İşte kiminle karşılaşacağınız şans işi, suratsız insanlarla karşılaştıgini yazan arkadaşlar gibi kötü muamele de görebilirsiniz benimki gibi harika insanlarla da karşılaşabilirsiniz.
Bugüne kadar hem Türkiye içinde hem yurt dışında gercekten cok yere gittim, neredeyse tamamında da yalnızdım. Gerçekten hiç kötüsü denk gelmedi. Metroya girerken bileti okutmadim diye bana 100 kron ceza kesmek isteyen Prag'li polis bile benden para almamaya ikna olmuştu:)
Yazan arkadaş telefonunu şarj etmeye yer bulamamış,doğrudur. Ama ben pahalli olduğu için internet vs kullanmam, devamlı wifi isterim biyerlerden. "Yemek yemiyorsun ne wifisi" bile demezler. İtalya'da da aynı şekilde 3 gün kalmıştım, wifi sıkıntısı yaşamadım çünkü sorduğum herkes paylaştı benimle.
Ayni şekilde bir gece evinde kalacagim (tanımadığım) insana ulaşamamıştım, metro cikisinda insanlardan telefon ister kizi arar ulasamayinca mutsuz suratla teşekkür ederdim . Telefonunu paylaşmaktan kaçınan kimse olmadığı gibi Yüzümdeki hayal kırıklığıni gören neredeyse herkes 'zorda kaldıysan bana gelebilirsin' demişti, ve çoğu kadındı bunu diyenlerin:)
Yani benim işim genelde yürür, insanlar bana yardım etmek ister, merdiven varsa valizimi taşırlar, yol sorduydam sokağın başına kadar eşlik ederler , balık tutarken izliyorsam olta Atmami teklif ederler, kampa giderim kahvaltı yapan, mangal yapan,karpuz kesen, rakı içen hep bana da ikram eder

O yüzden hic düşünmeden çıkarım yola,bilirim ki su akar yolunu bulur
Zorluk çektim,tabii ki dil bilip gitmek çok daha güzel ama aşilamayacak bir şey değil ki. Vucut diliyle çözülmeyecek problem yok. Sanki bizim ülkemize gelen turistler onca dil biliyor da kendileriyle konuşan insan bulabiliyorlar mi? Resepsiyoncularin çoğu basit önburo İngilizcesi biliyor,taksiciler,lokantacilar,esnaflar,sokaktaki insanlar falan anca beden diliyle anlaşıyor. Yani dil bilmemek seyehat etmeye engel olmamali kesinlikle. Hippiler teee 60larda 70lerde, uygulamalar vs yokken nasıl gezmisler tüm dünyayı üç kuruşa, bizim onlardan neyimiz eksik