• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

250 euro toplam mı? Şaka mı?
Gittim demek için gidilmiş bir gezi olur,hiçbişeye benzemez. Kim sorarsa gittim der ancak..
Tamam bütçe meselesi yıldızlı restaurantta yemek yesin demiyorum ama o para ortalama bir akşam yemeği ve öğlen atıştırmalığında biter zaten. Alışveriş kısmına girmedim bile..
Gecen sene son baharda arkadaşımla Varşova’ya gittik. Persembe gidiş pazar dönüştü. 4 yıldızlı tam merkezde kahvaltı dahil otelde konakladık ve uçak bileti hariç yemek vs toplam iki kişi yaklaşık 400 euro harcadık. Cok pahalı restauranta gitmedik ama gurme denecek yerlerde yemek yedik , arkadaşım polak olduğu icin o daha iyi tanıyordu böyle yerleri. İyi planlanan bir tatil icin tonlarca para dökmek gerekmiyor. Zaten merkezi olursa tramvay ve otobüsle her yere gidilebilir. Türkiye’de de güzel bir yemek yiyeyim iyice gezeyim desem en az okadar ödüyorum.

Sizin içinizde ukte olduğu için gözünüzde biraz fazla büyütmüşsünüz, gidemediğiniz için bu kadar üzülmenize gerek yok, gidebilseniz tabi ki çok güzel olurdu ama gidemediğiniz için bu kadar üzülmeyin lütfen. Ben sizin gitmek istediğiniz yerlere gittim, çok daha fazlasına da gittim, en güzel anılarım hep bu yerlerde, askerlik anısı gibi anlatıp anlatıp gülerim maceralarımı ama inanın hepsi aslında arkadaşlarımla paylaştığım güzel anlara dair, onlarla yakın bir yerlere de gitsem yine güzel maceralarım olurdu bence. Şu an döviz kurları o kadar yüksek ki, büyük miktarını erasmustan alabilecek olmama rağmen ben artık yurtdışına tatile gitmeyi tercih etmiyorum, bu döviz kurlarında gitseniz de tam tadını çıkaramazsınız sanki birikiminizi harcadığınız için. İmkanınız dahilinde yakın şehirlere gidersiniz, orada eşinizle biriktireceğiniz güzel anılar belki de pariste biriktireceklerinizden daha güzel olur.

• Beğen
Reactions: rpt
geçenki konuda farklı fikirleri vardı çileden çıkardı herkesi.bir birikim var yani ben de :KK45:
Ev almak isteyene vizyonsuzsunuz, ev alacağınıza gezin diyor, gezmek isteyene millet aç diyor ama kendisi ev de almış, AVM gezmeden yaşayamam diye yorumları var, dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş ülkesi olduğumuzu iddia ediyor...Ben iyice emin oldum troll olduğuna . Yani umarım öyledir çünkü gerçekse bu tutarsızlıkla çevresi için büyük sıkıntı yaratiyordur.

Ev almak isteyene vizyonsuzsunuz, ev alacağınıza gezin diyor, gezmek isteyene millet aç diyor ama kendisi ev de almış, AVM gezmeden yaşayamam diye yorumları var, dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş ülkesi olduğumuzu iddia ediyor...Ben iyice emin oldum troll olduğuna . Yani umarım öyledir çünkü gerçekse bu tutarsızlıkla çevresi için büyük sıkıntı yaratiyordur.
80.000’e estetik de var 🤦🏻‍♀️

apartmanımda yaşlı teyze var.torunu nefes alamıyorum da ondan ameliyat oldum demiş.burnunu beğenmemiş 2. kez gene yaptırmış.bizim teyze hala uyanamadı :KK45:
Burun dediğin 15-20 bin taş çatlasın, teyze ne anlasin? 80000e yeniden kadın yaparlar, masrafın büyüklüğüne dikkatini çekerim :-)

kişisine göre değişir.o miktarı 10 gün harcayacak üye bile var aramızda.türkiyede de aynı.kimi 1 günde 1000 tl harcar kimi onu 1 hafta harcar
Tatile gidip akşamı ekmek arasıyl geçiştirerek evet dediğiniz şey mümkün.. benim tatil mantığıma uymuyor ama olur mu olur tabi saygı duyarız.

Tatile gidip akşamı ekmek arasıyl geçiştirerek evet dediğiniz şey mümkün.. benim tatil mantığıma uymuyor ama olur mu olur tabi saygı duyarız.
ben de yapamam hiç gitmem daha iyi.ama bazıları az paraya çok da eğlenceli tatiller yapabiliyor.çadır turizminde de yapamam mesela.ben lüks otelde uyku tutmayan yadırgayan cins bir kadınım .tatilde yemek yapmayı da sevmem apart da kalmam mesela.param yoksa o sene gitmem.tercih meselesi.farklı insanlarız sonuçta

Son düzenleme:
Elbette öyleydi hele Alaçatı’dan nefret ediyorum böyle manasız bir lokasyon ancak bu kadar şişirilebilir.
diğer yorumlara bakamadım ama Paris de tam olarak bu dediğiniz şey işte :D
öye filmlerdei gibi bir Pari normal insan için yok.

gerçekten Paris'te bir şey yok ki.
eşinizle Brugge'a gidin
Provence şehirlerini gezin
ikiniz de araç kullanıyorsanız araba kiralayın ya da benelüks veya viyana-bratislava-budapeşte- dresden turlarına filan bakın

Paris'e harcayacağınız parayla avrupada çok daha fazla deneyim yaşayabilirsiniz.

çok paranız olsa
çok marka alışverişler şahane estetisyenler özel tasarım şeyler, lüks restoranlar takılacak olsanız
Fransız lisesi mezunu bir Parisien olsanız, tamam da
Paris'in beyaz insanların (!) yaşadığı semtlerinde garsonlar turiste böcek gibi bakar
turistik yerleri tklım tıklım
ve sidik kokuyor.

kadın olarak gece eve tek dönmemin güvenli olmadığı söylenip yanıma eşlikçi verilmiş tek yer Paris o da 15 sene önce daha Suriyesi filan karışmadan önce

amerika kimsenin ufkunu gelistirmez valla ben de su an yasiyorum ama ayrilmak icin gun sayiyorum. les bir ulke. okul haric kimse kendine bir sey katamaz burada. ben yine gorece iyi bir yerdeyim ama daha kiyi taraflarini hic dusunemiyorum midem kalkiyor. o yuzden avrupa ile asla kiyaslanmamali. amerikayi begenmemis olabilirsiniz ama siz de galiba avrupaya gitmediniz.

ben yaklasik 100 ulke gordum ve herkesin de imkani dahilinde yurt disina cikmasini tavsiye ederim ama bu ekonomide mumkun degil. o yuzden hicbir tavsiyem yok. bu insanlarin hak ettikleri de pariste bktan bir kruvasani yemek icin 1.5 yil bloglarda arastirma yapmak degil. hep en onemli pointi kaciriyoruz maalesef. bu kadar sonuc odakli olmak bu ulkenin hafizasina zarar veriyor.
Avrupa’yı da ben beğenmiyorum ama elbette dünya büyük Asya Afrika Ufuk genişletecek çok daha farklı kültürler var🙏🏻 Darısı başıma

Dun tatile gitmek isteyen kadina 15 senedir gitmiyom sende gitme diyen abla sandim actim baktim üşenmedim degilmissin. Dogru soyle o mu zehirledi seni 😆😆😆 dun baktim mesajlarına tatili savunuyorsun çünkü.
Kız tatile gitsin tabiki😅
Ben bütün kıs ödeyecegimi bildiğim halde pazartesi gidiyorm😅
Bunun icin dertlenmek depresyon faln bana abartı geldi ne bilim.
Yoksa ben ac oturur kısın tatile giderim🤪

diğer yorumlara bakamadım ama Paris de tam olarak bu dediğiniz şey işte :KK70:
öye filmlerdei gibi bir Pari normal insan için yok.

gerçekten Paris'te bir şey yok ki.
eşinizle Brugge'a gidin
Provence şehirlerini gezin
ikiniz de araç kullanıyorsanız araba kiralayın ya da benelüks veya viyana-bratislava-budapeşte- dresden turlarına filan bakın

Paris'e harcayacağınız parayla avrupada çok daha fazla deneyim yaşayabilirsiniz.

çok paranız olsa
çok marka alışverişler şahane estetisyenler özel tasarım şeyler, lüks restoranlar takılacak olsanız
Fransız lisesi mezunu bir Parisien olsanız, tamam da
Paris'in beyaz insanların (!) yaşadığı semtlerinde garsonlar turiste böcek gibi bakar
turistik yerleri tklım tıklım
ve sidik kokuyor.

kadın olarak gece eve tek dönmemin güvenli olmadığı söylenip yanıma eşlikçi verilmiş tek yer Paris o da 15 sene önce daha Suriyesi filan karışmadan önce
Sevdiğim bi inclufer Paris e gitti annesine,size parisin arka sokaklarını gezdireyim dedi Hint sokagına flan sasırdm beklemiyordm ,gercekten nesi abartılıyor dedim.
Tabi yerinde görmek baskadır ama hic gitmesem aramam sanırım bu saatten sonra.

Back