Yurtdışı turu tek başına

Tek gitseniz bile ; yağız,Dalyan gibi bir İtalyan'a da denk gelme imkanınız var.
Çift olma imkanini göz ardı etmeyin.Hem ticaret hem ziyaret :)
Tatilden alınacak maksimum verim.
Ben gitmezdim..
Dinini bilmem,dilini bilmem,biri sakil bir hareket yapar ; birden heyheylenerim,sinirim tepeme çıkar..
Hiç gerek yok :/

Ben 10 sene önce Pronto tur ile gitmiştim rehberimiz de Türk ama çifte vatandaşlığı olan bir İtalyan vatandaşı idi aynı zamanda , kendisi şuan Kappa Tur da çalışıyor. Zaten tur fiyatları tüm firmalarda 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Tur firmalarını inceleyin uygun olanı seçin bu kadar basit. Bu arada bu sene sadece Roma ya ailecek bireyselde gittik detaylı gezmek için tur değil de bireysel gitmek lazım. Turlar şehirleri panoramik gezdirir-konaklama yapılan yerler genelde şehir dışıdır- ekstra tur adı altındaki aktivitelere kendiniz daha ekonomik yolla katılabilirsiniz ama avantajı rehberli olması ve ulaşım ve konaklama kısmında sizin bir araştırma içine girme zahmetiniz olmamasıdır.
Teşkkür ederim.

Ben bu yaz gittim romaya, oteldekiler cafedeki görevliler iyi ingilizce konuşuyor ancak sokaktan tarif için kime sorsam ingilizce bilmiyolardı yardımcı olamadılar. Halktan kastım da buydu zaten?
Ben iki kere gittim, yeni değil tabii. Yer sorduğum herkes tarif etti. Sokakta bağış toplayanlara sebebini sordum, açıkladılar. Siz yaşlılara denk gelmişsiniz.

Ben ingiliZce bilmesem mümkün değil tek başıma cesaret edemezdim yurt dışına çıkmayı. Yol bilmezsiniz, iz bilmezsiniz. İnternet çekmez.
Tayland ve İtalya elma ile armut gibi. Bambaşka kültürler. Tayland’ta fuhuş çok. Ben tercih etmem. İtalya güzel, nezih. Napoli’de çok hırsızlık var.
İlla gitmek istiyorsanız turla gidin.

Tek gitseniz bile ; yağız,Dalyan gibi bir İtalyan'a da denk gelme imkanınız var.
Çift olma imkanini göz ardı etmeyin.Hem ticaret hem ziyaret :)
Tatilden alınacak maksimum verim.
Ben gitmezdim..
Dinini bilmem,dilini bilmem,biri sakil bir hareket yapar ; birden heyheylenerim,sinirim tepeme çıkar..
Hiç gerek yok :/
İlk yurt dışı deneyimimi 23 yaşımda tek başıma ABD ye giderek ve orada 3 ay yaşayarak yaptım. En güzel yurt dışı deneyimimdi ve giderken konuşabildiğim sadece 3 5 cümle idi. Dönüşte bülbül kesilmiştim ;)
Birde İtalya'ya 2 kez gitmiş biri olarak şunu çok net söyleyebilirim İtalyanlar kesinlikle yakışıklı falan değiller, sadece Milano da yaşayan belirli bir kesim giyim kuşam anlamında modanın başkentinde olmanın avantajlarından yararlanıyorlar ve o nedenle karizmatikler. Yani hayalleri suya düşmesin sonra konu sahibinin ;)

Valla en temizi. Ben kız arkadaşımla gittim mızmızlandı, onu istemedi, bunu yemedi... kültür turunda en temizi tek başına, gitmeden alın bir Roma kitapçığı , istediğiniz mekanı istediğiniz kadar gezin. Google translate kullanırsınız ara sıra olur biter zaten turla gezdiriyorlar. Ben olsam vınlarım yalnız şimdi gitmeyin hava çok çok sıcal olur şöyle bir Eylülü bekleyin.

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Tur olduğu için zaten rehberiniz olur tur şirketleri kalacak yerini gezilecek yerleri yeme içme dahil planlı diye biliyorum çok zorlanmazsınız tecrübe olur talih nerede güler belli olmaz belki turda tanışırsın kimseyi takma peşine boşver

Dil olmamasi bu cagda artik onemli degil gezeceksen.. arkadasin dedigi gibi internetin varsa her kelimeyi ceviriyorsun zaten..

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Ben geçen hafta iş için italyadaydım. O kadar çok tur vardı ki Türkiye’den baya şaşırdım. Önceden kur düşükken bu kadar dikkatimi çekmemişti ama bu kurda bile herkes orada. Türk rehber anlatıyor her yeri. Serbest zaman için de menü vb görsellerle idare edersiniz

İlk yurt dışı deneyimimi 23 yaşımda tek başıma ABD ye giderek ve orada 3 ay yaşayarak yaptım. En güzel yurt dışı deneyimimdi ve giderken konuşabildiğim sadece 3 5 cümle idi. Dönüşte bülbül kesilmiştim :KK66:
Birde İtalya'ya 2 kez gitmiş biri olarak şunu çok net söyleyebilirim İtalyanlar kesinlikle yakışıklı falan değiller, sadece Milano da yaşayan belirli bir kesim giyim kuşam anlamında modanın başkentinde olmanın avantajlarından yararlanıyorlar ve o nedenle karizmatikler. Yani hayalleri suya düşmesin sonra konu sahibinin :KK66:
İtalya’da 1 sene kaldım. Benim de ilk yurtdışı deneyimim oydu. 20 yaşındaydım. ☺️Hayatımın en güzel dönemiydi sanırım. Çok çok güzeldi. Sonra tekrar gittim ama ilkler başka oluyormuş.
İtalyanlar görünüş olarak bizim aynımız. Sadece apartman görevlisinden emlakçısına kadar bütün erkekler hep bi flörtöz 😅 sanırım o sebeple dünya çapında kadınlar arasında meşhurlar. Avrupa’nın çoğu ülkesini gördüm ama hayalimde hep bir ABD var. Evlenip çoluk çocuğa karışmadan ve kurlar işi iyice imkansız hale getirmeden gitmediğime çok pişmanım. Umarım bir gün gidebilirim hala içimde ukdedir.

senin bu gezme turlama yorumların daha önce de dikkatimi çekmişti. farklı konularda da yazdıklarını okuduktan sonra vardığım karar; hayatı güzelleştiren, tertemiz bir insansın. arkadaşın olanlar şanslı. burada yazmaya devam edersin umarım. çünkü senin zihnin burada çölde bir vaha gibi.
Ben de genelde tek çıkıyorum, ilk yurtdışına çıktığımda hiç dilim de yoktu:)
Bence sıkıntı yasamazsin, eğer telefonuna internet yüklersen. Bin tane translate uygulaması var, çevir çevir derdini anlat sıkıntıya düşünce:)
Turla gidersen iyi eğlenceler ama yalniz bile çıkabilirsin:)
Couchsurfing sitesinde seni gezdirerecek insanlar bulabilirsin, ama belirt sitede dilim çok az diye.
Ben de çok turist gezdiriyorum onların içinden gerçekten sıfır İngilizcesi olan insanlar da var. Eğer keyifli,neşeli insanlarsa gayet güzel geziyoruz. Hatta biri vardı, Rus. Hayali dünya turu yapmakmis ama hiç dili yoktu. O da karar vermis, eski Sovyet ülkelerini gezmeye. En azından Rusça bilen bulurum diye:) Türkiye de geçiş ulkesiydi. Cooook az konuştuk ama bayağı bir gezdik. Adam bu turunu bitirince ona bir özgüven geldi, pandemiden sonra güney Amerika'ya gitti, şimdi diyar diyar geziyor:)
Yine bir Rus arkadaşım vardı. O hem konusmayi hiç sevmezdi,hem de hiç dili yoktu:)) onla da gayet güzel zaman geçirdik,hatta tekrar geldi, kartpostal falan atıyoruz artık birbrimize.
Ben şahsen dil bilmemenin gezmeye engel olacağına inanmak istemiyorum. Zaten çoğu ülkede çoğu insan senin derdini anlamayacak ki😂😂 git Asya'ya Rusya'ya, Amerikalı gelsin Türkiye'ye... Kim ingiliZce konuşuyor ki:))
Yine de dille ilgili çekincelerin çoksa balkanlara gidebilirsin. Balkanlarda her yer turk.
Benim ingilizce 'pardon,bindim ama bu araba Tivat'a mi gidiyor?' dediğim arkadaş 'abla sen turksun di mi?' deyip Türkçe cevap vermişti. Nereden anladı bilmem 😂 lokantalarda Türkler var, mağazaların kapısında 'turklere indirim' yazar, yol sorarken üç saniye etrafına bakıp Türkçe konuşan birini bulup sorabilirsin . Senin için coook daha kolay olur, tura da hapsolmak zorunda kalmazsin. Otel olarak da hostel tercih edersen (ranzalı ve karma oda) sosyallesirsin, mutfağı sosyalleşme alanı falan ortak,orada herkes solo traveler:) üstelik 7-10 Euro arasinda değişiyor balkanlarda fiyatı:)
İyi eğlenceler diliyorum.
İnan yalnız gezmek ennnn keyiflisi

Back
X