Yurtdışına taşınma ve uyum süreci

Avusturyami????? Ben almanyadayim imkanim olsa direk avusturyaya taşinmak isterim .
Yazi yaza benziyor kişi kişa
Almanya gibi değil ,doğasi hele anlatilamaz güzel.
Daha herşey zorlanmaniz normal ,
Allah herşeyin güzellini hayirlisini nasip etsin .

böyle topluluk isimleri vermek yasak olabilir. artık yasaksa da canınız sağ olsun. :)
facebook'ta göçmen kadınlar grubuna katılın. sizinle aynı yollardan geçmiş kadınlar epey yardımı dokunacağına inanıyorum. ayrıca sizinle aynı bölgede yaşayan hanımlarla tanışabilir ve oradaki hayatın dinamikleri üzerine yardım alabilirsiniz.
youtube'da göç psikolojisi üzerine küçük bir araştırma yapın. ilginizi çeken videolara biraz kulak verin. hissettiklerinizin normal olduğunu anlayacaksınız.
ben sizden çok farklı durumda olan bir kadınım. çocuğum yok. sadece paşa gönlüm istediği için taşındım. geldiğimden beri de çalışıyorum. dolayısıyla paralel hayatlarımız olmadığı için kavrayışım fakrlı olacağından tavsiye veremiyorum. ama şu kadarını söyleyebilirim ki, beim durumum çok daha kolay olmasına rağmen de ilk göç ettiğimde silkelendim. sizin içinde bulunduğunuz durum çok normal.
size verebileceğim tek tavsiye, gittiğiniz yere "günün birinde dönceğiz" gibi bakmayın. bu bakışaçısı maalesef sizi adapte olmaktan geri tutar.

Zaman verin kendinize, alışkın olduğunuz yerden ayrılıp bambaşka bir yere taşındınız, hisleriniz çok normal.

En en en önemlisi hiç zaman kaybetmeden almanca öğrenin, bunun için kursu beklemeyin. Okuyun, dinleyin, izleyin. Dili öğrendikten sonra gerisi kolay. Neresinde yaşıyorsunuz?

Almnayanın netesi acaba? Bana Hagen yakınlarında arkadaş lazım da

R ruvey_dan konu sahibi ben de şubatın başında Almanya Hagen e taşındım. 7.5 yaş ve 27 aylık iki oğlum var. Seninle aynı durumda geldim. Evim kira idi, kapattım, tüm eşyalarımı sattım. Kıyafetler ve birkaç eşyayı nakliye ile getirtiyorum. İlk 10 gün kadar çok ağladım. Niye geldik diye. Ki biz iki devlet memuruyduk ama maaşımız artık yetmiyordu. Önceden yaptığımız hiçbir şeyi yapamaz olmuştuk. Biz gelmeden 3-4 gün önce ağlamaya başladık. Bizimle birlikte tüm arkadaşlarımız ve komşularımız da ağladı.

Tüm hayatımı geride bıraktım geldim. Ailem yanımda ama çok şükür. evimize geçip biraz biraz tamamladıktan sonra alışmaya başladık. A1 Almanca’m var, eşimin B2. O çalışmaya başladı. Ben evdeyim. Çocuklar henüz okula başlamadı. Evde idare ediyoruz şimdilik. Facebook’ta expat mom grupları falan oluyor. Onları bulup katıl mutlaka. Sosyalleşmek iyi gelecektir.

Almanya Hagen ve yakınlarında olanlarla tanışmak isterim. Arkadaşa ihtiyacım var.

Yok vazgeçmedim hatta 2 aya vınlıyorum. Nakliye şirketi bakıyorum bildiğin iyi firma varsa özelden alabilirim

KOnu sahibesi siz nakliye şirketi kullandınız mı, senin bildiğin varsa senden de alayım.
Aa turkiyeye mi dönüyorsun? Bu aralar en çok alfa omega ve bafa firmasını duyuyorum taşınanlardan. Ben yıllar önce almanyada kolay iş bulayım, güzel kazanayım diye niş bir alana geçtim. Böyle almanya dışında çalışmaya müsait değil, hukuk gibi benzetme yapabilirim ama mühendislik alanı. Tabi ben 3 4 seneye çoktan pişman olmuştum ama o kadar sene eğitim, dil okulu, meslek kariyer derken de bırakamadım şimdi biraz yandan yandan şahıs firması kurup başka alanlarda ilerleme deniyorum, tutarsa eğer ilerde ben de dönmek istiyorum.

Son düzenleme:
Bayern eyaletindeyim ben. Yakin miyiz bilemedim ilk defa duydum Hageni bakmam gerek

Konu sahibi sen Türkiyede de olsan 2 aylık bebekle ağlardın ya o yüzden bosver yani lohusalik orada da zor burada da zor. En azından biraz Avrupa içinde rahat seyahat edersin öyle düşün hem güzel zamanda geldiniz, yazları bence çok güzel geçiyor buranın, öyle çok sıcak değil ve günler çok uzun. Bizim de git gel, corona dönemi falan çok karışık ama nerden baksan 6 sene oldu Almanyaya geleli. Benim başta çok güzeldi ama 3 4 sene sonra dönmek üzere geldiğime karar verdim. Eşim biraz daha alanında çalışmak istedigi için, ben de Türkiyede de çalışacağım bir alanda kariyer değişikliği yapana kadar kendimize vakit verdik. Bence şimdiden ilerde dönerim dönmem kısmına hiç girmeyin. Bizim yolumuz çok zahmetliydi, sizin güzel gidiyor tadını çıkarın. Çocuklar varken tahminim vakit de hızlı geçer bize kıyasla

Yok bayaa yari zamanli bisikletle posta dagitanlar var onlardan olmak istiyorum.
Akrabamiza ait yerde ofis calisaniyim.
Ay ne bileyim genelde böyle meslek değiştirenler pastacı oluyor ya bi ara baya kursları acilmisti çok populerdi.

Tabi dümdüz memlekettesin, karı buzu falan da pek yok neden olmasın. Benim yaşadığım yer Ankaranın dikmeni bi daha gelirsem... gibi bir yer olduğu için bisikletle çalışmak imkansız

Evet çalişmayasim var aslinda tam zamanli çalişmaktan daral geldi ama yari zamanli posta dagitmayi kendime cok uygun gördüm onlar da beni uygun gorurse deneyebiliriz ya da oturcam evde yeni bir fikir gelene kadar

Eşiniz Mühendis miydi? Nasıl gidebildiniz, biraz açar mısınız?

En güzeli o tarz topluluklar ama cidden insan çok şey öğreniyor

Evet çalişmayasim var aslinda tam zamanli çalişmaktan daral geldi ama yari zamanli posta dagitmayi kendime cok uygun gördüm onlar da beni uygun gorurse deneyebiliriz ya da oturcam evde yeni bir fikir gelene kadar
Benim gözüm bi gelmeye 200euro alan çilingirde kaldı valla benden sana fikir olsun hem serbest mesai. Tüm dünyada geçerli meslek.

Evet geldim ne oldu şimdi diye duruyorum sonra çocuklarım yalnız mı kalacak diye ağlıyorum.
Çocuklarınız niye yalnız kalsın? Zaten orada büyüyecekler, okulları işleri çevreleri orada olacak. Bir süre sonra Türkiye'de yabancı hissedecekler asıl. Adaptasyon sorunu denen şey sadece sizin için var, çocuklarınız asla böyle bir şey hissetmeyecektir.

Ben de daha önce kısa bir süre yurtdışında yaşadım. Hiç de adaptasyon zorluğu çekmedim. Bazı sebeplerden geri gelmem gerekti. Şimdi bu yılın sonuna doğru nasipse tekrar gideceğim. Bu sefer temelli. Daha işim, evim hiçbir şey kesin belli değil ama şimdiden heyecanlıyım. Üstelik yerleşeceğim ülke Amerika. 14 saat uçak yolculuğuyla varılıyor hop deyince gelemiyorsunuz. Motivasyonunuz güçlüyse kolay adapte olursunuz. Benim tek artım dil sorunumun olmaması.

Avusturya'da olduğunuza göre Almanca öğreneceksiniz. Duolingo gibi uygulamalar işe yarıyor tavsiye ederim. Evdeyken günde en azından 1-2 saat çalışsanız o bile fark ettirir. Bir de hali hazırda İngilizce biliyorsanız Almanca öğrenmek çok daha kolay olur.

Yok vazgeçmedim hatta 2 aya vınlıyorum. Nakliye şirketi bakıyorum bildiğin iyi firma varsa özelden alabilirim

KOnu sahibesi siz nakliye şirketi kullandınız mı, senin bildiğin varsa senden de alayım.
Hadi ya, yolun açık şansın bol olsun o zaman. Maalesef tanıdığım nakliye firması yok.

Daha dur bismillah. Bu hisleri 2. Yildan sonra hissetmeye baslio insan normalde. Siz cok uzun dayanamazsiniz böyle start aldiysaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…