• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı hangi ülke

Burda uluslar arası bir iş de çalışsanız bir süre belki yurt dışı şubelerine gidebilme şansınız daha yüksek olur.Ya da direk burdaki o firmalarla bu şekilde konuşsanız belki herhangi bir açıkları vs olursa yurt dışı bir ülkede oraya kısa zamanda sizi aktarabilirler.

Ikimiz de mühendisiz...is gucune ihtiyac olan bi yere gitmeliyiz...benim aklıma Kanada geliyo ama cok fazla da bilgim yok açıkçası...yorumun icin cok sagol bu arada...
Kanadada yasiyorum ben sekiz sene önce geldim buraya...sessiz sakin standartları oturmuş sistemli bir ülke burasi bir çok irk mevcut ama irkcilik asla olmaz...iklim bakimindan baya soğuk bir ülke sicagi seven biriyseniz bu durumdan pek hoslanmayabilirsiniz,sessiz sakin huzurlu bir ülkedir kanada terör olayi yaşanmaz.ama bildiğim kadariyla immigrant olmak çok zorlasti her sene sahada zorlastiriliyormus,kendi ulkenden buraya göçmen olarak olarak gelmen için gerçekten güçlü bir sebep beyan etmen gerek...eşim ve ailesi on beş sene önce geldiler buraya göçmen olarak buraya yerlesebilmeleri için mahkemeleri falan oldu sekiz sene devam etti davalari sekiz senenin sonunda kabul gördüler bu sure zarfinda ülkeden disari cikamadilar tabi...ama artik davalar çok kisa sürüyormuş diye biliyorum...birde bildiğim kadariyla mesleginizi burada yapamaya bilirsiniz burada bir çok öğretmen,avukat,muhendis,doktor olan bile var hic biri mesleğini yapamiyor.Sanirim okullarda denklik problemi var

bende mühendisim beni
Kanadada yasiyorum ben sekiz sene önce geldim buraya...sessiz sakin standartları oturmuş sistemli bir ülke burasi bir çok irk mevcut ama irkcilik asla olmaz...iklim bakimindan baya soğuk bir ülke sicagi seven biriyseniz bu durumdan pek hoslanmayabilirsiniz,sessiz sakin huzurlu bir ülkedir kanada terör olayi yaşanmaz.ama bildiğim kadariyla immigrant olmak çok zorlasti her sene sahada zorlastiriliyormus,kendi ulkenden buraya göçmen olarak olarak gelmen için gerçekten güçlü bir sebep beyan etmen gerek...eşim ve ailesi on beş sene önce geldiler buraya göçmen olarak buraya yerlesebilmeleri için mahkemeleri falan oldu sekiz sene devam etti davalari sekiz senenin sonunda kabul gördüler bu sure zarfinda ülkeden disari cikamadilar tabi...ama artik davalar çok kisa sürüyormuş diye biliyorum...birde bildiğim kadariyla mesleginizi burada yapamaya bilirsiniz burada bir çok öğretmen,avukat,muhendis,doktor olan bile var hic biri mesleğini yapamiyor.Sanirim okullarda denklik problemi var

bende mühendisim ve Kanadayı cidden düşünüyorum ama sanırım direk ben Türkiyeden iş bulup gelemem değil mi neticede adamların kendi eğittikleri mühendisleri var, çalışma izni çıkma süresi var bide, büyük ihtimal birkaç yıl sonra sertifika programı okumak için gelip sonrasında iş bulup kalmaya çabalayacağım, ama öğlede iş bulup kalınabilir mi nasıl yapılır bilmiyorum

Kesinlikle AvusTRALya derim hayat standartları çok yüksek orayı iyi araştırın. Hem dili ingilizce hem havası tropik hemde nüfusu az olduğu için gitmek daha kolaydir ve maaslar yüksek benden söylemesi :sus: tek sıkıntı çok uzak olması dolayısıyla ulaşım ücreti oldukca yüksek. Her gülün dikeni vardır :super:

bende mühendisim beni

bende mühendisim ve Kanadayı cidden düşünüyorum ama sanırım direk ben Türkiyeden iş bulup gelemem değil mi neticede adamların kendi eğittikleri mühendisleri var, çalışma izni çıkma süresi var bide, büyük ihtimal birkaç yıl sonra sertifika programı okumak için gelip sonrasında iş bulup kalmaya çabalayacağım, ama öğlede iş bulup kalınabilir mi nasıl yapılır bilmiyorum
Eğer gerçekten gelmeyi düşünürsen kesinlikle ilk problem dil...eğer İngilizcen varsa ikinci problem oturumun geçici vizeylemi gelmeyi düşünürsün yada direk göçmenlik için başvuru mu yaparsin bilmem ama artik sistem zorlasti eskiden çok kolaymis ama özellikle Amerika da ikiz kule olayindaan dobra herşey zorlastirildi.dünyada artan terör olaylarından dolayida dahada zorlastiriliyor olaki oturumda aldin ondan sonraki bence kolay...bekarsan full time parti time bir ise girip geçinir birikim yaparsin hem calisip hem de mesleğine ilgili training kurslarina devam edebilirsin dediğim gibi bence en önemli sorun dil ve oturum gerisini halledebilirsin bence tabi birde bir birikimin olması gerek...

Dikkatimi ceken sey, neredeyse kimsenin almanya, hollanda yahut Danimarka demeyisi :) cok mutlu etti beni bu detay.

Danimarka'da yasiyorum ve Allahin günü medyada "Türkiyeyi AB' de istemiyoruz" triplerindeler. Okadar sinirleniyorum ki, hayir bir sorun, acaba Türkiye sizi istiyor mu???? Istemiyoruz! Hayir, AB öldü aglayani yok, hala neyin kafasi bu? Gerizekali irkci insanlar ya..

Neyse konuya dönelim; Avustralyaya git canim, hatta Sydney cok harika bir yere benziyor, Istanbulu da animsatiyor biraz :)

İşinizi ayarlamadan turist vizesi ile giderseniz nasıl çalışacaksınız? Bence iyice araştırıp yola çıkın. Mümkünse yabancı bir şirkette iş bulun. Yabancı şirketler kontrata sadık kalıyor. Amerika seyahatimde bir mağazada tezgahtar olarak çalışan bir türkle karşılaşmıştık. Türkiyede doçentmiş ama denkliği olmadığı için vasıfsız eleman olarak iş bulmuş. Bir oda evde yaşıyorum,tüm gün çalışıyorum çok zorlanıyorum demişti. Aynı şekilde itü gemi inşaadan mezun,yüksek lisans ve master yapmış bir arkadaşımızda green card la amerikaya gitmiş ve ilk bir yıl iş bulamadığı için pompacılık ve garsonluk yapmıştı. Türkiyedeki şartlarımı bıraktığıma değmedi demişti. Avustralya nasıl bilmiyorum ama amerika turist vizesiyle gidersen asla çalıştırmaz ve kaçağa kalırsan gözünün yaşına bakmaz. İyice araştırın derim. Bu arada ben çin'de yaşıyorum. Eşin yabancı bir şirkette çalışıyor. Tüm vize,oturum işlerimizi şirket hallediyor. Biz sadeve imza atmaya gidiyoruz. Artık ülke değiştirmek çok zorlaştı. Öyle hemen başvurunca vatandaşlık alamazsınız. Moralinizi bozmak istemem ama düzeninizi bozmadan önce herşeyden emin olun bence

Yeriniz de olsam kafamda yer belirler mesela kanadaysa direk onun göçmenlik şartlarını araştırırım.en mantıklı gelense bana ieltse girip sonra orada bir iş yeri ile mailleşip onlardan sizinle çalılmak istediklerine dair belge yollamalarını sağlarsanız eğer her şey çok daha kolaylaşır.

Ikimiz de mühendisiz...is gucune ihtiyac olan bi yere gitmeliyiz...benim aklıma Kanada geliyo ama cok fazla da bilgim yok açıkçası...yorumun icin cok sagol bu arada...
Gocmenlik opsiyonlariniz Kanada ve Avustralya. Kanada cok asiri soguk, Avustralya asiri sicak. Ikisinde de irkcilik mevcut, Avustralya'da daha cok. Siz Avrupa'ya gecin. Muhendisseniz ozellikle Hollanda'yi tavsiye ederim ama gocmenlik kurallarini bilmiyorum. Ingiletereyi unutun yeni Basbakan is izinlerini ucuracak yakinda. Soguk ve karanliga tahammulunuz varsa Danimarka veya Isvec. Akdeniz ulkelerini ve Almanya'yi tavsiye etmem. Belki Isvicre olabilir. Ama her yerde gocmenlige kota getirilirken nasil cikacaksiniz?

[QUOT:-):-)E="zatzuma1607, post: 47352854, member: 723632"]Suriye,Mısır,Filistin,Fransa
Zira Bombay'a alisik oldunuz burda, başka ülkede sakinliği yadirgayabilirsiniz[/QUOTE]

Güldürdün beni cnm yaaa Allah da seni güldürsün:-)

Dikkatimi ceken sey, neredeyse kimsenin almanya, hollanda yahut Danimarka demeyisi :) cok mutlu etti beni bu detay.

Danimarka'da yasiyorum ve Allahin günü medyada "Türkiyeyi AB' de istemiyoruz" triplerindeler. Okadar sinirleniyorum ki, hayir bir sorun, acaba Türkiye sizi istiyor mu???? Istemiyoruz! Hayir, AB öldü aglayani yok, hala neyin kafasi bu? Gerizekali irkci insanlar ya..

Neyse konuya dönelim; Avustralyaya git canim, hatta Sydney cok harika bir yere benziyor, Istanbulu da animsatiyor biraz :)
"Bazi seyler curumus Danimarka'da " ahahaha!

Dil egitimi icin gelip de kalma ihtimalom ne kadar acaba bununla ilgili bi bilginiz var mi acaba?sagolun yorumunuz icin...soguk benim icin cok onemli degil...yesil mi acaba oralar...yesilse ve huzurluysa gerisi cok onemli degil....

bende mühendisim beni

Arkadasim bu konuda arastirip bilgilerimizi birlestirelim...

Kesinlikle AvusTRALya derim hayat standartları çok yüksek orayı iyi araştırın. Hem dili ingilizce hem havası tropik hemde nüfusu az olduğu için gitmek daha kolaydir ve maaslar yüksek benden söylemesi :sus: tek sıkıntı çok uzak olması dolayısıyla ulaşım ücreti oldukca yüksek. Her gülün dikeni vardır :super:

Sagol cnm ama orasi hem cok uzak hem de cok sicakmis...o yuzden cok dusunmuyoruz...daha cok kanada iskandinavya ulkeleri bi de avrupa ulkelerini dusunduk....

Back
X