- 16 Ocak 2013
- 1.616
- 1.074
-
- Konu Sahibi GirLookingForLove
Benimde durumum seninkine yakin :)
1,52 boyundayim ve suan 52-53 civarlarinda dolasiyorum... Hedef kilom simdilik 49, o kiloda nasil olacagimi bilmedigimde, asagi inmiyorum simdilik :)
Belirli bir diyet uygulamiyorum bana çok sikici geliyor ve normal bir yasam tarzina uymadigi için kendimi kisitlanmis hissediyorum..
O yuzden onume ne cikarsa onu belirli sinirlarda tuketiyorum :)
Takipdeyimm :)
çok Haklısın! Yıllar boyunca diyet yapmaya çalıştım ama 2 günden öteye gidebildiğimi hiç hatırlamıyorum aksine daha fazla kilo aldım ve sağlığımdan oldum. Her bünye farklıdır , herkesin beslenme düzeni kendisine ait Olmalı. Ölçülerimiz hemen hemen aynı olduğundan birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz :) en Güzeli sağlıklı beslenme, spor ve beraberinde Ömür boyu sağlıklı bir yaşam :) inşallah başarabiliriz.
Takipte kal ve birbirimizi motive etmek adına her zaman paylaşımda bulunabilirsin :) birilerinin uğraması bana iyi geliyor teşekkür ederimkolay gelsinnn
Öğünün süper :)Aynen zaten dinlemesini bilirsek eger, vucudumuz bizden gereken besinleri istiyor, ve bu kisiye gore degisiyor :)
Benimde amacim saglikli bir yasam tarzini simdiden oturmak ve kotu aliskanliklarimdan kurtularak, devamli olarak zinde kalmak :)
Simdi oglen yemegimden geldim yediklerim sunlar:
Bir orta boy kase karisik salata + bir dilim ekmek + Elma ezmesi (hepsini yiyemedim, gerisini ara ohunumde yemeyi dusunuyorum )
Calisdigim icin spora çok zor zaman bulabiliyorum malesef, hafta sonlari kosmaya cikiyorum, bol yuruyus yapmaya calisiyorum... Ama daha fazlasina simdilik malesef zaman ayiramiyorum
Öğünün süper :)
Aç Değilim demek yerine mutlaka ara öğün yapmalı ki metabolizmamız hızlansın :) haftada 2 gün bile olsa spor yapmanın büyük faydaları var ki çalışan bir insan olarak az çok hareket halindesindir ben ise Şuan evde olduğumdan spor yapmazsam hiç hareket etmiyorum malum sınav hazırlıklar vs. O nedenle üzülme :) yapabilirsen 20 dk bile olsa pilates öneririm çünkü ben inanılmaz faydalarını görmüştüm ve şimdi tekrar başladım. 5 günde bile vücudumda büyük değişiklik oldu :)
Benim bugünki öğünlerim ise şöyle:
Kahvaltı(11.30)
3 Kaşık yağsız Menemen
2 dilim kaşar
1 salam
1 dilin tam buğday ekmeği
Ara öğün(14.45)
2 eti form şeker ilavesiz Bisküvi
Yarım paket eti form domatesli kraker
Akşam( 17.30) çok acıkmıyorum ama 6 dan önce yemeye çabalıyorum.
1 tabak yoğurtlu domatesli tam buğday Spagetti
3 Çatal Fırında ıspanak mücver(Börek gibi tamamen uydurma bir tarif oldu)
Akşama diyet kek Yaptım ucundan azcık tattım Akşama bir dilim kek, sade kahve ile beni bekliyor :)
Sabah ilk işim ılık su ile incir yemek ve 1 buçuk saat pilates yapmak oldu.
8 gibi ise 1 saat Yürüyüşe çıkacağım :)
Kek tarifimi de vereyim belki denenir :) benim gibi aşırı tatlı kek sevmeyenlere ve Kepekli un tercih edenlere gelsin :)
2 yumurtayı 1 Çay bardağı pekmezle çırpıyoruz, yarım bardak süt ekliyoruz ardından tercihen yarım su bardağından az Zeytinyağı (ben koymadım) 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 Çay kaşığı tarçın eklenir. 1.5 bardak kepekli unu azar azar ilave ediyoruz. 1 elma rendesi, kuru üzüm, biraz damla çikolata koydum ve 200 derecede yarım saat pişirdim. Tercihen ceviz, Fındık vs konabilir.
Evet biraz dusunup tasindimda bugun baslamaya karar verdim en azindan 20 dk spora, yoksa fit durmak mumkun degil... Bir siralar baslamisdim, her aksam 30-40 dakika yapiordum mutlaka, araya ramazan ayi girince isler karisdi ve tekrar baslayamadim bir turlu :s
Yaptigin ozel egzersizler varmi, yoksa video'danmi takip ediyorsun? Eger tavsiyelerin varsa, bekliyorum :)
Seninde menun güzelmis, tebrikler :)
O krakerleri bende bir ara tuketiyordum ama farkettimki aliskanlik oluyor ve hiç aç olmadan bile ara ogun olsun diye tuketiyordum, o zamandan beri birakdim :)
Bende bu aksama tavuk, salata yemeyi dusunuyorum... Yarinda evden calisacagim icin, kahvalti haric sivi tuketicem sadece, boylece detox gunu yapmis olucam :)
Belli bir surecin varmi kilolari vermek için?
Kekin 1 dilimi yaklaşık 200 kalori. Benim kekimden 8 dilim çıktı :)
Ben Şuan Ebru şallı 21 günde yağlarınızdan kurtulun yapıyorum yaklaşık 1 buçuk saat Sürüyor , 21 gün buna devam edicem. Tüm Vücudu çalıştırdığı için önce bununla başlamak istedim. Onun dışında Squat 1 aylık programı yapıyorum. Ebru şallıdan sonra yabancı pilatesçilere geçmeyi düşünüyorum çünkü gerçekten yabancılar bu konuda çok iyi. Cassey Ho isminde bir bayanı takip ediyorum, çok kısa videoları var ama 5 dk da insanı mahvediyor, inanamıyorsun :) şimdilik planım böyle :)
Yok canım nette var aynen Dediğim şekliyle YouTube'a yazarsan bulursun. Yalnız birkaç videoda garip garip sesler çıkıyor videoda 6 rakamı olandan takip ediyorum ben :) Ebru şallı'yı aşırı Zayıf buluyorum ama bence pilateste kendisini yetiştirmiş. Eskiden tv Programını takip ediyordum, o da internette oluyor. Büyük toptan ziyade küçük top ve pilates lastiği ile yaptırdığı hareketleri çok iyi buluyorum. Bundan sonra biraz ara verip Ebru şallı skinny jeans programına geçmeyi planlıyorum. Sen de yapabildiğin kadar benimle beraber devam edebilirsin, çok sevinirim :)Tesekkur ederim bu bilgilerin icin :)
Ebru Salli'nin programini nettenmi takip ediyorsun yoksa CD'si varmi sende?
Yurtdisinda oldugum icin oyle seyleri kolay bulamiyorum, tabi yabancilarada basliyabilirim ama Ebru Salli'nin metini bayadir duyuyorum, bir denemek isterim acikcasi...
Bu arada yas farkimizda çok degilmis, bende 24 yasindayim :) Hem yasit olarak, heme boy, hem kilo olarak yakin birini bulmak ne guzel, birbirimizi daha iyi anlayip motive edebiliriz diye dusunuyorum :)
Yok canım nette var aynen Dediğim şekliyle YouTube'a yazarsan bulursun. Yalnız birkaç videoda garip garip sesler çıkıyor videoda 6 rakamı olandan takip ediyorum ben :) Ebru şallı'yı aşırı Zayıf buluyorum ama bence pilateste kendisini yetiştirmiş. Eskiden tv Programını takip ediyordum, o da internette oluyor. Büyük toptan ziyade küçük top ve pilates lastiği ile yaptırdığı hareketleri çok iyi buluyorum. Bundan sonra biraz ara verip Ebru şallı skinny jeans programına geçmeyi planlıyorum. Sen de yapabildiğin kadar benimle beraber devam edebilirsin, çok sevinirim :)
Ben de diyordum keşke tam beni anlayacak biri olsa, gelse. Kimse de yazmıyordu. Şimdi her anlamda uyuştuk. :) Böyle bir süreçte insanın motive edilmeye ve motive etmeye çok ihtiyacı oluyor. Elimden geldiğince seni destekleyeceğim hiç merak etme :) bu konuda oldukça hırslıyım. Benimle beraber Paylaşım yaparsan çok sevinirim :) bu arada sakıncası yoksa nerede yaşıyorsun ve ne işle uğraşıyorsun öğrenebilir miyim? :)
Aa supermis o zaman, bende vakit buldukca o videolara bakip sporumu yaparim... Bu aralar annem Türkiyeye gittigi için ev isleri, yemekleri benden soruluyor, fazla vakit ayiramiyorum :) Ama denicem mutlaka !
Cok tesekkur ederim bende elimden geldigince seni desteklerim bu surecde :) Paylasim yaparim tabikide menulerim hakkinda, sporum hakkinda... Kk'ya yazdigimdan beri zaten dahada bir dikkat eder oldum, sanki uzerimde bir sorumluluk duygusu var gibi oluyor :)
Ben Fransa'da yasiyorum, bilgisayar projelerinde calisiyorum, programcilik degil ama, musterinin isteklerini ne sekilde yapabiliriz onlara kafa yoruyorum :) Sende bana tanitirmisin biraz kendini ?
Merhabasık sık ama az ye olayını uygulamayın bence.
Günaydııınnn :)
Benimle olduğun için teşekkürler :) Ben de aynı fikirlerle konuyu açtım ve sırf kk'ya yazacağım diye kendimi frenliyorum :)
Fransa'ya gitmeyi çok istedim ama fırsat bulamadım maalesef :/ ben 1 dönem Polonya'da okudum, yeni geldim sayılır. Kilolarım da Bana avrupa mirası olarak geri döndü :) Ankara'da yaşıyorum, üniversiteyi yeni bitirdim iş için mücadele ediyorum malum Türkiye Şartları :) şimdilik yüksek lisans için uğraşıyorum bir yandan da sağlıklı yaşam modu :)
Menülerin çok ideal, bayıldım. Tavuk tüketmek çok önemli Vücudumuzdaki yağlardan kurtulmak için :)) ben bu aralar biraz abarttım Sanırım. Senin menüler benim sporlar birbirimizi dengeleriz bence inanıyorum
Ben de yine 1 buçuk saat pilates ardından Elmalı yulaf lapası yedim(200 kcal) bitiremeden bile gerçekten doyurucu ve fazla geliyor.
Bugün akşam Dışardayım ve doğum günü KUTLAMASI olacak. O nedenle bugün olabildiğince hafif ve az yemeyi düşünüyorum. 1 dilim pasta yemek için !
Ben de tartldım elektronik tartım bozuktu 51 kiloyum diyip geçiyordum :)))) 51.5 ben de bir 50 olsam artık ...
Ne güzel polonya'da okuma imkanin olmus :) Dersler ingilizcemiydi? Yoksa sen Polonyacami ogrendin ? CVinde çok güzel bir arti olcagina inaniyorum :) Tam olarak hangi bölümü okuyorsun? Allah sana kolaylik versin :)
Evet tavuk tuketimi bencede cok onemli, duzenli tuketmeye gayret ediyorum. Heleki spor yaparken protein yonunden çok zengin bir gidaEvet benim menulerim fena degil ama malesef spor yapamiyorum bir turlu yaa, ama sonucda gunde 30 dk ayirsam o bile yeticek... Kendime gaz veriyorum suan fark ettiysen
Supersin sporunu yapmissin bileve seninle ayni fikirdeyim, diyet yapmak bir dogum gununde bir dilim pasta yememize engel olmamali !! Bende o günü hafif gecirip, dogumgunulerin tadina varmaya bakiyorum genel olarak :)
Ben elektronik kullanmiyorum artik bi soyle bir boyle gosteriyo... Tam detayli goremesemde yanilma sansinin daha dusuk oldugunu dusunuyorum...
Benim 2 haftam kaldi Turkiyeye donmeden, o zamana 1-2 kilo daha versem yeticek bana simdiliiik :)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bitirdim. Şimdilik akademisyenlik düşünüyorum ama hayat ne getirir bilinmez tabi çabalamaya devam :) Yurtdışı eğitim gerçekten güzel bir deneyimdi benim için umarım katkısı olur. Derslerim ingilizceydi ama lehçe dersi de gördüm, beginner lehçem var diyebilirim oldukça zor bir dil üzerine gitmeyi düşünmüyorum daha fazla :))) Yabancı dil öğrenmeyi çok seviyorum. İspanyolca devam ediyorum ve Arapça da öğrenmeyi düşünüyorum. E bir yandan da eski ideal kiloma ve görüntüme kavuşmak var. işte bunlar hep zaman zaman zaman... Sabrın sonu selamettir :) Ne güzel çalışıyorsun, hayatının bir düzeni vardır eminim ki ben de işte o düzeni arıyorum. Bu aşama çok zormuş ama stres yapmıyorum, olumlu düşünüyorum bir yandan enerji, kuantum, esmalar gibi uğraşlarım var zorlu bir hayatın ardından çok güzel bir enerji yakaladım, umarım sona ermez :)
Süperiz biz her şeyden ölçülü bir şekilde yiyeceğiz ve zayıflayacağız. Sonra da o halimizi koruyacağız :) Ben zaman zaman porsiyon kaçırıyorum ama spor bana oldukça fayda sağladı, sende de tam tersi bir durum söz konusu ama ikimizde bunu aşıcaz, hayatımıza uygun bir hale getircez umuyorum. GAZ VERMEYE DEVAM
Sanırım ben de bir daha bu tartıya çıkmayacağım, keyfim kaçtı. bir de kabızlık problemim var. bugün şöyle az kalorili güzel bir çorba yapıp öğle akşam 2 kase çorba içip öyle çıkacağım dışarı. Sıvı tüketimi bana şart :)
Bu son 1-2 kilolar gitmek bilmiyor ama az kaldı başaracağız :)))
Ingilizcem iyi OLMASINA rağmen ben Türkiye'deki Sınavlarda sıkıntı çekiyorum çünkü benim orada Konuştuğum, geliştirdiğim ile bizden beklenen çok farklı. Ana dili İngilizce olanların bile kullanmayacağı kalıplar vs. Dil sınavlarında bol bol karşılaşıyoruz :) en önemlisi kendi dilinin konuşulmadığı bir ülkede kendi kendini idare edebiliyor musun :) e sen bir de Nerdeyse yarım gün İngilizce konuşuyormuşsun, kendine güven yeter yurtdışında olduğun için çok daha şanslısın :) Kaç senedir oradasın? Fransızca biliyorsundur sanırım. Insanın kendi için bir Şeyler yapması, kendini geliştirmesi çok güzel bir his. Inşallah istediğimiz şeylere kavuşuruz ki insanın isteyip yapamayacağı hiçbir şey yok bence :)Ne güzel yaa akici bir ingilizcen olmusdur artik, bende bu konuda çabaliyorum ama henuz istedigim seviyeye varamadim malesef... Is yerinde baya gelistirdim, zamanin yuzde 40i ingilizce konusuyorum ama yinede is yerindeki kullanilan kelimelerle disarda kullanilanlar bir olmuyor :) Benimde "TODO" listemde var arapcayi ogrenmek ama beklemede henuz bir girisimde bulunamadim...
Bende kendim icin bir denge arayisindayim, ve bunun için kendimi oldugum bedende iyi hissetmem gerek, çabalardayiimmm :)
Kabizlik problemi bendede oluyor, kayisi cayi veya kiraz sapi caylari baya isime yariyor. Bir de yaz mevsimi bolbol kayisi tuketiyorum onunda faydasini gordum, tavsiye ederim eger denemediysen :)
Aynen son kilolar en zorlari ama basaricaz, cünkü istedigimize ulasdigimizda çok çok daha iyi hissedicez kendimizi
Ingilizcem iyi OLMASINA rağmen ben Türkiye'deki Sınavlarda sıkıntı çekiyorum çünkü benim orada Konuştuğum, geliştirdiğim ile bizden beklenen çok farklı. Ana dili İngilizce olanların bile kullanmayacağı kalıplar vs. Dil sınavlarında bol bol karşılaşıyoruz :) en önemlisi kendi dilinin konuşulmadığı bir ülkede kendi kendini idare edebiliyor musun :) e sen bir de Nerdeyse yarım gün İngilizce konuşuyormuşsun, kendine güven yeter yurtdışında olduğun için çok daha şanslısın :) Kaç senedir oradasın? Fransızca biliyorsundur sanırım. Insanın kendi için bir Şeyler yapması, kendini geliştirmesi çok güzel bir his. Inşallah istediğimiz şeylere kavuşuruz ki insanın isteyip yapamayacağı hiçbir şey yok bence :)
Kayısı çayını duymadım ama kiraz sapını Zayıflama destekli olarak duymuştum ama denemedim. Mutlaka deneyeceğim :) o zaman ben bugün bol bol Kayısı tüketeyim, akşam da çorbamı içip gideyim :) teşekkürler önerilerin için
Rica ederim, çok sevindim :) 2-3 gün sonra o ağrılar gidecek yeter ki az da olsa yapmaya devam et :)Evet ya sinavlarda istenilenler çok daha farkli oluyo, ben TOEIC gecmisdim universitede, dedigin gibi anadili ingilizce olanlar bile zorlandilar... Ki ben fazla detayli bilmiyorum, isimi gorcek kadar.. Zaten ingilizce ogretmeni olmayada niyetim yok :)
Evet idare ediyorum yinede sonucda is yerinde mecburum, ve arti burda çok turist oldugu için surekli yol soran veya yardim isteyenlerde oluyor :)
Ben burda dogdum, iki tane ana dilim olmus oluyo, o yonden çok sansliyim evet :)
Bencede istemek ve inanmak basarmanin yuzde 60i:)
Ne demek seve seve :)
Bu arada bende 30dk Ebru Salli ile 2 haftada iki beden incel programini yapdim, baya hamlamisim simdiden hissedebiliyorum yarinki agrilarimi :) Ama o agrilari severim ben demekki biseyler calisiyor :)
Sanada tesekkur ederim, o videolari unutmusdum, senin soylemenle hatirlamis olduum