O konulara hiiiccc girmiyorum benim önceliğim kreşe getirmek cocugu diğer levellere sonra bakarızzaman zaman beni de yokluyor
sonra özel okul konularını görüyorum, sonra ev fiyatlarına bakıyorum
sonra düğün maliyetlerine, bedelli askerliğe
işten gelince ne kadar gözlerimi açık tutabildiğime bakıyorum
sonra eşime bakıyorum, bayadır ilgilenememişim adam akıllı onuna
hemen geçiyor
O konulara hiiiccc girmiyorum benim önceliğim kreşe getirmek cocugu diğer levellere sonra bakarızzaman zaman beni de yokluyor
sonra özel okul konularını görüyorum, sonra ev fiyatlarına bakıyorum
sonra düğün maliyetlerine, bedelli askerliğe
işten gelince ne kadar gözlerimi açık tutabildiğime bakıyorum
sonra eşime bakıyorum, bayadır ilgilenememişim adam akıllı onuna
hemen geçiyor
Ücretsiz izin alma imkanim cok olmayabilir ama planıma göre olursa ve doğarsa cocugu bıraktığımda 6 aylık falan olacak ikinci altı ayda da sut izni falan olur biraz daha erken gelirim eve insallahPedagojik olarak ideal yaş farkı 3,5- 4. Yani aralarında 5 yaş olursa hem kızınızı hem sizi zorlamaz.
Bebek bir yaşına gelene kadar ücretsiz izin alma imkanınız varsa izin alın bence. Sonra kim bakacak diye planlarsınız. Bir de inşallah hemen olur ama ikinci çocuk kısırlığı diye bir şey de var. Birinciye hemen hamile kalıp ikinci bir türlü olmayan pek çok arkadaşım var. Tedavi falan gerekirse yaş 32-33’ü bulabilir. Ki inşallah gerekmez
Ben ilkini biraz gozu kara yaptim simdi bu düşünceler bende olsa belki ben de yapmazdım sonra düşünmeye başladıkça ikinci cocuk da ertelendi gitti ama hiçbir şey değişmedi hatta pandemi ciktiDoğrudur işler bozulunca düzelsin diye bekliyoruz ama hayat gayesi düzelmiyor.
O bitse başka bir şey çıkıyor.
Ben öyle diye diye 3 yıl oldu evleneli hala yapamıyorum çocuğu.
Cok yas farki da iyi değil benim kucuk kardeşimle aramda 10 yas var ve bana degil ortanca anlatır mesela her şeyini biraz uzak oluyor yas farkından
Ben ilkini biraz gozu kara yaptim simdi bu düşünceler bende olsa belki ben de yapmazdım sonra düşünmeye başladıkça ikinci cocuk da ertelendi gitti ama hiçbir şey değişmedi hatta pandemi cikti
Komşu ve akraba bizde de yok malesef çocuklar bile kendi aralarında gruplasiyorlar malesef bu çok kötü birşey o yüzden hiç kimse kardeş gibi olamaz düşünün bunuBenim de kizim yalnız büyüyor maalesef okula gidecekti pandemiden gidemiyor komsu yok akraba yok hicbir sey yok maalesef yalnız. Ben de yas farkının cok olmasını istemiyorum
Ben de sizin gibi düşündüm 3 -4 yaş farkta ilk çocuk eziliyor çocukluğunu anneyle doya doya yaşamıyor diye düşündüm.. ben erkek kardeşim doğduğunda nasıl kıskandıysam bir süre yürüyememişimArtıları da Var Eksileri de Var - Abisi Şimdi Çok İyi Sahip Çıkıyor Koruyor, Kolluyor. Gereksiz Kıskançlık Yok. (oyuncak Vs)
Ben ilk Çocuğumun Çocukluğunu Doya Doya Yaşaması Taraftarıydım Açıkçası.
Hemen Sırası Geçmesin İstemiştim. Galiba Biraz AbartttımAma Dediğim Gibi Arayıda Çok Açmamak Lazım Anneye Zor Oluyor Hele Benim Gibi 36 Yaşında Doğurursa
Benim de oğlum nisanda 4 yaşında olacak ve 41 günlük taze anneyim. 31 yaşındayım. Bebeğim kolik. Kolik olması beni bitirdi. Yorgun ve üzgünüm..Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.
Ben de sizin gibi düşündüm 3 -4 yaş farkta ilk çocuk eziliyor çocukluğunu anneyle doya doya yaşamıyor diye düşündüm.. ben erkek kardeşim doğduğunda nasıl kıskandıysam bir süre yürüyememişimo yüzden Rabbim nasip ederse araları 7,5 yaş olacak araları..doğada da yalnız değilmişiz...orangutanlar da bizim gibi düşünüyormuş 2 çocukları arası en az 8 yaş oluyormuş
Benim de annem kucuk kardesimi 35 yasinda doğurmuştu aramızda 10 yas var ama kardeşime ben cok bakardım asiri hoşuma giderdi onla ilgilenmek evin havasi yenileniyor bir neşe geliyor eveArtıları da Var Eksileri de Var - Abisi Şimdi Çok İyi Sahip Çıkıyor Koruyor, Kolluyor. Gereksiz Kıskançlık Yok. (oyuncak Vs)
Ben ilk Çocuğumun Çocukluğunu Doya Doya Yaşaması Taraftarıydım Açıkçası.
Hemen Sırası Geçmesin İstemiştim. Galiba Biraz AbartttımAma Dediğim Gibi Arayıda Çok Açmamak Lazım Anneye Zor Oluyor Hele Benim Gibi 36 Yaşında Doğurursa
Kesinlikle katılıyorum evin neşesi oluyorlar. küçük kardeşler şanslı arkalarında dağ gibi onları çok seven ablası/abisi olduğu içinBenim de annem kucuk kardesimi 35 yasinda doğurmuştu aramızda 10 yas var ama kardeşime ben cok bakardım asiri hoşuma giderdi onla ilgilenmek evin havasi yenileniyor bir neşe geliyor eve
sen ben misin acaba?Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.
Evet kesinlikle öyle bir yıl oldu bile nerden bilebilirdik ki bakin gecen sene soğursam simdi bir yaşına girecekti10 yıl sürecek diyorlar canım.
Buna alışarak hayatımıza devam etmeliyiz.
Yoksa kalırız böyle
Kardes gibi olmaz cidden ne kuzen ne akraba evet oyun oynayamayan belki ama en azından büyüyünce bir şeyler paylasirlarKomşu ve akraba bizde de yok malesef çocuklar bile kendi aralarında gruplasiyorlar malesef bu çok kötü birşey o yüzden hiç kimse kardeş gibi olamaz düşünün bunu
Cok zor gerçekten beni en zorlayan uykusuzluk ve bakici derdiBende bugün bu konuyu düşünüyordum. Yorumları takip ediyorum. Her iki durumunda avantajı ve dezavantajı var. Önemli olan sizin hazirliginiz gibi bebek büyütmek zor
Ben rahatlığa alıştım yaaa o yüzden de biraz erteledim ama kardes düşündüğüm için kaçış da yok yani bir de yasim geçmeden onların aralarındaki yas farki artmadan istiyorum insanin yasi geçtikçe tahammül siniri da zorlaniyor.Benim de oğlum nisanda 4 yaşında olacak ve 41 günlük taze anneyim. 31 yaşındayım. Bebeğim kolik. Kolik olması beni bitirdi. Yorgun ve üzgünüm..
Büyügü de dogumdan bir süre önce kreşten aldım salgın nedeniyle. Sonra zaten bulunduğumuz ülkede vakalar artınca kapanma oldu, kresi de kapandı.
Hem iyi ki çok beklemedim diyorum, yoksa rahatlığa iyiden alışacaktım, hem de biraz daha bekleseydim de büyüğü biraz daha büyüseydi daha mi kolay olurdu diyorum..
Yorgunluğun verdiği bu hal ile olumsuz konuşmaktan da korkuyorum size.. Allah sağliklı evlat versin herseyden once.. Planladiginiz yaş aralıgı ideal olabilir sanki..
Ben aslında yoğumsen ben misin acaba?
Bana da cok zor gelmeye başladı o yüzden yaptim yaptim yaniBende ayni kaygilari cok yasadim tam rahata alimistim calisma hayatina geri dönerim diyordum ki 2. Ye hamile kaldim..
Cogu zaman yok vazgectim diyordum ama oglumun yalniz buyumesini gönlüm elvermedi.. tek o degil tabi tekrar anne olmakta cok istedim..
Zaten aileden uzaktayiz akraba kuzen vs yok birde okul kapaninca can yoldasi olsun dedim..yas araligi az degil belki oyun oynayamazlar birlikte ama onun varligi bile güc verecek diye düsünüyorum
oglum 5 yasinda simdi Allah nasip ederse 2. Cocugum dogdugunda 6 olacak.. o okula gidince cocukla ilgilenirim diyorum..
1. Sinif korkutmuyor beni acikcasi bi sekilde hallederiz.. suan 34 yasindaydim simdiki aklim olsa daha erken denerdim anne olmayi.. artik daha zor geliyor..
Cok gecmeden 2. Yapmalisin bence..
Ara ne kadar acilirsa o kadar zor geliyor.. hatta vazgeciyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?