- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.766
- 63
- Konu Sahibi Nilnehir111
-
Gayet güzel olur.Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar
Eşiniz nerden çıktı karşıniza dilerim benimde çıkarGayet güzel olur.
Dili sorun etme translate, tur arkadaşların, rehber halledersin.
En iyisini yapıyorsun.
Bende italya, fransa, prag turu yapacakken arkadaşımla tam son aşamadaydık. Eşim çıktı karşıma…
Gittiginde kk ya foto at anlat bize neler yaptın tecrübelerini..
Maddi olarak problemim yok ama vakit olarak problemim var en fazla 7 gün. İş değiştirdim ordan izin kopardım anlasirken. Ne güzel kültür duzeyiniz yurtdışı hakkında size özendimpukete turla gitmeye değecek bir olayı yok diye biliyorum- gitmedim ama. orası hep aklımda deniz-otel-seks olayıyla var.
ha yok böyle kamboçyalı vietnamlı filan bi kültür turu olur o zaman bi anlamı olur. o ülkelerde kalacak yer yemek dil filan hepsi sıkıntı. o da herhalde 3-4 vin doları bulur. bilet bile kaç dolar olmuştur.
ben hiç bir yere turla gitmedim
ama gerek prag tarafında
gerek balkanlarda hem turla gelen gördüm hem de benim epilasyoncum 0 ingilizceyle turla gezdi hepsini biliyorum ki baya giden var.
İtalya bence hiç gitmediyseniz gidilecek en güzel ülke avrupada.. ben klasik rotayı gezmiştim: milan, venedik, la spezia, cinque terre, bologna, pisa, siena, florenz, roma, napoli yapmıştım 11 gün filan bu kadarına yetmişti. genelde gezenler milandan napliye ya da napoliden milana kadar gezer zaten. biz 2 kız gezdik napoli dahil tek bir sorun yaşamadık. o güvenlk müvenlik diyenler burada sırça köşkte yaşayanlar, türkiyede normal bir büyükşehirde hele hele tek yaşayan kadının dünyada güvenlik sorunu yaşaması için meksikada uyuşturucu kartellerine filan bulaşması lazım...
bi 10 gün daha gidip sicilyayı ekleyip, comoya kadar aynı hattı gezmediğim her yeri bi tur daha gezerim yani. bence italya 1 ay gezsen gezilir. turla da gidilir her türlü gidilir.
İnşallah inşallah kalbinize göre tez vakitte karşınıza hayırlısıyla çıksın. Size pozitif enerji gönderiyorum.Eşiniz nerden çıktı karşıniza dilerim benimde çıkar
ben İtalya'ya gittiğimde kardeşim Baltık ülkelerinden birinde erasmus yapıyordu, biz birlikte gezdik italya'da buluşup, sonra onunla kaldığı ülkeye gittik gezdirdi beni, -sonra ben oradan başka bir yere geçtim.Maddi olarak problemim yok ama vakit olarak problemim var en fazla 7 gün. İş değiştirdim ordan izin kopardım anlasirken. Ne güzel kültür duzeyiniz yurtdışı hakkında size özendim
Tek gitme, turla git zaten rehber gezdiriyor dile çok ihtiyacın olmaz . Ama tek zorlanırsın acıksan nasıl yemek istiycen en basitiÖncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar
Orası ayrı bir dünya Avrupa dan çok farklı her eyalet kendine has bir kurala , yapıya sahip. Ama özellikle Chicago, Pitsburgh ve New York u ve Niagara Şelalesini görmenizi tavsiye ederim. Ben o bölgeleri gezebildim malum koca kıtaya yayılmış bir ülke inşallah bir gün gidersiniz.İtalya’da 1 sene kaldım. Benim de ilk yurtdışı deneyimim oydu. 20 yaşındaydım.Hayatımın en güzel dönemiydi sanırım. Çok çok güzeldi. Sonra tekrar gittim ama ilkler başka oluyormuş.
İtalyanlar görünüş olarak bizim aynımız. Sadece apartman görevlisinden emlakçısına kadar bütün erkekler hep bi flörtözsanırım o sebeple dünya çapında kadınlar arasında meşhurlar. Avrupa’nın çoğu ülkesini gördüm ama hayalimde hep bir ABD var. Evlenip çoluk çocuğa karışmadan ve kurlar işi iyice imkansız hale getirmeden gitmediğime çok pişmanım. Umarım bir gün gidebilirim hala içimde ukdedir.
Turla öyle müze vs detaylı gezilmiyor hatta çoğunda hiç müze programı yok kendiniz free günde geziyorsunuz. Kesinlikle ön araştırma yapıp freelance gezmek en iyisi hiçte öyle yabancılık çekmiyorsunuz.Ben tek olsam turla giderdim.
Çünkü doğa turizmi değilse kültürünü de tanımak isterim müzeye girip kuruluş tarihini okuyayım şu gravürü kim ne zaman yapmış burası ne zaman açılmış şurası nasıl inşa edilmiş böyle şeyleri öğrenerek gezmek kıymetli geliyor.
Sadece bakınarak turlamak, yerellere temas etmeden kendi başına takılmak eksik kalıyor bana göre. Yani mapsi açar bakarım ya da tepelerine kamera takarak gezen youtuberlar var onların videolarını izlerim, maksat sadece görmekse. Ama ne kadar derin nüfuz olursa o deneyim de o kadar değer kazanır
Yoo geziliyor. Siz ülke turu almışsınız, şehir turları da var. Ben de turla collasiumu vatikanı gezdim, rehber olmasaydı sadece bakıp geçecekmişizTurla öyle müze vs detaylı gezilmiyor hatta çoğunda hiç müze programı yok kendiniz free günde geziyorsunuz. Kesinlikle ön araştırma yapıp freelance gezmek en iyisi hiçte öyle yabancılık çekmiyorsunuz.
Bunun söyleyen bendeniz 1 kez turla yurt dışına gittim, 5 ayrı ülkeye de Erasmus ve farklı alternatifler aracılığıyla kendi programım dahilinde gittim. Her iki türlü gittiğim tek ülke İtalya ve şunu gördüm ki ben turla gittiğimde aslında İtalya da sadece panoramik gezmişim tadını bu sefer çıkardım ama turla 1 haftada tüm ülkeyi gezdiriyorlar ben sadece 1 şehre o vakti ayırdım.
Dışardan geziyorsunuz ama içine girdiniz mi? Mesela Vatikan da St Peters meydanı, Aziz Petrus Bazilikasını gezdirirler ama müzelerini gezdirmezler boş gün olursa siz kendiniz gezersiniz. Turların %99 u panoramik şehir turlarından ibaret,bizde mesela Pompeii ye falan girmiştik tur ekibiyle ama Roma da sadece panoramik tur atmıştık, 1 boş günde de kendimiz dolaşmıştık sağda solda tur ile gittiğimizde , bu sefer girmediğimiz müze kalmadı..Yoo geziliyor. Siz ülke turu almışsınız, şehir turları da var. Ben de turla collasiumu vatikanı gezdim, rehber olmasaydı sadece bakıp geçecekmişiz
İşte neden bakıp geçesiniz ki??? Geçen sefer baktım geçtim, bu sefer ön araştırma ile gittik kendimiz bilet aldık tüm müzeleri gezdik Vatikan, Capitoline, Colosseum, çeşitli kiliseler, Circus Maksimus, Trastevere vs vs görülmesi gereken önemli eserler neler , ne anlam ifade ediyor önceden araştırma yaptık elimizde rehber de vardı gayette güzel gezdik rehbere hiö ihtiyacımız olmadı hatta rehberliği benim 2. gidişim olduğundan aileme ben yaptım.Yoo geziliyor. Siz ülke turu almışsınız, şehir turları da var. Ben de turla collasiumu vatikanı gezdim, rehber olmasaydı sadece bakıp geçecekmişiz
Bakıp geçtiğimiz kaçırdığımız detaylar oluyor diyorum, hiçbir araştırma yapmadan gitmekten bahsetmiyorum yoksa ben gittiğim ülkelerin dilinde ihtiyacım olacak sözcüklere bile çalışırımİşte neden bakıp geçesiniz ki??? Geçen sefer baktım geçtim, bu sefer ön araştırma ile gittik kendimiz bilet aldık tüm müzeleri gezdik Vatikan, Capitoline, Colosseum, çeşitli kiliseler, Circus Maksimus, Trastevere vs vs görülmesi gereken önemli eserler neler , ne anlam ifade ediyor önceden araştırma yaptık elimizde rehber de vardı gayette güzel gezdik rehbere hiö ihtiyacımız olmadı hatta rehberliği benim 2. gidişim olduğundan aileme ben yaptım.
Nasil geçti tek başınıza zevk aldınız miTek başıma italyaya ve Almanya gitmiştim . Bologna, Venedik , roma , napoli . Roma ve Berlin yapmıştım 15 günde . İngilizcem çok iyi değil . Ama anlaşabiliyordum .
Teşekkür ederim inşallah gönlüme göre biriyle olurumİnşallah inşallah kalbinize göre tez vakitte karşınıza hayırlısıyla çıksın. Size pozitif enerji gönderiyorum.
Ben artık aman ortada erkek kalmamış vazgeçtim dediğim zaman çıktı.
Ben hayatta şunu tecrübe ettim, kendimden ve çevreden gözlemlediğim. Boşvermişlik enerjisi diye bişey var bence ve o alan açılınca konu ne ise olumlu yönde oluyor.
İş yerine yeni biri alındı ( eşim oluyor kendileri : ) ), farklı bölümlerdeydik. Servis alanındaydım, idari işlerden arandım idari işlere çağırıldım, serviste sorun oldu taksi tutup birlikte gelin pazartesi numaralarınızı alın dediler. Aha bi vuruldum vuruluş o vuruluş. Ay elim ayağım titremişti.
Cumartesi de tur şirketi ile görüşmeye gidecektim, gitmedim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?