Zayıf olmak=Fit olmak algısını yıkacak günlük! :)

Henuz ilk yazini okudum, gercekden çok güclü bir kizsin :) Seninle konusdugum için bir kez daha mutlu oldum :) Eminim ilerleyen sayfalari okudukca senden çok sey ogrenicem...
Ve simdiden bu kan grubuna gore beslenme isi ilgimi cekdi ...

Benimde grubum A grubu ve yazdiklarini okudum ve banada sacma bir fikir gibi gelmedi...
Turkiyeye gidince mutlaka bu kitabi bulmaya calisicam, eminim içinde çok degerli bilgiler vardir, ve yaz sonrasi yeni bir baslangic için super olur !!

Bu arada seni coach ilan ettim kendime her motivasyon dusuklugunde burdayim :)

Çok teşekkür ederim söylediklerin bana çok iyi geldi ben enerjiye inanan bir insanım senden de bana çok güzel bir enerji geçiyor, teşekkürler :)
O zaman için ilerleyen sayfalarda çok önemli Şeyler yazdım mı hatırlamıyorum daha çok tebrik niteliğinde cevaplar olmuştu, belki kan gruplarıyla ilgili ufak bilgiler vermiş olabilirim. Bence şöyle yapalım sen okumaya zahmet etme, ben buradan senin için düzenleyim, en geç yarın yazarım senin için. A kan grubu ile ilgili bildiğim şeyleri :)
Her zaman burada kapım açık sana senden başka destekleyenim yok zaten ama olsun biz birbirimizin halinden Anladık :)

Aaa gerçekdenmii?? çok çok tesekkur ederim, sana zahmet olcak ama isemede yaramicak degil yanii :)
Bir kaç parça sey var zaten A grubunla ilgili ama sende yorumlarinda soylemissin daha fazla seyler var diye bende o daha fazla seyleri merak etmisdim :)
Sabirsizlikla bekliyorum duzenlemeni o zaman :)

Aynen bende bu yuzden konu acmadim, 10 kisi yazar ama gercekden halinden anliyan bir tane zor cikar diyerekden. Karsima bu konu cikincada galiba buldum diye hemen yorum yazdim ve yanilmamisim :)

Simdiden ellerine saglik :)

Ne demek bir kişiye bile yardımcı olup bilinçlendirebilirsem ne mutlu bana :) yarına hazır olacak inşallah.
Kesinlikle öyle. Ben tabi bundan daha az olgunken konu açmışım foruma :) şimdi pek açasım gelmiyor. 2-3 yaş bile insanı öyle Değiştiriyor ki :) bu konuyu da sırf motive olabilmek için açtım, karşıma sen çıktın hiç fena olmadı :)
Bu arada bugün 5 gibi vienetta kesme dondurma yedim 1 dilim
Akşam Yemeğim ise şöyle:
Yarım biber Dolması
5-6 dilim Fırında elma patates
Kalan Brokoliden 2-3 Parça
Yoğurtla beraber

1-2 saate yürüyüşe çıkarım. Bugün pilates yapmadım. Çok bitkin hissettim kendimi. Ama birkaç hareket Yaparım tabi :)

Sabah uyanıp spor-duş-kahvaltı üçlüsünü tatmak gibisi yok :)
şimdi 1 saat pilates yaptım ve kahvaltımı yapacağım.
1 kase nesfit veya meyveli yuılaf ezmesi yemeyi düşünüyorum.
Detoks sonrası giden 800 gramdan 500 gramı kalıcı oldu, ki buna kabızlık,şişlik dahil edecek olursam aslında 800 gram kalıcı gibi görünüyor :) Haftaya tekrar yapacağım. Bulgurla yapmakta aynı etkiyi gösterdi üstelik daha tok tuttu.
Spor programımda değişiklik yaptım. Ebru şallı 21 gün programı yerine bugün '2 haftada 2 beden incel' yaptım. Hemen hemen hareketler aynı hem daha az yorucu gibi geldi. Bu aralar dizlerimde ağrı var çünkü abartmama gerek yok. birde üst üste aynı program beni çok sıkıyor. 1 haftada bunu deneyeceğim. İstediğim kiloya ulaşana kadar ard arda yapmanın daha etkili olacağını düşünüyorum. Sonra haftada 4 e indireceğim ve farklı farklı egzersizler yapacağım. :)
Bu arada squatı unuttum pilatesin içinde var diye. Ama artırarak devam etmem gerekiyordu :/ Ona tekrar başlasam mı acaba çünkü öncelikli hedefim popo sıkılaştırmak ve kaldırmak. Çünkü popom küçük ve düşük Acaba pilateste de buna mı odaklansam. Henüz bir karar veremedim. Şimdilik böyle devam edelim bakalım.
Bugün yine bomba gibiyim.
Kilo:51.3
Haftaya 50 yi göreceğim, kararlıyım!

Evet bu sekilde benide motive ediyorsun, bir tasla iki kus :)

Menun çok güzel olmus, biber dolmasinin hepsini yiyebilirdin aslinda, ama galiba kesme dondurmayi telafi etmeye calisdin ordan :)

1-2 saat yuruyus bile kisa vadede farkina varmasakda uzun vadede ne buyuk yararlari var, ne mutlu sana yapabiliyorsun !! :)

Gunaydinlar sanaaa :)

Güne mukemmel bir sekilde baslamissin tebrikler !! :) Bende hayran kaliyorum su sabah kalkip'da spor yapanlara yaa, ama bir turlu 6da kalkmaya kendimi ikna edemedim, çok erken geliyor yaa, uykuyada ihtiyacim var nihayetinde :)

Yaptigin detoxun kalici oldugunu okumak yarin ve yarin'dan sonraki yapmayi planladigim detox için beni motive etti acikçasi. Ben pirinc hastasiyim o yuzden pirincle yaparim, insallah ayni etkiyi gosterir... Benimde kabizlik sorunlarim var bu siralar, o yuzden tartinin yuzune falan bakmiyorum :)

Bir siralar bende her gün squat yapiodum, ve etkisini baya baya gormeye baslamisdim... Ama iste malesef devam ettiremedim, aksamlari çok yorgun oluyorum. Galiba bu sabah erken kalkma isini ciddi ciddi dusunmem gerekicek :)
Pilatesinde popoyu guzel calistirdigini dusunuyorum, ama eksi noktan orasiysa tabi fazla calistirmak daha iyi olur. Bu benim fikrim tabiki :)

Kilon muhtesem yaa hayalim :) :) Masallah diyeyim sanaa

Bende aksam menumu yazayim:
Bir kase ezogelin
Bir kase bezelye
Yogurt
Yarim dilim ekmek
1-2 parça brokoli

Bana biraz fazla geldi ama yinede abartmadan kapatmis oldum günü :)

Bu sabahda her zamanki gibi:
Misir gevregi
Süt

Kahvemi henuz icmedim, is yerine geldim, hemen bir cevap yazayim dedim :) Simdide kahvemi almaya gidicem ...

BitterCikom :) Şimdi bu kitabın ana fikri şöyle:
Yediklerimiz sadece midemizi ilgilendiren bir konu değil. İnsan kalbi ve aklının halleri de yedikleriyle çok ilgili. Kötü beslenme insanın bu üç merkezini de olumsuz bir süreç. Yani yediklerimizden sadece vücudumuz değil duyularımız, duygularımız, öfkemiz,sevgimiz de besleniyor. Bunu unutmuyoruz.
Kitap sıkça Kur'andan ifadelere, dinimize göre beslenmeye yer vermiş. Ben çok anlamlı oldum. Mesela Peygamberimiz zamanında bir ufak hurma ile oruç tutarmış. Biz karnımızı şişirerek oruç tutmalara doyamıyoruz maalesef. Fakat insan yumruğunun büyüklüğü kadar yiyecekle aslında doyarmış. Tabii yediklerinin doğal olması şart. Kimileri bu kanıyo eleştiriyor fakat bence çok doğru. 2 gün çok az yesen miden küçülür, 3. Gün daha fazlasını yemek istemezsin değil mi? Insan vücudu hastalanmamak üzere tasarlanmış fakat biz yediklerimiz, içtiklerimizle onu zorla hasta ediyoruz ki bu da kader değil, tercih oluyor. Herşey olabildiğine katkılı, natural değil, ve günümüzde doğal besinler bulmakta giderek zorlaştı...
Beslenmekten maksat haz değil gıdalanmak olmalı. Hani benim 'yemek için yaşıyorum' felsefemin tam tersi :) Tabi biz ömrümüzü de kısaltıyoruz. İnsan ömrü normal şartlarda 120 yıl pürüzsüz bir şekilde yaşayabilir imiş mesela Peygamberlerden tut eski zamanlarda insanların uzun yaşaması tesadüf olmasa gerek. Bugün sadece Japonya ve Batı ülkelerinde bu yaş 75-80 e ulaşmış durumda bizim gibi yeme odaklı toplumlarda ise yaş 65. Demek ki sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme insan ömrünün uzayıp kısalmasıyla yakından ilgili diyor kitabımız.
Peygamber Efendimiz demiş ki ' İnsanoğlu midesinden daha şerli bir kap doldurmamıştır.' Güzel bir özeti sanırım.
Günde 3 öğün her seferinde tıka basa yemek büyük bir beladır Demiş yazar. Gençlik yillarında insanlar çok yemenin tahribatını hissetmezler fakat YAŞ 35 i geçtiğinde tehlike çanları çalmaya başlar. Hazımsızlık, tansiyon, baş Dönmesi, Kolestrol, migren vs. Alır başını gider... Artık vücut depoları özellikle Karaciğer atıklarla ve fazlalıklarda dolar. Depolayacak yer olmadığından karaciğer onları vücudumuza salar. Böylece Atıklar kanla dolaşmaya başlar. Damarlarda birikmeye başlar ve damarları tıkar. Böyle uzayıp giden bir süreç var sonrası malum.
Kilo da zayıflıkta sıkıntıdır. Insanlar ihtiyaçtan fazla yediğinde bedenleri yediklerini yap olarak depolar veya bünyeye yediklerini hazmetme Fırsatı tanımadıklarından fazlalıklar bağırsaklarda birikim tortulaşır. Şişman göbekli insanların kilosunun Yarısı bağırsaklarında birikmiş, katılaşmış kalıntılardır. Çoğumuzun Şişmanlık zannettiği bağırsakta birikmiş dışkıdır.
Ben bu kısmı o dönem uyguladım, faydasını gördüm ama Şuan uygulayamıyorum. "Az ama sık sık yemek zararlıdır" çok hatırlamıyorum ama günde 2 öğün öneriyordu sanırım. Verilen örnek şöyle:
Diyelim ki 1 bardak su içtiniz. Normal şartlarda su, mideye indikten ve vücut ısısına ulaştıktan sonra bağırsaklara geçer. Ama siz tutup da henüz bu su vücut ısısına ulaşmadan ağzınıza 2-3 Fındık atarsanız Bakın neler olur: mide, sindirim süresi olarak kendine gönderilenler Arasında en uzun Hazım süresi gerekeni baz aldığı için normalde en geç 3-5 dakikada bardaklara göndereceği o suya da Fındık muamelesi yapar. Yani sadece 2 Fındık yeseniz bile her şey su ile beraber 2 fındığın Hazım süresi kadar midede çalkalanır durur. Yani yazarımıza göre iki öğün Arasında 5 saat olsa ilk öğünü hazmedersiniz ama iki öğün arasına bir Şeyler koysanız Hazım Süresi uzar. Sürekli yerseni beden asla gerçek hazmı sağlayamaz.
Ibn-i Sina'ya sormuşlar "hastalık nedir?" Diye. O da "bir önceki yediğini sindirmeden ikinci bir yemeği yemektir." Demiş.
Bir diğer rahatsızlık da Karışık yemekle ortaya çıkar. Mesela süt ve süt ürünleri yalın olarak faydalıdır. Keza yoğurt muhteşem bir gıdadır. Aynı şekilde et insan için mükemmel bir gıdadır ve protein kaynağıdır. Bunları ayrı öğünler olarak yediğimizde büyük fayda verirken hepsini bir tükettiğimizde vücut için ciddi sorunlar doğuruyor. Ben sebzeleri yoğurtla yerken eti asla yoğurtla yemem mesela. İskender'i yoğurtla yediğimde cuk mideme oturup rahatsız ettiğini veya dönerle ayran içtiğimde zor sindirdiğimi biliyorum. Keza et ile ekmek de öyle. Koca bir et döner yemektense en fazla 1 dilim ekmek ile et yemeyi tercih ediyorum en azından. Süt ile balığın birlikte yenilmemesi gerektiğini biliyoruz ama iş yoğurtla ete gelince neden eleştiriliyor anlamıyorum :)
Işte mide fesadına sebep olabilecek yiyecek grupları:
Karbonhidrat ile protein
Süt ürünleri ile balık
Süt ürünleri ile et

Ve lokmaları en az 16 kez çiğniyoruz ki hazmedemiyor :)
Yavaş yavaş kan Gruplarına geliyorum :)

Biber dolmasını yemedim nedense midem bulandı ondan yoksa affetmem :)))
Afiyet olsun, ben de bir kahve yapayım kendime. Akşam menün de yine çok güzel harikasın! Squat bana arada bir hatırlatırsan iyi olur ya unutuyorum ben onu :) şimdi sana vereceğim bilgilere devam ediyorummmm :)

Kabız olmamak için
kan grubuna yani mizacına uygun beslen.
• az ye.
•iyi çiğne ki mide ve barsakların işi kolaylaşsın.
•Yemeğin hemen Öncesinde ve beraberinde ve yemek yedikten sonra 2 saat geçmeden su içme.
•Karışık yani Hazım Süreleri farklı ve tabiatları birbirine uymayan gıdaları birlikte yeme.
•her gün düzenli ve yeterli miktarda Yürü.
•büyük abdestin gelmeden ikinci bir yemek yeme(sağlıklı olmak isteyen bir insan büyük abdesti gelmeden yemek yememelidir. Tabii karpuz,incir,greyfurt,üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve sebzeler Hariç)

Bunları uygulamayı bazen unutuyorum şimdi yeniden devam sayende ben de hatırladım :)
Başka bir konu;
Yemekle birlikte su içmek mide hacminin büyümesine ve Sağlığın bozulmasına sebep olur. Yemekle birlikte içilen su, Yemeğin hemen üzerine yenilen meyve mide de Hazım sırasını beklerken fermente olur ve alkole dönüşür. Bu da alkol almadan siroz olmaya neden olur. En iyi su içme zamanı yemekten 15-20 dk öncesidir.

Yanlış beslenme alışkanlıklarından kurtulmak için;
Kola,cips, hazır çorbalar gibi gıdalardan uzak duruyoruz
Yoğurt-et, ekmek-et, Karışık etler değil birbiriyle mizacı uygun yiyecekleri tüketiyoruz.
Pişmiş yemekleri azaltıp az pişmiş ya da Çiğ yiyecekleri çoğaltıyoruz. Sağlıklı bir menüde bir gün tüketilen yiyeceklerin %40 ı pişmiş-ekmek dahil, %60 ı Çiğ yiyeceklerden oluşmalıdır.
Yediğimi her lokmayı iyice çiğniyoruz.
Günlük yiyecek içecek ihtiyacımızı fıtri ihtiyacımıza göre yeniden düzenliyoruz, öğün sayısını ve yiyecek miktarını azaltıyoruz.
Açılmadan yemiyoruz.

Unutmayalım saat 21.00 da Hazım işlemi durur.

Su insanı ne zaman hasta eder?

1. Yorgun ve terli iken
2. Banyodan/hamamdan çıktıktan hemen sonra
3. Yemek sırasında
4. Yemekten hemen sonra
5.meyve özellikle kavun yedikten sonra
6.uykudan uyanır uyanmaz
7. Ayakta

Yine ekmek tüketirken de dikkat etmeliyiz ve 2 günde bir ekmek türünü değiştirmeliyiz. Hazım açısından fayda Sağlar.

Dört beyaz yasağı doğru mu?

Diyet yaparken "un,şeker,tuz ve yağdan" uzak dur derler. Bunların her biri bir grup için yasak olabilir ama herkese aynı yasağı koyamazsınız. Mesela B ve Sıfır Gruplarına un, A ve AB Gruplarına ise yağlar sıkıntı verir. Yağ haftada 3-4 kez tüketildiğinde ne 0 grubuna ne de B Gruplarına zarar verir. Şeker bilhassa beyaz şeker herkes için beladır.
Ekmek ise tereyağı, Zeytinyağı ile yapılmış sebze yemeklerinin yanında tüketilebilir . Ve hiçbir gruba bunlarla tüketilirken zarar vermez. Ama aynı ekmeği et, tavuk,balık ve süt ürünlerinden yapılmış yiyeceklerle yediğinizde her gruba zarar veren bir unsura dönüşür.

Farketmediysen eğer 9. Sayfa ile Başlıyor uzun bir hazı bu sayfa devamı :)

A kan grubundan olanlar, narin ve Mahir bir sindirim sistemine sahipler.

En faydalı besinler(şifa olanlar)
Yağlar
Hakiki Zeytinyağı kadar A kan grubundan olan insanlara yarayan, şifa veren çok az şey vardır. A gruplarının endişesiz kullanabilecekleri diğer yağlar:
Badem Yağı,ceviz Yağı,keten tohumu Yağı, balık Yağı.... Soya, susam, Ayçiçeği ve kolza yağlarını da tüketebilirler.

Etler
Beyaz et ve özellikle balık eti şifalıdır. Tabii her balık değil. Mesela hamsi A grupları için ciddi hazımsızlığa sebep olur. Alabalık,somon,Levrek,Mezgit,sardalya, sazan,Uskumru hazmı kolay ve yararlı balıklardır.
Tavuk eti de yiyebilirler. A gruplarının enzimleri et yemek için pek elverişli değildir, sindirim sistemleri eti hazmetme konusunda zayıftır. Yiyebilecekleri etler bıldırcın, Devekuşu eti, hindi, orman tavuğu,Ördek ve her cins tavuktur. Kırmızı et yemek istediklerinde çok az miktarda sebze ve yeşillikler beraber haftada 1-2 kez yiyebilirler.

Kuruyemişler
Yer fıstığı A grupları için şifa kaynağıdır. Onu ceviz, kabak çekirdeği ve badem takip eder.

Baklagiller
Börülce, barbunya, bakla fasulye , her türlü mercimek, A grubu için son derece faydalıdır . Özellikle mercimek önemli bir protein kaynağıdır. Et ürünleri ile alamadıkları proteinleri baklagiller ile tercih edebilirler. Soya ürünleri de şifa kategorisindedir.
Tahıllar
A grupları için en faydalı ekmekler karabuğdaydan yapılan ekmektir. Çavdar ekmeği ondan sonra gelir. Saf çavdar ekmeği, yulaf ekmeği, soya unu ekmeği şifa sayılacak gıdalardır.

Sebzeler
Sebzeler A grubu için be her grup için şifa kaynağıdır. Özellikle balkabağı, bamya, ıspanak, beyaz lahana, Brokoli, enginar, yer elması,kıvırcık ,Kereviz,mantar,marul ,maydonoz ,pazı,pırasa,Soğan,sarımsak ve tüm yeşil Yapraklı sebzeler....

Meyveler ve baharatlar
Ananas, böğürtlen, dut,erik,greyfurt,limon,incir,Kayısı,kiraz,Vişne,zencefilve yaban mersini. Ve suları
Kuşburnu, papatya,kahve ve yeşil Çay çaylar olarak.
Keten tohumu,kimyon,kekik,biberiye,karabiber,pulbiber,sirke
A ların kabızlıklarını gidermek için ingiliz tuzu tercih etmelerinde yarar var. Çünkü sinameki çok kullanıldığında Bağırsak mukozalarına zarar verir.
Pekmez,Hardal da A lar için şifa kaynağıdır.

Zararlı olanlar

Her Tür et(tavuk ve hindi Hariç) Karışık et(salam,sucuk,sosis gibi) deniz hayvanşarı(kalamaz gibi) ve havyar.
Balıklardan kalamar, dil balığı,hamsi,havyar, çinekop,çupra, istakoz, karides, lüfer,midye,tatlı su balığı

A grubu için şifa olabilecek süt ürünü yoktur.

Yenilebilenler: beyaz peynir, keçi peyniri,kefir, mozarella ve dil peyniri, keçi sütü, şanti türleri. Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt,eski kaşar,tulum, kestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, Mısır,arpa Çeşitleri , nohut,turp,kırmızı pancar ve zararlılar kategorisine girmeyen meyve ve sebzeler.
Zararlı olanlar: çedar, gouda(yurt dışında çok görmüştüm :) ) , krem peyniri, parmesan,kaymak, dondurma(keçi Sütünden yapılan ve katkı içermeyen Hariç) Karışık sütlerden elde edilmiş tereyağı
Kavrulmuş ve beklemiş kuruyemişler, patates,biberler,domates salçası, portakal ve suyu, soda,gazoz, tatlandırıcı,Sakız ,hazır yiyecekler, piyasa zeytinler, mise ve bağırsaklarda gaz yapan yiyecekler.

A grupları için bazı sağlık uyarıları

Kırmızı et,süt,soda, gazoz,aromalar, tatlandırıcılar, nişasta,glikoz, hazır yiyecekler Hazım yetersizliğine sebep olur. Hazım açısından zencefil, kekik,Hardal, köri,Çemen ve biberiye gibi baharatları kullanmasında yarar vardır.

Eti mümkün mertebe az tüketmeleri gerekir.
Proteinlerden haftada 1-2 defa hindi veya tavuk eti, 1-2-3 defa balık, 1-2 defa yumurta,1-2 defa peynir, ve hemen hemen hergün kefir ve yoğurt tüketmeleri gerekir.

Mercimek Yemeğini ve çorbasını ihmal etmeyin.

Nohut, kuru fasulye ve yeşil fasulye ile cacık,yoğurt, ayran tüketmeyin.

Sarımsak yutun! Kansere, enfeksiyonlara vücudun direncini artırır.

Yeşil sebzeyi çoğaltın!

böyle özetledim umarım faydalı olur :)

Tabiki hatirlatirim sana squat yapman gerekdiginii, squat onemlidir :)

HARIKASIN, hemen okuyorum bu degerli bilgileriiii :)

Oncelikle cokcokcok tesekkur ederim böyle ozenli hazirladigin için :)

Bazi noktalar kafama takildi :
"Büyük abdestin gelmeden ikinci bir yemek yeme(sağlıklı olmak isteyen bir insan büyük abdesti gelmeden yemek yememelidir."
-> Bu nasil olcakki, ben bazen 2-3 gün tuvalete cikamiyorum Sende bu sorunda sikayetcisin, bu noktayi nasil uyguladin?

"Yediğimi her lokmayı iyice çiğniyoruz."
-> Bu çok onemli bir nokta ve ben her seferinde açliga yenik dusup unutuyorum. Gercekden çok hizli yemek yiyorum... Bunu aklimin bir ucuna yazdim :)

"Su insanı ne zaman hasta eder? uykudan uyanır uyanmaz"
-> Bu kafama takildi bak, ben bugüne kadar heryerde sabah kalkinca ilk isin su icmek olmasi gerekdigini okumusdum ... Ki ben bunu hergün yaparim mutlaka... Sen ne dusunuyosun bu konu hakkinda ?

"Su insanı ne zaman hasta eder? Yemek sirasinda"
-> Bu kafama yatti bak, ben yemek yerken çok çok su içerim, ve bu güne kadar bir faydasini gormedim. Kesinlikle uygulicam bugunden ihtibaren.

"Sarımsak yutun! Kansere, enfeksiyonlara vücudun direncini artırır."
-> Ben bunu bir iki gün uygulamisdim ama sanki koku yapti ya :s Sonradan birakdim o yuzden, ama elimden geldigince yemeklerde ve yogurtlarda tuketmeye calisiyorum ...

Geriye kalan bilgileri aklimin bir ucuna not dusdum, ve artik balik agirlikli bir beslenme sekli oturmaya calisacagim...

Et/Ekmek/ Yogurt karisimini zaten pek yapmiyorum, anca turkiyede Iskendere hayir diyemiyorum, demicemde

Tekrar'dan sana çok çok tesekkur ediyorummm :)

R
rica ederim :) 9. Sayfayı da okudun mu girişi daha farklı Konuları ele almıştı.

Evet ben bu kitapta yazan her şeye uydum ve bana zarar-ı 0 , getirisi 13 kilo vermek olmuştu tabi pilates ve yürüyüş ile beraber. Çünkü babamın 20 ye yakın kilo verdiğini görünce gerçekten etkilendim ve denemek istedim.

Kabızlık konusunda harfi harfine uyguladım, tabii ki sürekli tuvalete Çıkmak gibi bir durum olmadı ama her gün aynı saatte tuvalete çıkıyordum bu bile benim için önemliydi. Zaten bu kitap daha çok eski Zaman'ları ele alarak Yazılmış ve bugüne uydurmanızı istiyor ama her konuda mümkün olmuyor tabii ki. Az yemek olsun yemekleri karıştırmamak olsun kendi evinde yaparsın ancak bir misafirliğe gitsen bal gibi de yersin böyle bir kültürümüz var. Yani en azından bize Zararlı olan besinleri az tüketerek ve sayfa 9 da Yazdığım gibi bir hayat Tarzı benimseyerek kabızlığı en aza indirgeyebiliriz ki yapmıştım :)

Sabahları su içme konusunda benim kafam Karışık, genelde içmiyorum, içsem de bir faydası var mı bilmiyorum. Mutlaka bilimsel Açıklamaları vardır bu konuyu etraflıca araştıracağım. Yeniden bilgi paylaşımı Yaparım tam bilgim olmadan yorum yapmayım :)

Ama bu hazımsızlık olayına ben Bayağı inanıyorum yani daha midedekini sindirmeden yükleniyoruz, kilo olarak geri dönüyor. Kitapta daha çok fazla şey var. Yine de bir Alıp okumanı öneririm. Ben hiçbir zararını görmedim. Insanın kendini tanıyıp ona göre Yaşaması. Aslında Özeti bu :)

Evet hepsini okudum :)
Dogru aslinda duzenli bir sekilde beslenince kabizlik sorunuda ortadan kalkar, ve duzene girer...
Aynen bende arastiracagim sabahlari su icme olayini cunku benim devamli yaptigim sey :)

Simdi ogle yemeginden donuyorum, ve ben farkina varmadan banada su katilmis, ve haberim olana kadar elim su bardagina gitmis ve bir yudum su icmis bulunuyordum Sonra hemen toparlanip birakdim... Belliki biraz ozrluk cekicem sonucda aliskanliklardan vaz gecmek her zaman kolay olmuyor...

Kitabida turkiyede bulursam kesinlikle alicam, ben cogu seyin tedavisinin bunye giren besinlerden gecdigine inaniyorum. Nasilki diesel bir arabaya benzin koyamazsin, o sekilde biz benzin koydukca, duzeni bozuluyor ve nasil tepki verecegini sasiriyor. Ama yukle benzini, misler gibide calisiyor :)

Ogle yemeginde dedim hadi bir balik alda, aliskanlik olsun, vitamin gelsin. Aldim gittim oturdum, yenilcek gibi degildi.. Genelde secdigim yemeklerde pek secici degilimdir ama resmen plastik gibiydi. Gittim hemen degistirmek istedigimi soyledim, tavuk beyazi aldim onun yerin... Yanina yesil mercimek ve ustune muz, elma ezmesi. Meyvede yenmicekdi, sonradan jeton dusdu... Yavas yavas zaten oturtucam bu systemi :)

Aaa yazinin en onemli yerlerinden birini okumamisim Simdi gordum bak, ve hepsi bana çok mantikli geldi.
Söyledigin gibi peygamberimiz zamaninda 1 hurmayla oruç tutarken, biz ac kalicaz korkusuyla tika basa yeyip oruc tutuyoruz. Bu bize dayatilan kulturel inanclardan siyrilmak gerek bir kere: Ayip olur diye verilen yemegi illaki yemek, ayip olur diye misafirlere binbir cesit sey sunmak, "Amaan her zamanmi gorusuyoruz, gorusmusken soyle bi guzel yiyelim seninle" dusuncesi ...
Tabi bu herkezin kendi elinde ve farkina varmak bile guzel ilk asamada :)

Bir besini sindirmeden tekrar mideye yuklenmemek gerektigide bana mantikli geldi acikcasi, ve hic bu acidan bakmamisdim olaya ... Bunun bilincinde olmak bile insani frenlicegine inaniyorum.

Benim psycholojiye ilgim vardir, bu bölüm gercekden çok isime yaradi :) Cok güzel anlatmissin ellerine saglik

Söylediğin örnek kitapta var inanır mısın :) gayet iyi anlamışsın, tebrikler. Tabii zaman alacak ama yavaş yavaş oturtursun ben bile hala unutabiliyorum işte dışarı çıkınca falan ayran istemiyorum mesela, su istiyorum, siparişim gelmeden su içiyorum. Kola, Gazlı içecekler, hazır Meyve Suları zaten hiç içmem. Ama iskender de yenir yani napcaksın :) 3-4 ayda bir yiyorum ben de. Meyveyi öğünlerin dışında Tüketmek faydalı olan. Yemeğin üstüne farketmiyoruz ama büyük şişkinlik yapıyor. Ben de şimdi öğle yemeğimi yedim, 2 saat sonra suya geçicem ve 1 meyve yiyebilirim :)
Zaten ilk sayfada yazdıklarımı okuduktan sonra benim bakış açım çok değişti, ne yazılsa kitapta inandım, zararı da olmadı çok şükür :)

Süper gidiyoruz bozulmaz inşallah. Gayet bilinçliyiz bence :)

Öğle yemeğim

2 küçük kepçe barbunya
1 tabak yağsız sade makarna

Mesela ben bu ikisini bir yeme taraftarı değilim ama işte evdekiler benim yüzümden aç kalıp cinnet geçirebilirler :)

Elimden geldiğince kendime göre onlara uyum sağlamaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…