Avusturya'dayız. Kayak merkezleri burada da meşhur ama bebeğim çok küçük ve henüz arabamız yok. Dediğim gibi kişi başı birer büyük valiz dışında bir şeyimiz yok. Böyle kendimi hiçbir yere ait değilmiş gibi hissediyorum.
Ama avantaj konusunda söylediklerinize katılıyorum. Hepsi düşündüğüm şeylerdi. Hala fikrim aynı ama hormonlarım çok oynak
Ben atabilirimYok vazgeçmedim hatta 2 aya vınlıyorum.Nakliye şirketi bakıyorum bildiğin iyi firma varsa özelden alabilirim
KOnu sahibesi siz nakliye şirketi kullandınız mı, senin bildiğin varsa senden de alayım.
Ben atabilirim
Zaman verin kendinize, alışkın olduğunuz yerden ayrılıp bambaşka bir yere taşındınız, hisleriniz çok normal.Avusturya'dayız. Kayak merkezleri burada da meşhur ama bebeğim çok küçük ve henüz arabamız yok. Dediğim gibi kişi başı birer büyük valiz dışında bir şeyimiz yok. Böyle kendimi hiçbir yere ait değilmiş gibi hissediyorum.
Ama avantaj konusunda söylediklerinize katılıyorum. Hepsi düşündüğüm şeylerdi. Hala fikrim aynı ama hormonlarım çok oynak
Almanya'dayım.
Bence çok güzel bir karar vermişsiniz.
Şöyle düşünün, insan bir evden başka eve taşındığında bile adapte olamıyor. Biz köklerimizi bırakıp başka bir ülkeye yerleştik. İnsanız. Sarsılmamız çok normal. Mantık ve refah için en doğrusunu yapmışsınız. İçiniz buruk çünkü evinizden (yurdunuzdan) ayrıldınız. Hiçbirimiz güle oynaya yerleşmedik. Hepimiz aynı yollardan geçtik. Ben şu an daha iyi hissediyorum. Dile odaklanın. Bu hisler geçecek. Ve çok normal sürecin bir parçası
Aa turkiyeye mi dönüyorsun? Bu aralar en çok alfa omega ve bafa firmasını duyuyorum taşınanlardan. Ben yıllar önce almanyada kolay iş bulayım, güzel kazanayım diye niş bir alana geçtim. Böyle almanya dışında çalışmaya müsait değil, hukuk gibi benzetme yapabilirim ama mühendislik alanı. Tabi ben 3 4 seneye çoktan pişman olmuştum ama o kadar sene eğitim, dil okulu, meslek kariyer derken de bırakamadımYok vazgeçmedim hatta 2 aya vınlıyorum.Nakliye şirketi bakıyorum bildiğin iyi firma varsa özelden alabilirim
KOnu sahibesi siz nakliye şirketi kullandınız mı, senin bildiğin varsa senden de alayım.
Postacı mi pastacı miOlabilir ben geldigimden beri calisiyorum o yuzden hedef kalmadi boşluk düşme gibi durum olmadi belki de ondan.
Şu aralar postaci olasim var mesela.
Bayern eyaletindeyim ben. Yakin miyiz bilemedim ilk defa duydum Hageni bakmam gerekAlmnayanın netesi acaba? Bana Hagen yakınlarında arkadaş lazım da
R ruvey_dan konu sahibi ben de şubatın başında Almanya Hagen e taşındım. 7.5 yaş ve 27 aylık iki oğlum var. Seninle aynı durumda geldim. Evim kira idi, kapattım, tüm eşyalarımı sattım. Kıyafetler ve birkaç eşyayı nakliye ile getirtiyorum. İlk 10 gün kadar çok ağladım. Niye geldik diye. Ki biz iki devlet memuruyduk ama maaşımız artık yetmiyordu. Önceden yaptığımız hiçbir şeyi yapamaz olmuştuk. Biz gelmeden 3-4 gün önce ağlamaya başladık. Bizimle birlikte tüm arkadaşlarımız ve komşularımız da ağladı.
Tüm hayatımı geride bıraktım geldim. Ailem yanımda ama çok şükür.evimize geçip biraz biraz tamamladıktan sonra alışmaya başladık. A1 Almanca’m var, eşimin B2. O çalışmaya başladı. Ben evdeyim. Çocuklar henüz okula başlamadı. Evde idare ediyoruz şimdilik. Facebook’ta expat mom grupları falan oluyor. Onları bulup katıl mutlaka. Sosyalleşmek iyi gelecektir.
Almanya Hagen ve yakınlarında olanlarla tanışmak isterim. Arkadaşa ihtiyacım var.
Postacı mi pastacı mişu an nasıl bir şey yapıyorsun?
Çok uzağız yaBayern eyaletindeyim ben. Yakin miyiz bilemedim ilk defa duydum Hageni bakmam gerek
Ay ne bileyim genelde böyle meslek değiştirenler pastacı oluyor yaYok bayaa yari zamanli bisikletle posta dagitanlar var onlardan olmak istiyorum.
Akrabamiza ait yerde ofis calisaniyim.
Ay ne bileyim genelde böyle meslek değiştirenler pastacı oluyor yabi ara baya kursları acilmisti çok populerdi.
Tabi dümdüz memlekettesin, karı buzu falan da pek yok neden olmasın. Benim yaşadığım yer Ankaranın dikmeni bi daha gelirsem... gibi bir yer olduğu için bisikletle çalışmak imkansız
Eşiniz Mühendis miydi? Nasıl gidebildiniz, biraz açar mısınız?Çok haklısınız.. maalesef ülkemden gitmek zorunda kaldığım için de çok üzgünüm. En doğrusu bu geldi. Böyle olmasaydı keşke.. üzüntümün çoğu da buna.
Ben de kreş çağına gelene kadar dili tamamen bitirip öğretmenlik için başvuru yapmak istiyorum. Öyle bir şansım da var b2den sonra ..
En güzeli o tarz topluluklar ama cidden insan çok şey öğreniyorböyle topluluk isimleri vermek yasak olabilir. artık yasaksa da canınız sağ olsun. :)
facebook'ta göçmen kadınlar grubuna katılın. sizinle aynı yollardan geçmiş kadınlar epey yardımı dokunacağına inanıyorum. ayrıca sizinle aynı bölgede yaşayan hanımlarla tanışabilir ve oradaki hayatın dinamikleri üzerine yardım alabilirsiniz.
youtube'da göç psikolojisi üzerine küçük bir araştırma yapın. ilginizi çeken videolara biraz kulak verin. hissettiklerinizin normal olduğunu anlayacaksınız.
ben sizden çok farklı durumda olan bir kadınım. çocuğum yok. sadece paşa gönlüm istediği için taşındım. geldiğimden beri de çalışıyorum. dolayısıyla paralel hayatlarımız olmadığı için kavrayışım fakrlı olacağından tavsiye veremiyorum. ama şu kadarını söyleyebilirim ki, beim durumum çok daha kolay olmasına rağmen de ilk göç ettiğimde silkelendim. sizin içinde bulunduğunuz durum çok normal.
size verebileceğim tek tavsiye, gittiğiniz yere "günün birinde dönceğiz" gibi bakmayın. bu bakışaçısı maalesef sizi adapte olmaktan geri tutar.
Benim gözüm bi gelmeye 200euro alan çilingirde kaldı valla benden sana fikir olsunEvet çalişmayasim var aslinda tam zamanli çalişmaktan daral geldi ama yari zamanli posta dagitmayi kendime cok uygun gördüm onlar da beni uygun gorurse deneyebiliriz ya da oturcam evde yeni bir fikir gelene kadar
Çocuklarınız niye yalnız kalsın? Zaten orada büyüyecekler, okulları işleri çevreleri orada olacak. Bir süre sonra Türkiye'de yabancı hissedecekler asıl. Adaptasyon sorunu denen şey sadece sizin için var, çocuklarınız asla böyle bir şey hissetmeyecektir.Evet geldim ne oldu şimdi diye duruyorum sonra çocuklarım yalnız mı kalacak diye ağlıyorum.
Hadi ya, yolun açık şansın bol olsun o zaman. Maalesef tanıdığım nakliye firması yok.Yok vazgeçmedim hatta 2 aya vınlıyorum.Nakliye şirketi bakıyorum bildiğin iyi firma varsa özelden alabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?