- 10 Nisan 2014
- 42.455
- 113.745
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Balkonlarım küçücük sığmaz ama bunu televizyon ekranına devamlı görüntü yapsam harika olur.Sanki kamptaymışım gibi kahvemi alır önüne otururumKeşke alsaydınız, ön alıştırma için balkona kurardınız bir de kamp videosu :)))
:))))Balkonlarım küçücük sığmaz ama bunu televizyon ekranına devamlı görüntü yapsam harika olur.Sanki kamptaymışım gibi kahvemi alır önüne otururumdediğim gibi turizm lisans diplomam var ama benden alınıp yengenç e verilmeli o.Evliya Çelebi nin modern versiyonu kadın
İşte o da sadece gördüm demek oluyor gezmek değil. Ben Romaya 2 kez gittim biri turla biri free olarak. O kadar çok yeri görmemişim ki , birde ben müze sanat galerisi vs gezmeyi de severim 2. gidişimde doya doya sokaklarda kaybola kaybola gezdik. Ve şimdi avucumun içi gibi heryerini biliyorum. Engüzeli kendiniz gidip gezmek, bütçe uygun değilse tur bir avantaj ama konaklamalar genelde şehir dışı ve şehri çoğu zaman panaromik geziyorsunuz, handikapı da 3 kuruşluk mekanlara tur üstüne fiyat biçip 5 kuruş alır o gecesi bu yemeği adı altında. Otobüs en son seçenek bence ama yinede görmedim dememek için bir alternatif birde enyorucu olanı otobüsle yapılan Avrupa turları.
Evet hersey pahali... gecen sene gittigim Antalya da ki otel bu yil 18.000 Tl fiyat bicince, biz de esimle rotayi yurtdisina cevirdik, oyle 40 000 vs de vermedim ki zaten veremem cocugum var giderleri var vs. 4 ulke gezecegim. Suan icin cebimden cikan 14 000 tl , yanima da harclik alacagm yer catlasa 20 000 olsun , dediginiz fiyatin yarisi, zaten yurticinde ege veya akdeniz bolgelerinden birine gitseniz 10 000 civari fiyatlar artik 3 4 bine bir yere gidilmiyor, kayinvalidemij yazligi var inanin Allahin unuttugu yer dersiniz, denize sifir ama merkeze yarim saat uzaklik da ,orda bile gunluk kiralik evler 700 lira evi tutmakla bitmiyor yemesi icmesi vs var .. yani demem o ki arastirin arkadasim hemen boyle dibe vurmayin
Bir kere geliyorsunuz bu dunyaya, tamam ev araba herkesin biriktirip hedefledigi amaclar bunlar. Fakat otelin 4 duvarina da binlerce lira vermek gereksiz, tatil demek benim icin kultur demek inanin, arastirinnn.. biriktirme potansiyeliniz varmis 3 5 ne guzel.. 3 ay kenara koymazsiniz ama ruhsal olarak kendinizi iyi hissedersinz, kayinpederimin evinde yasiyorum bir araba almayi becerebildim. Tamam iste napcam bundan sonra biraz birikim biraz hayati yaşamak, tamamen birikim veya tamamen çar çur etmekten bahsetmiyorum, denge onemli.Ya ben sanırım ilk aramada çıkan geceliği 5-6 bin tllik oteller ve temmuz- ağustos fiyatları yüzünden bir dertlendim. Eylül’e gelince yarı yarıya düştü uçaklar, otel de gecesi 1250’ye gayet güzel 4 yıldızlı oteller var. İşallah vize çıkarsa sanırım yarı rakama hallederiz.
d maris gecen seneye gore %150 zamli, mandarin ayni sekilde ve artik mandarinde tl gecmiyor. onceden odalar tl restoranlar euroydu simdi komple euro. bodrum edition gecen seneye gore %100 zamli. maca kizina havlusuz sezlongsuz iceceksiz sadece beach girisi 750 tl. bunlar marmaris-bodrum tarafindaki gelismeler. cesmeye hic bakmadim sinirlerim bozuldu
fiyatlari aldim rezervasyon yaptirmadan kapattim
Sassy sen de a+ seviyesinden girdin yahu.d maris gecen seneye gore %150 zamli, mandarin ayni sekilde ve artik mandarinde tl gecmiyor. onceden odalar tl restoranlar euroydu simdi komple euro. bodrum edition gecen seneye gore %100 zamli. maca kizina havlusuz sezlongsuz iceceksiz sadece beach girisi 750 tl. bunlar marmaris-bodrum tarafindaki gelismeler. cesmeye hic bakmadim sinirlerim bozuldu
gecen onume dustu bodrumda hamburger 70 euro. kosta o paraya raki balik yapariz cok net.Kalk kos'a gidelim, eur bu haldeyken bile bodruma göre bedava kaliyor
d maris gecen seneye gore %150 zamli, mandarin ayni sekilde ve artik mandarinde tl gecmiyor. onceden odalar tl restoranlar euroydu simdi komple euro. bodrum edition gecen seneye gore %100 zamli. maca kizina havlusuz sezlongsuz iceceksiz sadece beach girisi 750 tl. bunlar marmaris-bodrum tarafindaki gelismeler. cesmeye hic bakmadim sinirlerim bozuldu
250 euro toplam mı? Şaka mı?Şimdi merak edip baktım parise , 3 gece otel iki kişi 4 bin , ucak gidiş dönüş iki kişi 8 bin , vize 160 eur 3 bin desek , orda da 250 eur harcarsanız toplam 20 bine patlar 3 günlük gezi
Eğer bu parayı biriktirebiliyorsaniz bence bunalıma görmektense gidin 3 gün gezin görün dönün
Ha yok paris olmasin ucuz olsun derseniz 10 bine iki kişi rahatlıkla balkanlarda tatil yapabilirsiniz , turkiyede bir otelde konaklamadan daha ucuza gelir
Ve hep öyleydi desem?Parisin boklu yerlerini öpücem gidersem bu ne yahu ne biçim rakamlar bunlaryurtdışı ucuz kaldı
harçlık 250 euro demiş o da tek yerde.toplam 20 000 i bulur demiş250 euro toplam mı? Şaka mı?
Gittim demek için gidilmiş bir gezi olur,hiçbişeye benzemez. Kim sorarsa gittim der ancak..
Tamam bütçe meselesi yıldızlı restaurantta yemek yesin demiyorum ama o para ortalama bir akşam yemeği ve öğlen atıştırmalığında biter zaten. Alışveriş kısmına girmedim bile..
Elbette öyleydi hele Alaçatı’dan nefret ediyorum böyle manasız bir lokasyon ancak bu kadar şişirilebilir.Ve hep öyleydi desem?
Evlendikten sonra çocuklar olana kadar tr de çok az tatil yaptım, sadece eylül ayında akdeniz severim.
Bodrumda bir otele basacağım paranın yarısına neredeyse tüm İtalya’yı gezdim.
Alaçatıya gideceğime Yunan adalarını turladım, özel günlerde küçük kaçamak yerine Paris vb seçtim, bilmem ne otelinin balayı villaları yerine hint okyanusunun eşsiz güzelliğini tercih ettim, mezuniyet kutlamamı bile Kıbrısta yaptım çünkü bodrumun yarı maliyetine geldi.
Bu hep böyleydi, tr de eli yüzü düzgün, kaliteli bir tatil daima yurtdışından kat be kat fazlaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?