Yüzleşmeye geeleceklermiş...

Iyi geceler kizlar eski konularimdan bilenler bilir. Sorunlu eltim ve kaynim var. Kendileri asiri yuzsuz , emrivaki seven ve bencil insanlar. Isteyen konularimi okuyabilir.

Başliktan okudugunuz gibi yuzleşmeye geleceklermiş..

En son ki olaydan yuzlesmeye gelme sebeplerini kisaca siralamak gerekirse..

- Eltim dogum yapti ilk gun gittim yemegini yaptim evime dondum ertesi gun tekrar gittik... ( dogum yorgunlugundan oldugunu sandigim bir sekilde hic yuzume bakmadi)

- Dogumun ikinci gununde akliniza gelebilecek butun sut yapici gidalari en dogalindan aldim goturdum tesk etmedi. Yine dogum yorgunlugudur diye dusundum.

- Bebegi sarilik gecirdi uzun ve anlamli bir mesaj attim. ( Güclu ol bebegin iyilesecek herkesin basina gelebilr sen yeterki iyi ol. Birsey lazim olursa ben burdayim.. vs )
Cevap vermedi.

-2 gun sonra işi düştü ve mesaj atti benden bisey istedi kalktim gittim aldim evine goturdum..

- Biraz ara verdik gidemedik kaynim aradi niye gelmiyorsunuz dedi.. yine gittik..

- Grubumuz var ordn hergun bebegin fotograflarini attilar ve cvp vermedigimiz icin laf soktular...

- Eşim bebegi kucagina aldiginda 3 kez bana eltimin ters ters baktigini farkettim anlam veremedim..

- Çok fena hasta oldum hastanede yattim. Sadece kaynim arayip gecmis olsun dedi.

- Hastaligim gecmemisken kaynim arayip " annemlerdeyiz bi zahmet gelinde bebegi sevin ille soylememiz mi lazim , siz akil edemiyormusunuz dedi " yine eyvallah gitmedik. Zaten ondan sonra hic gitmedik. Eltimle karsilastigimizdada hic konuşmadik..

- En son ki olay herkes bahcedeydi yemek yiyordu birtek eltim salonu gorebiliyordu.. Salona gecip bebegin fotosunu cekip esime attim. Amcasi bak diye...
Aksamina kaynim beni aradi bugun bebegin fotosunu cekmissin diye.. Hicbirsey anlamadim ne dusundukleri hakkinda bi bilgim de yok... !

Ve iki gun once kaynim sizin derdiniz ney diyerek esime size gelecez herseyi konuscaz yeter artik demis. Ve bize gelecekler..

Sormak istedigim soru şu... Hala aile birligi bozulmasin bosver deyip yapicı mi olayim ?

Yoksa s*cayim aile birligine deyip komple arayimi bozayim.?

Not: Pazar gunu kaynanamgilde cok cok onemli bir aile yemegi var.

Kayinvalideme anlattim lutfen araniz bozulmasin dedi. Bende dedim ki anne ikiside senin oglun diye boyle yapiyorsun disardan duyanlar siz yapici olun araniz bozulmasin demez dedim. Ne dusunuyorsunuz. ?

Saygisiz olmadan doktur gitsin. Seninle dayi dayi konusursa kibarliginj bozmadan dayi dayi ama icinde ne varsa dok. Bak bize ne guzel anlatmissin. Onlara da boyle anlat. Uyuzlar

Yok yuzunuze bakmamis yok tesekkur etmemis yok mesajiniza karsilik vermemis bla bla. O kadar eften puften ki sorunlariniz. Yeni dogum yapmis kadindan bunlar beklenmez. Seviyor olsaniz bunlar hic goze batmaz. Belli ki sevmiyorsunuz. Yuzlesince bunlari tartisacaginiza gercek sorunlariniz neler onlari konusun

sen bu mesajı yazınca eski konularına baktım, evet konu sahibi özellikle hamileliğinden sonra eltisine çok takmış.. yani eğer akıl hastası değilse eltinin de rahatsız olduğu bir şeyler olmalı.. mesela bebek doğduğunda eşinin kucağına almasını istememiş.. eşi gidip bunu kardeşine söylediyse, o da gidip karısına söylemiştir.. ters ters bakması bundan bile olabilir..

konu sahibi, bilmiyorum yardım alıyor musun ama almalısın.. hamilelik olayı bütün dünyan olmuş ve bu olayda sağlıklı bir psikoloji neredeyse her şeydir..
Evet bende bundan bahsediyordum eski konularini bilince daha saglikli yorum yapabiliyoruz.sadece bu konuya göre olunca elti haksiz duruyor.tabiki eltiyi tanımıyoruz onun da elbet hatasi vardir fakat fazla bisey diyemicem:KK33:

Resim çekme konusu dışında; siz haklısınız. Kaynına sinir oldum, her olayda direkt seni ve eşini araması da; hiç hoş değil. Bildiğin eltin dolduruyor gibi geldi. Bence başka sizin anlayamadığınız bi dertleri de var onların.
Gelsinler, konuşsunlar. Çok ağır konuşurlarsa; cevabınızı esirgemeyin. Ne olacaksa olsun. Çünkü bunun devamı gelir.
Ama onun dışında arayı bulmaya yönelik konuşun. Küs kalmanın ve kavga etmenin çokta gereği yok. Çünkü doğru düzgün bir sorun da yok artık.

sen bu mesajı yazınca eski konularına baktım, evet konu sahibi özellikle hamileliğinden sonra eltisine çok takmış.. yani eğer akıl hastası değilse eltinin de rahatsız olduğu bir şeyler olmalı.. mesela bebek doğduğunda eşinin kucağına almasını istememiş.. eşi gidip bunu kardeşine söylediyse, o da gidip karısına söylemiştir.. ters ters bakması bundan bile olabilir..

konu sahibi, bilmiyorum yardım alıyor musun ama almalısın.. hamilelik olayı bütün dünyan olmuş ve bu olayda sağlıklı bir psikoloji neredeyse her şeydir..
Evet Office sana katliyorum. Konu sahibi gordugu ruyaya binaen esine lutfen bebegi kucagina alma falan demisti ; ki cok tuhaf bir istek.
Sevgili pinkbutterfly, hamilelik konusunu ve eltini asiri takmissin kafaya, daha onceki konu da da tavsiye edilmisti, psikolojik yardim alman gerekiyor. Bu konuda da kardesler kendi konussun halletsin.

Evet Office sana katliyorum. Konu sahibi gordugu ruyaya binaen esine lutfen bebegi kucagina alma falan demisti ; ki cok tuhaf bir istek.
Sevgili pinkbutterfly, hamilelik konusunu ve eltini asiri takmissin kafaya, daha onceki konu da da tavsiye edilmisti, psikolojik yardim alman gerekiyor. Bu konuda da kardesler kendi konussun halletsin.
Konu sahibi eltiyi cok kafaya takiyor.bu hayattao kadar çok büyük dertler çekenler var ki artik kendi hayatina bakmasi lazim insanlari takarak bi yere gelinmez

Biraz elini ayağını çeksen iyi olmaz mı.. WhatsApp grubunda olman falan fazla değil mi..
Yerinde olsam tavır koyardım çekemezdim. Görüşmeyi kes demem ama mesafe koy. Bebekle ilgilenme yakından falan yani yemişim iyiliği.. Bu zamana kadar ne anladılar senin iyi olmandan?

Birbirinizin taleplerini yerine getiremiyorsunuz bağınız Yok çünkü şu anlattıklarınızı kardeşiniz yapsa bi saniye aklınıza gelmezdi

İki taraf da rahatsız madem görüşmeyin olsun bitsin mecburiyetiniz Yok sonuçta hayatınızda dert edinecek bişey mi yok anlamıyorum. Kardeşler ne yaparsa yapsın evlerine yansıtmasınlar eşinin kardeşine götürdüğü balığa kadar sıkıntı yapmışsınız ne demek kardeşimin evine götürdüğüm yemeğin hesabını eşim yapacak büyük sorun çıkarırım ben olsam

Kucağınıza alın sevin bu çok güzel bişey. Ama herkes dışarda otururken içeri girip habersiz resim çekince anne yanlış anlayabilir. Sizi asla suçlamıyorum içinizde kötü niyet yok. Ama elti belki hassastır o an. Yada sizinle kavga çıkartmak için bunu bahane etmiştir bilemedim

Ama gizliden yaptigim birsey degil işte. Zaten bebek benim kucagimdaydi. Aldim yerine yatirdim. Salonu goren kisimfa eltim oturuyordu. Dondüm cikiyordum ki aklima esime foto atmak geldi. Döndum cektim esime attim sonra gittim yanlarina oturdum... Yani salonda yatiyorduda kimse yokken gizliden cekmedim.. evet sizinn dediginizi de anliyorum oyle olsa kaynima soylemesiini anlarm. Ama inanin oyle bir ortam olmadi...

Ben eltim ve kaynimla görüşmüyorum. Sizinkilerin, size yaptıklarının üçte birini yapmamalarina rağmen, samimiyetsiz ve kıskanç oldukları için, konuşmayı kestim. Suan kafam o kadar rahat ki. Kardeşlerin arası bozulmamali diyenler olmuş, yakınız, her gün görüyorlar birbirlerini, araları da bozulmadı.

Kaynananiza sormaniz hata olmuş. Ben de soruyordum, evliliğimin başlarında. Bana iyi gecinin diyip duruyordu. Tabii onun tuzu kuru. İstediği kadar mutsuz olalım, kimin umrunda, zaten el kiziyiz. Ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsinlar, iyi gecinmeliyiz. Elalem kusler demesin. Kardeşlerin arası soğumasın. Önemli olan bu.

Bu kafadaki kaynanayla da başka büyük bir ayibindan dolayı gorusmuyorum suan. Esimde yanımda şükür. Allah benden uzak etsin.

Sizin gibi bir eltim olsa, öper başıma koyardim ben. Allah öyle gereksiz, hasut insanların karşısına çıkarıyors sizingibi iyi insanları, ne yazık ki. Ne konusacaklarmis? Tavırları, hesap sormaları, beklentileri yetmemiş mi? Ben olsam konuşmak istemiyorum, gelmesinler boşuna derdim. Laftan anlamayacaklar nasıl olsa. Hiç uğraşamam cahile laf anlatıp, sonunda haksız çıkmakla.

Bebeği sevmeye gelin diye baskı yapmak nedir ya? Hadi eşinizin yeğeni de, sizin pek birşeyiniz sayılmaz. Ayıla bayila gitmek isteyeceginizi sanmıyorum. Velev ki çok seviyor olun, mecbur musunuz, zırt birt sevmeye, görmeye gitmeye. Size sitem edince hemen gitmeyin. Ben hastayken gelmeselerdi koparmistim bütün iletişimi.

Siz de çok yumuşak baslisiniz, ezdirmeyin kendinizi. Taviz vermeyin bu kadar. İyi ki bir cocuklari olmus. Cok gerekliydi sanki bu psikopatlarin neslinin devam etmesi.

Bebeğimin fotosunu çekmişsin dediğinde, evet çektim, yasak mı diye soramadiniz mi? Sanki ünlülerde, bebeği gizleyip, büyük bir mebla karşılığında fotosunu magazincilere satacaklar. Yazdıkca sinir oldum. Ne saçma insanlar.

Bunca şeye rağmen, burada sizi haksız bulmaya çalışanlara da pes ki pes!

Ben cok kez gorusmeyi kesmek istedim. Kaynanam ve kayinbabamla aram cok iyidir. Onlar üzülmesin diye susup gectigim çok olmuştur. Kaynanama sordum evet ama bu onu dinleyecegim anlamina gelmiyor. O gun ki gidişata gore bakacagim.

onlarında sorunları var ki oturup konuşacagız ihtiyacı duymuşlar.
kaç yaşındasınız neden herşeyi valideye aktarıp bilmesini fikrini yada taraf olmasını bekliyorsunuz?
ikisi de evlat ikiniz de gelinsiniz.
pink otur konuş yada uzaklaş.
baktı aradı paylaştılarla diye konular olamax sen de onlar da buna dayanamazsınız bıkkınlık verir.

Kaynanamla her konuda dertleşiriz. Zamaninda da gidip eltimle konuşmustu pink uzuluyor ikidebir bebekten hamileliginden bahsetme diye. Beni cok iyi anliyor yani o yuzden ona anlatma geregi duydum.

Acik yazayim kardeslerim haric kimseye bu kadar verici olmayacagim icin bu kadar kotuluk gormezdim sanirim :KK53: sizin olay da eltiniz tamamen gormemislik sendromuna kapilmis, cunku dunya uzerinde bir onun bebegi var malum.. kainat temsilcisi dogurmus kolay mi :) ama diger acidan kvalidene hak veriyorum, cocuklarimin bir gelinin dengesizligi yuzunden kusmelerine izin vermezdim.. konusun bakalim ne diyecekler, ama cocuk sevmeye cagirsalar da gitmeyin..

O gelini o dengesizlige surukleyen kisi kaynanam ama.. Zaten kari koca garipler istekleri hic bitmez. Bakmayin bize cemkirdiklerine kaynanama kayinbabama da oyleler. Kaynanam yumusak oldukca daha da cok ustumuze gelmeye basladi.

Gelip cocugu sevin nedir ya, emir vaki ile mi yeğen seveceksiniz? elti zaten bir tuhaf çocuğunu sevsen kabahat sevmesen kabahat...

Bizde ortada kaliyoruz. Gidiyoruz surat 5 kars hosgeldin bile demiyor kalkiyoruz cayimizi kahvemizi kendimi yapiyoruz. E zaten cocugu da adam akilli sevsek dert sevmesek dertt..

" bak karin veremedi ben verdim cocuk der gibi " esimin kucagina da veriyor cocugu.

Mesela siz cocugunuzu amcasina verirken " aaalll amcasiiiii " derken eltinizin suratina bakis atiyormusunuz.

Pink_Butterfly92 Pink_Butterfly92 Ne istiyorlarmış acaba onların evinde kalıp her istediklerini yapmanızı mı?
Valla bence sor de eltine bana karşı niye böylesin niye bi tuhafsın garipsiyosun de.
Siz okadar yanında olucaksınız bide hala surat mı bükücek.
Onun acısı demekki doğumda orda olmadınız belki ondandır ama sonuçta gidip yardımınız dokunmuş.
Ayrıca yabancı birisi değilsin bişey değilsin cocuğun yengesisin tabi resmini çekiceksin durucak sende o senin çocuğunun resmini çekmezmiydi bi diyolar sevmiyosunuz sevince resmini çekincede ay niye çekiyosun mu oluyor. :KK34:

Görmemişin çocugu olmuş ...........

Bu ne be! Dünya onların ve bebeklerinin etrafında dönmüyor.

Sakın taviz verme. Bana yapılsa s....rım sana da, kocana da derim.

İki cocuk yaptım kimseye gelin görün sevin demedim. Geri zekalı mı bunlar!

Back