• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zan Altında Bırakılıyorum Ne Yapmalıyım?????

ya kalsın ne var! demeyeceğim..
çünkü eve birşey alsanızda eşinizle konuşuyorsunuz. bir karar alırken bir yere gitmek kalmak vs yani aklımıza gelecek herşeyi içimize sinen istediğimiz bütçemiz ölçüsünde yapıyoruz.

böyle önemli birşeyde sorumluluğu ayrı bırakıyorum. içinize sinmeyen rahatsız olacağınız belki huzurunuz bozacağınız bir kararda bence gerçekten ne istiyorsanız öyle davranın.

yani sırf iyilik yapalım kötü olmayalım diye kendi rahat ve huzurunuzu bozmayın..başka türlü kötü olmaktan iyidir. hani belki korktuğunuz gibi olmaz herşey ama sırf birileri rahat edecek diye kendi rahatınızı bozmak çözüm değil..bir düzen var sonuçta..

gerçi çok uzak biri değil.abisinin oğlu. ama başka imkanları denesinler yurt vs.

artık herkes kendine bakamıyor. ama yine de siz bilirsiniz. belki içinize siner.. alışırsınız.. valla ne yalan söyleyim ben olsam kabul etmezdim. bu konuda iyilik yapıp denize atacak lüksüm halim yok.
aslında benzer bir durum ben annemle yaşarken oldu. teyzemin oğlu bizde kalacaktı.. ama o zaman başka bir durum. evli çift olunca öyle olmuyor. Kalsın falan dedik. ama içimizde rahat değildi.. sonra vazgeçtiler..ama biz de rahatladık. çünkü kolay birşey değil..

ayrıca abisi yurt için ek masraf diyormuş.. o kadarını da karşılasın sonuçta kendi çocuğu.. bulsun buluştursun kredi çeksin.. çocuk okuyunca çalışınca sana değil onlara faydası olacak..
siz 10 ay iyi olursunuz 1 gün kötü aklında o kalır.. hani herşey işi bitene kadar iyisinizdir..

bir de şu var onun yemesi içmesi, lüksleri... onlar biraz da sorumluluğu atmak istiyorlar.. hem bir evi olsun hem başında abisi olsun hem de kısabildikleri kadar kıssınlar..
gayet açık ve güzel özetlemişsiniz durumu ..
umarım ben bu durumu sorunsuz bir şekilde atlatırım
içim daralıyor:14:

gayet açık ve güzel özetlemişsiniz durumu ..
umarım ben bu durumu sorunsuz bir şekilde atlatırım
içim daralıyor:14:

eşinizin bakış açısı nedir.. hani hevesli istekli mi.. ama yok düşünceli tereddütlü vs ise hiç bir sorun yok demektir. yurt falan araştırmış dedin sanki o da çok taraftarı değil..

yani yeğeni olduğu için istiyordur bırakmak istemez.. ama bir yanıda istemiyordur.. bu durumda senin kötü olman gayet normal. gelin istemiyor olsun. yani gerekirse istemeyen siz olun. sorumluluk alamayız misafir ağırlacak durumda değiliz (tarzında daha iyi ifadelerle) diyor desin.en azından kardeşler arasına girmemiş olursun.

ama eminim yemeğini kendi yapar temizliğini kendi yapar hiç bir zorluk çıkarmaz derler.. ama öyle değil işte.. .

niye daralıyorsunuz.. boşverin.. sizden birşey istenmiş olacak birşeyse yaparsınız olmayacak birşeyse yapmazsınız. şimdiden daralttığına göre ilerde daha kötü olursunuz..

eşinizin bakış açısı nedir.. hani hevesli istekli mi.. ama yok düşünceli tereddütlü vs ise hiç bir sorun yok demektir. yurt falan araştırmış dedin sanki o da çok taraftarı değil..

yani yeğeni olduğu için istiyordur bırakmak istemez.. ama bir yanıda istemiyordur.. bu durumda senin kötü olman gayet normal. gelin istemiyor olsun. yani gerekirse istemeyen siz olun. sorumluluk alamayız misafir ağırlacak durumda değiliz (tarzında daha iyi ifadelerle) diyor desin.en azından kardeşler arasına girmemiş olursun.

ama eminim yemeğini kendi yapar temizliğini kendi yapar hiç bir zorluk çıkarmaz derler.. ama öyle değil işte.. .

niye daralıyorsunuz.. boşverin.. sizden birşey istenmiş olacak birşeyse yaparsınız olmayacak birşeyse yapmazsınız. şimdiden daralttığına göre ilerde daha kötü olursunuz..
evet dediğim gibi eşimde istemiyor sadece minnet borcu yüzünden mahcup olmak istemiyor
aynı benim söylediklerimi söylüyor ve düşünüyor
hem fikiriz yani
hatta size burda bahsettiğim şeylerin bir kısmını kendi söyledide aklıma soktu
bebek düşünüyoruzborcumuz var ben yokum zaman zaman seni yorar zaten sağlığın yerinde değil iy olman lazım gibisinden

Bayramda esimin bekar yegeni geldi yemin ediyorum evde boxerla gezdi adam benle yasit 26 yasinda annesi yani eltim bile birsey demedi uzak olsunlar bıktım bu tarz insanlardan bende evini aciyorsun adamlar manyak gibiler ya pisman ediyorlar seni

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Kızlar merhaba, benim bi çok sıkıntım var ama şuanda en çok rahatsız eden durum eşimin abisinin oğlu..
yani yeğeni..
yurt dışında yaşıyorlar..
eşimin ailesi başka biz başka bi ilde yaşıyoruz..
yurt dışındaki abisi oğlunu dershaneye yollamak istiyor fakat bir tek bizim olduğumuz ilde yabancı öğrenci kursları var..
eğer bu kurslara gidip üniversiteye girmez ise yurt dışındaki vize süreci elinden alınacak..
onlarda bunu değerlendirip biran evvel bu kurstan faydalanmasını sağlamaya çalışıyorlar ..
bizim olduğumuz ilde kalacak başka yeri yok..
kursun anlaşmalı olduğu yurtlar varmış eşim konuştu
kursun müdürü de yurtta kalmasını öngörmüş yeğeninin durumunu anlatınca
ama abisi ben hem dershane hem de yurt masraflarının altından kalkamam diyip duruyor
bizde daha 1,5 yıllık evliyiz
çocuk düşünüyoruz ve özel yaşantımız oluyor olacakta
bizde kalmasını dolaylı yollardan bahsediyor aslında ama yarım ağızla da herkesin özel yaşamı var deyipte bizi düşünüyor gibi davranıyor
üstelik kalacağı süreç öyle 2-3 ay değil ki, 9-10 ay ..
haftada 3 gün dershane olacak ya geri kalan günler??
eşim sürekli şehir dışına gidiyor işi için
ben kendimle ve eşimle ilgilenmekte zorlanırken 18-19 yaşındaki bi oğlanla da nasıl uğraşayım
beni ayakta uyutur eşimden korkar ama eşim olmadığında benim merhametimi kullanıp başına buyruk davranabilecek bi çocuk her ergen gibi
üstelik derslere bağlı bi çocuk değil, gece oturur gündüz uyur..
ben düzeni düzenli yaşamı severim bana göre değil
herşeyi geçtim bu büyük bir sorumluluk ...başına bi iş gelse ne cevap vericez??
ben kayınvalideme de söylemiştim, ben bu sorumluluğu alamam bende isterim bizde kalmasını ama ben bu sorumluluğu kaldıramam dedim
15 gün sonra abisi yurtdışından gelecek
ailelerimizin olduğu yere gidecek bizde gidicez..
orda konuşulacakmış durum
ne yapayım ne diyeyim bilemedim bana akıl verin nolur :(((

valla bende olsam istemezdim açıkcası, küçükde değil yaşı,insan evde rahat dolaşmak ister ve zaten yeni evlisiniz çocukta bekliyorsunuz,yurtta kalsın derdim ben,karşı tarafta anlayışsızmış biraz sizde kalması konusunda hafiften dokundururak lafı, eşiniz söylesin ev müsait değil diye

Bayramda esimin bekar yegeni geldi yemin ediyorum evde boxerla gezdi adam benle yasit 26 yasinda annesi yani eltim bile birsey demedi uzak olsunlar bıktım bu tarz insanlardan bende evini aciyorsun adamlar manyak gibiler ya pisman ediyorlar seni

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
e yani öyle bişeye de tahammülüm olmaz
yani arkadaş bu düşünceleri bile çok saçma
hiç umudum yok onun okul hayatından dediği çocuğu yüzünden bizim evliliğimiz zedelenecek

valla bende olsam istemezdim açıkcası, küçükde değil yaşı,insan evde rahat dolaşmak ister ve zaten yeni evlisiniz çocukta bekliyorsunuz,yurtta kalsın derdim ben,karşı tarafta anlayışsızmış biraz sizde kalması konusunda hafiften dokundururak lafı, eşiniz söylesin ev müsait değil diye
asla bende istemedğimi beyan edicem artık yapcak bişi yok
hakikaten icabında bede evimde gecelikle geziyorum kocama
bornozumla evimmde dolanmaya bayılıyorum
neden odama kkapanayım ki onca zaamaan
bebek yapıcaz özel zamanlarımız olacak
günü birlik etraf şehirere gezmeye ggidicez
ama yok bunların hepsiine engel bu yeğen olayı

asla bende istemedğimi beyan edicem artık yapcak bişi yok
hakikaten icabında bede evimde gecelikle geziyorum kocama
bornozumla evimmde dolanmaya bayılıyorum
neden odama kkapanayım ki onca zaamaan
bebek yapıcaz özel zamanlarımız olacak
günü birlik etraf şehirere gezmeye ggidicez
ama yok bunların hepsiine engel bu yeğen olayı

tabikide bu konuda karşı tarafın size anlayışlı olması lazım, anlayışlılık göstermezlersede takmayın kafaya, ve zaten sürekli her şeye dikkatli davranmak gerekicek giyime kuşama oturmaya kalkmaya, insan evinde rahat etmek ister, bikaç hafta zaman olsa kalma süresi insan bi nebze çeker ama 9-10 ay çok uzun bir süre, ve zaten uygun değil yani 19-20 yaşındaki bir gencin kalması siz evdeyken

tabikide bu konuda karşı tarafın size anlayışlı olması lazım, anlayışlılık göstermezlersede takmayın kafaya, ve zaten sürekli her şeye dikkatli davranmak gerekicek giyime kuşama oturmaya kalkmaya, insan evinde rahat etmek ister, bikaç hafta zaman olsa kalma süresi insan bi nebze çeker ama 9-10 ay çok uzun bir süre, ve zaten uygun değil yani 19-20 yaşındaki bir gencin kalması siz evdeyken
bu akşam eşimle konuşayım diyorum konuyu ben açayım diyorum ne dersiniz?
bunun benim için sorun olduğunu anllar iyice ben açarsam konuyu
ne dersiniz kızlar?

Esim evde yokken bir yabanci erkegi istemem dogrusu. Bide çocuk yetiskin 18 yasinda. Ergen akli basinda biri. Eger istemiyorsaniz esinizle oturup konusun çünkü bu devirde kimseye güvenilmez evde rahat davranamicaksiniz, bide basina buyruk çocuk diyorsunuz. istememeniz en dogal hakkiniz.

arkadaşlar fikirlerinizi , düşüncelerinizi, önerilerinizi lütfen benimle paylaşın çok ihtiyacım var
benim şimdi çıkmam lazım , döndüğümde okuyup yanıtlamak istiyorum
şimdiden teşekkürler
:16:

benim konuyu açmam doğru mu peki??

eşinizle diyaloğunuz nasıl bilmiyorum, siz konuyu açarsanız alınır mı bilmiyorum siz daha iyi bilirsiniz, konuyu direk açmak yerine ordan burdan getirerek çaktırmadan açabilirsiniz, ama tabi eşinizi siz tanıyorsunuz,biz ne kadar söylesek boş farklı tepki verebilir bu konuda siz daha iyi biliyorsunuz :)

eşin zaten il dışına gidiyorsa
sen genç çocukla evde tek başınıza ne yapacaksın ki
bunu hiç düşünmüş mü eşin

eşinizden niçin bu kadar çekiniosunuz ki...?
rahat olun
kesinlikle konuşmalı, net olmalısınız
bu fikrin bile sizi çok gerdiğini anlatmalısınız..

üstelik diğerleriyle konuşulurken sakın karışmayın derim, eşinizin söledikleri unutulur sizinki asla...
ii şanslar dilerim
unutmayın eşiniz o sizin paylaşmalısınız geç olmadan!

bende bu tür saçma ailevi meseleler ve saçma istekler olunca hemen soğukkanlılığımı yitirip sinirleniyordum başlarda çok iyi sonuçlarda aldım..
eşimde alıştı bende daha ılımlı bir şekilde ama çok açık bi şekilde konuşuyorum şimdi şimdi daha çok dinliyor ve bana karşı daha duyarlı

naap biliyormusun açık ol
normal bir konuda nasıl konuşuyorsanız öyle rahatça konuş
herkes kendi evinin müdürüdür sen bu evde sözsahibisin hatta ilk sana sorulmalıdır.
yumuşakbir tarzda ama açıkça düşüncelerini söyle.
mutlaka söyle geç kalmış olma

Back
X