• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı hangi ülke

adventurerpassenger

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
1.219
1.594
133
40
Arkadaşlar biz eşimle yurtdışında yaşamaya karar verdik...eşimin ingilizcesi cok iyi benim de idare eder...200 milyar gibi de bi paramiz var...bu parayla hangi ülkede rahat tutunabiliriz....ikimiz de üni mezunuyuz...nereden başlamalı nasıl yapmaliyiz..yaşlarimiz 30 üstü...tecrübeli olanlar var ise yardımcı olabilir mi ...her türlü fikre açıgız....

Mesleklerinize bağlı ama ekonomisi güçlü olmayan ülkeye gitmeyin derim. Baltık ulkelerine giderseniz sanki daha iyi olur gibi.

öncelikle hangi ülkeye gitmek istediğinize karar verin.. elinizdeki para yatırım için çok çok düşük bir miktar eğer Kuzey Amerika ülkelerini düşünüyorsanız.. İngilizce için elinizde mutlaka İelts ve/veya TOEFL sonucunuz bulunsun.. Bu ülkede okuduğunuz okulun size başka ülkede çok faydası olmayacağını da göze alın.. ona göre bir plan çizmenizi tavsiye ederim..

Mesleklerinize bağlı ama ekonomisi güçlü olmayan ülkeye gitmeyin derim. Baltık ulkelerine giderseniz sanki daha iyi olur gibi.

Ikimiz de mühendisiz...is gucune ihtiyac olan bi yere gitmeliyiz...benim aklıma Kanada geliyo ama cok fazla da bilgim yok açıkçası...yorumun icin cok sagol bu arada...

öncelikle hangi ülkeye gitmek istediğinize karar verin.. elinizdeki para yatırım için çok çok düşük bir miktar eğer Kuzey Amerika ülkelerini düşünüyorsanız.. İngilizce için elinizde mutlaka İelts ve/veya TOEFL sonucunuz bulunsun.. Bu ülkede okuduğunuz okulun size başka ülkede çok faydası olmayacağını da göze alın.. ona göre bir plan çizmenizi tavsiye ederim..

Aynen ...turkiyede cogu okulun diplomasi yurtdisinda gecerli degil...

Merhaba sirf konunuza yazmk icin geldim.
Bizim isyerinden bir muhnds ark gitmis esiyle ve imkanlarin cok iyi oldugundan bahsetmis.ama sogukmus haliyle.20 yildir orda falanmis.ama gecen sene gelcem diyormus hala gelmedi.
Bende gecen hafta kanadada yasami arastiriyordum... oraya gocmen olark gitmk daha kolymis diger yerlere gore.
Oncesinde turist olark gidip sonra yerlesmk daha mi mantikli aceba.

Merhaba sirf konunuza yazmk icin geldim.
Bizim isyerinden bir muhnds ark gitmis esiyle ve imkanlarin cok iyi oldugundan bahsetmis.ama sogukmus haliyle.20 yildir orda falanmis.ama gecen sene gelcem diyormus hala gelmedi.
Bende gecen hafta kanadada yasami arastiriyordum... oraya gocmen olark gitmk daha kolymis diger yerlere gore.
Oncesinde turist olark gidip sonra yerlesmk daha mi mantikli aceba.

Yani dediginiz gibi acaba turist olarak gidip bi ise girip sonra calisma izni alinabilir mi hemen....en kolayi budur heralde.. edindigimiz bilgileri paylasalim madem...siz de mi gitmek istiyosunuz...

Avusturalya, kanada, yeni zelanda is olanaklari iyi dilleri de ingilizce. Yerlesim kolayligi icinse ingiltereye ankara anlasmasiyla gidebilirsiniz birikiminiz olduguna gore.
Yeni zelanda benim hayallerimin ulkesi ama sartlarini bilmiyorum arastircam...ingiltereye yerlesim kolaymiymis bilmiyordum bunu...

en kolay yol galiba dil egitimi icin gidip egitim gorurken is bulup kendini istetmekmis....

Ewet ben cok istiyorum gitmek, ama esim asla istemiyor. Ikimizde memuruz.yani guvenileck bir meslegimiz yok dilimde derdimi anlatack kadr. Ben gittigimde cocuk bakmaya ew temizlemeye raziyim aslinda...onlari bile arastirdim. Ama burda ortalamanin ustunde gecinirkn riske atmiyor sanirim. Aslina bakarsan hic yurtdisinada cikmadim. Belkide hayal ama tlf da bile ing oyunlar yukledim kelimem ilerlesin diye.
Sizinki daha ciddi sanirim. Bence turist olarak gidip gezip arastirdiktan sonra islemleri baslatman avantajlidr.
Yarin kanadadaki ark ile samimi olan ark a ayrintilari sorar buraya yazarim.

Ewet ben cok istiyorum gitmek, ama esim asla istemiyor. Ikimizde memuruz.yani guvenileck bir meslegimiz yok dilimde derdimi anlatack kadr. Ben gittigimde cocuk bakmaya ew temizlemeye raziyim aslinda...onlari bile arastirdim. Ama burda ortalamanin ustunde gecinirkn riske atmiyor sanirim. Aslina bakarsan hic yurtdisinada cikmadim. Belkide hayal ama tlf da bile ing oyunlar yukledim kelimem ilerlesin diye.
Sizinki daha ciddi sanirim. Bence turist olarak gidip gezip arastirdiktan sonra islemleri baslatman avantajlidr.
Yarin kanadadaki ark ile samimi olan ark a ayrintilari sorar buraya yazarim.

Ben bircok yere turist olarak gittim...daha once yurtdisinda da yasadım...ama calismadim...turkiyede is tecrubem var ama yurtdisinda yok biraz ondan cekiniyorum...ama en kolay yol dil egitimi almak icin gidip is bulup kalmakmis...kanadadaki arkadasinizdan alacaginiz bilgileri sabirsizlikla beklicem...insallah hersey istedigimiz gibi olur....

Yeni zelanda benim hayallerimin ulkesi ama sartlarini bilmiyorum arastircam...ingiltereye yerlesim kolaymiymis bilmiyordum bunu...

en kolay yol galiba dil egitimi icin gidip egitim gorurken is bulup kendini istetmekmis....
Ingiltereye yerlesim icin ankara anlasmasini arastirin. Ben zamaninda cok arastirdim.
Basvuran kisi isveren altinda calisamaz ancak kendi isini yapabilir. Digeriniz ise rahat rahat istedigi iste calisabilir.
4yil bu sartlarda kalabilirseniz vatandaslik yolu acilir.

Back
X