• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıf olmak ve zayıf kalabilmek

40 kilo vermiş ve tam 7 yıldır tamamını koruyan biri olarak çok çok önemli benim için:)
Özgüvenimin inanılmaz yükselmesi,kendime saygı, giydiği her şeyi yakıştırmak beni mutlu ediyor ve en en önemlisi sağlıklı beslenmeyi ve sporu yaşamımın en üst noktalarında tutuyorum.
Ağır yiyecekler ve sağlıksız , hareketsiz bir yaşayış beni asla mutlu etmiyor.
Duygusal açlık dolayısı ile yeme durumunda kendime hep şunu sorarım: Şu an yiyip beni çok kısa süre ile tatmin edip sonra mutsuz edecek bu şeyleri mideme indirmem ne kadar mantıklı?
Bir de spor yapın çünkü insan onca spor yapıp,emeğine kıyıpta yiyemiyor o sağlıksız yiyecekleri gerçekten :):)
:KK9:Tebrikler :KK36::KK36::KK36:

Ben de kilo vermek istiyorum.67 kiloyum 13 kilo fazlam var.bu ay spor salonuna yazilacagim...giydiklerimi yakistiramiyorum.onceden 53 kiloydum bir yildir cok kilo aldim.

En fazla 65 kilo oldum oda hamilelikte suan 53 kiloyum ekmegi kestim cikolata yemeyi azalttim resmen kilolar eridi ekmegi azaltin pilavin oldugu sofrada hala kuruya ekmekle dalmayin dokun pilavin ustune oyle yiyin iste yok.illa o ekmek bi kuruya banip cikacaak:halay:esim sozde diyete basliycam yaz geliyo su gobegi eritmem lazim diyo 5 dakka sonra hatun bi cola cips getirde yiyelim ee hani diyetteydin ya sen ee napak canim abur cuburdami yemeyek yada tamam o zaman cips deyil cekirdek getir madem:KK53:

tiroid yüzünden dikkat etmedigim an kilo aliyorum, cok ama cok az yemem lazim.
benim yediklerimi baskasi yese bi deri bi kemik kalir.
Kilo aldigim an disariya cikasim bile gelmiyor, giydiklerimi begenmiyorum, resmen depresyona giriyorum sanirim cünkü daha fazla almaktan ve verememekten korkuyorum.
bu aralar takildim zaten veremiyorum, yas da ilerleyince daha da zorlaniyorum sanirim.

En fazla 65 kilo oldum oda hamilelikte suan 53 kiloyum ekmegi kestim cikolata yemeyi azalttim resmen kilolar eridi ekmegi azaltin pilavin oldugu sofrada hala kuruya ekmekle dalmayin dokun pilavin ustune oyle yiyin iste yok.illa o ekmek bi kuruya banip cikacaak:halay:esim sozde diyete basliycam yaz geliyo su gobegi eritmem lazim diyo 5 dakka sonra hatun bi cola cips getirde yiyelim ee hani diyetteydin ya sen ee napak canim abur cuburdami yemeyek yada tamam o zaman cips deyil cekirdek getir madem:KK53:
Eşiniz benim eşim gibi :KK70:birden eşim geldi gözümün önüne :KK70:işte öyle olunca insan zorlanıyor

Şerbetli tatlı özellikle hiç aramam:) önce çikolata yerdim şimdi oda yok.bende seven insanlara özeniyorum.bende bi gariplik var sanki
Çok şanslısınız, ben azıcık keseyim diyorum, sonra nerdeyse toz şekeri ağzıma direk dökecek duruma geliyorum. :)). Güya çayı şekersiz içiyorum ama çikolata tatlı yemeden duramıyorum:)

Kilo vermek zor gibi geliyor bir çoğumuza a aslında sadece biraz irade ve sabır gerekiyor. Bol su içmek aciktiginizi hissettiğiniz zaman ayran içmek iştah azaltıyor. Tatliyi bende çok severim ama bir kaç gün yemesem regl dönemleri hariç artık vücudum istemiyor. Karar verin ve dikkat etmeye başlayın. Pişman olmayacaksinz:)

Arkadaşlar merhaba,

Fazla kilom var ve duygusal yemek yeme alışkanlıgımda,bıktım artık.

Zayıflık ne kadar önemli sizin için,ve neler yapıyorsunuz zayıf kalabilmek için?

Bıktım bu durumdan artık :KK43:

hayatım boyunca hiç 15 gun diyet yaptıgımı bilmem.29 yaşındayım.fit değilim ama kilolu hıc degılım.seker aburcubur meyve vazgecılmezım...

zayıf ınsanlardan hıc hoşlanmayan bir aileyız...bana gore zayıflık hastalık.. (eleştirmeyin,bana göre dedim ) :)

hee sporcudur,spor yaptıgı için fiiziği oyledir ok..

hiç bişey yememeye and içmiş,oysakı hiç hastalıgı yok ,bu kişilerin önunde 1 pızzayı yemek benım ıcın bulunmaz bir eglence :) zayıflıgı marifet diye gosterenlere ayrıca gülüyorum..zayıflık saglıklı olmak degıldır..vucut kıtle endeksine göre ıyıysen zaten saglıklısındır..

(

arkadaşlar canınızın tatlı çekmesinin sebebi tatlı yemeniz, yani yedikce yiyesinizi getiren bi madde, biraz dişinizi sıkıp 30 gün ağzınıza tatlı, şekerli, tatlandırıcılı meyve, kuru meyve, bitter çikolata, ıvır zıvır( tüm paketli şeylerin içinde tuzlu bişey bile olsa yoğun şeker vardır) dahil hiç bişey koymayın, yani insanlar sigarayı alkolü uyuşturucuyu bırakıyo şekeri bırakmak bunların yanında hiç bişey
sonuçta o 30 günün sonunda sütlü ya da şerbetli tatlı yiyin size zehir gibi gelecek, genzinizde bıraktığı acılık uzun süre gitmediği gibi ağız tadınızıda uzun süre bozacak
yani böyle söyleyince çok saçma geliyor ama deneyin görün:)
tüm hazır soslarında içinde şeker vardır, ketçap mayonez, yani gıda sanayii bize şekeri öyle bi alıştırdı ki, her daim içerik okumakta tetikte olmakta fayda var:) Üstelik dümdüz şeker yazmak yerine şekerin yüzden fazla ismi var onları kullanıyorlar artık, şeker düşmanlarını egale etmek için

Arkadaşlar merhaba,

Fazla kilom var ve duygusal yemek yeme alışkanlıgımda,bıktım artık.

Zayıflık ne kadar önemli sizin için,ve neler yapıyorsunuz zayıf kalabilmek için?

Bıktım bu durumdan artık :KK43:

hayatım boyunca hiç 15 gun diyet yaptıgımı bilmem.29 yaşındayım.fit değilim ama kilolu hıc degılım.seker aburcubur meyve vazgecılmezım...

zayıf ınsanlardan hıc hoşlanmayan bir aileyız...bana gore zayıflık hastalık.. (eleştirmeyin,bana göre dedim ) :)

hee sporcudur,spor yaptıgı için fiiziği oyledir ok..

hiç bişey yememeye and içmiş,oysakı hiç hastalıgı yok ,bu kişilerin önunde 1 pızzayı yemek benım ıcın bulunmaz bir eglence :) zayıflıgı marifet diye gosterenlere ayrıca gülüyorum..zayıflık saglıklı olmak degıldır..vucut kıtle endeksine göre ıyıysen zaten saglıklısındır..

(

arkadaşlar canınızın tatlı çekmesinin sebebi tatlı yemeniz, yani yedikce yiyesinizi getiren bi madde, biraz dişinizi sıkıp 30 gün ağzınıza tatlı, şekerli, tatlandırıcılı meyve, kuru meyve, bitter çikolata dahil hiç bişey koymayın, yani insanlar sigarayı alkolü uyuşturucuyu bırakıyo şekeri bırakmak bunların yanında hiç bişey
sonuçta o 30 günün sonunda sütlü ya da şerbetli tatlı yiyin size zehir gibi gelecek, genzinizde bıraktığı acılık uzun süre gitmediği gibi ağız tadınızıda uzun süre bozacak

30 gün nasıl duracagız o sıkıntı...ben 3 gun zor dururum ...hıpoglisemiden süphelendi doktorum.şeker ölüm tamam ama 30 gun durabılen ınsan var mı mrk ettim...varsa da helal derim

Ne kadar çok hiç ekmek yemeyen varmış ya.. Sevmemek ne şans!
Çünkü benim gibi ekşi mayalı çıtır trabzon ekmeğini börek niyetine yerim...sabah taze bir dilim ekmek üzerine nutella gibisi varmı diyenler gelip böyle bi topiğe yazmıyor.

Ekmek sevilmez mi ya? Çıtır çıtır bir bagette füme somonlu, kıvırcıklı belki biraz da labneli sandeviçe burun kıvırınanın ruh halini sorgularım valla

Seviyorum ama yememeye çalışıyorum :cry:

Boyum 1.75 kilom ise 74, cok mutsuzum. Ideal kilom 65 ama yüzüm ufalip kaliyor o kiloya düsünce. 3 senedir 70 lerde takildim kaldim. Hayir bir kadinin 70 lerde isi yok bikere, yakismiyor.

Aralik ayinda 78'e kadar cikmistim tosun gibi, simdi ise köpek gibi spor yapip 1600 kaloriyi gececek sekilde yememeye dikkat ediyorum.
Karbonhidratli ürünlerden mümkün mertebe kaciyorum, protein agirlikli besleniyorum. Ekmege hasret kaldim!

Ocak ayinin basindan beri 4 kilo verdim, hedefim 67 ye aslanlar gibi inmek!
Basaracagim.

Hani giydigin seyler hafif bol durur ya üzerinde, böyle tiril tiril. Ne sexi seydir o öyle? :KK48:
Olacak buna inaniyorum, cabaliyorum, olduracagim! Otuzuma basmadan, ( 1 ay var) muhtesem bir fizigim olmali!
If you can dream it, you can do it !! :rapci:

1,74 boy 64 kilo..yuzum zayıflayınca kaşık kadar oluyor..bu derde çözum bulmalı.yanaklara botoks şart.

Çok şanslısınız, ben azıcık keseyim diyorum, sonra nerdeyse toz şekeri ağzıma direk dökecek duruma geliyorum. :)). Güya çayı şekersiz içiyorum ama çikolata tatlı yemeden duramıyorum:)
Benim eşimde çayi şekersiz içer aynı şekilde kahve yi de.ama onun dışında herşeyi yer. Yemek yapma rejimdeyim der aksam işten gelir gelmez mutfağa dalar ne yemek var diye.herşeyi yiyor ama rejimde kocam:))bana sen nasıl insansin gece gündüz yiyorsun bi gram birşey yok diye kızıyor:)

arkadaşlar canınızın tatlı çekmesinin sebebi tatlı yemeniz, yani yedikce yiyesinizi getiren bi madde, biraz dişinizi sıkıp 30 gün ağzınıza tatlı, şekerli, tatlandırıcılı meyve, kuru meyve, bitter çikolata, ıvır zıvır( tüm paketli şeylerin içinde tuzlu bişey bile olsa yoğun şeker vardır) dahil hiç bişey koymayın, yani insanlar sigarayı alkolü uyuşturucuyu bırakıyo şekeri bırakmak bunların yanında hiç bişey
tüm hazır soslarında içinde şeker vardır, ketçap mayonez, yani gıda sanayii bize şekeri öyle bi alıştırdı ki, her daim içerik okumakta tetikte olmakta fayda var:) Üstelik dümdüz şeker yazmak yerine şekerin yüzden fazla ismi var onları kullanıyorlar artık, şeker düşmanlarını egale etmek için
Bunu ben de denedim. Kesinlikle doğru. 1 ay sonrası bayrama denk geliyordu...kendimi ödüllendireceğim, baklava, pasta ne bulursam yiyeceğim diyordum; ama artık insanlara ayıp olmasın diye kabul ettiğim sulandırılmış meyve suyunu bile içemedim. En küçük tatlı öğürmeme sebep oluyordu.

Hakkaten, 1 ay sıfır şeker yapınca, tezgahtaki en afilli pastayı dahil gıda olarak bile algılamıyorsunuz. Ha margarin ha o, hiç canınız çekmiyor.

Çok doğru bu.
Cidden denedim yaşadım bunu birebir.

2 haftadır meyve dahil, tatlı yemiyordum,aramıyordumda,cuma günü chai tea latte içtim,o gün tüm gün canım tatlı istedi ki bu içecekti sadece. Bugün ancak kendime geldim,aramıyorum.
Birde tatlı yedikten sonra çok çabuk acıkıyor insan,tatlı yemeyince daha dengeli ilerleyebiliyorum şahsen.

Back
X