Evet ya bir de zor bir doğum oldu ( kızım tontis çıktı ve çıkarken beni epey dağıttı) dikişlerimden dolayı 3 hafta hiç oturamadim zaten. Derken böyle bir adım atmak... vücudumdan yorgunluk yeni çıkıyorBiri 2 aylikmis ben 2 yas okumusum e siz lohusa sayilirsiniz cok normal cook..
Yaaa.. geri mi döndünüz şu an burada mısınız hâlâ?Ben ilk geldiğim gün hüngür hüngür ağlamıştım :) her geçen gün daha zorlaştı 4-6 ay arası depresyona girmeme ramak kalmıştı. Sonrasında biraz alışmaya başlamıştım ama ben iyi bir örnek sayılmam o yüzden yurtdışında başarılı olan/ şansı yürüyen arkadaşlar yazarsa sizin için çok daha iyi olur. Şu an zaten hassassınız.
Bu arada ben de Avusturya'da tecrübe ettim bunu.
Yaaaa aşırı mutlu oldumhep Almanya'ya gitmeyerek hata yapmış gibi hissediyordum..ama dedim orda Türk olsa ne yazar, kaç gurbetçiden kafa dengi bulacağım.. eşim doktora mezunu ben yüksek lisans. Dedim daha küçük, daha stabil ve huzurlu sakin bir yere gidelim. Gelince de bu sakinlik beni biraz gerdi gerçi 10. Viyana Türk mahallesi gibi, olmadı ayda bir gider döner yer kendime gelirim
Ağladıkça kendimi çok güçsüz ve aldığı kararların arkasında duramayan biri gibi hissettiğim için kötü oluyordum. Neden bu kadar detaylı düşünüyorsam. Bu arada yaygın kaygı bozukluğum mevcut. Bebisten önce ilaç da alıyordum terapi de..şimdi de online bir terapi ayarlasam iyi olacak.Ztn normal olan aglamaniz aglamaktan korkmayin gun gelecek bugunleri de guzel yonleri ile anacaksiniz
Bu bayram olmaz bir sonraki olur saglik olsun gayet normal huznu yasamazsaniz gereksiz uzar
Siz 2 aylık bebekle ülke değiştrmssnz orda prof..bile olursnzÇok haklısınız.. maalesef ülkemden gitmek zorunda kaldığım için de çok üzgünüm. En doğrusu bu geldi. Böyle olmasaydı keşke.. üzüntümün çoğu da buna.
Ben de kreş çağına gelene kadar dili tamamen bitirip öğretmenlik için başvuru yapmak istiyorum. Öyle bir şansım da var b2den sonra ..
Ben İngiltere istiyorum sadeceAmiiin amiiin inşallah. Ben de üye olmadan konuları okurdum..aynı bu şekilde bir yurtdışı konusuna amin dediğimi hatırlıyorum..Rabbim size de en güzel ve kısa zamanda nasip etsin inşallah..buraya gelirseniz haberim olsun
Ayy nasıl iyi geldi yazdıklarınız, bi bilsenizBence gayet dogru bir karar, Almanya da bktanlaştı artık aşırı ve kontrolsüz göç var, bir de yeni bir issizlik dalgası çıktı, ev bulmak imkansız ... geçin yani. En iyisi ufak ülkeler başta da yazdım Avusturya, Isviçre , Liechtensteinın yanında Almanya Esenyurt kalıyor
Yani gurbetçi dediginiz anadili Almanca, Almanyada büyumüş insan demek kültürel hicbir noktanız olmaz. Arkadaş arıyorsanız göçmen Türk ve diğer yabancılar derim. Internations diye bir topluluk var hiç görmüş müydünüz, toplantıları oluyor. Bir de göçmen Türk whatsapp grubu bulun derim, ben bizim gibi sonradan gelenlerin olduğu bir gruba üyeyim meselaBurda bile yazınca bulduk birbirimizi iste dünya küçük
Yaa çok tatlısınızSiz 2 aylık bebekle ülke değiştrmssnz orda prof..bile olursnzben oğlum 3 yaşına girip okula başlayana kadar İngiltere birlikten ayrilmsti haberim yoktu düşünün.
Sakın üzülmeyin zorunda kalmak değil Rabbim size orayı nasip etmis diye düşünün. Bakın benim eşimin ana dili İngilizce ben de İngiltere'de yaşadım dil okuluna gittim. Ama nasip olmadi gidebilmek.
Rabbim nasip etsin kendimi sakinlestrmeye calsyrm hayır olsa bizi de nasip ederdi diye ama kalbim anlamıyor çok üzülyrm Türkiye'de yaşamaktan bu şartlarda. Susyr içim bir süre bakalm ne olur ilerisi için
Ben İngiltere istiyorum sadeceama dünya turu yaparken belli olmaz
Akışına bırakmayı hiç beceremedim. Inşallah artık değişir ve yapabilirim. Kısa vadeli hedefler çok mantıklı aslındaBence de lohusalik duygusu bu. Cok iyi yapmissiniz giderek. En azindan denedim dersiniz.
Tatil gibi dusunun suan. Ya da deneme suresi verin kendinize. 1 sene mesela.
mecburi hizmet gibi dusunun. Akisina birakin.
Hiç hüzün çökmesin bir aile hayalini başarmış biz de basarblrz umudu oluştuYaa çok tatlısınız
Evet çok doğru, nasip.. ama inanın çok zorladım şartları. Onun yükü de omuzlarımda. Hatta uçağa bindiğimizde bile eşim bana bakıyordu hadi desem inecekti.
Sizin için de üzüldüm. Gelemesem ben de üzülürdüm, geldim ayrı bir hüzün çöktü.. inşallah çok daha güzel bir vakitte gidersiniz siz de..
Burayı atlamayınben de bu yaz bir iki civar ülkeyle küçük bir adım atmak istiyorum doğrusu
Henüz vakti gelmemiş demek ki, öyle düşünün. Inşallah iyi ki derizHiç hüzün çökmesin bir aile hayalini başarmış biz de basarblrz umudu oluştu
Elinizdeki en Ufak fırsatı bile degerldirin gezmek için. Sakın pes etmeyin çocuklarınız size minnettar olacak emin olun
Tam zamanında gitmişsiniz, çocuklarınız aksansız konuşur ama 6 yaşındaki çocuğunuz Kindergarten süreci yaşamadığı için okula adapte olmakta zorlanabilir. Muki (Mutter-Kinder) yani anneli çocuklu dil kursları var her yerde. Siz 1 saat kurstayken yan odada çocuklarla ilgileniyorlar. Hatta sadece dil kursu değil, oyun grubu veya başka herhangi bir anneli çocuklu kurs da bulabilirsiniz. Bebeği nereye bırakacağm derdi olmuyor.Avusturya'dayız. Su an eşim başlayacak ben de görüştüm bebeğimin uyku saati ve eşimin evde olma durumuna göre kısa süreli gideceğim yalnızca..olmazsa bir müddet evden de devam edebileceğimi söylediler. Benim için zorunlu değil bu arada eşim çalışacak ilk etapta. Ben bu süreci kolay geçirmek için gitmek istedim. Siz hangi ulkedesiniz?
Niye 1 sene beklediniz?Bana almanca kursu bir yıl sonra çıktı
sen dönmeyi düsünüyordun? Vaz mi gectin?Bence lohusalık hormonlarıyla karar vermeyin, bir bakın. İsviçre, Liechtenstein türü bir yerse zaten alışınca vazgeçemeyeceksinizAvrupada yaşamak çok yönden avantajlıdır hele küçük ülkeyse , hava temizdir, su temizdir, hayat düzenlidir ... şöyle ki tam kayak mevsimindeyiz bu mevsimde çocuklu aileler mutlaka Alplere vınlar. Bunaldıysanız durmayıp gezin derim.Oraya çocuklar içind e gittiyseniz çocuklar da ne güzel kayak öğrenir, siz de öğrenirsiniz değişik bir aktiviteniz olur. Booking.com bu sıra indirimlerle dolu, aracınız da varsa durmayın hoplayın. Bende 30dan sonra taşındım, 30dan sonra kayak öğrendim inanılmaz keyif alarak kayıyorum.
Yaşadığım yerde yanlızca bir kurs merkezi olduğu için çok fazla talep vardı bir yıl beklemek zorunda kaldım.Niye 1 sene beklediniz?
Anladım, geç olsun güç olmasın o halde:)Yaşadığım yerde yanlızca bir kurs merkezi olduğu için çok fazla talep vardı bir yıl beklemek zorunda kaldım.
Oturum hakkımı yakmadım ama iki ülke arasında sıkışmış durumdayım... neyse Viyana’daysanız eğer facebookta grup var ona katılmanızı öneririm.Yaaa.. geri mi döndünüz şu an burada mısınız hâlâ?
Ben de ilk akşam öyle oldum. Şimdi ev falan bakıyorum biraz, sonra çocuklarla uğraş falan derken uykum geliyor erkenden. Her yanım ağrıyor sürekli yatasim var ama sorumluluklarim var yatamıyorum
İngilizcem var biraz, anlama konusunda daha iyiyim de konuşma pratiğim az. Yine de günlük işlerimi vs hallediyorum mevcut dilimle. Hastaneye gittik mesela orda çok detaylı ve hızlı konuşamadım yine de translate olmadan tedavi olup cikabildimşimdi Almanca ve İngilizcemi geliştirmek için bebişin küçük olmasını değerlendirmem lazım. Ben hedef insanıyım ya.. buraya gelmek hedefti olduktan sonra boşluğa düştüm. Dil hedefi koyarsam o bitince iş, böylece daha kolaylaşır süreç. Kafam biraz netleşti, iyi ki buraya yazmışım ya.
sen dönmeyi düsünüyordun? Vaz mi gectin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?