- 10 Kasım 2017
- 217
- 186
- 40
-
- Konu Sahibi denizderya113
Nasıl doneceginize ,hangi ulkeden geleceğinize ,çocuk var mı ,varsa nerde doğdu, dili ne ? Vs gibi detaylara bağlı.Merhabalar, bir sure yurt disinda yasayip Turkiye' ye donenler var mi? Tekrar duzen kurmak Zor oldu mu, neler hissettiniz , kararinizdan memnun musunuz?
Merhabalar, bir sure yurt disinda yasayip Turkiye' ye donenler var mi? Tekrar duzen kurmak Zor oldu mu, neler hissettiniz , kararinizdan memnun musunuz?
Türkiye’de ekonomi çok kötü. Birikiminiz vs yoksa burada maaşlı işe gireceksiniz bocalayabilirsinizMerhabalar, bir sure yurt disinda yasayip Turkiye' ye donenler var mi? Tekrar duzen kurmak Zor oldu mu, neler hissettiniz , kararinizdan memnun musunuz?
Bahsettiginiz gocmen kadinlar klubu, kadinlar klubu icerisinde bir konu basligi mi? Oraya bir bakayim. Sanirim insan farkli bir ulkede bir sure yasayinca aidiyet hissi azaliyor ne suan yasadigim here ne de Turkiye ye ait hisseder oldum.Çok dönen var da samimi olduğum bir arkadaşım gecen sene döndü. Buraya yazar mi bilemiyorum ama göçmen kadınlar grubunda detaylı konuşulan postlar var oraya da yazmıştı. Bence o gruba girip hem eski konuları okuyun hem de kendi durumunuzu anlatıp sorun, sizin özel durumunuza göre cevaplar alırsınız. X kişi için başka yer mantıklıyken y kişi için Türkiye mantikli olabiliyor. Benim arkadaşım mühendis, esi biyolog. Hemen hemen aynı para giriyor evlerine ki bu çok önemli bir etken. Diğer konu da çocuğun okuluyla ilgili hayal ettikleri şekilde eğitim olmamış, bu kısımda çocuğum olmadığı için yorum yapamam ama benim anladığım biraz daha sıkı ve yoğun bir eğitim hayal etmişler. Okul ise istedikleri alana yönlendirmek yerine meslek eğitimine yönlendirmis falan çok bildigim şeyler değil.
O bahsettiğim gruba mutlaka bakın. Döndük çok pişmanız diyen de var, Avrupa bize göre değilmiş ama Türkiye çok değişmiş, biz en son amerikaya geldik çok mutluyuz diyen var. Biz döndük egede bir kasabadayiz dünya varmış diyen var. Herkesin özel durumu çok başka gerçekten.
Ücretsiz izne ayrılıp gidemez miydiniz?Memurluktan istifa edip yurtdisina yerlesmistik. Turkiye ye donunce tekrar isine donebilir miyim. Is bulmak nasil olur o kisimlar da insani dusunduruyor.
Merhabalar, bir sure yurt disinda yasayip Turkiye' ye donenler var mi? Tekrar duzen kurmak Zor oldu mu, neler hissettiniz , kararinizdan memnun musunuz?
Hayır Facebook grubu. Açıkçası burada yurtdışında 1 gün bile yaşamamış kişilerin bir sürü yorumunu okuyacağıma orada tecrübe sahibi kişilerin yorumunu okumayı tercih ederdim. Maalesef insanların turkiyedeki hayatından memnun olabilme ihtimaline asla inanmayan bir grup var. Halbuki dediğim gibi bir sürü açık pozisyon için arkadaşlarımı ikna edemedim yurtdisina taşınmaya, herkesin hayattan beklentisi farklı sonuçta. Herkese sabahtan akşama elektrik verip işkence ediliyor gibi büyük büyük tepkilere anlam veremiyorumBahsettiginiz gocmen kadinlar klubu, kadinlar klubu icerisinde bir konu basligi mi? Oraya bir bakayim. Sanirim insan farkli bir ulkede bir sure yasayinca aidiyet hissi azaliyor ne suan yasadigim here ne de Turkiye ye ait hisseder oldum.
Hayır Facebook grubu. Açıkçası burada yurtdışında 1 gün bile yaşamamış kişilerin bir sürü yorumunu okuyacağıma orada tecrübe sahibi kişilerin yorumunu okumayı tercih ederdim. Maalesef insanların turkiyedeki hayatından memnun olabilme ihtimaline asla inanmayan bir grup var. Halbuki dediğim gibi bir sürü açık pozisyon için arkadaşlarımı ikna edemedim yurtdisina taşınmaya, herkesin hayattan beklentisi farklı sonuçta. Herkese sabahtan akşama elektrik verip işkence ediliyor gibi büyük büyük tepkilere anlam veremiyorumdediğim gibi girip o gruba üye olabilirsiniz, memurmussunuz belki cocuk vardır yoktur, belki eviniz vardır, belki turkiyede kazanacağınız para çok azdır ve hiç tatmin etmez vs vs. Kendi özel durumunuza göre değerlendirin. Eşiniz dönmek istiyor mu, onun maaşı artı sizin maaşınız kaç olur cocuk var mı bunlar çok önemli.
Ama konudan bağımsız sizden aldığım enerji, eşinizle de probleminiz olduğu. Sanki o güzel olsa idare edermissiniz gibi geldi. Yoksa memur olsam başta taşınır miyim hayır. Hadi taşındım tekrar döner miyim hayır. Zor olan kısmı gecmissiniz sonuçta is var maaş var, dönünce memur maaşı olacak. Bilemiyorum bence asıl sorunu bir düşünün ülke mi baska bir şey mi.