo vermişim bi de yürüyüşe başladım. Eşim bakıyor bebişe ben yarım saat bizim sitede koşturuyorum akşamları :)

Keşke senin gibi yavaş yavaş eridiğimi görebilseydim ama olmadı. Yaza da ne kaldı şurada..saldırdım işte bakalım. Tebrik ediyorum seni. İnşallah 60 olursun. 60 ı gördüğünde mutlaka yaz tamam mı 60 ı görmeden de yaz beni motive et, Ağustos başı sen de 65i göreceksin de

Cnım selam,
Daha sık görüşeceğiz galiba motivasyon için.
Ne güzel sen iki çocuk sahibisin.
Ben bu kilolaı verip ikinciyi düşünüyorum.
Senin birinci ile ikinci kızın arasında ne kadar yaş var. Benim oğlum şuan 14 ayı bitirdi.
Şuan kaç kilosun bilmiyorum ama ağustosta inşallah 65 ol.
Bu arada kilo verdikçe buraya yaz ki biz de feyz alalım.
Bu aktardan aldığın şeyler sen emzirmediğin için kullanabiliyorsun.ben sadece yeşil çay içiyorum başka takviye yapmıyorum. Spor da yapmıyorum.

Canım 4 günde 4 kilo gitmiş bile bu çok motive edici bişey benim açımdan. Göbeğim resmen eridi. Yatarken yan dönüp üstte kalan bacağımı yukarıya çekebildim gece uyurken. Göbekten dolayı bu mümkün değildi. Öyle heyecanlandım ki uykum kaçtı :)))

2.yi düşünmüyordum canım spiralle hamile kaldım 12 yıl aradan sonra :) Büyük kızım 1 hafta sonra tam 13 oluyor, küçüğü ise tam 10 aylık oldu. Allah onları bizlere bağışlasın..

120 kilo ile doğum yaptım ben. 4 gün önce 109 ile başladım saldırmaya, bu sabah itibari ile 105 kilo gösteriyordu tartım :) Yani 105 kiloya birgün sevineceğim hayatta aklıma gelmezdi :))))

3 ayda 25 kilo vermem lazım , daha sonrasında yavaş yavaş 58 i görene kadar devam.

Selam, ozaman seni 58 olana kadar bırakmam. Düzenli buraya yaz ve kendini zorunlu hisset ki sağlıklı beslenmeyi bırakma.
Ben de reglim geçsin sonra tartılıcam, yazarım.

Hiçbir şey beni bu yazı kadar motive edemezdi harikasın arkadaşım sayende bende suandan itibaren başlıyorum eğer istersen buradan birbirimizi motive ederek beraber devam edelim

Bende ara ogune karşıyım yedikçe ınsan daha çok acikiyor dediğin gibi enaz 4 saat olması lazım

Hiçbir şey beni bu yazı kadar motive edemezdi harikasın arkadaşım sayende bende suandan itibaren başlıyorum eğer istersen buradan birbirimizi motive ederek beraber devam edelim

Çok mutlu oldum arkadaşım , ben de zaten 4 gün önce tam anlamıyla saldırmaya başladım. Yeni başladım sayılır. 4 gündür midem de bedenim de o kadar mutlu ki sana tarif edemem! Şuanda hergün 1 kg olarak gidiyor ama muhtemelen büyük bir kısmı ödem. Ayrıca kilom çok fazla diye şimdilik böyle. Sonraları duraklama dönemi başlayacak ama azimle devam edicem, sporu arttırarak.

Ben tam olarak neler yapıyorum , yazayım hemen. Bu kadar hızlı nasıl veriyorum anlatayım.

Öncelikle aylardır yerimde saydığım için bu kadar hızla saldırdığımı belirtmeliyim. Senin zamanın varsa aylara böl ama benim 3 ayda 25 kg vermem lazım. Bunun için kilo verdiren ne varsa gidip aktardan aldım. Hepsi bir arada olsun ki hızla etki etsin diye. 34 yaşıma girmek üzereyim, bu zamana kadar kilo vermeye çok çalıştım, hepsinde baş ağrısı, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, halsizlik vs olurdu ama inan ilk defa karın gurultusu dahi hiç birşey yaşamıyorum hatta kendime geldim, yemin ediyorum öyle bir enerji doldum ki koşarak yan şehire gidesim var :)
Bana bu enerjiyi veren elma çayı oldu. Harika ötesi bir tarif bu ! Mutlaka yapmalısın, zira bu yolda en çok ihtiyacımız olan şey enerji..

*2 yeşil elma irice küp küp doğranacak
*yarım demet maydonoz
*yarım dilimlenmiş kabuklu limon
*yarım avuç zeytin yaprağı
*1 tatlı kaşığı yeşil çay
*3-4 tane karabiber (tane olacak öğütülmüş değil)
*1 çubuk tarçın
*3-4 adet karanfil
* 1 Parmak ucu kadar taze zencefil 4 e bölünecek (toz da olur 1 tatlı kaşığı)

Bunların hepsi 2 litre suyla 5 dk tencerede kaynatılıp 5 dk kapağı kapalı demlendirilecek. Sonra gün içinde akşama kadar bardak bardak sıcak olarak tüketilecek.

Bu tarifte zeytin yaprağı yok ama ben zayıflatıcı ve tok tutucu özelliği için onu da araya sıkıştırdım :)

Günde 3 kere yeşil kahve içiyorum sabah öğlen ve akşam. Müthiş iştah kapatıyor şiddetle tavsiye ederim!

Sabah 1 kase yulaflı yoğurt. (Yulaf süt veya su ile 1 taşım kaynatılacak) İçine bolca pul biber,çay kaşığının ucuyla toz zencefil,zerdeçal ve tarçın döküyorum. Bu kasenin yanında 1 haşlanmış yumurta,biraz peynir zeytin ve yeşillik domates salatalık falan yiyorum. Sabah kahvaltım bu.

Aradan en az 5 saat geçince ;
1 tabak salata ve et türü yiyorum. Veya sebze yemeği artı et. Eti haşlanmış yemeye çalışıyorum ama bazen ızgara da oluyor.

Aralarda hiç bişi yemek yok. Ara öğünler uzun vadede şeker hastalığı ve kalp krizi riskine davetiye çıkarmak demektir. Sadece elma çayı ve su içiyorum bol bol. Öğle yemeğinden önce de 1 fincan yeşil kahve.

Ben öğlen yemeğimi en son 15.00 gibi yiyorum.

Geçelim akşam yemeğineee. Akşam yemeği yok malesef :) Hızlı kilo verebilmek için bu şart. Hem hızlı vermek için , hem de sağlık için akşam yemeklerini hayatınızdan çıkarın. Çok acıkılırsa 1 kase karbonhidratsız çorba veya 1 ayran+ 2 çiğ badem yenilebilir. Açlığınızı bastırın ama asla oturup da adam akıllı yemeyin arkadaşlar. İnsan herşeye alışıyor. Benim hayatımda 3 yıldır akşam yemeği yok. Hamileyken bile yemedim. Hayatımdan sildim gitti, hiç de zor değil. Mide çok dinleniyor ve mutlu oluyor. Hastalıklar şikayetler ortadan kalkıyor.

Yine de ben akşam yemeği yerine 2 kaşık yoğurda bol pul biber ,zencefil-zerdeçal-tarçın üçlüsünü döküp yiyorum. Bu yağları eritmeye yardımcı bir kür. Üzerine yeşil kahvemi de içtim mi oh açlık maçlık gitti

Gün içinde bol ev işi ve müzikle dans etmeye çalışıyorum. Akşamları da yarım saat tempolu yürüyüş. 1 günde 1 kg gidiyor şimdilik.. Gün be gün yazıcam size gelişmeleri.

Sen de yaz arkadaşım zayıflamak için neler yapıyorsun, birbirimize destek olalım.

Benimle aynı düşünen birini bulmak beni cook mutlu etti bende akşam yemeği ve ara ogune karşıyım.yazarim canım sende bizi boş bırakma insanı müthiş motive ediyorsun harikasın tatlım

Ya bu nasıl bir şey herzaman koca bir tabak çekirdek yerken şimdi 1 avuç tek yedim bu çok güzel bir duyguymus erken doymak

Ya bu nasıl bir şey herzaman koca bir tabak çekirdek yerken şimdi 1 avuç tek yedim bu çok güzel bir duyguymus erken doymak
Ben bu sabah itibariyle 104 ü gördüm tartıda. 5 günde 5 kilo gitti yani :) Aşırı sağlıklı hissediyorum ayrıca kendimi. Yaptığım tüm kürler bitkisel, vitamin ve mineral deposu. Yoğurdumu günlük sütten kendim mayalıyorum , bol probiyotik içeriyor, bu da bağırsakları onarıyor.

Ben neler yaptığımı yazdım sen de yazar mısın canım, bilelim neler yaptığımızı.

Bende kahvaltimi yaptım
1dilim ekmek 1dilim peynir 3 zeytin 1 haşlanmış yumurta ile ve doydum senin yazdıklarından sonra psikolojik olarak herhalde doyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…