• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisindayim, cok yalnizim, hamileyim, depresyona girdim

biliyorum ama turklerle konusmak istiyorum , degisime kolay adapte olabilen biri degilim belki. aslinda hamilelik oncesi bu kadar kotu degildim. bebegim olmasini da cok istedim ama smdi pek mutlu hissetmiyorum kendimi
Face ten falan orada yaşayan Türkler'i bulabilirsin ama aslında bu sana çok faydalı olmaz. Dil yabancıdan öğrenilir. Geliştirmek için onlarla konuşmayı dene. Mesela doğuma hazırlık kursları falan çok moda oralarda onlardan başlayabilirsin. Netten bulunduğun yere yakın ilgini çeken şeyleri bulabilirsin. Çok da keyif alırsın aslında. Keşfetmek yeni bir hayatı...

ilk cocugum olcak insallah, baska da kimsem yok malesef
Senı oyle anlıyorum kı ınan bana. Ben hamıle deyılım ama yenı dıl kursuna basladım bu bana oyle ıyı geldı kı 3 aydır evdeyım ışsız gucsuz esım benı eglendırmek ıcın elınden gelenı yapıyor ama yıne de zor

ilk cocugum olcak insallah, baska da kimsem yok malesef
hamilesin cok sükür bence esin zaten senin ailen artık sartların iyi amerikada cocugun dogcak millet sırf bunun icin ugrasıyo sanslı oldugunu kendine hissettir bence
esin kacta gidip geliyo
yürüyüsler yap bol bol bilemiyorum yeni kahveler yeni tatlar tat
hattın vardır zaten dakıkan bol olsun ara anneni kardesini bak burası böyle surası söyle diye anlat gez yagmurda yürüyüs yap ayyy cok sükür haline senin yernde olmayı öyle cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
isterdim ki anlatamam

Kutuphaneler de cuzi miktara kurslar oluyor onlara katilabilirsiniz.Gym e gidebilirsiniz ,yuzmek de hamileler icin yararli .Her gun yuruyus yapabilirsiniz.Turk restoranlarina gidip ozleminizi biraz giderebilirsiniz.
Degisik yemekler yapabilirsiniz ,malzemelerin alisveris falan oyalar sizi.

Senı oyle anlıyorum kı ınan bana. Ben hamıle deyılım ama yenı dıl kursuna basladım bu bana oyle ıyı geldı kı 3 aydır evdeyım ışsız gucsuz esım benı eglendırmek ıcın elınden gelenı yapıyor ama yıne de zor

yasayan bilir :) insallah sizin hayatinizda da daha iyi devam eder hersey

aynen ya yasanıcak sehir al eline bi sözlük belli konusma yemek ısmarlama belli baslı cümleleri zaten yaz kagıda al cocugunu ohh miss gibi gez yaa

bizde istanbulda sürünelim ahh allaım ahh ediyimda basıma gelsin bul beni amerikaaaa

ayrıca hani almanyaya gitsen almanca daha zor en azındna ingilizce birz daha kolay en olmadı yine kursa git ama tarzını bilmiyorum ama amerikan dizileri var fantastik falan onları izle belki hosuan gider ordada aksan bi kac kelime ögrenirsin dizileri yazıyorum
game of thorons
the walkıng dead
the orjinasl
the wampir diaries
supernatural

benim favorilerim bunlar mesela....

Kadin hamile arkadasim bunlari su aralar izlemese daha iyi olur. Gerim gerim gerilemeye lüzum yok. Hele ki walking dead..
How i met your mother la da baslayabilir. Ben de bu sekilde pekistirdim dilimi diyebilirim. Bu konu bu kadardi =)

Esas konuya gelirsek ben de yurt disinda yalniz ve kaynana baskisiyla üc sene gecirdim. Hala de geciriyorum.
Cocugum oldu, yine yalniz ben ama zamanla alisiyor insan. Zaten cocuk seni bos birakmayacak dogunca da new york arkadasim, ben almanyadayim ve berlin gibi bir yer de degil yasadigim yer. Eglence yeri yok. Ev is hayati yasiyor herkes. skaga ciksam basibis köpek bile göremem. Arada spora cikan yasli dede ve babanneleri görüyorum o kadar.
Beterin beteri varmis buradaki beteri ben oluyorum.
Yürüyüs yap. Inan iyi gelir. Tek basina yapabilecegin keyifli bir aktivite. Bir de misir patlat ve ac oradan how i met your mother. Baya oyalar seni bir süre.
Ben hamileyken sex and the city dizini iki üc kere baslayip bitirmistim. Tebbellik yapacak zaman varken yap ve keyif al. Bebis dogunca ayh bir uzansam yaa diye agliyordum. Korkma ama iyidir iyi =)

hamilesin cok sükür bence esin zaten senin ailen artık sartların iyi amerikada cocugun dogcak millet sırf bunun icin ugrasıyo sanslı oldugunu kendine hissettir bence
esin kacta gidip geliyo
yürüyüsler yap bol bol bilemiyorum yeni kahveler yeni tatlar tat
hattın vardır zaten dakıkan bol olsun ara anneni kardesini bak burası böyle surası söyle diye anlat gez yagmurda yürüyüs yap ayyy cok sükür haline senin yernde olmayı öyle cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
isterdim ki anlatamam

haksizsiniz diyemem sukur ediyorum her zman bi cok sey icin en basta saglikli oldugum icin bi kere. hayalleriniz gercek olur insallah ama okdr uzaktan gorundugu gibi de degil hersey.

Bir de şu var.. Keşfetmek çok önemli. Yeniyi..
Mesela en basitinden patates..Milyon çeşidi var orada, bazısı tane hesabı satılıyor. Bizimkiler o kadar sönük kalıyor ki.. Hem de o kadar taze, o kadar güzel.. Yemek kültürünü bile geliştirsen, bu bile bir yenilik.

Bu arada ben de almanyadan katiliyorum . evet ben de yalnizim. Öff burada dogmus ve büyümüs Türkler le anlasamadim bir türlü. Anlamiyorum. Türkiye de sevilen eglenceli biriydim. Burada nasil böyle oldu arkadaslar bir bilen bir anlayan yok mu.
Nasil sosyal anlamda bu kadar dibe cökebilir bir insan =(

İnanamıyorum, New York'tasınız ve sıkılıyorsunuz, mutsuzsunuz. Keşke biri beni şu an Amerika'ya fırlatsa. İngilizce konuşacak birilerini arıyorum ama etrafımda yok (Türkiye'de olmaması normal). Dilini bilmiyorsan zor tabi sizi de anlamaya çalışıyorum ama öğrenmelisiniz. Bir dili öğrenmenin en iyi yolu o dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır.

Bu arada ben de almanyadan katiliyorum . evet ben de yalnizim. Öff burada dogmus ve büyümüs Türkler le anlasamadim bir türlü. Anlamiyorum. Türkiye de sevilen eglenceli biriydim. Burada nasil böyle oldu arkadaslar bir bilen bir anlayan yok mu.
Nasil sosyal anlamda bu kadar dibe cökebilir bir insan =(
Hangı sehırdesın

Kadin hamile arkadasim bunlari su aralar izlemese daha iyi olur. Gerim gerim gerilemeye lüzum yok. Hele ki walking dead..
How i met your mother la da baslayabilir. Ben de bu sekilde pekistirdim dilimi diyebilirim. Bu konu bu kadardi =)

Esas konuya gelirsek ben de yurt disinda yalniz ve kaynana baskisiyla üc sene gecirdim. Hala de geciriyorum.
Cocugum oldu, yine yalniz ben ama zamanla alisiyor insan. Zaten cocuk seni bos birakmayacak dogunca da new york arkadasim, ben almanyadayim ve berlin gibi bir yer de degil yasadigim yer. Eglence yeri yok. Ev is hayati yasiyor herkes. skaga ciksam basibis köpek bile göremem. Arada spora cikan yasli dede ve babanneleri görüyorum o kadar.
Beterin beteri varmis buradaki beteri ben oluyorum.
Yürüyüs yap. Inan iyi gelir. Tek basina yapabilecegin keyifli bir aktivite. Bir de misir patlat ve ac oradan how i met your mother. Baya oyalar seni bir süre.
Ben hamileyken sex and the city dizini iki üc kere baslayip bitirmistim. Tebbellik yapacak zaman varken yap ve keyif al. Bebis dogunca ayh bir uzansam yaa diye agliyordum. Korkma ama iyidir iyi =)

sizinki daha zormus gercekten kaynana baskisi falan neyse ruh haliniz benmki gibi cokuk degil enazindan :)

şahsen amerikanın tarım tarafını bilmiyru ama almanyada cok var köye yakın evler ve evlerinin arkdası bahce büyük bi bahce halamlar öyle bi yerde kalıyor ordan biliyroum

mesela ben olsan insanlar artık dogal organik seyleri istiyorlar özellikle yabancılar almanyada olsan o büyük bahcede domatez yetistirir tabi belli izinlerini alarak türk usulu organk menemen yapar satarım bizim türkler alısık mesela ama onlar bilmez satarken yanına yumurya ve kasar koyarım ki hollland kasarıyla felaket güzel olur menenen sakarya cakallı menemen denir kasarlı olunca

pazara gider büyük bi afis yaptırır turkey organik pazarı diye
oooo neler yapardım bee,
kesme yani eriste

NY olupta evde oturmak? Gez anacım bir mağazaya gir hayaller kur, seç beğen.
Bebek için yürüyüş harika bir egzersiz olur. Yürü bol bol.
Çocuğun dünya ya gelince zaten depresyona girmeye vaktin olmicak ;)

Back