• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bali, tayland ucuz diye duymuştum. Benim tek tropik tatilim çok pahalı biryereydi. Orada da sadece bilet parası vermiştik, kalacak yer falan sorun değildi, o yüzden çok bilmiyorum. Ama maldivlere birkaç arkadaşım gitti güzel demişlerdi, sadece bir tanesi hergün birbirinin aynıydı sıkıldım, daha çok gezmek isterdim demişti. seyşellere giden arkadaşımın fotoları daha güzel gelmişti bana, onlar otel dışında da gezmişlerdi ama. Eşimle 2.balayı olarak hayalim Zanzibar. Biraz ne istediğiniz ve beklediğinizle alakalı aslında. Turlarda var, bi bakının bence, kafanızda bir alternatif olmasının ne sakıncası olacak.

Bali, tayland ucuz diye duymuştum. Benim tek tropik tatilim çok pahalı biryereydi. Orada da sadece bilet parası vermiştik, kalacak yer falan sorun değildi, o yüzden çok bilmiyorum. Ama maldivlere birkaç arkadaşım gitti güzel demişlerdi, sadece bir tanesi hergün birbirinin aynıydı sıkıldım, daha çok gezmek isterdim demişti. seyşellere giden arkadaşımın fotoları daha güzel gelmişti bana, onlar otel dışında da gezmişlerdi ama. Eşimle 2.balayı olarak hayalim Zanzibar. Biraz ne istediğiniz ve beklediğinizle alakalı aslında. Turlarda var, bi bakının bence, kafanızda bir alternatif olmasının ne sakıncası olacak.
tayland deyince aklima ilk gelen sey cocuk kacirilmalari😐

Agustos ayinda hava gayet guzel gidiyorken fotograf cekimimizin oldugu gun acayip bir ruzgar cikti ama sacim başim birbirine karisti, gelinlikle ucacagim sandim yer yer baya şiddetli şekildeydi ama o çekim yapildi bir şekilde yapilmak zorundaydi diger hava olaylari olsaydi bile devam ederdim. 😂😂😂😂
O da biraz sansina💞 yani insanlar artik zevk olsun diye foto cekimi
Yaptiriyor.. keske imkan olsada her sene yaptirsam seviyorum bende ozellikle
Acik havada…

Ikiniz de Türk oldugunuz icin nikahinizi hangi ülkede Iseniz o ülkedeki Türk konsoloslugu kiyacak, önce hangi ülke onu belirleyin, sonra o ülkede hangi sehirde TR konsoloslugu var ona bakin onu belirleyin, sonra konsolosluga Mail atin bunun icin yabanci dile gerek yok, istedikleri belgeleri hazir edin, hepsini mail atin, asillarini geldigimizde getirecegiz dersiniz, sonra da size bir nikah Gün’ü verirler gider evlenirsiniz, turdaki birileri nikah sahidi olur. Gelinliginizi götürürsünüz, fotograt pro olmasi sart mi , sevdiginiz bir cifti daha alin yaniniza tercihen yabanci dil bilen, güzel forograf ceken.hem o zaman nikah sahidi derdiniz de olmaz. Gelinsaci makyaji olmasi sart mi illa porselen makyaj olmak zorunda mi ? Siz yapamaz misiniz?

O da biraz sansina💞 yani insanlar artik zevk olsun diye foto cekimi
Yaptiriyor.. keske imkan olsada her sene yaptirsam seviyorum bende ozellikle
Acik havada…

Eşim hayatta zevk olsun diye fotografci ayarlayip saatlerce oradan oraya gidip degisik degisik poz vererek fotograf cektirmez bir daha.😂
Gercekten yorucu oluyor ben yorulmustum o çekimde belki hava koşullarinin da etkisiyle. Şuan en fazla hatira olsun diye studyo cekimi yaptiririz.

Arkadaşlar aranızda benim gibi yapan vardır yada bir yakını yapmıstır. Ben günlerdir araştırıyorum ama bi bilgi bulamadım. Erkek arkadaşımla yurt dışında sadece nikah kıymak istiyoruz ama ne dil var ne de oralarda işlemleri halledecek bilgimiz.

Nişan kına vs hiçbir şey olmayacak

Yurt dışında evlenen var mı aranızda bir organizasyon şirketi ile çalışan yada tanıdığı olan yönlendirecek birileri var mıdır 😋 çok mutlu olurum yoksa yemekli memekli akrabalı evlencez 😞
kosova makedonya gibi ülkelere gidebilirsin dil de gerekmez orada çoğu kişi türkçe bilir

Eşim hayatta zevk olsun diye fotografci ayarlayip saatlerce oradan oraya gidip degisik degisik poz vererek fotograf cektirmez bir daha.😂
Gercekten yorucu oluyor ben yorulmustum o çekimde belki hava koşullarinin da etkisiyle. Şuan en fazla hatira olsun diye studyo cekimi yaptiririz.
Ben cok seviyorum, fotojenik olmadigim
Halde😐😂 kadinlar daha cok seviyor boyle seyleri zaten. Sadece cekim
Oncesi biraz stresli
Oluyor benim
Icin.. herkese kiyafet ayarlamak ayni renk olsun ayni tarz olsun vs vs.. saclarini baslarini yap.. ayakkabiya kadar dusunuyorsun herseyi.. ama sonrasinda gormek zevkli..

Ikiniz de Türk oldugunuz icin nikahinizi hangi ülkede Iseniz o ülkedeki Türk konsoloslugu kiyacak, önce hangi ülke onu belirleyin, sonra o ülkede hangi sehirde TR konsoloslugu var ona bakin onu belirleyin, sonra konsolosluga Mail atin bunun icin yabanci dile gerek yok, istedikleri belgeleri hazir edin, hepsini mail atin, asillarini geldigimizde getirecegiz dersiniz, sonra da size bir nikah Gün’ü verirler gider evlenirsiniz, turdaki birileri nikah sahidi olur. Gelinliginizi götürürsünüz, fotograt pro olmasi sart mi , sevdiginiz bir cifti daha alin yaniniza tercihen yabanci dil bilen, güzel forograf ceken.hem o zaman nikah sahidi derdiniz de olmaz. Gelinsaci makyaji olmasi sart mi illa porselen makyaj olmak zorunda mi ? Siz yapamaz misiniz?

Ben katılıyorum, 1 kg makyaja gerek yok zaten kötü duruyor. Ben iş için profesyonel fotoğraf çektiriyorum, makyajımı kendim yapıyorum öyle 1 kg boyaya gerek yok bence de far ve ruj benim için yeterli oluyor. Normalde cilt makyajı kullanmam, sadece parlaklı veren bir primer kullanıyorum o da stüdyo işi olduğu için. Konu sahibesi sadece saçını yaptırsa yeter, onu bile kendi maşayla/fönle iyi yapabiliyorsa doğal bir model ve taç/duvak gayet olur.

tayland deyince aklima ilk gelen sey cocuk kacirilmalari😐

tayland deyince aklima gelen, supermarkette cikan buyuk kertenkele

Venedik deyince de ilk aklima gelen pahali ve pis otelleri :olamaz::olamaz:

romantizm icime kacmissa demek :KK47:

Agauajja her ulkenin iyi kotu yerleri vardir.. ama cidden taylandda cok duydum, anne babanin bi anlik dalginliginda cocuk kacirmaya kalkanlar oluyormus. Yani cokuk cocuk gitmek istemezdim oyle bir ulkeye.

Roma ve venedik ciddi şekilde kirli, sokaklar kirli Venedikte çoğu ara sokak pis kokuyor geçerken burnunu tutuyorsun. Roma zaten kalabalık bir şehir belediye başa çıkamıyor konteynırlar dolup taşıyor. Venedik deseniz ufak bir şehir ama belediyenin hiçbir temizlik çabası yok nasılsa turistler geliyor diye. Ayrıca Venedikte çoğu kez turistlere kaba davranıldığına şahit oldum, İtalya turiste doymuş buralar şahane gelirseniz gelirsiniz gelmezseniz kandiniz kaybedersiniz havasındalardı. Pandemi turizm gelirini kesince hayatın sillesini yediler umarım akıllanmışlardır turistin değerini anlamışlardır:KK51:

Beni de cezbeden bu :) kimseyi tanımıyorsun sevdiğin adamla başbaşa :)) hayalindeki ülkede
Romada araba kiralamak gibi bir maceraya atilmamanizi tavsiye ederim, hem eski kentin buyuk bir kismina giremezsiniz hem de park bolgeleri farkli kurallarla ayrilmistir, yersiniz cezayi oturursunuz asagi, uyarmak benden :)) uber/taksi candir.
Collesium cok kalabalik ve orayi goren yuksek noktalarda cekim guzel oluyor, dis cephenin bir kismi halatla kapli bakim vb vardi.
Ben olsam Panteon, ispanyol merdivenleri, Trevi ve Vatikan bolgesine cikan buyuk tas koprulerde resim cekilirdim (koy yanar ben taranirim)

Roma ve venedik ciddi şekilde kirli, sokaklar kirli Venedikte çoğu ara sokak pis kokuyor geçerken burnunu tutuyorsun. Roma zaten kalabalık bir şehir belediye başa çıkamıyor konteynırlar dolup taşıyor. Venedik deseniz ufak bir şehir ama belediyenin hiçbir temizlik çabası yok nasılsa turistler geliyor diye. Ayrıca Venedikte çoğu kez turistlere kaba davranıldığına şahit oldum, İtalya turiste doymuş buralar şahane gelirseniz gelirsiniz gelmezseniz kandiniz kaybedersiniz havasındalardı. Pandemi turizm gelirini kesince hayatın sillesini yediler umarım akıllanmışlardır turistin değerini anlamışlardır:KK51:

evet ama roma yine en azindan ucuz.

Ayni sene ikisine de gitmistim yillar evvel,
Venedikte pansiyon gibi bir otelde kalmistim, Romada da 3 yildiz normal bir otelde,
Venediktekine 2 kati para vermistim.
Degmez bence zengin degilsen.

Venedik kesinlikle gidip gorulmeli,
ama insan da balayinda ne bileyim birazcik daha luks bir yerde konaklamak ister diye dusunuyorum. venedikte bu eger cidden zengin sinifina girmiyorsan cok zor. Belki pandemi fiyatlara etki etmistir ama cok da sanmiyorum.

Yani bilemedim pandemide risk var konu sahibesi onun yerine ülke içinde romanitk bir yere gitseniz? Daha az paraya daha süper tatil ve dış çekim olur bence hem de dil ve kuaför sorunu olmaz. Şirince mesela aşırı romantik, Çeşme sokakları çok çok güzel ve romantik. Mayıs ayında Çeşme kalabalık olmaz gidilir. Arabayla giderseniz gelinliği daha kolay taşırsınız. Sığacık mesela çok çok şeker. Böyle çok sayıda romantik Ege kasabası var. Bilmiyorum link verebiliyor muyuz romantik kasaba yazınca çok şey çıktı mesela bu: Türkiye'nin En Romantik Yerleri | 2022 Sevgililer Günü'nde Gidilecek Yerler
İlle de Avrupa olsun derseniz Yunanistan da bir seçenek feribotla gidersiniz gayet.

Romada araba kiralamak gibi bir maceraya atilmamanizi tavsiye ederim, hem eski kentin buyuk bir kismina giremezsiniz hem de park bolgeleri farkli kurallarla ayrilmistir, yersiniz cezayi oturursunuz asagi, uyarmak benden :)) uber/taksi candir.
Collesium cok kalabalik ve orayi goren yuksek noktalarda cekim guzel oluyor, dis cephenin bir kismi halatla kapli bakim vb vardi.
Ben olsam Panteon, ispanyol merdivenleri, Trevi ve Vatikan bolgesine cikan buyuk tas koprulerde resim cekilirdim (koy yanar ben taranirim)
Italyada hirsizda cok buarada. Tanidigim biri arabasiyla gitmisti ve arabanin icindeki ayakkabiya varana kadar calmislar😐 araba hirsizligi
Cok var orda

Roma'ya daha once gittiniz mi?
Roma kulturel bir sehir ama romantik bir sehir degil. Ben olsam daha guney sahillerinden tercih edebilirdim. Daha dogrusu ben olsam hic bu kadar seyle ugrasmaz balayina ya da tatile giderdim neyse.
Ask cesmesi dedigimiz Trevi cesmesi turkcesi üçlü cesme, uc yolu bagladigi icin. Sadece bizim dilimize ask cesmesi diye gecmis ama askla da asiklarla da ilgisi yok.
Orda gelinlikle olmaniz bilemedim pek bi mana degil.
Kolezyum da Roma imparatorlugunun arenasi, kalabalik, ve cok fazla siyahi Pakistanli , yer yer size biseyler satmaya calisan yabancilar , yer yer para isteyen azinliklar falan. Kolezyuma girmek icin bekleyen kalabalik. Orda gelinlikle salinmak cok da romantik gelmedi bana.
Yani dedigim gibi tarih ve kulturel olarak mutlaka omurde bi kere gidilmeli ve oradan mutlaka Vatikana da gecilmeli ama nikah ve romantizm olarak bilemedim.

Orda gladyatörler birbirini öldürüyordu, kan dehşet,.. sonra 2bin yil sonra millet "aa ne kaa romantik" diyerek gelinlikle gezsin orda :olamaz:

Pandemiden önce eylem yapmışlardı venedikte, yeterince kalabalığız,sizi istemiyoruz diye . Onlar da haklı, cennet gibi bir yerde yaşıyorsun,en güzel mevsiminde insan seli. Turistler yüzünden her şey aşırı pahalı, ülkenin güzelliklerinin tadını elin turistleri çıkartıyor. İnsan uyuz olur😂
Ama benim kişisel gozlemim İtalyanlar çok sicakkanli ve yardımseverler , sosyalleşmeye de meraklilar ya. Konu sahibi biraz şanslı biriyse kötü davranilmasini geç gelin elbisesiyle görünce bir şeyler ikram eden bile çıkabilir😅 eli bol millet,paylaşmayı seviyorlar
Aman o vatikana çıkan büyük taş köprülerde resim çekinmesin, orası bataklık :duduk:
Beni zor kurtardilar, o gün çekilen tüm fotolarımda bacaklarım şu şekil😂😂
IMG_20220201_143257.webp

Konu sahibi şu açıdan hayal kırıklığı yasiyabilir, asiri kalabalık ve fotosopla insanları silmezse asla güzel fotolar çekemez. Aşk çeşmesi diye anılan yer mesela, aslında düz havuz,bir esprisi yok. Yine de onu gece gündüz kalabalık, kimseyi de 'iki dakika profesyonel çekim yapıyoruz' diye kiskislayamazsin...
Collezium da aynı şekilde , zaten yakınından çeksen mekan kocaman, collezium olduğu belli olmaz,düz sur. Gören topkapi sanar (binlerce insan da cabası) , uzaktan orayı harika gören geri kesfedip gitmesi lazım ki collezium manzaralı fotosu olsun. Onun için de iyice araştırmak lazım. Yazın hava 7-8de aydınlanıyor. Ya da fotoğraf işini haftaici bir gün saat çok erkenden yapsın ki insan seline maruz kalmasin

Italyada hirsizda cok buarada. Tanidigim biri arabasiyla gitmisti ve arabanin icindeki ayakkabiya varana kadar calmislar😐 araba hirsizligi
Cok var orda
Zaten "araba" demek ayip olur neredeyse hepsi smarttan hallice minik seyler 🤣 Bir de bizim ulkede benzin bile almiyoruz, şahsen insan bulunmayan bir benzincide epey zorlanirim, bilemem cunku🤷‍♀️
Bir de gene tavsiye; jolly de paket tura gireceginize ikinize ozel balayi turu planlatirsaniza; daha iyi otel, upgrade imkani, size ozel kent turu, bir gece guzel bir restoran rezervasyonu, late breakfast ve late check-out, transfer dahil filan? 8 gece degil 5 gece kalin ama tadindan yenmesin, ne yapacaksiniz kart tur arkadaslariniz arasinda allahaskina

İlle de Avrupa olsun derseniz Yunanistan da bir seçenek feribotla gidersiniz gayet.
Bu sene sordum, bodrumdan Yunanistan'a kalkan feribotlar artık kalkmiyormus :( diğer yerleri bilmem ama onlar da aynı olabilir malesef ...
Cok var orda
Yani tontriko sen de ne evhamlisin, Tayland'da çocuk kaçırıyorlar, İtalya'da araba hırsızı çok :KK43:
Ben anneme evhamlı derdim, kadına sarilasim geldi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X