Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Evet malesef TL nin hiçbir şekilde değeri yok. Ingiltere'de yasiyorum ve gerçekten insanın imkanı varsa gezip görmesi gerektiğine inanıyorum. Promosyona giren tatil paketlerini kovalayin, bazen ucak biletleri 200 300 gibi cüzi fiyatlara iniyor... sürekli böyle şeyleri takip edin. Paranizi TL de tutmayın çünkü gün geçtikçe döviz fiyatları artiyor ve kendinizi bu konularda depresyona sokmayın. Saglik herseyden değerli. Umarim hayallerinize kavusursunuz.

Ben de ilk 28 yasinda yurtdisina ciktim. O zamana kadar yurtdisi bana buyuk bir deneyim gibi geliyordu. Mutlaka gitmeliyim, dunyayi dolasmaliyim gibi hayallerim vardi. Ben de sizin gibi cok ozeniyordum. Su an 7 yildir yurtdisinda yasiyorum, 8 ulkeyi is dolayisiyla ziyaret ettim/yasadim. Inanin turkiyede bir karadeniz veya dogu anadolu gezisi, paris'i gormekten daha iyi ve anlamli bir tecrube. Parise gitmedim ama esim gitmis begenmemis, ornek olsun diye yazdim. Insanlar yurtdisi tecrubelerini biraz da hava olsun diye cok abartarak anlatiyorlar. Yine de bir gun gidin isterim, icinizde kalmasin, ama beklentinizi dusuk tutun.

Neyse ben vizyonsuz oldugumdan 40 bin birikimle oturup,Paris’e gidemiyorum diye dertlenmezdim.
Yarın resmi tatil cmrsti pazarı d katar,o paranın 10 biniyle Yunanistan’a gider uzo icer dönerdim.
Balkanlarda hıngel yerdim
Gaziantepte kebab yer İmam cagdasta yarınlar yokmuscasına baklava yerdim(gerci ona 10 bin yetmez artık)
Adanalı genlerim gürül gürül,sabah cigerine giderdim
Allahtanki karıkoca vizyonsuzuz Canakkale yapardım(Bozacada da lavantalı dondurma yerdim)
Yani benki 3 günlük Canakkale tatilinde ,Ata demirerin ayagını soktugu dereyi aramıs bulmus insanım(Vizyonsuzluk bizim isimiz)
O dereye varana kadar Paris’e gidersin öyle sapa biyerde.
Bunları yaptık ,bunlar hep yasandı.
Genctik kanımız deli akıyordu
Beni tatil sevmemekle suclayanları kınıyorum burdan
Pazartesi tüm vizyonsuzlugumla tatile cıkacagımdan gidem de valizlere bakam

Ata Demirer’in ayağını soktuğu dereyi bulmak > dünyayı gezmek. Ben bunu nasıl düşünemedim Ha bir de de 40.000 birikim değil tatil tahmini rakamıydı ama canınız sağolsun. Size iyi valizlenmeler

Parisi eleyin iğrenç bir şehir kokuyor ama diğerleri süper

Bütçeniz uygunsa Kıbrıs’a tatile gidin veya yurt içinde tatile gidin
üzülmeyın

İçim çok yanıyor Türkiyenin bu haline herşey dolar ve euro ile hesaplanıp satılıyor

Geçen takip ettigim bir kişi 2 hamburger 2 kolaya 300 TL vermiş aşşagıdada 22 euro yazıyor maaşlarda euro ile verilsin ozaman mesela 2500 euro gayet iyi gecinilir Türkiye’de

Ata Demirer’in ayağını soktuğu dereyi bulmak > dünyayı gezmek. Ben bunu nasıl düşünemedim Ha bir de de 40.000 birikim değil tatil tahmini rakamıydı ama canınız sağolsun. Size iyi valizlenmeler
Vizyonlular oturup hayal ediyor iste.
Bizde gezmeye calısıyoruz napalım vizyonsuzluk bunu gerektirir.
Mesela Eskisehir e Gedelli ye de cok gidesim var gşlkgf
Hep bunlar vizyonsuzluk.
Yaparız belki bi Gedelli be bu yaz.
Napcam ewvde oturup vizyonlu vizyonlu Eyfel mi hayal etcem

Buralar benim hep hayalim.
Şuan çocuğum küçük büyüsün inşallah hedefim burasi.

Batumu bekarken arkadaş grubuyla gitmistim.
Ve bulunduğum yer çok yakindi.
O zaman bundan 7 yıl önce 75 lira verip dolmuşla iki saate ordaydik.
Günübirlik gitmiştik.

Yani benki 3 günlük Canakkale tatilinde ,Ata demirerin ayagını soktugu dereyi aramıs bulmus insanım(Vizyonsuzluk bizim isimiz)
İşte vizyonsuzlukla biz de tam bunu diyorduk.
ben olsam uzakdoğuya giderim..hindistan i merak ediyorum.cok renkli bir yer..Çin olabilir...hatta afrika..buraların insana daha çok değer katacağını düşünüyorum
Uzakdoğu’da japonya, hong kong, singapur, güney kore, taiwan bunlar gelişmiş, modern. Vietnam’ın müthiş bir doğası var. Bir de Amerika zamanında Vietnam’la savaştığı için üzücü tarihsel bir geçmişi var. Çin Dünyanın en eski medeniyetlerinden. O da çok farklı ama kalabalık, yoksul ve pis. Çin’in pisliği Paris gibi sokaklarının idrar kokması değil. Fakir oldukları için uçan kaçan herşeyi yiyorlar. Böcek, köpek. Covid’in Çin’den yarasadan çıkması çok normal. Bir de su yerine yeşil çay içiyorlar. O da insanları çok terletiyor ve pis kokuyorlar. Ben Çin’e 4-5 kere gittim. Pekin’de Tiannemen Meydanı çok etkileyici, tarihe tanıklık olmuş bir atmosferdi. Keza sarayları, tapınaklar, Çin Seddi.. Ama Covid’den sonra Çin’e gider misin derseler bir kaç kere daha düşünürüm.
Arkadaşım Hindistan’a gitti. Pislik konusunda Çin ne ki diyor. Sokaklarda umumi tuvaletler varmış. Bir de inançları gereği ölülerini yakıyorlar ya. Öyle böyle bir koku yoktu dedi.
Ben gitmediğim yerlerden Machu Picchu ve Mısır Piramidlerini merak ediyorum. Kızım büyüsün inşAllah kısmet olur

Kız Eskişehiri falan geç oralara gittik be annem.

neyi kanitlamaya calisiyorsunuz ki? siz ilk mesajinizda konu sahibini asagilamaya calistiniz, aynisi size yapilinca neden bu kadar saldirganlastiniz anlamadim.

ata demirerin ayagini soktugu dereyi arayip buldugunuzu her yerde soylemeyin bence, iyi niyetli bir tavsiye. iyi tatiller simdiden. :)

Brugge evet çok duydum güzelliğini. İnşallah hepsine sırayla gideriz hepsi kulağa çok güzel geliyor.

Onu benim vizyonsuz kocam aradı buldu
Benim de var ama öyle vizyonsuzluklarım.
Antalyada yanan tası internette görüp 75215648587 basamak merdiven cıkıp yanan tasa bakmıslıgım var?
Bunu söyleyebiliyor muyuz istediğimiz yerde?

Parisde salyangoz yemedik diye vizyonumuz sorgulanıyor fgklgkg
Makaron severim sükür.Azcık ordan bi vizyon bi bisey gelir belki.
Ya valla konu sahibi cidden depresif sanmıstım.
Ama konu o değilmis.
Kız ban yememek icin etrafında dolanıyorsunuz konuların.
10 sayfa sonra ayıyorz.
Tmm hayat pahalı,bu ülkede yasanmaz,Parisi gec eve zor gidiyorz dicez konu kapancak.
Neyse benim vizyonsuz ikizler ruhum sıkıldı konudan.
Kendinize iyi bakın gencler

gecen onume dustu bodrumda hamburger 70 euro. kosta o paraya raki balik yapariz cok net.

sassy Allahsız neden hep Bodrum örneği verdin bu konuda bu yaz ben Bodrum'a gidiyorum ... sen yazdıkça valla içime içime saplanıyor yazma artık Bodrum Bodrum diye

Mesajlara baksanirsin vizyon kelimesini cumle icinde kullan demisler füzyondur o füzyon vizyon olsa duramazsiniZ
Niye bu kadar asagiliyonuz birbirinizi yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…