Zayıflama arkadaşı arıyorum..Bizde başarı öykümüzü yazalım

Esmaciiimm sen kendi sayfandan da laratay diyeti ile arkadaslarla konusmalar yapiyorsun simdi gördüm edindigin bilgileri bizede ilett canim yaa :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hepiniz toplanın oraya gelin beraber zayıflayalım :)

iPhone'den gönderildi.

Karatay diyetinde ekmek yemiyorsun
Şeker yok tuz Kaya tuzu bol tereyağı ve zeytin yağı tüketiyorsun :)

iPhone'den gönderildi.

Esmaciiimm sen kendi sayfandan da laratay diyeti ile arkadaslarla konusmalar yapiyorsun simdi gördüm edindigin bilgileri bizede ilett canim yaa :)

Sayfam da Karatayın örnek listesi var canım bak oraya :) bunlar yeniyor zaten sabah kahvaltısı hep aynı :)

iPhone'den gönderildi.

Sayfandaki listeyi özenle inceleceyecegim caniim :) oklava isini deneyecegiim hosgeldin binzet aramiza grubumuz 70-80 arasi kilo ortalama insallah cok guzel istedigimiz kilolara dusecegiz ben kendime bi hedef koymadim kizlar ne kadar zayiflayabilirsem benim icin onemli olan aynada kendime baktigimdaa kendimi mutlu hissetmek vucut hatlarimin duzgunlugu beni cok mutlu ediyor ondan vücuduma gore karar verecegim kilomadaaa

CANAN KARATAY

Glisemik indeks nedir?

Glisemik indeks (Gİ), herhangi bir yiyeceğin içinde bulunan karbonhidrat miktarına göre hesaplanır. Karbonhidrat içeren bir yiyecek kana geçtiğinde, kan şekerini yükseltme hızını gösterir.

Rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklerin glisemik indeksleri oldukça yüksektir.

Düşük glisemik indeksli besinlerin vücudumuza yararları nelerdir?
Gün boyunca kan insülini düşük kalır ve dalgalanma göstermediği için acıkma hissi olmaz. Uzun sürse tokluk hissedilir.
Ara öğün olarak göbekte biriken yağı ve iç depolarımızı kullanırız.
Yağlarımız depolanmaz, daha hızlı yıkılarak giderek azalır, karaciğer ve göbek yağımız erir ve göbek çevremiz incelir. Kilolarımızı rahatlıkla verir, tekrar geri almayız.
İsteksiz, sinirli, sıkıntılı ve umutsuz duygular içinde olmayız.
Kaslarımız erimez, su kaybımız olmaz.
Karaciğerde biriken yağımız eridiği için, karaciğerimiz sağlığına kavuşarak normal çalışır.
Metabolizmamızda yavaşlama olmaz, hızlı çalışır.
Kan yağlarımız normalleşir, HDL yükselir, depo yağ şekli olan trigliseridler düşer.
Bağırsaklar düzenli çalışır.

Leptin hormonu gerçeği
Prof. Dr. Karatay, kilo vermede en kritik hormonun “leptin” hormonu olduğunu söylüyor. Leptin hormonu, beyaz yağ ve pankreas hücrelerinde üretilip salgılanan, insan vücudunda beyaz yağ hücreleri tarafından depo edilen bir hormon.

Tokluk hissi verme, açlığı bastırma, yediklerimizin yeterli olup olmadığını beyne iletme gibi çok önemli görevleri var. Leptin, insülin hormonuyla birlikte vücudumuzun yakıt ve enerji düzeyini idare edip düzenliyor.

Neden az yesek de zayıflayamıyoruz?
Sık sık bir şeyler atıştırılması ya da çok büyük porsiyonlar tüketilmesi sonucu insülin hormonu fazla miktarda salgılanacağı için, kan insülin düzeyi uzun süre yüksek olarak kalacaktır. İnsülin hormonunun sürekli olarak salgılanması, leptin hormonunun da sürekli olarak salgılanmasına neden olur. İnsülin ve leptin hormonlarının dolaşımda uzun süre yüksek olarak kalması, bütün dokularda bulunan insülin ve leptin hormonlarının komutlarını algılayacak olan hücrelerin, bu hormonların komutlarını işitemez hale gelmelerine neden olur.

Leptin hormonu pankreasta bulunan hücrelere etki edemez ve insülinin salgılanmasını engelleyemez. Leptin hormonunun mesajını algılayamayan pankreas hücreleri, insülin salgılamaya ara vermeden devam edeceğinden, yağların depolanması da sürer. Bu durumda ne kadar az yesek de yavaş yavaş yağlarımız ve kilomuz artar.

Leptin ve insülin direncini kırmak için yapılması gerekenler
Fizik aktivite
Düşük glisemik indeksli gıdalar tüketmek
Sağlıklı yağları kullanmak (Tereyağı, hayvansal katı yağlar, balık yağı yani Omega 3, ısıl işlem görmemiş mısırözü ve ayçiçeği yağları yani Omega 6, zeytin ve fındık yağları yani Omega 9)
İşlenmiş gıdalardan uzak durmak (ilaç, yemek boyası, kimyasal katkı maddesi ve trans yağ içermeyen gıdalar)

iPhone'den gönderildi.

Son düzenleme:

Bak leptin ve Glisemik indeksle ilgili paylaşım yaptım :)

iPhone'den gönderildi.

Sagol canim ilgiyle okuyorum paylasimlarinii. Zayiflamak isteyen cool arkadasada hosgrldiiin

Kizlar ağır diyet e Hayır diyoruum herseyin başı saglik ve unutmayalim sagligimiz icin zayifliyoruzzzzzzzz

Kendine iyi bak caniiim öpüldün

Insallah cok guzel olvak hersey ama en onemlisi azminiz canim teşekkür ederim saol tebrigin icin bebegim

samsung s3 tarafından gönderilmiştir.

Canlarim ya iyiki varsiniz tabiki destek olalim suan tartildim ve 71.30 gramim cok sevindim kendime asil spor diyet zayiflama yarin basliyor ama benim icin ozelden mesaj atabilirsin canm

Masallah canim cok sevindim senin adinaa :) yarindan itibaren azmimiz basliyor inşallah Allahim bol sabır versin inşallah ustesinden geliriz biz bunun yahuu

Aminnn canım inşallah gitsin yeni bi baslangic yapalim yahu sevgilimdednde ayrildim herseyi sifirladim sifir km olcaz :) sifir beden igrenc i yuzden yazmk iatemdm

Canim benim sen bayagi sifirlamissin herseyi masallah :) Allah yolunu açık etsin hersey gonlunce olsun canim benim :)

Canim benim sen bayagi sifirlamissin herseyi masallah :) Allah yolunu açık etsin hersey gonlunce olsun canim benim :)

Amin bebegim hepimizin allah her seyin hagirlisini versin hepimize hep birlikte yagsz hayata merhaba dicez kim bilir belki bir gun görüşürüz cici cici elbiseleeimizi giyip hel birlikte zaferimizi kutlariz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…