Yurtdışı turu tek başına

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Kesinlikle turla git,onlar nereye götüreceklerini bildikleri için hem vakit kaybı olmaz,hem de turla gidince daha uygun fiyata gitmiş olursun.Ayrıca çevirmen derdinde olmaz,rehber ayarlıyorlar zaten.Arkadaş ta edinmiş olursun.Bir de İtalya'da da Tayland'da da hırsızlık kapkaç çok fazla.Yalnız gidince başına birşey gelse üstesinden gelmekte sıkıntı olur.

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Turla zor olmaz
Rehber ile gezeceğiniz için dil çok şart değil
Birtek alışveriş vs yaparken lazım olur, ondada google translate kullanırsınız çok zorda kalırsanız.
Turda kafa dengi arkadaşda bulursunuz eminim, tek veya kız kıza katılan çok oluyor çünkü.
Gidin bence, kimseye muhtaç değilsiniz
İlk gidişinizde acemilik çekseniz bile daha sonrakilere tecrübe olur

Bakıp geçtiğimiz kaçırdığımız detaylar oluyor diyorum, hiçbir araştırma yapmadan gitmekten bahsetmiyorum yoksa ben gittiğim ülkelerin dilinde ihtiyacım olacak sözcüklere bile çalışırım😁 Rehber arkadaşım var Istanbulda bildiğim yerlere bile onunla gitmek daha başka oluyor. O yüzden bana yerellerle veya rehberle gezmek daha yararlı geliyor. Herkesin deneyimi kendine yani bunu tartışmayı anlamsız buldum turizm acentam da yok hakeza😂
Bakıp geçmek dediniz bu ne demek sıfır bilgi ile sadece bir yeri görmüş olmak için görmek demek , bende diyorum ki ön araştırma ve ufak bir gezi rehberi ile rehbere ihtiyaç duymadan rahatça ve bolca bilgi aktarımı ile gezebilirsiniz, tabiki hikayeyi birinden dinlemek daha cazip ama illa da rehbere gerek yok.

Turla gidin bence. Dil sıkıntı olmaz. Arkadaşların da dediği gibi translate ile işinizi yaparsınız. En temizi yalnız gitmek. Ben arkadaşla gitmiştim. Akşam yemeğinden sonra dönerken oteli biraz zor bulduk ağladı bir de onu sakinleştirdim😅. İtalya'yı gezmek için tercih edebilirsiniz. Phuket de deniz kum güneş dinlenmelik. Şimdiden iyi eğlenceler.

Hangi siteden bakılıyor işte.
E İtalya turu yazın, çıkan sayfalara tek tek bakın,zaten bütün sonuçlar çıkar ilk iki sayfada. her sayfada ayrıntili olarak birinci gün neresi ikinci gün neresi gösterir, ekstra turlar neler söyler,yemek içinde mi vs vs oradan hesap edersiniz.
Beğendiklerinizi ekşi sözlük / şikayet vara falan yazar insan yorumlarına bakar, uygun bulduklarinizla iletişime geçersiniz.
Ama bu kadar armut pis agzima düş ile olmaz bu işler. Seyehat eden insanın azıcık araştırmacı ruhu olmalı.
Tek gitme, turla git zaten rehber gezdiriyor dile çok ihtiyacın olmaz . Ama tek zorlanırsın acıksan nasıl yemek istiycen en basiti :KK70: ama imkanın varsa kesin git
Kafeye gidip menüye bakıp parmağıyla gösterir ya:) ondan ne olacak ki?
Menudekileri anlamiyorsa garsona telefonu verir,wifi ister. Yemeğin adını yazar görsellerden bakar neymiş diye.
"İçinde domuz olmasın" demek için de telefonuna resim kaydeder ❌❌🐷❌❌HALAL diye:) risk almak istemiyorsa da vejeteryan takilsin.
Kesinlikle turla git,onlar nereye götüreceklerini bildikleri için hem vakit kaybı olmaz,hem de turla gidince daha uygun fiyata gitmiş olursun.Ayrıca çevirmen derdinde olmaz,rehber ayarlıyorlar zaten.Arkadaş ta edinmiş olursun.Bir de İtalya'da da Tayland'da da hırsızlık kapkaç çok fazla.Yalnız gidince başına birşey gelse üstesinden gelmekte sıkıntı olur.
Bence bireysel gezmek daha ekonomik
Turlarda yalnizsan ekstra oda parası alıyorlar.
Eğer uygun otellerde kalırsan kendin gezmek gerçekten çook daha ekonomik.
Mesela şu sitede Balkan turu 7 gece 8 gün, eğer cift gidersen 799 Euro (Teksen 599)
Ben de daha yeni 8 gece 9 gün gittim, uçak dahil , şehir içi/ülkeler arası ulaşım dahil , yemek dahil ve hatta kano bilmemne gibi atraksiyonlar dahil , hediyelik eşyaları cikarsak cebimden çıkan toplam para 250 euroydu . Ve neredeyse hiç kismadim,her gün Cevapcici köftesi, kaşarlı Balkan köftesi falan yedim,yerel biralardan içtim :)
Kissam, couchsurfinglerde kalsam , bazı öğünleri Kaldigim yerde gecistirsem Cook daha ucuz olurdu.
Bakıp geçmek dediniz bu ne demek sıfır bilgi ile sadece bir yeri görmüş olmak için görmek demek , bende diyorum ki ön araştırma ve ufak bir gezi rehberi ile rehbere ihtiyaç duymadan rahatça ve bolca bilgi aktarımı ile gezebilirsiniz, tabiki hikayeyi birinden dinlemek daha cazip ama illa da rehbere gerek yok.
Yani, insanların nasıl gezmeyi sevdikleriyle alakalı biraz da.
Ben bugüne kadar rehberli turla da, neredeyse bir ay süren rehbersiz, sabah bırakıp 'aksam gelin' diyen otobüslü turla da, bireysel de gezdim, hepsini deneyimledim.
Rehberli turlar kesinlikle benim tatil anlayışıma uymuyor. Miymiy bir araba dolusu insan bin tane bilgi...açıkçası benim umrumda bile değil o sütun kaçinci yüzyıldan kalmış,o mimaride Osmanlı izleri mi varmış. Vallahi icim sıkılıyor. Vatikan'da türk rehber görmüştüm, ne öğrensem kârdır diye yanlarına gittim çaktırmadan. Yok yerdeki çizgilerden biri ayasofyayi gösteriyormus da, ayasofyada da bir benzeri varmış da, mermeri bilmemnereden, taşı şuradan buradan...yemin ederim üç dakika dayanamadım :)
Ben azıcık bir şey bilgiyle gittim Vatikana, bir ayine katıldım, bol bol yürüdüm, bataklığına battım zor kurtardılar, anı yaşadım, metroda tanıştığım amca ile takıldım,onun arkadaşları bana şarap,eskargot ısmarladı, güldük ettik, gitarlı amca müzik çaldı, Fransız filmi tadında bir akşam yaşadık,oldu bitti.
Benim için önemli olan da şehirde anılar yaşamak, yerel insanlarla takılmak. Onlar ilgi çekici bir şey anlatıyorsa dinlemek...geziden sonra zaten o ülke artık benim için kıymetli olduğu için döndükten sonra araştırıyorum hakkındaki şeyleri:)
Çok araştırıp gidince her şeyi biliyorsun suprizi kaçıyor. İner inmez şehir haritası buluyorum,isaretleye isaretleye geziyorum,birileriyle tanışıp takiliyorum falan...
Ama benim gezmeyi çok seven kuzenim var mesela, o daha gitmeden kitaplar okur orayla ilgili, tur seçerken rehberin kalitesine göre secer. Rehbere sorular sorar. İster ki didik didik her yeri tarihini, hikayesini bilsin . Hatta rehberin ses kaydını alır, sonradan dinler, kendince notlar falan alır.
Bazen beraber gezmeyi düşünüyoruz ama onun turunda benim ruhum bunalir, o da
benim gibi gezse ona cok boş beleş ve anlamsiz gelir:)
İnsan en iyisi kendini tanıyıp kendine göre bir plan yapmalı

Tek yurt dışı tatili mi? Enfess olsa da yesek :(( b.k var 19 yaşında kocami tanıdım. Cok ülke gezdik onunla ama tek gitmek en büyük hayalim. Uzak dogu hayalim var bir gün tek veya oglumla yaparim ilerde ins artık. Turla gidersen bir sürü yeni kişiyle tanisirsin. Ama bence em güzeli couchsurfing veya tandem gibi uygulamalardan gideceğin ulkedeki local larla tanisip kaynasip seni gezdirmelerini istemen :)

gittiniz mi

Turla sıkıntı olmaz ama biraz ingilizce ogrenin. Ben tek başima ciktigimda telefonumun internetiyle ilgili sikinti yaşamiştim mesela ve cevreden insanlardan yardim istemiştim. 🤷 Boyle sacma bir durumda sifir dil olsaydi orada ölmezdim tabi ki ama çok daha sıkıntılı bir durumda kalirdim.

Bu devirde şakir şakir olmasa da kendini anlatacak kadar ingilizce bilmeli bir insan. Hem kendinize guveniniz gelir.

Konu eskiymis konu sahibi gidip gelmistir bile. 😂

Son düzenleme:
Tamam konu eski ama dayanamayıp yazacağım mutlaka gidin. Balayında yurtdışına gidilir diye birşey yok, çatır çatır gezdim, en doğru kararımdı.

Turla giderseniz sorun olmaz, onlar sizleri gezdiriyor zaten.

Alışveriş yapmak için parmakla gösterip how much? (Ne kadar) demeniz yeterli, kağıt üstüne rakam yazarak sıkı pazarlık yapan çok kişi gördüm.

İngilizce için cep sözlükleri, rehberleri ver, kalıp ifadeleri oradan söylersiniz. Tek düyeceğim pasaportunuza sahip çıkın ve gezinin keyfini sürün.

E İtalya turu yazın, çıkan sayfalara tek tek bakın,zaten bütün sonuçlar çıkar ilk iki sayfada. her sayfada ayrıntili olarak birinci gün neresi ikinci gün neresi gösterir, ekstra turlar neler söyler,yemek içinde mi vs vs oradan hesap edersiniz.
Beğendiklerinizi ekşi sözlük / şikayet vara falan yazar insan yorumlarına bakar, uygun bulduklarinizla iletişime geçersiniz.
Ama bu kadar armut pis agzima düş ile olmaz bu işler. Seyehat eden insanın azıcık araştırmacı ruhu olmalı.

Kafeye gidip menüye bakıp parmağıyla gösterir ya:) ondan ne olacak ki?
Menudekileri anlamiyorsa garsona telefonu verir,wifi ister. Yemeğin adını yazar görsellerden bakar neymiş diye.
"İçinde domuz olmasın" demek için de telefonuna resim kaydeder ❌❌🐷❌❌HALAL diye:) risk almak istemiyorsa da vejeteryan takilsin.

Bence bireysel gezmek daha ekonomik
Turlarda yalnizsan ekstra oda parası alıyorlar.
Eğer uygun otellerde kalırsan kendin gezmek gerçekten çook daha ekonomik.
Mesela şu sitede Balkan turu 7 gece 8 gün, eğer cift gidersen 799 Euro (Teksen 599)
Ben de daha yeni 8 gece 9 gün gittim, uçak dahil , şehir içi/ülkeler arası ulaşım dahil , yemek dahil ve hatta kano bilmemne gibi atraksiyonlar dahil , hediyelik eşyaları cikarsak cebimden çıkan toplam para 250 euroydu . Ve neredeyse hiç kismadim,her gün Cevapcici köftesi, kaşarlı Balkan köftesi falan yedim,yerel biralardan içtim :)
Kissam, couchsurfinglerde kalsam , bazı öğünleri Kaldigim yerde gecistirsem Cook daha ucuz olurdu.

Yani, insanların nasıl gezmeyi sevdikleriyle alakalı biraz da.
Ben bugüne kadar rehberli turla da, neredeyse bir ay süren rehbersiz, sabah bırakıp 'aksam gelin' diyen otobüslü turla da, bireysel de gezdim, hepsini deneyimledim.
Rehberli turlar kesinlikle benim tatil anlayışıma uymuyor. Miymiy bir araba dolusu insan bin tane bilgi...açıkçası benim umrumda bile değil o sütun kaçinci yüzyıldan kalmış,o mimaride Osmanlı izleri mi varmış. Vallahi icim sıkılıyor. Vatikan'da türk rehber görmüştüm, ne öğrensem kârdır diye yanlarına gittim çaktırmadan. Yok yerdeki çizgilerden biri ayasofyayi gösteriyormus da, ayasofyada da bir benzeri varmış da, mermeri bilmemnereden, taşı şuradan buradan...yemin ederim üç dakika dayanamadım :)
Ben azıcık bir şey bilgiyle gittim Vatikana, bir ayine katıldım, bol bol yürüdüm, bataklığına battım zor kurtardılar, anı yaşadım, metroda tanıştığım amca ile takıldım,onun arkadaşları bana şarap,eskargot ısmarladı, güldük ettik, gitarlı amca müzik çaldı, Fransız filmi tadında bir akşam yaşadık,oldu bitti.
Benim için önemli olan da şehirde anılar yaşamak, yerel insanlarla takılmak. Onlar ilgi çekici bir şey anlatıyorsa dinlemek...geziden sonra zaten o ülke artık benim için kıymetli olduğu için döndükten sonra araştırıyorum hakkındaki şeyleri:)
Çok araştırıp gidince her şeyi biliyorsun suprizi kaçıyor. İner inmez şehir haritası buluyorum,isaretleye isaretleye geziyorum,birileriyle tanışıp takiliyorum falan...
Ama benim gezmeyi çok seven kuzenim var mesela, o daha gitmeden kitaplar okur orayla ilgili, tur seçerken rehberin kalitesine göre secer. Rehbere sorular sorar. İster ki didik didik her yeri tarihini, hikayesini bilsin . Hatta rehberin ses kaydını alır, sonradan dinler, kendince notlar falan alır.
Bazen beraber gezmeyi düşünüyoruz ama onun turunda benim ruhum bunalir, o da
benim gibi gezse ona cok boş beleş ve anlamsiz gelir:)
İnsan en iyisi kendini tanıyıp kendine göre bir plan yapmalı
Tayland’a gidersen ben varım

yaş bir hafta sonra 32 ve bu sene italya turuna niyet ettim üstelik boşanmışım hahahaha erkeğe mi ihtiyaç var ayol:KK70: hangi turla gidiyorsunuz?ingilizcesizde olur neden olmasın gidenlerin hepsi advance seviyesinde bilmiyor yani.

17 gece 18 gün büyük Avrupa turuna tek kelime yabancı dil olmadan gidip 13 ülke gezdim iyi ki gitmişim hayatımda kendime verdiğim en güzel hediyelerden biriydi kafilede tanıdıklarım vardı ama en yakınlarım orada tanıştıklarım oldu kesinlikle gitmelisiniz her şey halloluyor

Tek başıma Avrupa turuna gittim bir kişi bile tanımadan. Hiç problem yaşamadım gayet de gezdim tozdum. Millete bakma hocam millete göre evde kaldın kısırsın geçimsizsin onlar Allah ne verdiyse sallar.

Git tabi
Turla git orda arkadas bulursun.
Kız kıza gelen insanlar oluyor bir gruba katılırsın.
Mutlaka git İngilizce ye gerek yok.
Zaten rehber var başında.

Back
X