Yurtdışına taşınma ve uyum süreci

ruvey_dan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2024
35
43
3
32
Merhaba hanımlar, 32 yaşındayım. Biri 6 yaşında biri 2 aylık iki çocuğum var.
Uzun zamandır düşündüğümüz bir şeyi sonunda gerçekleştirdik ve yurtdışına taşındık. Seçenekler arasında eşimin önden gidip ev bulma yerleşme işlerini halledip bizi de alması vardı ama ben iki çocukla onu beklemek istemedim. Evimiz kiraydı ve kapattık. Kendi ailemde ya da eşimin ailesinde belirsiz bir süreyle kalmak istemedim doğrusu. Bu sebeple bir hafta önce birer valizle geldik. Eşyalarımız ev bulunca gelecek.

Özelikle çocuklar için bu kararı aldık. Avrupa'nın nispeten küçük ve huzurlu bir ülkesindeyiz. Ev işi hallolana kadar bir ya da iki ay kalmak için eşyalı bir yere geçtik. Kalacak yer sorunumuz da yok. Dil kursumuz da haftaya başlıyor. Böyle bakınca hiç sorun yok gibi ama ben sürekli ağlamaklı oluyorum. Neden ülkemden ayrılmak zorunda kaldım diye. Maddi olarak sıkıntımız olmasa bile çocuklarım için gelecek göremedim. Neden böyle olmak zorunda oldu diye ülkem için ağlıyorum sonra burada yalnız hissediyorum ona ağlıyorum. Lohusalıktan mı çıkamadım bilmiyorum.
İlerisi için iyi olacağını düşünerek ve çok isteyerek en çok da benim isteğimle geldik. Şimdi kendimi de suçlu hissediyorum. Aileni de sürükledin diye. İçimi rahatlatacak şeyler duymak istiyorum sizlerden. Bu arada ülkemde de iki tarafın ailesine uzak bir yerde yaşıyorduk. Tatillerde görmek dışında aileler ve akrabalarla pek bağımız yoktu. Biraz da kendi kendimize yetebiliyoruza güvendim sanırım.

Bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmak için önerilerinize açığım.

Sizin adınıza sevindim hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım bana da nasip olur...
İsteyen, çabalayan herkese en güzel yerler nasip olsun inşallah size de. Ben de her giden arkadaşımdan dua istiyordum. Şimdi nankörlük gibi geliyor. Evet geldim ne oldu şimdi diye duruyorum sonra çocuklarım yalnız mı kalacak diye ağlıyorum.

Süreç hakkında bilgim yok maalesef ama umarım en kısa sürede uyum sağlar içinizdeki burukluktan kurtulursunuz

Bu kdr isteyerek gittiyseniz basarili olur adapte olur herseyi yoluna koyarsiniz. Olmazsa da kapilar acik, son noktada geri doner denedik dersiniz
Ben yapamam yapi meselesi, ben tayin zorunlulugu geldi diye okudugum okulu biraktim esim benden beter ama dogru olan sizinki. Zamana birakin gunden gune duzelecek iyi hissedeceksiniz

İlk 6 ay en zoru, 1. seneden sonra bir şeylere alışmaya başlarsınız. Çocuklarınız gibi bir motivasyonunuz var, benim böyle bir motivasyonum olmadığı için "buna değer" diyemedim.
Henüz bir hafta olmuşken sanki bir hayal kırıklığı yaşamış gibiyim. Olumsuz bir şey de olmadı yani. Anlayamıyorum niye böyleyim. Öyleyse kendime biraz zaman tanımam lazım. Siz de mi su an baska bir ulkedesiniz?

İnanın en büyük sebep çocuklarımın geleceğiydi. Dilleri olur, özgür olurlar, istedikleri zaman istedikleri yere gitme şansları olur diye düşündüm. Onlar için kaygılanmaktan çok yorulmuştum. Maddi sebepler de cabası.

Tam olarak bu şekilde hissederim korkusundan istemiyorum imkan olsa da.. zorlu ve cesur bir karar. Şu an her şey çok yeni. Türkiyede başka bir şehre taşınsanız da aynı olacaktı. Azcık zaman tanıyın. En kötü ülkeniz burda. Sıfırdan iki çocukla yurtdışında hayat kurmaya adım atan sıfırdan tekrar başlar isterse. Bence ilk olarak artık mecburuz burda kalacağız yaşlanacağız kafasından çıkın. Bir kaç yıl süre biçin kafanızda . Çok istersem dönerim diyin.

Bence lohusalık hormonlarıyla karar vermeyin, bir bakın. İsviçre, Liechtenstein türü bir yerse zaten alışınca vazgeçemeyeceksiniz Avrupada yaşamak çok yönden avantajlıdır hele küçük ülkeyse , hava temizdir, su temizdir, hayat düzenlidir ... şöyle ki tam kayak mevsimindeyiz bu mevsimde çocuklu aileler mutlaka Alplere vınlar. Bunaldıysanız durmayıp gezin derim.Oraya çocuklar içind e gittiyseniz çocuklar da ne güzel kayak öğrenir, siz de öğrenirsiniz değişik bir aktiviteniz olur. Booking.com bu sıra indirimlerle dolu, aracınız da varsa durmayın hoplayın. Bende 30dan sonra taşındım, 30dan sonra kayak öğrendim inanılmaz keyif alarak kayıyorum.

Esim de ben de okullarımızı ailemizden uzakta bitirdik. Yine aynı şekilde hep uzaktaydık. Bu da bir etken oldu yani sımsıkı aile ilişkilerinin bağrından kopup gelmedik. Yine de boşlukta gibiyim elim kolum kalkmıyor.

Haklısınız, geldiğim günle bugün arasında bile fark var. Fakat ara ara gelen ağlamalarıma engel olamıyorum. Maddi olarak bu bayram ailemizin yanına gitme şansımız da yok. Ramazan hüznü de geldi üstüne..

Avusturya'dayız. Kayak merkezleri burada da meşhur ama bebeğim çok küçük ve henüz arabamız yok. Dediğim gibi kişi başı birer büyük valiz dışında bir şeyimiz yok. Böyle kendimi hiçbir yere ait değilmiş gibi hissediyorum.

Ama avantaj konusunda söylediklerinize katılıyorum. Hepsi düşündüğüm şeylerdi. Hala fikrim aynı ama hormonlarım çok oynak

Ben ilk geldiğim gün hüngür hüngür ağlamıştım :) her geçen gün daha zorlaştı 4-6 ay arası depresyona girmeme ramak kalmıştı. Sonrasında biraz alışmaya başlamıştım ama ben iyi bir örnek sayılmam o yüzden yurtdışında başarılı olan/ şansı yürüyen arkadaşlar yazarsa sizin için çok daha iyi olur. Şu an zaten hassassınız.

Bu arada ben de Avusturya'da tecrübe ettim bunu.

Uzaklık üzebilir. Zaten uzak olduğunuz ailenize çok daha uzak olmak bir ülkede doğup büyümenin size kattığı alışkanlıklar, yaşam tarzı hepsini bırakıp yeni bir sayfa açmak kolay değil. Ağlayın rahatlayın kötü bir şey değil bu. Eviniz olunca, o evi düzenlerken,çocuklarınıza eşinize yeni evinizde yemekler yaparken, çocuklarınızı özgür büyütürken, kafanızdaki rahatlamayı gördükçe iyi olacaksınız :)

Dil kurslarına gittiğinizde bebeği ne yapacaksınız? Hangi ülke? Belki yardımcı olabilirim.
Avusturya'dayız. Su an eşim başlayacak ben de görüştüm bebeğimin uyku saati ve eşimin evde olma durumuna göre kısa süreli gideceğim yalnızca..olmazsa bir müddet evden de devam edebileceğimi söylediler. Benim için zorunlu değil bu arada eşim çalışacak ilk etapta. Ben bu süreci kolay geçirmek için gitmek istedim. Siz hangi ulkedesiniz?

Ztn normal olan aglamaniz aglamaktan korkmayin gun gelecek bugunleri de guzel yonleri ile anacaksiniz
Bu bayram olmaz bir sonraki olur saglik olsun gayet normal huznu yasamazsaniz gereksiz uzar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…