- 23 Ağustos 2020
- 6.708
- 12.657
- 198
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Gecen sene son baharda arkadaşımla Varşova’ya gittik. Persembe gidiş pazar dönüştü. 4 yıldızlı tam merkezde kahvaltı dahil otelde konakladık ve uçak bileti hariç yemek vs toplam iki kişi yaklaşık 400 euro harcadık. Cok pahalı restauranta gitmedik ama gurme denecek yerlerde yemek yedik , arkadaşım polak olduğu icin o daha iyi tanıyordu böyle yerleri. İyi planlanan bir tatil icin tonlarca para dökmek gerekmiyor. Zaten merkezi olursa tramvay ve otobüsle her yere gidilebilir. Türkiye’de de güzel bir yemek yiyeyim iyice gezeyim desem en az okadar ödüyorum.250 euro toplam mı? Şaka mı?
Gittim demek için gidilmiş bir gezi olur,hiçbişeye benzemez. Kim sorarsa gittim der ancak..
Tamam bütçe meselesi yıldızlı restaurantta yemek yesin demiyorum ama o para ortalama bir akşam yemeği ve öğlen atıştırmalığında biter zaten. Alışveriş kısmına girmedim bile..
Bende harçlık diyorum zaten. 1 gün ye iç o para biter.harçlık 250 euro demiş o da tek yerde.toplam 20 000 i bulur demiş
kişisine göre değişir.o miktarı 10 gün harcayacak üye bile var aramızda.türkiyede de aynı.kimi 1 günde 1000 tl harcar kimi onu 1 hafta harcarBende harçlık diyorum zaten. 1 gün ye iç o para biter.
Yavrum senin de terapistin varsa, biz ölelimTerapistim de blog açmamı önermişti ama açtığım gibi duruyor,bir yazı bile eklemedim.
Aynen , hem de miss gibi olur , özledim kosugecen onume dustu bodrumda hamburger 70 euro. kosta o paraya raki balik yapariz cok net.
Ev almak isteyene vizyonsuzsunuz, ev alacağınıza gezin diyor, gezmek isteyene millet aç diyor ama kendisi ev de almış, AVM gezmeden yaşayamam diye yorumları var, dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş ülkesi olduğumuzu iddia ediyor...Ben iyice emin oldum troll olduğuna . Yani umarım öyledir çünkü gerçekse bu tutarsızlıkla çevresi için büyük sıkıntı yaratiyordur.geçenki konuda farklı fikirleri vardı çileden çıkardı herkesi.bir birikim var yani ben de
Biz değil parti bizim üzerimizden geçiyor zaten, bişey demiyoruz .Parti üzerinden gitmeyelim de bir düşünceyi bağnazca savunan kesim diyelim
80.000’e estetik de varEv almak isteyene vizyonsuzsunuz, ev alacağınıza gezin diyor, gezmek isteyene millet aç diyor ama kendisi ev de almış, AVM gezmeden yaşayamam diye yorumları var, dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş ülkesi olduğumuzu iddia ediyor...Ben iyice emin oldum troll olduğuna . Yani umarım öyledir çünkü gerçekse bu tutarsızlıkla çevresi için büyük sıkıntı yaratiyordur.
eski bir üye yeni nik almış ama tanıdık gene de.arabasını satıp estetik olmak istiyordu bir ara.ta kendisi değil mi?80.000’e estetik de var
O paraya öküz alınır80.000’e estetik de var
apartmanımda yaşlı teyze var.torunu nefes alamıyorum da ondan ameliyat oldum demiş.burnunu beğenmemiş 2. kez gene yaptırmış.bizim teyze hala uyanamadıO paraya öküz alınır
Burun dediğin 15-20 bin taş çatlasın, teyze ne anlasin? 80000e yeniden kadın yaparlar, masrafın büyüklüğüne dikkatini çekerimapartmanımda yaşlı teyze var.torunu nefes alamıyorum da ondan ameliyat oldum demiş.burnunu beğenmemiş 2. kez gene yaptırmış.bizim teyze hala uyanamadı
Tatile gidip akşamı ekmek arasıyl geçiştirerek evet dediğiniz şey mümkün.. benim tatil mantığıma uymuyor ama olur mu olur tabi saygı duyarız.kişisine göre değişir.o miktarı 10 gün harcayacak üye bile var aramızda.türkiyede de aynı.kimi 1 günde 1000 tl harcar kimi onu 1 hafta harcar
Hayır ceycey. Bu ya araba alayım ya yüz gerdireyim diyor. Yüz gerdirme 80 bin tl imiş. O paraya olsa olsa Şahin olur.eski bir üye yeni nik almış ama tanıdık gene de.arabasını satıp estetik olmak istiyordu bir ara.ta kendisi değil mi?
ben de yapamam hiç gitmem daha iyi.ama bazıları az paraya çok da eğlenceli tatiller yapabiliyor.çadır turizminde de yapamam mesela.ben lüks otelde uyku tutmayan yadırgayan cins bir kadınım .tatilde yemek yapmayı da sevmem apart da kalmam mesela.param yoksa o sene gitmem.tercih meselesi.farklı insanlarız sonuçtaTatile gidip akşamı ekmek arasıyl geçiştirerek evet dediğiniz şey mümkün.. benim tatil mantığıma uymuyor ama olur mu olur tabi saygı duyarız.
diğer yorumlara bakamadım ama Paris de tam olarak bu dediğiniz şey işteElbette öyleydi hele Alaçatı’dan nefret ediyorum böyle manasız bir lokasyon ancak bu kadar şişirilebilir.
Avrupa’yı da ben beğenmiyorum ama elbette dünya büyük Asya Afrika Ufuk genişletecek çok daha farklı kültürler varamerika kimsenin ufkunu gelistirmez valla ben de su an yasiyorum ama ayrilmak icin gun sayiyorum. les bir ulke. okul haric kimse kendine bir sey katamaz burada. ben yine gorece iyi bir yerdeyim ama daha kiyi taraflarini hic dusunemiyorum midem kalkiyor. o yuzden avrupa ile asla kiyaslanmamali. amerikayi begenmemis olabilirsiniz ama siz de galiba avrupaya gitmediniz.
ben yaklasik 100 ulke gordum ve herkesin de imkani dahilinde yurt disina cikmasini tavsiye ederim ama bu ekonomide mumkun degil. o yuzden hicbir tavsiyem yok. bu insanlarin hak ettikleri de pariste bktan bir kruvasani yemek icin 1.5 yil bloglarda arastirma yapmak degil. hep en onemli pointi kaciriyoruz maalesef. bu kadar sonuc odakli olmak bu ulkenin hafizasina zarar veriyor.
Kız tatile gitsin tabikiDun tatile gitmek isteyen kadina 15 senedir gitmiyom sende gitme diyen abla sandim actim baktim üşenmedim degilmissin. Dogru soyle o mu zehirledi senidun baktim mesajlarına tatili savunuyorsun çünkü.
Sevdiğim bi inclufer Paris e gitti annesine,size parisin arka sokaklarını gezdireyim dedi Hint sokagına flan sasırdm beklemiyordm ,gercekten nesi abartılıyor dedim.diğer yorumlara bakamadım ama Paris de tam olarak bu dediğiniz şey işte
öye filmlerdei gibi bir Pari normal insan için yok.
gerçekten Paris'te bir şey yok ki.
eşinizle Brugge'a gidin
Provence şehirlerini gezin
ikiniz de araç kullanıyorsanız araba kiralayın ya da benelüks veya viyana-bratislava-budapeşte- dresden turlarına filan bakın
Paris'e harcayacağınız parayla avrupada çok daha fazla deneyim yaşayabilirsiniz.
çok paranız olsa
çok marka alışverişler şahane estetisyenler özel tasarım şeyler, lüks restoranlar takılacak olsanız
Fransız lisesi mezunu bir Parisien olsanız, tamam da
Paris'in beyaz insanların (!) yaşadığı semtlerinde garsonlar turiste böcek gibi bakar
turistik yerleri tklım tıklım
ve sidik kokuyor.
kadın olarak gece eve tek dönmemin güvenli olmadığı söylenip yanıma eşlikçi verilmiş tek yer Paris o da 15 sene önce daha Suriyesi filan karışmadan önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?