• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikri

Bana da cok zor gelmeye başladı o yüzden yaptim yaptim yani 😁 ben o süreçte çalışacağım için evde bir de birinci sınıf çocuğuyla ilgilenmek zor olabilir diye düşündüm
Bir de 35 yanımızdan once dogumlarimizi tamamlamak en sağlıklı olaniymis
Ben kizim dogmadan uc tane dogururum diyordum hep simdi ikinci bile düşündükçe zor geliyor
O zaman suan tam sirasi...😄
ilki 4 yasindaysa hemen dogursan 😁😁😁 okula baslayana kadar yeni doganda büyümüs oluyor..
Ertemek zorlastirmaktan baska bir seye yaramiyor gercekten.. hep diyorum 32 de dogurmus olsaydim simdi 2 yasindaydi artik rahatima bakardim diyorum.. yas gectikce zorlasiyor tahammül siniri dusuyor.. bu ara tam sirasi.. kiloyu dert etme cocuk meselesini kapat sonra toptan verirsin

Ikinci çocuk konularının yakın takipçilerinden biriyim, olsun mu olmasın mi olacaksa arada kaç yaş olsun vallahi hayırlısı olsun 😂😂

Ben rahatlığa alıştım yaaa o yüzden de biraz erteledim ama kardes düşündüğüm için kaçış da yok yani bir de yasim geçmeden onların aralarındaki yas farki artmadan istiyorum insanin yasi geçtikçe tahammül siniri da zorlaniyor.
Ah o kolikten ben de çok cektim
Sizin de çok ideal olmus yas aralığı bence zor zamanlar geçince iyi ki dersiniz
Kolik bebek bir sureç biliyorum. Ama zaman hiç geçmiyor gibi. Cidden moralim bozuluyor icinde bulundugumuz duruma. Cunku cocuga yardimci olmaya calissam da tam anlamiyla olamiyorum. Önleyemiyorum sancısını..

ilki 4 yasindaysa hemen dogursan 😁😁😁 okula baslayana kadar yeni doganda büyümüs oluyor..
Ertemek zorlastirmaktan baska bir seye yaramiyor gercekten.. hep diyorum 32 de dogurmus olsaydim simdi 2 yasindaydi artik rahatima bakardim diyorum.. yas gectikce zorlasiyor tahammül siniri dusuyor.. bu ara tam sirasi.. kiloyu dert etme cocuk meselesini kapat sonra toptan verirsin
Evet bir de ben biraz daha realist bir insanim anneeemmm yavrum guzuumm modada dolasamiyorum her daim yasim geçtikçe tahammülüm azalacak daha çabuk yorulacagim vs kilo ile ilgili de en azından bir 5 kilo versem diyorum

Evet bir de ben biraz daha realist bir insanim anneeemmm yavrum guzuumm modada dolasamiyorum her daim yasim geçtikçe tahammülüm azalacak daha çabuk yorulacagim vs kilo ile ilgili de en azından bir 5 kilo versem
Ikinci çocuk konularının yakın takipçilerinden biriyim, olsun mu olmasın mi olacaksa arada kaç yaş olsun vallahi hayırlısı olsun 😂😂
Ben hep en ideal yasin 3 olduğunu düşünürdüm hala da öyle düşünüyorum ama gecti

Kolik bebek bir sureç biliyorum. Ama zaman hiç geçmiyor gibi. Cidden moralim bozuluyor icinde bulundugumuz duruma. Cunku cocuga yardimci olmaya calissam da tam anlamiyla olamiyorum. Önleyemiyorum sancısını..
Evet bebek ağladıkça anne stres oluyor inan ki tecrubesizlikten cocugun kolik oldugunu 3. Ayında anladim doktor dedi ama yapacak bir şey yoktu damla falan verdim yine de çözüm olmadi kimyon koy yediklerine gaz olmasin dediler denedim falan ama maalesef olmadi sonra kendiliğinden gecti gitti inanın esim kucağında bir taraftan onu tutar bir taraftan plastik şişe çalardı garip ama ona sakinlesirdi

Psokolojin müsaitse her zaman uygundur bence. Mesela benimki 3 yanını doldurdu ama ben hala psikolojik olarak hazir değilim tekrar o süreci uykusuz geceleri stresli ayları yaşamaya. Belki hiç olmayacağım. Ben de 30um şuan. Amaaan çok da mühim değil ilerde olmazsa da olmaz ben de tek çocuğum

Evet bebek ağladıkça anne stres oluyor inan ki tecrubesizlikten cocugun kolik oldugunu 3. Ayında anladim doktor dedi ama yapacak bir şey yoktu damla falan verdim yine de çözüm olmadi kimyon koy yediklerine gaz olmasin dediler denedim falan ama maalesef olmadi sonra kendiliğinden gecti gitti inanın esim kucağında bir taraftan onu tutar bir taraftan plastik şişe çalardı garip ama ona sakinlesirdi
Inanırım. Olmaycak şeyden şakinleşebiliyor.. Bu günler geçsın gitsin. Cok yorgunum..

Psokolojin müsaitse her zaman uygundur bence. Mesela benimki 3 yanını doldurdu ama ben hala psikolojik olarak hazir değilim tekrar o süreci uykusuz geceleri stresli ayları yaşamaya. Belki hiç olmayacağım. Ben de 30um şuan. Amaaan çok da mühim değil ilerde olmazsa da olmaz ben de tek çocuğum
Okadar dogru ki bende ayni dusunceleri paylasiyorum sizinle... Illaki kardes olmali mi illaki brbrlerine destek olacaklar mi bunu bilemiyoruz kendimi hazir hissetmezken icimdr 2.cocuk istegi yokken kalkisamiyorum .cok sukur 1 evladim var 4 bucuk yasnda ve bende 30 yasindayim. 2.cocugum istesemde olmazsa eger uzulecegimi illa olsun diye ugrasacagimi dusunmuyorum buyuk konusmayaymda.

Tek cocuk olarak neler hissettiniz keske kardesim olsaydi diye cok yoksunlugunu cekiyor musunuz mesela merak ettim .

2.cocugu dusunmuyorum en azndan suan ama hem cevreden soylenenler hem esim ileride 2.cocuk jstedgi icin de dusunuyorum tartiyorum illa olmali mi vs diye konularina bende girip yorumlari okuyorum burda da

yaza kadar biraz kilo vermeye calisip gebelik dusunebilirsiniz. kesinlikle ikinci cocuk yapmam tek cocuk kafi demiyorsaniz hizlanip biran once yapin ikinci cocugu. Allah gonlunuze gore versin.

Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim 😁
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.
Herşey bizim planladigimiz gibi şıp diye oluverse ama olmuyor zamanlama konusu planladigimiz gibi gitmeyebilir ben ilk cocugumu istedikten bir ay sonra hamile kaldım ikinciyi istedikten snra 8 ay sonunda kaldım arada 1 düşük yaşadım bu süreçte bunlarida göz önünde bulundurun

Benim 6 ve 1 yaş çocuklarım, ilk aylar bizde çektik kolik ilk bebekte görmediğim bişeydi 5 ayımızı aldı gecelere kadar ağlardı, büyüğe hadi odana geç kardeşinin ağrısı başladı kapını kapat derdik, ama ne eşim ne ben sabrımız kalmamıştı, neden hazır rahatımızı bozduk diyoduk, tam pandemi çıktı annemde gelemedi büyüğe bakamanın vicdan azabı çok oluyo ama küçük az kucağa falan gelince en basiti alıyodum kucağıma abisiyle maç yapıyoduk, şimdi geçti o günler şükür sizinde geçecek şuan tam oynamasalarda yinede birbirlerini seviyolar, 5 yaş bence fazla en fazla 4 sizinki süper olmuş seneye bu zamanlar sizde rahatsınız ins

Kesinlikle hemen doğur tam sınırdasın. Biraz daha açarsan kardeş gibi olmazlar. Bence en ideal yaş aralığı 2-3 ama benimkiler 5, büyük boşu boşuna yalnız kaldı hep.

Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim 😁
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.
Biz plan yapiyoruz o plan bir turlu tutmuyor..
Bizimkilerin arasi 9 yas olacak, yasim 36 olacak dogurdugumda. Ilkinde 1 kerede gebe kalan ben bu sefer 13 ayda sonu tup bebege uzanan uzuuuun bir yolculuk yaptim.
Bakicidan vs. Korkma, evimde hic ksmera olmadan bakici kullandim. Benim prensibim Gozum kapali birakamayacagin birine hic birakmamak.. 6 aylikken kesintili olarak krese verdim, 1,5 yasindan okul cagina kadar krese gitti, bakicidan bin kat iyiydi..
Kiloda haklisin, 60 kg gebe kalmistim, hic dogum kilom da yoktu... ben yillar, yas, pandemi ve hormonlar etkisiyle 80kg yum. Tavsiye etmem ama oyle oldu.. birkac kilo verirseniz, gebelik sekeri riski ve catlak riski azalir tabi

Benim 6 ve 1 yaş çocuklarım, ilk aylar bizde çektik kolik ilk bebekte görmediğim bişeydi 5 ayımızı aldı gecelere kadar ağlardı, büyüğe hadi odana geç kardeşinin ağrısı başladı kapını kapat derdik, ama ne eşim ne ben sabrımız kalmamıştı, neden hazır rahatımızı bozduk diyoduk, tam pandemi çıktı annemde gelemedi büyüğe bakamanın vicdan azabı çok oluyo ama küçük az kucağa falan gelince en basiti alıyodum kucağıma abisiyle maç yapıyoduk, şimdi geçti o günler şükür sizinde geçecek şuan tam oynamasalarda yinede birbirlerini seviyolar, 5 yaş bence fazla en fazla 4 sizinki süper olmuş seneye bu zamanlar sizde rahatsınız ins
Ben de ilk bebekte görmedim böyle birsey. 30 haftalik dogdu ilk oglum. Kuvezden aldiğimizda 2 kilo bile olmamiştı. Bilen bilir, premature bakımı zor ve yıpratıcıdır. Lohusa depresyonu yaşadım o dönem.. travmatikti benim için.. Allah' a şükür büyüttük . O günler geride kaldı.
Bir cesaret geldi, prematüre bebek büyüttük madem bir bebeğin daha ustesinden geliriz dedik. 🙂 cok da ara vermeyelim, bari birlikte buyusunler diye dusunduk.

Ama bunun kolik sancisi bizi perisan etti. Buyuk ile de hakkiyla ilgilenemeyince vijdan azabi beni yeyip bitiriyor. salgin nedeniyle okulu kapali oldugundan, büyük oğlan hep benimle ve evin icinde kapali kalmaktan midir nedir, davranislarinda ciddi gerileme gozlemliyorum. disiplinden çıktı, isyankar bir hale büründü. Annem, gun icinde oğlumu alip, biraz arabayla gezdirmek bile istese (ki havasi degisse fena olmaz), reddediyor. Bebekle ve benimle olmak istiyor hep. Hem halinden memnun degil, hem de yanimizdan kacmayi istemiyor.

Rahata kavuşmuşken neden bir cocuk daha yaptim ben diye sorguluyorum su siralar aynen dediginiz gibi.

Dun gece aldim büyügü, yatak odasina gectik biz, annemle kocam da kucugun kolik sancisini hafifletmeye calistilar.
Her gece kitap okumamizı isteyen cocuk, onu da reddetti akşam. Uyuyakaldi öylece. Cok uzuluyorum büyüğün haline. Ikisi birden beni hem zihnen hem bedenen yordu..
Bu gunler bir an evvel geçsin insallah..

Son düzenleme:
Ben aslında yoğum 🤣 geldi bahar ayları iste evde bunlari düşünüyoruz
Oğlum Nisan'ın 7 sinde 4 olacak. 1 yaşından beri çalışıyorum. Kayınvalidem bakıyor. Geçen sene pandemiden bir kaç hafta önce kredi çekip araba aldık.. onun borcu var kredi ödüyoruz. 2.yaparsam kayınvalidem ben artık bakamam diyor haklı da.. İşten çıkmam gerekecek.Ki bunu hiç istemiyorum,alıştım galiba düzenimi kurdum. Tek maaşla geçinebilir miyiz,sıkışır mıyız,gelecek kaygısı ve yetememe duygusu var. Biraz da soğudum galiba tekrar hamilelik süreci zten hamileliğimde de çok sıkıntılar yaşadım.2 tane bebeğimi kaybettim. O süreç beni çok korkutuyor. Tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye? Benim galiba biraz daha zamanım var:işsiz:

Ben de ilk bebekte görmedim böyle birsey. 30 haftalik dogdu ilk oglum. Kuvezden aldiğimizda 2 kilo bile olmamiştı. Bilen bilir, premature bakımı zor ve yıpratıcıdır. Lohusa depresyonu yaşadım o dönem.. travmatikti benim için.. Allah' a şükür büyüttük . O günler geride kaldı.
Bir cesaret geldi, prematüre bebek büyüttük madem bir bebeğin daha ustesinden geliriz dedik. 🙂 cok da ara vermeyelim, bari birlikte buyusunler diye dusunduk.

Ama bunun kolik sancisi bizi perisan etti. Buyuk ile de hakkiyla ilgilenemeyince vijdan azabi beni yeyip bitiriyor. salgin nedeniyle okulu kapali oldugundan, büyük oğlan hep benimle ve evin icinde kapali kalmaktan midir nedir, davranislarinda ciddi gerileme gozlemliyorum. disiplinden çıktı, isyankar bir hale büründü. Annem, gun icinde oğlumu alip, biraz arabayla gezdirmek bile istese (ki havasi degisse fena olmaz), reddediyor. Bebekle ve benimle olmak istiyor hep. Hem halinden memnun degil, hem de yanimizdan kacmayi istemiyor.

Rahata kavuşmuşken neden bir cocuk daha yaptim ben diye sorguluyorum su siralar aynen dediginiz gibi.

Dun gece aldim büyügü, yatak odasina gectik biz, annemle kocam da kucugun kolik sancisini hafifletmeye calistilar.
Her gece kitap okumamizı isteyen cocuk, onu da reddetti akşam. Uyuyakaldi öylece. Cok uzuluyorum büyüğün haline. Ikisi birden beni hem zihnen hem bedenen yordu..
Bu gunler bir an evvel geçsin insallah..
Geçecek inş o zamanları hatırlamak bile istemiyorum, anneye düşkün oluyolar benimki 5 yaşındaydı o kadar hastalandı ki bensiz doktora bile götüremedi annem lohusa halimle süründüm, kucağımda miniği emzirip büyüğü odada uyutmaya mı çalışmadım, sonra büyük sizinle yatacam dedi bebek o ben 3ümüz yattık, o kadar uğraştırsı ki beni demekki bütün hepsi uğraştırıyo benim ilk oğlum çok mızmızdı yordu beni onu becerdiysem ikinciyi havada karada bakarım dedim sonuç isyanlardayım 🤣çok şükür büyüdüler darısı sana inş hem bak annende varmış, miniği annene bırakıp büyüğü parka götür hem sana hem ona iyi gelir, benim ikincideki plan küçüğe annem bakacaktı büyük okula gidecekti, bende işe gidecektim ne oldu biliyomusun kız çok huysuz kimsede durmuyo oğlum pandemiden okula gitmiyo bi senedir tepemde öyle işte 🤣

Bende senin gibi 30 yaşında 2. ciyi yaparım geçerim diyordum ki 30 a bir ay kala hamile kaldım.Sizin gibi benimde acabalarım oldu ama kızımın bazı sebepleri yüzünden doktorda kardeş yapın deyince iyi ki dedim .şimdi nasipse araları 3,5 yaş olacak.

Back
X