Kalmış 6 ayınız. Öyle geçici evlerde otellerde konaklamak zordur. Bi yere “ait” hissetmeniz imkansız gibi olur.
Ama temelli Almanya’ya geldiğinizde bir eviniz olur, düzen kurarsınız orayı kendi yuvanız yaparsınız. Gurbette yalnızlık hep bir sorun.
Ama şunu unutmayın, Almanya’da çok fazla Türk nüfus var. Bunu sadece 50lerde 60larda göç edenlerin çocukları gibi düşünmeyin. Yeni gitmiş bir sürü doktor, mühendis… üniversitenizin alumnileri bi araştırın bakalım. İlla ki Almanya’da size yakın yaşayan biri iki kişi görebilirsiniz.
eşiniz almanmış, oranın bilinen emlak web sitelerini söylesin, evlere bakın, nasıl bir ev istediğinize karar verin, onu hayalinizde döşeyin.
Göçmen kadınlar Facebook grubuna bi yazın bakalım, belki şu an bulunduğunuz Asya ülkesinde bi kahve içip aynı dili konuşabileceğiniz birkaç kişi vardır?
Bulunduğunuz ülkenin belediye web sitelerine bakın, bizim belediye pek sever öyle piknik organize etsin vs. Eskiden ben dillerini konuşamıyorum diye çekinirdim. Ayol dedim ben de burda oturmuyor muyum, niye pikniğe gitmeyeyim? yaptım mercimek köftemi, dedim komşular selamın aleyküm, ben rowena. Dilinizi henüz konuşamıyorum. İnsanlar meraklıdır siz anlattıkça hoşlarına gider. Vs vs