Zayıf olmak ve zayıf kalabilmek

Ben de aynıyım

Profesyonel yardim alin.
Artik diyetisyenler psikologlarlar calisiyorlar cunku bu tamamen beyinde biten bir durum.Gidin bir diyetisyene bakalim.

Zayıf olmak değil, ideal kiloda olmak önemli. 5 senedir spor yapıyorum, kardyo-bölgesel. Bol su içiyorum. Yeşilçay vb bitki çayları içiyorum. Aşırı yağlı ve karbonhidrat yememeye, protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Gayet sağlıklı ve formdayım. (51 kg 166 cm)

herkesin metabolizması farklı çalışır bunada değilmek lazım. bide hareket önemli aman ev işi yapıyorum hareket ediyorum diyorsanız öyle olmuyor. özellikle yürüyüş en iyi kilo koruma olayı. ben her istediğimi yerim ama kararında cips yerim mesela ama öyle hergün değil. ayda 1 ancak hadi 2 olsun. ekmek kullanmıyorum siyah çay dışında hiç bir şeyi şekerli içmem ondada bir şeker atarım. şekersiz içince midem bulanıyor. çikolata mı yicem yerim ama dediğim gibi hergün değil. sadece hergün mutlaka kahve içerim kahvenin yanına hoşbeş tarzı gofret tüketiyorum hergün ama 1 paket 4-5 günde anca bitiyor. birde ne kadar yağlı yersen yağ oranın o kadar çok olur bunuda unutma.
örneğin sabah kahvaltısı bana kilo yapıyor. ama başkalarıda kahvaltı yapmadan kilo veremiyoruz diyolar. ben ekmek tüketmediğim için sanırım kahvaltıda bir dilimde olsa ekmek yesem kilo olarak dönüyor olabilir. ufak tüyolarla kilonu kontrol altına alabilirsin. yemeklerden önce su içmekte önemli. tokluk hissi veriyor. ha bide her acıktığında yemeğe abanma su iç. bazen insan susadığı için açlık hissediyor. başkaa ha birde su dedik. su içmeye gayret et. kahve çay vs bunların içindeki su yeterli gelmez. unutuyorum diyorsan koy şişeye yanında dursun canın sıkıldıkça iç.
sıvı beslenmeye dikkat et ben öyle yaptım 2 haftada 4 kilo vermiştim. ama nasıl sıvı dediğim şu çorba ama et suyu yada tavuk suyuna sebze çorbası. cacık ama salatalığı rendelenmiş. baharatlı yoğurt, minik minik doğranmış salata. sebze yemekleri az yağlı vs. ama mesela çorbaya abanıyordum doymaya yakında biraz yemek yiyordum. neden rende falan dersen yediklerin ne kadar minikse ne kadar çiğnersen o kadar sindirimi kolay olur. çok çiğnemek önemli. ben çok çiğnemeyi sevmediğimden rendelemeyi seçtim.

tek şişman beynininiz kitabını oku

ben de bol yürüyüş yaparım, yapmayınca kötü bişey yapmış gibi suçlu hissediyorum kendimi artık, hem güneş alıyorum hem kafa dağıtırıyorum parkta

ekmek tatlı ıvır zıvırdı çikolataydı hiç yemem hiçte canım çekmez, şekerde yemiyorum haliyle, bence iki öğün ideal 16:8 beslenme sistemini uygulamaya çalışırım, sürekli bişeyler atıştırdığında aklın fikrin yemekte oluyor çünkü

eğer duygusal yeme sorunun varsa onun yerine başka şey koy, ya yürüyüş ya kelimelik tarzı cepten kelime oyunları ya da sevdiğin başka bişeyler, yemek içmek içermeyen tabii, bi alışkanlığı bırakmak için yerine başka bişey koyman lazım malesef, ben artık bunu bıraktım demekle bırakılmıyor

Ben çocukluktan beri kemikleri sayılan bir kızdım, ciddi ciddi kaburgalarim görünürdü. Büyüdüm yine zayıf kaldım ama birşeylerin eksik olduğunu düşünüyordum. Yani zayıf ama çırpı gibi...
Hiç hoş değil.
O nedenle squata başladim-çıkık kalcalar için- ve cidden artık icinde bulunduğum bedeni cok seviyorum.
Genelde kilodan yakinan arkadaslarim saşiriyor ,hatta bir tanesi 'benim bildiğim yata yata g.t büyütülür,sen niye ugraşıyorsun' demişti sakayla karisik
Ama uğraşmadan iyi bir fiziğe kavuşmak cidden zor.
Zayif olmak da guzellik demek degil bence, güzel olan sekilli bir vücut. O da egzersizle,sporla olan birşey.
Siz de kendinizle barışıp spor salonuna kaydolmalisiniz. Ya da paraniz-imkaniniz yoksa telefona program kurup onun antronörlüğünde çalısabilirsin. Benim kullandigim uygulamanin ismi : runtastic mesela.
Ayrica kendine anonim bir instagram hesabi ac, her gun yediklerini paylas,oradan bir cevre edin kendine,seni motive eder ve gaza getirirler. diyet arkadasi olursunuz:) internette öyle yüzlerce sayfa var ve cidden inanılmaz bir sekilde zayıflıyorlar.

Ayrica otobüse binme aliskanligina bir son verip heryere yürümeye baslayabilirsin. Bir akrabamiz sadece yürüyerek göbeğinden kurtulmuştu. İddiasina göre sadece ekmeği kesmis ve her yere yürüyerek gitmiş. Ne kadar yürüsen kardır, yürü,merdiven cık...
Kendini motive edecek seyler bul yani :)
Kolay gelsin simdiden

Ne kadar güzel ben spora bir başlıyor bir bırakıyorum bugün tekrar başladım bakalm boyumuz yakın bende 165im ama kilo 58 snn kilona insem benden mutlusu olmaz

Hep zayiftim bebeğim oldu yine pek kilo almadım.aldiklarimi da bir kaç ayda geri verdim.sırrı ne dersen bence metabolizmik.çünkü ben hiç bir çaba sarfetmiyorum.ama tatliyi hiç sevmem belki bu birazcık etkilidir

Ne kadar güzel ben spora bir başlıyor bir bırakıyorum bugün tekrar başladım bakalm boyumuz yakın bende 165im ama kilo 58 snn kilona insem benden mutlusu olmaz
Kilon normal gibi aslında :) Çabalarsan inersin canım, azmedince yapılmayacak birşey yok♡

Ben spor yapıyorum haftada 3-4 gün koşu, zumba,yoga seviyorum.

Haftaiçi tatlı şekerli şeyler yemem.

Ekmek kahvaltıda yerim sadece. Kepekli ekmek kepekli makarna yerim.

Akşam öğünü mutlaka sebze yerim , taze mevsimlik alır pişiririm markette ne varsa.

Haftasonu ne istersem yerim pizza ekmek tatlı makarna Allaaaaaah

Ben de oldum olası iştahlıyımdır ama genelde normal kilodaydım hep, evlendikten sonra aldığım kg 5i bulunca hemen el attım duruma. Ben de isteksiz oluyorum giyinmeye, sosyalleşmeye vs. kg alınca. Bu defa alışkanlıklarımı değiştirmeye çalıştım galiba oluyor.. Spor yapamam hem zamanım hiç yok hem de üşengeçim.. Ama gidilebilecek her yere hızlı yürüyerek gider gelirim. Bu defa okuduğum, duyduğum kendim tecrübe ettiğim herşeyden ortaya karışık bir beslenme düzeni yarattım. İki ya da üç öğün yiyorum, protein ağırlıklı besleniyorum, 19.00dan sonra midem çok kazınmadıkça birşey yemiyorum, 1 aydır ekmek hiç yemiyorum ama sanırım ilerleyen zamanlarda sabah 1 dilim organik ekmek ya da Wasa dilimine döneceğim.. şimdilik kriz geçirmedim ama tatlı için henüz çözüm bulamadım, sağlık için ya da şeker hastaları için şekersiz tariflere baktım, ı ıh.. hazırladığıma değmez, hurma, yulaf kepeği bal falan sevmiyorum, hayat öyle geçmez.. en iyisi genelde sağlıklı beslenip yemek yine tatlımı arada.

40 kilo vermiş ve tam 7 yıldır tamamını koruyan biri olarak çok çok önemli benim için:)
Özgüvenimin inanılmaz yükselmesi,kendime saygı, giydiği her şeyi yakıştırmak beni mutlu ediyor ve en en önemlisi sağlıklı beslenmeyi ve sporu yaşamımın en üst noktalarında tutuyorum.
Ağır yiyecekler ve sağlıksız , hareketsiz bir yaşayış beni asla mutlu etmiyor.
Duygusal açlık dolayısı ile yeme durumunda kendime hep şunu sorarım: Şu an yiyip beni çok kısa süre ile tatmin edip sonra mutsuz edecek bu şeyleri mideme indirmem ne kadar mantıklı?
Bir de spor yapın çünkü insan onca spor yapıp,emeğine kıyıpta yiyemiyor o sağlıksız yiyecekleri gerçekten :):)

Birde çayını şekersiz içersen o iş tamam

bu sadece biz kadinlar icun sorun erkkler emin olun dolgun kadin seviyor.alin bi korse belden sıkmalı popodan kaldırmali.giyin istediginizi de ustune yapin sacinizi makyajinizi..dünyaya bi kere geliyoruz zaten her halimizle begenilelim.zayif da olsak kilolu da olsak.bu konuda cok ciddiyim moral icin yazmiyorum.cogu erkek kilolu hanim istiyor.kilolu ve bakimli tabi.

Ben de hep kendimi bildim bileli zayıfım. Ve arkadaşlarımı da zayıflattım. Size benim gibi bir arkadaş lazım aslında :) sürekli olarak uyardım onları, bazen kırıcı bile konuştum. bir şeyler yerken, resmen sözlerimle bogazlarında bıraktım. Sonuç şuan 36 bedene indi bir arkadaşım ve digeri de 13 kilo vermişti. Gıcık mıcıksın ama senin sayende zayıfladık diyorlar :))

Ben zayıf veye kilolu olmanın genetik özelliklerle çok yakından ilişkili olduğunu zannediyorum. Bir hastalık yoksa eger.. kilolu anne babanın çocuğu kilolu oluyor.. benim ailemde 1 tek kilolu yoktur.. bunun yanında ben tatlıdan uzak duruyorum. Çok az ekmek tüketiyorum. Canım sıkılınca buzdolabı önüne koşmuyorum. Öğün yiyorum. Aralarda başka şeyler yemiyorum. Abur cubur yok. Yani öğün yemeği haricinde yemeyin.

Ayni durumdayim ustelik hamileyim iyice zivanadan ciktim gercekten evlenmeden hele hamile kalmadan kilo verin

Benim boy 76 ama 70 de inanilmaz ince ve guzel oluyorum 65 de ise ibretlik oluyorum herkesin bedeni farkli iste . Ah ah 100 un altini gormek isteyecegim aklima gelmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…