Zayıf olmak=Fit olmak algısını yıkacak günlük! :)

Hahaha kardesimde ayni sekil, bizim boyumuz genetik olarak kisa olsada kiz yiyor yiro karin hala dumduz :) Benimkide 20 yasinda, onlara tatkilmamamiz gereek haha :) Ve benim kardesim devamli diyetteyim deyipde yiyor bunlari, o yuzden salata yedirmek o kadarda zor degil

Evet lahana çorbasi diyeti, çok siki bir diyetti, ve simdi dusununce cok sagliksiz bir diyet. Istedigin kadar lahana corbasi tuketebiliyorsun bir hafta boyunca, ve birinci gun ek olarak meyve yiyebiliyorsun, ikinci gun sebze, ucuncu gun sebze+meyve, 4. gün sebze+ meyve+ Süt, 5. gün Et domates de ekliyebiliyorsun corbaya, 6. Gün Et ve sebze ve 7. ve son Gün pirinc meyve suyu ve sebze. Boyle bir haftayi tamamlamisdim, o zamanlar 60 kiloydum, 55e dusmusdum bir haftada ama epeyi bi halsiz olmusdum :s

Haha aslinda huylarimiz baya benziyor, bende hafta sonu olsun olmasin en fazla 9da ayakdayim, yoksa gününmun bosa gittigi hissine kapiliyorum :)
Veeee kitap okumana çok çok sevindim, benimde kesinlikle her zaman yanimda bir kitabim olur. Günde iki saatlik yolum oluyor eve giderken, iki saat boyunca kitap okurum. Birini beklerken, uyumadan once... Hata kuçukken annem yururken bile kitap okudugumu soyluyo, hatirliyorum, az carpilmadim ortaliga

Bende geleneksel kahvaltimi yapmis bulunmakdayim: Kahve + Misir gevregi + süt :)

Kardeşlerimize maşallah, darısı bize inşallah :)
Hmm 1 haftada 5 kilo kaybı.... Insana o an iyi gelir ama işte sonra rahatsızlıklar cabası... Ben bir dönem nerdeyse anoraksi olmak üzereydim, öyle aç bıraktım ki kendimi işte elma diyetleri falan. Sabah kalkınca 1 elma yiyordum üzerine 2 lt su içiyordum iki saatte. Sonra şişlikten yiyemiyorum tabi. Bir süre sonra feci kilo verdim ve yediklerimi çıkarmaya başladım... Böyle sağlıksız diyetler yapacağımıza yavaş yavaş, bir Ömür sağlıklı olmaya doğru adımlar atalım :)
Şimdi yurtdışındasın, o gevrekli kahvaltılar klasiktir. Carrefour'un Ballı bir gevreği vardı Polonya'da. Onu çok özledim. Ben de burada nesfitlerle falan idare ediyorum artık oradaki kadar çeşitli değil. Eee bizim gibi mutfakları olsa görürdüm ben onları. :) Fransız kızları söyledikleri gibi Zayıf ve narin mi peki? Dukan diyeti fransızlarla Başlamış malum:))
Benzer yönlerimizin bu kadar çok OLMASINA sevindim. Karşıdaki insanın seni daha çok anladığını hissedebiliyorsun. Onu Görmüyor, tanımıyor olsan da bir sıcaklık olmuyor değil :) kitap okuyarak büyüyen insandan korkma derim hep. En iyi dostu kitaplar olan biri sana da güzel dost olur fikrimce :) hele bir de benim gibi kitap ayırmazsan iyice şaşıracağım:) hani derler ya şu tarz Kitapları seviyorum falan. Ben her Tür kitabı seviyorum ya ayıramıyorum bile. Beğenmediğim veya olumsuz eleştiri almış Kitapları bile zevkle okuyorum. Çünkü insan kitaplarda mutlaka kendinden bir Parça buluyor ve kendi fikirlerini geliştiriyor. Bir kütüphanede saatlerce kalabiliriz yani biz umarım hep böyle oluruz ve ilerde kendi çocuklarımıza da bunu aşılarız

Aynen aynen çok sagliksizdi, ama bu konudada pisman oldugumu soyliyemem, o haftadan sonra bir ay daha dikat ederek 2 kilo daha vermisdim, ve o kilolari geri almadim sonrasinda. Cok zor bir donemden geciyordum, kendime artik aynada falan gormek istemiyordum, o yonden bana iyi geldi bu diyet. Sonrasinda tekrar yapmayi denedim ve iki gun anca dayanabildim, bir dahada yapmam deyip o konuyu kapattim. Yasam tarzimi degistirmek benim amacim artik, saglikli ve dinamik bir sekilde olmak :)

Haha bizim mutfak gercekdende çok zengin avrupalilara gore. Bir tek yeme tarzlarina ozenti gostermiyor turk halki galiba :)
Ben nadiren yesemde, burda kruasan + kahve super gidiyor :) Birde taze sikilmis portakal suyu buranin en sevilen kahvaltilarindan :) Bende çok severim ama arada sirada, sonucda oda hamur isi cunku :)
Ben gercekden fransizlari kendilerine bakma sekline hayranim. Kiyafetlere, makiyaja para verceklerine dogal sebzelere, dogal kremlere verip o saglikli dogal gorunumu yakaliyabiliyorlar. Sade kiyafetler, tepeye saclari toplayip cikiyorlar, kendilerinle çok barisiklar. Yedikleri icdikleride saglikli olunca makyaja gerek kalimiyor :) Onlarda esinlenerek bende cogu makiyaj mazememden vaz gecip, kremlere ve serumlara verdim o paralarimi, ve fark zaman gecdikce hissediliyor. Aaah aah :)

Her zaman bulunmuyor kitap sever insanlar, bende yazdiklarini okudukca hem kendimden parcalar goruyorum, hemde mutlu oluyorum sohbet ettigimize :) Ve ayni fikirdeyim, kitap okuyan, kitap okumakdan zevk alan bir insandan korkmamalisin. Kim bilir o insan ne cok hassas konularin derinliklerine inip, nelerle zenginlestirdi kendini... :) Bende bir kutuphaneye girdimmi cikmak bilmiyorum, o yuzden yanliz gitmeyi tercih ediyorum yoksa hadiiii hadiiii hadii gidelim israrlarinla huzurum kaciyor hahaha

Simdi atiyorum falan sancaksin ama bende kesinlikle kitap ayirmam, Elektrik aldigim kitabi okurum ayirmadan :), tarih olsun, polisiye olsun, fantastik olsun, edebiyat olsun... Hatta benim donemlerim var, mesela kisin daha cok polisiye ve tarih kitaplarini okurum, sonra Nisan mayis gibi ask romanlari, yazin boyle cerezlik kisa kisa hikayeler, veya hafif edebiyat kitaplari... Genel olarak turkce okuyorum kitaplari, hem gelistirmek icin hemde unutmamak icin, sonucda tum gun yabanci dil konusuyorum, sonra turkiyeye varinca bir kac gün adaptasyon sorunu yasiyorum haha :)

Öyleyse Fransızlara bu konuda hayran kalmamak mümkün değil. Lisede, üniversitede bir ton makyaj yaptım, cildimi bozdum. Son birkaç senedir bıraktım. 1 senedir hiç makyaj Yapmıyorum, göz kalemi bile sürmüyorum. Sürekli Yüzümü Gül suyu ile temizliyorum o sivilceler, izler kayboldu gitti makyajla asıl güzelliğini örtüyormuş insan her şeyin doğalı öyle güzel ki. Fransızları takipteyim o halde :)
Çok sevindim bu yazdıklarına beni mutlu etti :) Türkçe kitap okuduğun çok belli bence gayet iyisin. Cümlelerin, kullandığın kelimeler Türkçeye ne kadar hakim OLDUĞUNU gösteriyor. Türkiye'de yetişmiş, deyim, Atasözü bile bilmeyen o kadar çok insan var ki. Seni tebrik ederim. Ben zaman zaman İngilizce kitap okuyorum ama Türkçe'nin yerini tutmuyor tabi nerede yaşarsan yaşa insanın ana dili gibi yok :) e aile de önemli bir faktör tabi onları da tebrik etmek Lazım. Türkçeyle bağın hiç kopmamış. Zaten Avrupa'da asimile olmayan tek ırk biziz diye düşünüyorum. Kültürümüze, dilimize bağlıyız çok şükür.

Benim için gitme zamanı :)) umarım bugün de ucuz atlatırım yaaaa :) Akşama buradayım Görüşmek üzereee :)

Ne güzel ya makiyaji birakabildiyse, ben hala birakabilmis degilim, hem zaman, hem para kaybi malesef :) Ama zamanla, yavas yavas birakiyorum... Evet, tenimizin ihtiyac duydugu hersey dogal besinlerde var, sadece neyi tuketmemiz gerekdigini bilmemiz onemli! Ben fransizlardan birkac taktik kaparsam soylerim sanada

Cok tesekkur ederim, ellimden geldigi kadar dikkat ediyorum kurdugum cumlelere :) Ve evet aileme çok borcluyum bunu, annem devamli bizimle turkce konusmaya gayret etti, ve cok ilgilendi bizimle :)

Sana iyi gezmeler, ben biraz guneslenip geldim, bu aradada ogle yemegimi tukettim:
Makarna + marul + domates + salatalik+ tavuk salatasi
1 dilim ekmek
1 meyveli yogurt

En onemlisi aksam, insallah aksamida hafif attlatirim :)

Sende ucuz atlatirsin insallah bugunu, haberlerini bekliyorum :)

Bronz güzelimiz mi olacaksın sen :))
Öğünün çok dengeli. Bak bakalım ben kurtarabilmiş miyim ?
Öğlen(15:00 gibi ANCA yiyebildik)
Kebapçıdaydık ve ben ekmeksiz olması için İnegöl köfte yedim, incecik bir lavaşı vardı, yarım lavaş yemişimdir. 8 tane vardı ben 6 tanesini yedim. Minik minikti zaten. Salata ve mezelerden bolca ve ufacık bir porsiyon irmik Tatlısı ikram ettiler. Löp mideye indirdim. :) daha da bir şey yemedim şu saat oldu. Tokum ama çok yoruldum belki bir muz yerim. O kadar. :)

Ve bugün 15.000 adım 10 km. Sanırım yakmışımdır artık :))))

Supersin yaa, gercekden iradene hayran kaldimmmm !! Bence menun çok güzel, abartili bisey yok, herseyi tadinda birakmissin :)

Ben kendim için ayni seyi soyliyemicem, evden çalisinca dahada zor oluyor kendimi kontrol etmem :s O yuzden bugun cikdim geldim is yerine, orda en azindan ivir zivir yeme sansim olmuyor :)

Yazmicam yediklerimi, gormek istemiyorum kendimde zaten.. Onumuzdeki maclara bakicaz :) Bugüne konsantre olcam... Ve persembe cuma pirinc lapasini yapmayi planliyorum..

Yine gezmeleremi gittin sen yoksa ?? :)

Burdayııııııımmm :) bugün gezmek yasak bana dün mahvoldum yine Kabızlık sorunum (( bugün zor kendime geldim. Annem az yemekten diyor halbuki ben çok yediğimi düşünüyorum hatta beni psikoloğa götürmeyi düşünüyor evde soğuk rüzgarlar esiyor bugün iyi beslenmem gerek bol sebze, meyve. Geçsin yeter ki şu problemim bebekliğimden beri böyleymişim ben...
Diyorum ben evde kalmak külliyen zarar yani insan sürekli atıştırmak istiyor :) ama eminim sen yine dengeli yedin, sana öyle geliyor Olmasın :) Lapayı yaptıktan sonra çok rahatlayacaksın emin ol :)
Bugün evdeyim ama haftasonu şehir dışı planları yapıyorum madem tatile gidemiyorum 1-2 gün bir yerlere gitsem fena olmaz yani çalış çalış nereye kadar sıkıldım :) bol kaçamaklı olur eminim ama bol da yürürüm ben çünkü bir Şehri delicesine yürüyerek gezme taraftarıyım :)
Kahvaltım:
Çeyrek dilim lorlu omlet
3-4 dilim domates
1 salam
Ufacık ekmek
2 kuru incir
Kayısı Çayı

Evet yaa anneler için zaten hep az yiyoruzz Ama o kabizlik sorununu bende çok yasiyorum donem donme, sen dedigin gibi bol sebzeli, bol meyveli bir gun yap bugun. Bu arada kayisi cayi+ kuru incir iyi gelebilir

Evet evet evde kalmak çok zor, mutfagin ne kadar uzaginda olursam o kadar iyi oluyorum :) Mesela suan açim ama mecbur oglen saatini beklicem :) o yüzden ise gelmeyi seviyorum :)
Ve evet lapayi insallah yapabilirim, turkiyeye gitmeden once bir temizleneyim :)

Aynen bende yeni gittigim sehirlerde arabalardan , taxilerden oldugunca uzak kalmaya calisiyorum. Yururken o sehiri yasiyormusum gibi geliyor :)

Kahvaltin super olmus, vitaminli, ve dengeli !
Bence psikologa gidelecek bir durum yok gibi ne bileyim, yada bana oyle gelmedi buraya yazdklarindan en azindan. Cok fazla takintilida gelmedin bana, herseyden az az yiyorsun sonucda... Neye dayanipda boyle birseye yaklasmani istedi acaba?

Eskiden aşırı takıntılıydım ama işte ergenlik Zaman'ları diyelim biz ona :) şimdi iyiyim ama anneme sorsan çok zayıfım, besinsizlikten ölüyorum. Bence annemi gönderelim psikoloğa . Annelik işte anne olmadan anlayamam sanırım. Elbette ki gitmeyeceğim Sıklıkla yaptığımız bir Tartışma zaten :) amacıma ulaştığımda o da ne demek istediğimi anlayacak. Yürüyüşe çıkıyorum kızıyor, pilates yapıyorum kızıyor. Kendi her gün yürüyor ama :)
Türkiye'de nereye geleceksin tatile? Memleket mi yoksa özel tatil için mi ? Keşke ben şöyle kıyılarda falan yaşasaydım düşmüşüz Bozkırın ortasına :)

Bencede anne olmadan anliyamicaz galibaa, koruma duygulari o zaman gelisiyor gibi :) Belkide eskisi gibi olmandan korkuyodur ondandir Yani psychologa gitmek her zaman iyidir ama bu konu uzerinde sorunun yoksada gitme anlamsiz kalir...
Benim annemde aksam yemicem dedigimde fena halde aliniyor, iste yemeklerimi artik begenmiyormusun, biraz sulu yemek girsin midene falan Benim derdim baskaaa onu derdi baska :)

Ilk bir 4 gün istanbul'da olucaz, erkek arkadasim ordan (aslen Rizeli olsada ailesi orda), orda iste Nisan için ve dugun için alis veris yapilcak, ordan Antalyaya uçucaz (kendim aslen oraliyim ) Ordada biraz hazirlik, biraz deniz, biraz gezmece gecircez günleri ... Yani memlekete gitmis olucaz. Pek aile'den ayrilamiyorum henuz, seneye dugunum oldukdan sonra artik baska ulkelere yelken acabilicem insallah :)

Sen konyalimisin, yoksa baska bir nedendenmi oradasin?
Anliyorum seni, yaz tatili dedigin plajli olur ama napicaksin, okul durumu sinavlar falan olunca hersey olamiyabiliyor...
Bende bir yaz burda kalmisdim, bir gunes yuzu gormeden gecmisdi koca austos deli oluyordum az kalsin. Herseyin zamani var deyip kendimizi avutucaz :)
Ama soyledigin gibi 1-2 günlük bir yerlere gitsen bile senin için güzel bir degisiklik olur :)

Yaaaa ne kadar güzel yaa :) ben Ankaralıyım, burada yaşıyorum annem Konyalı ama bahsettim mi hatırlamıyorum :) bu sene idare edicem artık sabrın sonu selâmettir, kendi paramla gidebilmek nasip olsun inşallah :)
Erkek arkadaşın aslen Rizeli inanamıyorum çünkü benimki de öyle :) bu benzerlikler nereye kadar uzayacak bakalım:) demek evlilik yakın maşallah çok sevindim senin için biz de iş güç koştururken Evliliği düşünemiyoruz tabii :) Antalya'yı çok seviyorum genelde tatilde Alanya'da olurum :) çok özledim. Hatta çok sıcak olmasa hep orada yaşamanın hayalini kurarım ben sağlık sorunlarım elvermez tabi nefes gibi bir problemim var :) Umarım her şey gönlüne göre olur, güzel bir gelecek,evlilik seni bekler

çok tesekkur ederim bu güzel dileklerin içiiin :) Senin içinde ayni dualarda bulunuyorumm Bizde 4 yildir beraberiz ama iste okullarimiz bitsin, saglam bir pozisyonda olalim diye bekledik bügüne kadar... Hersey zamaninda güzel :)
Okurken sasirdim haha yine bir ortak noktaa, birde benim erkek arkadasiminda laz damari devamli ortaya cikar dersen tam olcak

Eveet bende çok severim Alanyayi, heryer heryere yakin :) en yakin arkadasim Alanyali ve her yaz bir iki gün gitmeye calisirim mutlaka. Tabi bu yaz nasip olmicak ama devamli aklimin ucunda olacak bir yerdir :)

Bu arada oglen menumu yaziyorumm:
Yesil mercimek
Tavuk
Kavun

Ucuz kurtulduum :)
Is yogunluguyla aksam oluir gider :)

Ben de teşekkür ederim tabi ne kadar sinirli Olduğunu belirtmeme gerek yok bence :))) valla sanırım tam oldu Tevafuk mu denir buna bilemedim :)
Sabah ve Öğlen menülerine bayılıyorum ya Süper dengeli :)
Ben de yeni yiyeceğim Öğlen yemeğimi. Brokoli haşlıyorum bayılırım. Yoğurtlayıp yiyeceğim. Annem köfte getirmiş restorandan 1 tane tadına bakarım artık. 1 dilim ekmek. Bence oldu bu menü :)
Türkiye'de bir öğle menüsü olsa nerdeyse 1000 kcal menüler :) çok şanslısın vallahi. Ne kadar hafif lezzetler

Evet ya zaten fransizlar butun sebzeleri suda haslayip veriyolar bize Annemle babam yuzune bile bakmiyolar bu yemeklerin :)
Bende dün aksam brokoli yedim, aksamaya kaldi onu bitiririm 0 yagli misler gibii :)

Seninde menulerin çok hos bence, hem dengeli hemde cesitli, yani her tur vitamini aliyorsun
Bu arada kilon ne durumda? Istedigin gibi ilerliyormu ?

Afiyet bal şeker olsun :)
Kabızlık sıkıntımdan dolayı tartılmadım Artı olarak görürsem moralim bozulur :) ama düzelirsem yarın falan tartılmayı düşünüyorum detoks sonrası değişiklik var mı bakalım :)
Bir 50 olsam gerisi gelecek ama şu gitmeyen 1-2 kilo beni delirtiyorrrr :) bir de Yumurtalık kisti olduğundan bende kilo almaya meyilliyim yani hep dikkat etmem Lazım. Umarım bu sıkıntılarım da bitecek bir gün :)

Aynen yaa sok falanmi uygulasak anlamadimki ne yapmamiz gerek... Sporumu daha yogun sekilde yapmak gerek anlamiyorumki, CÖzüm nediiiiir :)
Insallah gecer bu sikintilarin, gecmis olsun sana simdiden... Tedavisi ne sekilde oluyor? Ne kadar surede? Tabi fazla ozel olmazsa :)

Bilemedim yaaa az da yesem çok da yesem, çok spor da yapsam sabit yani :) marttan beri 3 kilo verdim hiç diyet yapmadan bol bol yiyerek, şimdi eski sağlıklı beslenmeme dönüyorum kilom değişmiyor :)
Teşekkür ederim. Yaklaşık 2 senedir bu sorunum var beraberinde adet düzensizliği ve tüylenme ile birlikte... Bir dönem 4 ay adet göremedim. Vücudumdaki tüylere yaptırdığım lazer fayda sağlamadı meğer bundanmış. Çok paralar Döktüm ama hiçbir doktor doğru düzgün ilgilenmedi Küstüm oynamıyorum yani artık doktora gitmiyorum :) çünkü bir doktor Tarafından ilacım yanlış kullandırıldı, çok zor bir dönem geçirdim, sancılar, şişlikler.... Ben de bıraktım, zaten evli Değilim o doğum kontrol hapları ağır geliyor. Kendi kendime sağlıklı beslenerek falan idare ediyorum. SOĞAN kürü Yaptım bir dönem iyi geliyormuş. Sanki düzelme var gibi. Adetim falan düzene girdi. Biraz daha kendim uğraşıp bir ultrasona girmeyi düşünüyorum tekrar. Ama işte göbekte yağlanmayı sağlayan ve kilo kaybını engelleyen asıl etkenim Şuan bu. Buna rağmen 13 kilo verdiğimi hatırlatınca direnmeye devam ediyorum :)

Gercekden tebrik ediyorum seni, kendi kendine ugrasdigin için ve kendini birakmadigin için !!
Hormonal sorunlarin tedavisini duzenli yapmak gerek yoksa bunye komple alt ust olabiliyor malesef :s Ve bende inaniyorumki saglikli bir yasam herseyin basinda. Saglikli yasamin yanindada saglikli ve dogal kurler bi nevi sorunlarimizi hafiflete bilir.

Peki o 13 kiloyu nasil verdin? Bana sagliksiz bir sekilde oldugunu soylemisdin ama belki bir kac degisiklikle, o sekilde birsey uyguliyabiliriz ?

Bahsettiğim sağlıksız kilo vermelerim 13 kilo vermeden önceydi. Veriyordum hop geri alıyordum, çünkü aç kalıyordum.
Bu 2 sene önce açtığım konu :) göz atmanı öneririm. Biraz araştırırsan eminim faydasını görürsün. Ben hala bu şekilde beslenmeye çalışıyorum :)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ozguvenimi-kazandim.588657/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…