Zayıf olmak ve zayıf kalabilmek

Aynen
Sıcak beyaz ekmek kadar güzel yiyecek yok dünyada

Icine de dumani tuterken mis gibi tereyağını sureceksin
Ya da sıcak ekmek tereyagi, tulum peyniri, olmadi, kaymak-bal ya da nutella o da yoksa sadece sıcak ekmek
En son 16:00 da haslanmis tavuk ve salata yiyen pelin yeşil cayini icerken fantazilerini anlatti

Pffff azıcık meze
Püfür püfür deniz havası
Azıcık campari azıcık roze şarap
O ekmeğe o mezeleri ne sürüp yerim

dedi cherry ısırgan otlu iğrenç çayı yudumlarken

Hayatimda en cok kilo verdigim vucudumun en guzel oldugu zaman dogumdan sonraydi. 3-4 ay icinde eski kilomun cok altina dustum geceleri pasta borek baklava cikolata ne varsa yerdim yatardim ama surekli bebegimi emzirdim iki yil boyunca harikaydi hersey. Sonra emzirmeyi birakinca bi anda eski kiloma döndüm daha sonra uzerine kilo aldim ve o sekilde hamile kaldim. Simdi tek umudum dogum sonrasi emzirerek eski halime geri dönmek. Emzirmeyi birakinca da formumu korumak istiyorum.

Diyetisyene gittim..
Dedim ekmek sevmem yemem..
Şerbetli tatlı hiç yemem..
Ee bu kilolar nereden geldi? Demişti..
Cevap aç gezmekten..
Bütün gün aç gezip akşam kızım uyuduktan sonra ne bulursam yediğim için 20 kilo fazlam var..
Uyku düzeni olacak..
Su içme spor yapma alışkanlığı olacak..
Üzülunce sevinince vakit bulunca değil doğru zamanda yemek yenecek..
Yemeden önce düşünülecek yedikten sonra değil..
İnşallah ben de bir gün yola çıkacağım..

Omrum boyunca kilo sorunum tam tersi seklinde oldu. Hep almaya calisan biriydim. Ama son 3 aydir kilo almaya basladim. Baslarda sevindim ama kiyafetlerim olmamaya baslayinca hosuma gitmemeye basladi. Simdi vermeye calisiyorum cunku daha fazla birikirse is cigrindan cikacak. Mesela 3 kilo fazlayken verilmeli, 30 olmasi beklenmemeli. Kilo kontrolu ancak boyle olur.

Benim kilo problemlemim ya aktivite eksikliğinden ya da üzüntüden oldu şimdiye kadar. Bir de şu içmenin zayıflamaya ve zayif kalmaya çok faydası var. Yemekten önce icilmeli özellikle. Fazla yemeği engelliyor.

Yazılanları okudukça gaza geldim. Yarın sabah diyete başlıyorum konu sahibi duygusal sebeplerden yeme olayına değinmiş. Bende sıkıldığım zaman yemeye meyilli biriyim. Şöyle düşünmek lazım; bir yemeği kaç dakika yiyebilirsin, kaç dakikalık mutluluk verebilir? Sonrası hep daha beter, hüsran.

Yıllardır aynı kilodayım 63 - 65 arası. Boyum da 1,74. Kilo aldığımı yanlarımdan ve yanaklarımdan anlıyorum. Kendini şartlayanlardanım ben. Yemicem dediğim zaman yemem, bol bol su için ve bol bol yürüyüş yapın. Hareketsiz bir vücut hantallaşır.
Sağlık için kilo verin güzel görünmek de önemli elbet ama önce sağlık.

Ekmekler artık eski ekmek değil hibrit bunu sadece Canan Karatay değil yurtdışında da çoğu doktor diyor

Benim için çok önemli ama vücudum aynı tepkiyi vermiyor .bak işine ben böyle iyiyim diyor :) 80 den 67ye düştüm ama bir kaç aydır zayiflayamiyorum

ben bundan 5 yıl önce 52 kiloydum.. 4 ayda 9 kilo almıştım çok yiyordum. bütün gün bişeyler atıştırıyordum. yüksek kalorili şeyler... bu arada boyum 172 . o zamanlardaki kilo almış halim 61 di. ama hayatımda ilk kez bu sayıyı görmüştüm. neyse üni den mezun olup iş hayatına atıldıktan sonra görüntümden memnun olmadığımı farkettim , evlenince de eşimle birlikte spor salonuna yazıldık...eşim normalde de spor yapan biri olduğu için daha da gaza geldim... 1 yıldır fitness yapıyorum ve 6 kilo verdim. ama tabii yanlış anlaşılmasın, sadece sporla verilmedi o kilolar. günde 3 öğün yemeğimi mutlaka yedim. kendimi kısıtladığım şey ise ekmek ve tatlı.. hiç yemediğim şey ise fazla yağlı yiyecekler ve abur cubur... özellikle proteinden zengin beslendiğim için vucut yağ oranım ciddi seviyede düşüp kas oranım arttı. görüntümden çok memnunum. ama bunlar için gerçekten sabır gerekiyor..

Yine ye ama sağlıklı şeyler ye. Ara öğün düzenini oturtursan bu şekilde hem sık sık yemiş olursun bir anda abura cubura abanma isteğinde azalır hem.
Ayrıca şeker ihtiyacını meyvelerden, sebzelerden almaya çalış. Katkılı maddeleri kendine haftalık ya da aylık ödül olarak al.

Off bende ayni dertten muzdaribim ya .(.kilo verdm diye seviniyorum ama tatli yemek istiyorumm galiba geri alcam.tatlinin önüne gecemiyorum.(
Ben çok tatlı istediğim zaman normal öğünümün yerine yiyorum :) Genelde öğlen yemeği oluyor bu. Sadece çorba içip arkasından tatlımı yiyorum. Eğer normal öğünümü yediysem tatlıyı akşamüstüne erteliyorum. Akşam yemeğini az yiyorum. Kaloriyi dengelemeye çalışıyorum.

Benim boyum 1,59 ve 55 kiloyum. Rakam olarak bakınca fazla görünüyor ama benim vücut tipim daha düşük kilolarda güzel görünmüyor. 50-51 olduğum zamanları da hatırlıyorum, hastalıklı görünüyorum ve kemiklerim sayılıyor resmen.

8 ay önce doğum yaptım, 83 kilo ile doğuma gittim. Sanırım emzirme kaynaklı olarak çok hızlı bir şekilde kilo verdim. İlk 20 kilo iki ayda gitti. Gerisi de yavaş yavaş. Benim metabolizmam hızlıdır biraz hatta doktor kontrolünden bile geçtim bu yüzden. Tamam zayıf değilim ama yediğimle kilomu oranlarsak obez olmam lazım.

Yalnız ne var ki yaşım oldu 32 :) eskisi kadar hızlı yakamıyorum. Masabaşı işi vs.. Çocuktan sonra spora da pek vakit kalmıyor. O yüzden ben çareyi öğün dengelemekte buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…