- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.633
ben der
ben dermoskinin biotinini kullanıyorum..resmen iki arada bi derede kaldım kullanmasam saçlarım dökülecek kullansam tüyler artacak ne yapcam bilmiyorum
Bu kullandığın ürünün içinde başka vitaminler var mı?
Eğer yoksa sana google'da günlük biotin ihtiyacı yazıp araştırmanı tavsiye ederim. Doğal olarak gıdalarla karşılayabileceğin bir vitamin için takviye yapmak sadece karaciğerine zarar.Ha bu arada ikinci defadır tüyler artmaz diyorum, artıyorsa başka bir sorun vardır.
saçlarımı özellikle kirpiklerimi mükemmel yapıyordu
cildimide pürüzsüz yapıyordu
çok uzun saçlarım var çok dökülüyordu
biotin iyi geliyordu dökülmesine yani nasıl diyeyim canlanıyordu kalitesi arttı kirpiğimide uzatıyordu
ilk once kollarımda farkettim tüylenmeyi sonar yüzümde
bilemiyorum tabiki ben biotinden diye şüpheleniyorum
Cildini pürüssüzden ziyade yağlandırması gerek aslında çünkü biotin sebum salgılanmasını arttırır, çinko aşırı sebum salgılanmasını düzeltir mesela.
Bak şimdi kuzucuğum, senin olay biotin değil. Saçlarında dökülüyorsa eğer, dht hassasiyetin vardır, bunun sebebi ise kandaki testosteron miktarının artması. Yaş itibari hormonlar düzenleniyor olabilir (25-30 yaş arası beklenir), o sırada testosteron arttığı için dökülme yaşanabilir, tüylenme artabilir, hatta aktif spor yapmaya başladığında bile bu etki gözlenebilir bunlar normal ama belli bir müddet içerisinde normale dönmüyor ise o halde tetkik yaptırmak gerekir çünkü bu duruma sebep olan başka bir etki vardır. Diyeceğim o ki, biotin belki o sırada bazı sorunları maskelemiş olabilir ama kontrol ettirmek lazım.
Özellikle eskisi gibi sağlıklı sebze, meyve ve et ürünlerine ulaşamıyoruz artık. Sebzelerimiz çabuk gelişsin diye hormon takviyesi alıyor, et ihtiyacımızı karşıladığımız hayvanların durumu zaten belli. Bu durumun bizdeki etkilerinin ne olduğunu hesap edebilmek zor değil. Velhasıl genetiğimiz bozuldu, dikkat etmekte yarar var.
Bu arada çok yorgunum, imla veya harf hatası yaparsam affola...