- Konu Sahibi celine_tim
-
sanırım her dilin ülkesi gibi bilerek konusmuyorlarmıs almanca almanca no inglis diyorlarmıs :)))Almanya'da olanlara sormak istiyorum, Almanya'yla ilgili merak ettiğim bişey var. Diyelim Almanya'ya ilk gittiniz, temelli ya da bir süre için orada yaşayacaksınız. Ama Almanca bilmiyorsunuz yani Almanca ile derdinizi anlatmakta fazlasıyla zorlanıyorsunuz fakat İngilizce konuşabiliyorsunuz. İngilizce'de sıkıntı yok. Almanya'ya gidildiğine göre Almanca mutlaka öğrenilecek ama öğrenilene kadar olan süre zarfında sadece İngilizce ile paçayı kurtarabilir mi bir insan Almanya'da onu merak ettim. Yani Almanlar'ın İngilizce seviyesi iyidir herhalde diye tahmin ediyorum ama çok bir bilgim yok. Bilenler yanıtlarsa çok sevinirim, sadece bir merak bu arada. Bunun için yeni konu açmak istemedim sadece bir soru, konu sahibi kusuruma bakmazsa çok mutlu olurum.
deme more kız corlu derrrsinnn corlu insanı trakya insanı cok sıcak olurr yapmaaben de istanbul dan çorlu gibi kucuk bir yere geldım hala alısamadım. insanları soguk. komsuluk desen sanslıysan buluyor seni. 2 yıl oldu. bebegım oldu bu arada ama hala yalnızım hala alısamadım. ınsan kendı alıstıgı insanlarını arıyor uzak dıyarlarda. kendin için , kendıne bir dunya yarat bence. hobiler edin. ben kucuk bir yerde bile birseylerle ugrasmaya calısıyorum bebek uyurken bıle. ki new yorkkk kocaa şehır sabah cık aksama dek gez hatta kurslara gıt arkadas edin. oyle cok yapacak sey varki düşününce bulursun ama en once depresıflıkten kurtulman lazım yoksa zor ..
Almanya'da olanlara sormak istiyorum, Almanya'yla ilgili merak ettiğim bişey var. Diyelim Almanya'ya ilk gittiniz, temelli ya da bir süre için orada yaşayacaksınız. Ama Almanca bilmiyorsunuz yani Almanca ile derdinizi anlatmakta fazlasıyla zorlanıyorsunuz fakat İngilizce konuşabiliyorsunuz. İngilizce'de sıkıntı yok. Almanya'ya gidildiğine göre Almanca mutlaka öğrenilecek ama öğrenilene kadar olan süre zarfında sadece İngilizce ile paçayı kurtarabilir mi bir insan Almanya'da onu merak ettim. Yani Almanlar'ın İngilizce seviyesi iyidir herhalde diye tahmin ediyorum ama çok bir bilgim yok. Bilenler yanıtlarsa çok sevinirim, sadece bir merak bu arada. Bunun için yeni konu açmak istemedim sadece bir soru, konu sahibi kusuruma bakmazsa çok mutlu olurum.
vallahi benım karsıma dondurucular cıktı sanırım :))) 2 yıldır burdayım hıc komsum yok zaten kımsemde yok burda esımı ıkna edemıyorum istanbula donmeye istemıyor yahu.. işe gırıyımm desem bebegım kucuk. genede sukredıyorum rabbime elbet hersey gecer ..deme more kız corlu derrrsinnn corlu insanı trakya insanı cok sıcak olurr yapmaa
Valla bilmiyorum bi bunalıma girdim bütün yaşam enerjim 0 a düştü. İntihar maili insanlar gibi oldum mutsuzum yapa yanlız gibiyim. Hep hamilelik bunalımindan geçer bir iki aya heraldehep boyle kalmayiz ama dimi :) valla yasicak enerjim yok
I just came here and I can't speak in German yet, sorry, Entschuldigung... I'm going to learn it as soon as possible, but for now bitte hilf mir.sanırım her dilin ülkesi gibi bilerek konusmuyorlarmıs almanca almanca no inglis diyorlarmıs :)))
Bu arada ben de almanyadan katiliyorum . evet ben de yalnizim. Öff burada dogmus ve büyümüs Türkler le anlasamadim bir türlü. Anlamiyorum. Türkiye de sevilen eglenceli biriydim. Burada nasil böyle oldu arkadaslar bir bilen bir anlayan yok mu.
Nasil sosyal anlamda bu kadar dibe cökebilir bir insan =(
Sakin ol sakin. :) Dil öğren baskısını anlayabiliyorum ama abartmak da doğru değil. Kimse orada keyfinden Almanca konuşmamazlık etmez ki. Hatta bunlarla ilgili ben bişey duydum, Almanca'nın düzgün konuşulması konusunda yabancılara karşı manyak bi baskı varmış hani ilk öğrendiğinde ne kadar iyi konuşabilirsin ki, sonradan ilerler ama anadilin gibi konuşmanı isterlermiş. Ben bugün gidecek olsam akıllı telefonda İngilizce-Almanca sözlük hep açık durur herhalde, habire ona baka baka konuşurum onlarla Almanca. Olsa da gitsek ama yok işte.Ben biliyorum. Ingilizceyle idare ederim diyorsun ama almanca ögren baskisina maruz kaliyorsun. Zaten seninle almanca konusuyorlar. Doktorlarla gayet iyi ingilizce konusulabilir. Ama bilmeyen de cok. Egitimli insanlar biliyor. Misal hastanede yattim dogumdan önce sonra falan hemsireler bilmiyor. Biliyorum diyor ama anlamiyordu. sansima böyle. Tabiki yasadiginiz yere göre de degisir bu durumlar fakat almanca ögren baskisini iliklerinde hissettiriyorlar insana. Cok tiksinc birsey bu. Yahu evde yatak dösek yatiyorum serum icin gidiyorum hastaneye alamnya ögren diyorlar o halde bile. Sagligim yerinde olsa ben de gider ögrenirim. Merakli degilim her duydugumu anlamamaya.Bu tip durumlarda baya can skici oluyor. Sanki isteyerek ögrenmiyorum. Vallah sinirlendim ha
Kesinlikle ... Ingilizce yeterli :))Almanya'da olanlara sormak istiyorum, Almanya'yla ilgili merak ettiğim bişey var. Diyelim Almanya'ya ilk gittiniz, temelli ya da bir süre için orada yaşayacaksınız. Ama Almanca bilmiyorsunuz yani Almanca ile derdinizi anlatmakta fazlasıyla zorlanıyorsunuz fakat İngilizce konuşabiliyorsunuz. İngilizce'de sıkıntı yok. Almanya'ya gidildiğine göre Almanca mutlaka öğrenilecek ama öğrenilene kadar olan süre zarfında sadece İngilizce ile paçayı kurtarabilir mi bir insan Almanya'da onu merak ettim. Yani Almanlar'ın İngilizce seviyesi iyidir herhalde diye tahmin ediyorum ama çok bir bilgim yok. Bilenler yanıtlarsa çok sevinirim, sadece bir merak bu arada. Bunun için yeni konu açmak istemedim sadece bir soru, konu sahibi kusuruma bakmazsa çok mutlu olurum.
Çok istiyorum ama yakın zamanda imkansız maalesef. Türkiye'de çürüyeceğim herhalde ben bu gidişle. :)Kesinlikle ... Ingilizce yeterli :))
Gelmek mi istiyorsunuz?
Çok istiyorum ama yakın zamanda imkansız maalesef. Türkiye'de çürüyeceğim herhalde ben bu gidişle. :)
Hahahaaha sen memnun değil misin? :)Gel noooolur degiselimmm. :)))
Bu arada Türkçe'si: Yeni geldim ve henüz Almanca konuşamıyorum, üzgünüm. En yakın zamanda öğreneceğim ama şimdilik lütfen bana yardım edin. Evet Almanya'da iyi insanlar olduğunu biliyorum, lütfen. yazdım, site kuralları gereği Türkçe konuşmalıyız.I just came here and I can't speak in German yet, sorry, Entschuldigung... I'm going to learn it as soon as possible, but for now bitte hilf mir.Ja Ich Weiß there are schön personen in Germany, bitte.
derim o zaman ben de.Mahvettim yalnız, öyle konuşsam atarlar beni ülkeden.
Almanya'da olanlara sormak istiyorum, Almanya'yla ilgili merak ettiğim bişey var. Diyelim Almanya'ya ilk gittiniz, temelli ya da bir süre için orada yaşayacaksınız. Ama Almanca bilmiyorsunuz yani Almanca ile derdinizi anlatmakta fazlasıyla zorlanıyorsunuz fakat İngilizce konuşabiliyorsunuz. İngilizce'de sıkıntı yok. Almanya'ya gidildiğine göre Almanca mutlaka öğrenilecek ama öğrenilene kadar olan süre zarfında sadece İngilizce ile paçayı kurtarabilir mi bir insan Almanya'da onu merak ettim. Yani Almanlar'ın İngilizce seviyesi iyidir herhalde diye tahmin ediyorum ama çok bir bilgim yok. Bilenler yanıtlarsa çok sevinirim, sadece bir merak bu arada. Bunun için yeni konu açmak istemedim sadece bir soru, konu sahibi kusuruma bakmazsa çok mutlu olurum.
Bu arada ben de almanyadan katiliyorum . evet ben de yalnizim. Öff burada dogmus ve büyümüs Türkler le anlasamadim bir türlü. Anlamiyorum. Türkiye de sevilen eglenceli biriydim. Burada nasil böyle oldu arkadaslar bir bilen bir anlayan yok mu.
Nasil sosyal anlamda bu kadar dibe cökebilir bir insan =(
Oy bacim almanya amerika ile kiyaslanamaz ... Senin durumun daha feci bence
Böyle yazinca daha da bir sey oldum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?