Yurtdışına taşınma ve uyum süreci

Lohusalıktan bence hiç takılmayın kendinizi de üzmeyin. Çocuklarınıza yapabileceğiniz en büyük iyiliği yapmışsınız tam zamanında gelmişsiniz.
Avusturyada emlak piyasası Almanya’daki kadar kötü mü bilmiyorum ama size bol şans diliyorum. Çocuklarınızı keyifle büyüteceğiniz bir ev bulursunuz umarım. Kaldı ki bence bunlar tatlı heyecanlar eşinizle beraber yaşamanız daha keyifli olabilir.
Bence Avrupa çocuk büyütmek açısından da çok rahat. Büyüğü vakit kaybetmeden okula ya da kindergarten’a başlatın küçüğü de alın kanguruya bebek arabasına şehrin ya da doğanın tadını çıkartın. Eş dost arkadaş bir şekilde burda da bulunuyor hiç korkmayın.

Bu arada ben de arkadaş arıyorum Berlin yakınlarında olan varsa beni bulsun

Çok teşekkür ederim umarım konuyu birkaç ay sonra güzel bir ruh halinde güncellerim. Henüz hastalığımız geçmedi maalesef. Hava değişimi bizi fena çarptı. Ege kıyısından geliyoruz

Büyüğü vakit kaybetmeden okula ya da kindergarten’a başlatın
Okula başlama yaşı zaten 6. Kindergarten 4-6 yaş arası, 2 sene geriden gelirse çok zorlanır. Benim kızın okulunda lisan problemi yaşayan göçmen bir çocuk için özel öğretmen geliyordu. Sınııfta ders varken bu çocuğa da koridorda Almanca öğretiyorlardı. Belki Avusturya'da da vardır.

Çok teşekkür ederim umarım konuyu birkaç ay sonra güzel bir ruh halinde güncellerim. Henüz hastalığımız geçmedi maalesef. Hava değişimi bizi fena çarptı. Ege kıyısından geliyoruz
Çok haklısınız..ben biraz duygusal olarak zorlandığım bir anda açtım konuyu.. kararımdan şüphe duymuyorum da süreci nasıl rahat atlatırım onun peşindeyim biraz. Aynı heyecanlarla geldim inanın.. bebiş biraz büyüsün dediler beklemek istemedim..

İngilizcem var biraz evet..su an güncel seviyemi bilmiyorum.. Almanca'ya da bugün tam olarak başlıyorum inşallah

Hiçbir değişim sancısız olmuyor kendinize de vücudunuza da zaman tanıyın. Her şey çok güzel olsun sizin için

Doğrudur ben okul sistemini çok iyi bilmiyorum açıkçası. Onun için ikisini birden yazdım. Önemli olan çocuğun bir şekilde sisteme dahil olup adapte olması zaten.

Ne güzel sizin adınıza sevindim. Çok bilinçli bir ailesiniz belli ki. Böyle hissetmeniz çok normal. Rabbim yardımcınız olsun. 1 yıl sonra iyi ki diye yazarsınız eminim. Tutun ki olmadı denedik dersiniz sanmıyorum ama. Bence şuan ki hisleriniz çok normal. Kendinizi hırpalamayın ağlamk istiyorsanız ağlayın. Yazmak istiyorsanız yazın. Çok güzel yollar kapılar açılsın önünüze inşallah.

Ben dil bilmeme ragmen 1.5 sene depresyonda yasadimdaha yeni yeni 6 aydir kendime geliyorum

Sizin durumunuzu yaşayan veya yaşamak isteyen bir çok insan var.
Geleceğiniz ve çocuklarınızın geleceği için bir adım atmışsınız, umarım adımlarınız sağlam ve sağlıklı olur.
Ağlamaklı olmanız normal, insan üzülür tabii ki neden üzülmesin ama alışıyor insan zamanla herşeye.
Siz de oraya ve oranın düzenine alışacaksınız.
Çocuklarınız için yaptığınız bu iyi adımdan motive olun derim, inşallah güzel ve hayırlı bir geleceğiniz olur oralarda.
Allah yardımcınız olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…