Zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikri

Benim buyuk de cok mizmizdi. Okul iyi gelmisti ona.
Iste ben de tam ayni durumdayim. Evde hepbirlikte kaldik. Kucugu sevmeye korkarim, buyuk cok kiskaniyor.. ve baska sekilde hirsini bizden cikariyor.
Allah sabir versin. Kismetse yakinda ise donecem. Annemle evlerimiz 3 dk. Mesafede. Arabayla 40 sn falan.
Annem cok destek verdi sagolsun.. bu sancili bebegi anneme nasil birakacam da işe gidecem onu bilmem sadece..

Ben bırakamadım kimsede kabul etmedi zaten annem yazık ben buna bakamam modunda ücretsize ayrıldım hayırlısı inş musmutlu günleriniz sizi bekliyo

Ben aslında ikinci çocuğu dusunuyorum o yüzden daha fazla ertelemek faydalı olmuyor iki sene önce yapsaydım simdi buyurdu belki

yaza kadar biraz kilo vermeye calisip gebelik dusunebilirsiniz. kesinlikle ikinci cocuk yapmam tek cocuk kafi demiyorsaniz hizlanip biran once yapin ikinci cocugu. Allah gonlunuze gore versin.
Ikinci çocuğu dusunuyorum evet en azından 5 kilo versem iyi olur diye düşünüyorum hic yoktan iyidir.
Tesekkurler

Sen, benim iç sesim hatta ta kendim olabilir misin?

Ben ikinci için asla diyordum, çünkü bakacak yok.
Bakıcı düşünmüyorum. Çalışma saatlerim uzun olduğundan birine muhtacım. Annem benden uzakta, kvalidem yaşlı ve hasta. Eşimle çalışma saatlerimiz, işe gidiş gelişlerimiz aynı.

Kızım 6 yaşında oldu, her şey nispeten düzene girdiğinden, ben de tekrar bebek bakabilir miyim bilmiyorum, o cesareti kendimde bulmuyorum.

Eşimin kronik genetik bir hastalığı var, daha fazla bireyin taşıyıcı olmasını istemediğim için de çocuk yapmak istemiyorum.

Tüm bunların dışında;

Kızım ileride bir kardeşe ihtiyaç duyarsa ve "neden yapmadınız" derse, çok ama çok vicdan azabı çekeceğim, bundan adım gibi eminim.

Anne-Baba bu dünyadan göçünce tutunacak dalı olmasını isterim herkesin. o sebeple bu durum hep aklımı yokluyor.

Çok çocuklu evleri de çok severim, eğer çalışmasaydım ve maddi durumum da elverişli olsaydı 5 çocuk yapardım kesin.

Daha bir sürü madde var karşılaştıracağım ama hiç kilo konusunu düşünmedim. ben de ilk hamileliğimde 20 kg aldım, sonra hepsini verdim, sonra 4-5 kg aldım ve kaldı üstümde. 72 kgyum şu an.

Şu an tek dileğim, kalırsam kazara hamile kalmak olabilir belki.

Onun öncesinde de, isteyen ve sevgiyle bakabilecek olan herkesin evlat sahibi olmasını diliyorum.

Benim çocuğum yok ama olsaydı da arası maksimum 3 yıl tutardım.
1 tane olmasın derseniz 2.yi yapın geçin.
Hayat şartlarına takılırsak hiç yapılmıyor.
Arası 3 yaştan bildiriyorum, buralar
Merhaba, ben de 3 haftalık bir yenidoğan ve 33 aylık bir yenidogan daha var
Biz ikinci çocuğa çok iyi hazırladığımız düşündük. Ruhsal anlamda yani. Kıskançlığın olacağını önemli olanın duyguları kabul etmek vs. olacağını. Süreci süper yönetecektim yani.
Lohusa depresyonu falan da olmazdı bunda.
4-5 gün önceye kadar ne yaptım ben diye diye gezdim. Aman Allahım büyük oğlum uyumuyor, yemiyor, her daim gezmeye hazır olan çocuk dışarıya adım atmıyor, anneanneye gitmeye can atıp, eve gelmek istemeyen çocuk kesinlikle anneanneye dahi gitmiyor, onlar gelmek isteyince gelmesinler diyor...
Üzerine büyüğüm hâlâ emiyor, ama artık o emdikçe bana birşeyler oluyor, itiyorum, istemiyorum, bir günde büyüdü küçük adamım dediğim...
Oğlum yol arkadaşım, çok keyif alırım birşeyler yaparken ama gitti o oğlum herşeye ağlayan, hayır diyen biri geldi.
Ben hiç olmadığım kadar tahammülsüzum. Bağırıyorum, üzülüyorum, vicdan azabı... Sonra söz verme ama tutamama. Bağımız zarar görüyor kaygısı...
Ne zaman tamam dedim ben bu aralar böyle bir anneyim. Elbet telafisi olacak bu olumsuzluklarin ama şimdi değil. Elbet oğlumda alışacak o da bu aralar böyle bir çocuk. Emerse de emsin nereye kadar dedim o noktada işler değişti, emmesi azaldı, dışarı ufak ufak çıkmayı kabul etmeye başladı, ben artık sinirlenmiyorum,
Şunu demek istiyorum duygulari kabul önemli en önemlisi kendimizi kabul etme.
Eşimle günlerce beni tetikleyen şeyler üzerine çalıştik, ama ne zaman tamam dedim ben bu ara böyleyim, işte orada değişim başladı.
Süreci kabul edin, herşey değişecek sonunda nasılsa, herkes yeni dinamiğe bir şekilde uyum sağlayacak.

Evet tabii böyle de olabilir her sey bize göre olmaz Allah bilir

Kesinlikle hemen doğur tam sınırdasın. Biraz daha açarsan kardeş gibi olmazlar. Bence en ideal yaş aralığı 2-3 ama benimkiler 5, büyük boşu boşuna yalnız kaldı hep.
Evet bekledim de ne oldu zaman gecti değişen bir şey yok belki de hemen olmayacak bile en ideal 3 ama onu kacirdik

Ya aslında biz plan yapıyoruz da bakalim olacak mi ? Allah bilir
Yani ben de bakıcı olayını ikinci aşama olarak dusunuyorum
Ben de 60 kilo hamile kalmıştım ama sut olsun diye yemekten ve pandemiden 75 oldum maalesef

Benimde otuz nisanda 4 olacak biz de haziranda kredi çekip araba aldık benim de ücretsiz izne ayrılma durumum yok o yüzden maalesef annem de gelmez diye düşünüyorum bakici bulurum herhalde. Siz zor zamanlar gecirmissiniz belki biraz daha bekleyebilirsiniz

Sizin de yas farki tam ideal olmus zamani o zamanmış demek ki

Keisnlokle oyle kabul edince rahatlıyorsun ve asla planladigin gibi gitmiyor.
Ben mama vermeyecektim kendimden çok eminim ya sütüm yetmedi mama vermeye başladım gurur yaptim her seyi yedim kilo aldım sütüm hala yetmedi aldığım kilo kaldı
Cizgi film izlemem dedim direndim onda da pes ettim mecbur izlettim
Her seyi cok iyi yapmaya çalıştım yemek yapıyorsam pilav da olsun corba da olsun modunda baktim yok çorbayla da duyuyoruz corbayla kaldım
Simdi de tam büyüdüğü keyif aldığım zamanlarım kızımla vakit geçirmek için
Ayy sınıfta kalıp tekrar okuyormuş gibi ikinci cocuk ya

Çalışanların kim bakacak derdi
Bizim kızımda bakıcimız olmadi eşimle birlikte idare ettik sıkıştığımizda annem geldi ilk doğumunda arayi acma bir tane daha dogur diyen annem simdi bir cocuk yeter yetiştirmek zor falan diyor bakmaya gelmez o zaten belli kayinvalidem uzakta annem de uzakta da 1 saatlik mesafe
Sizin dediğiniz gibi biz ölürüz o da yalnız kalır diye korkuyorum aslinda neden kardeşim yok der uzulurse diye
Karşı komşumuzun torunu tek cocuk lisede bile kardes istedi diyor demek ki insanin içinde kalıyor kardes

Iyi ki oğlumu kardeşsiz bırakmamışım yine de.. Allah büyük, inşallah rahatlayacağımız günler yakın.
Allah bağışlasın sana da evlatlarını..

1. Çocuğum ile 2. çocuğumun arası 22 ay çok zorlandım ama şimdi öyle güzel ki birbirlerinin arkadaşları oldular şimdi biri 6 diğeri 4 yaşında
Şimdi ise 9 ayı bitirmiş bi bebeğim daha var yapacaksaniz şimdi yapin bence çünkü kızım tam 1.sinifa gideceği zaman kardeşi oldu kızımla yeterince ilgilenemedim maalesf
Ben 3 çocuğa tek başıma bakıyorum çok zor ve yıpratıcı evet çok seviyorum ve bunu biz istedik ama kolay değil

Hemen hesap yapıyorum ben de yaş farkından 9ay çıkarıyorum ne zaman hamile kalmam gerekir diye ahahah çok komik gerçekten de sanki gününde doğacakta hemen hamile kalacaksın da falan nasip işte

1 sınıfa giderken yeni bir bebek olunca sorun oluyormus evet onu duymuştum hep hatta kardeşim de ortanca kardeşim birinci sınıfa giderken doğdu annem hep der onla yeterince ilgilenemedim diye bebegi babaya da versen durma suresi maalesef az

Kardeş eksikliğini evlenirken çok yaşadım işlerim için koşturan olmadı kuzenler soğuk oluyor bi yere kadardır yani. Ama yine de öyle aman aman bi eksiklik hissetmiyorum İnsan tatmadigi duygunun da yoksunu olmuyor biliyor musunuz benim babam da yok millet soruyor zor mu diye zor değil valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…