• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben herhangi bir balkan ülkesine adım bile atmam sevmiyorum erasmus yaparken tanıştığım balkan bebeleri de bizim almancı tiplerden daha kötüydü. Boşnağım ailemden bazıları İsviçreye göç etmiş. Bizdekiler hala biosuna vs bayrak koyar köklerini bırakmaz savunur her yerde yazar eder konuyu ona getirir. Onlarda da tam tersi. Göç ettikleri ülkeyi benimsemişler. Ama yine sorunlu olarak bakılıyor. çok yaşamadım 1 sene ama 2 ay bir yerde çalışmıştım iş arkadaşlarımdan balkan kökenli olanlar lanet ettirmişti almancı türkten daha beterler. Türkiyeye tercih etmem için atom bombası atılması lazım sanırım. Gerçi fiyatlar yaşam standartı vs orda bile daha iyiymiş ama 😂 bi ünlü oyuncunun abisi türkiyede gazetecilik yaparken bırakıp gürcistana gitmiş hayat kalitem yükseldi diyordu...
Hayat standardıma çok büyük bir etkisi olmayacaksa göç etmeyi anlamsız buluyorum. Uzunca bir süre Almanya'da ve İngiltere'de yaşadım, kısa süreli de Amerika'da kaldım. Kendimce olanakların, standartların farkındayım.
Son dönemde göçler arttı, kimi görsem ya Almanya'da ya da Hollanda da 😂 buna kendi kardesimde dahil. Tercih meselesi tabi ki ama wowww diye bir hayatta yok yani. Mantıken gidilebilecek en donanımlı ülke tercih edilmeli.

Hayat standardıma çok büyük bir etkisi olmayacaksa göç etmeyi anlamsız buluyorum. Uzunca bir süre Almanya'da ve İngiltere'de yaşadım, kısa süreli de Amerika'da kaldım. Kendimce olanakların, standartların farkındayım.
Son dönemde göçler arttı, kimi görsem ya Almanya'da ya da Hollanda da 😂 buna kendi kardesimde dahil. Tercih meselesi tabi ki ama wowww diye bir hayatta yok yani. Mantıken gidilebilecek en donanımlı ülke tercih edilmeli.
Ben göç edemem ya köylüyüm aileme bağlıyım arkadaşlarıma vs bağlıyım mesela. Ara ara yokluyor herkes gittikçe noluyo hissi gelmiyor değil

Hadi geliyoruz tamam da sınırı geçen instagramda "Hollandaya geldim, Almanyaya geldim" diye icerik cekmeye basliyor cok önüme düşüyor kuscagim geldi artik. 🤢

Ben göç edemem ya köylüyüm aileme bağlıyım arkadaşlarıma vs bağlıyım mesela. Ara ara yokluyor herkes gittikçe noluyo hissi gelmiyor değil
Eskiden olsa çocuğum iyi eğitim alsın diye gitmeyi düşünürdüm ama yeğenimden ve kuzenlerimin çocuklarından gördüğüm kadarı ile aman aman bir eğitimde kalmamış. Öğretmen eksik, doktor eksik, bir sürü Ukraynalı ve Suriyeli göçmen var...Dilide bilmiyorsan ekstra zor. Paran varsa Türkiye'de yaşamak çokta kötü değil bence.

Ya tam bilmiyorum ki ama bebegimiz olduğu icin önden gidip ev vs ayarlamasi lazim
Tam bilmiyorum olur mu? Hayatınız için dönüm noktası bu. Her detayına hakim olmanız lazım. Bu eşinizin kendi başına karar verebileceği, adım atabileceği basit bir konu değil.

Eskiden olsa çocuğum iyi eğitim alsın diye gitmeyi düşünürdüm ama yeğenimden ve kuzenlerimin çocuklarından gördüğüm kadarı ile aman aman bir eğitimde kalmamış. Öğretmen eksik, doktor eksik, bir sürü Ukraynalı ve Suriyeli göçmen var...Dilide bilmiyorsan ekstra zor. Paran varsa Türkiye'de yaşamak çokta kötü değil bence.
Arap ülkelerinden herkes memnun 🤣 bir yerde görmüştüm amerikada liseye kreş açılmış çünkü lise öğrencilerinden epey doğuran varmış. Onlar okuldayken bebelerine de kreşte bakılıyormuş. Turist gidince bile orda burda huzursuzluk çıkaran göçmen görüyorsun. Bizde de var. Ama onlarla bir tutulacağım işte. Para değil de atıyorum karı koca memur ya da bi tık üstünü alıyorsa yurtdışına gidince yüz kat iyi yaşamayacak gibi geliyor. Bu zorluklara değer mi bilmiyorum. Belki daha iyi işim eğitimim olsaydı farklı düşünürdüm. Ya da asgari ücretle çalışıyo olsaydım. Ortalamayım orda da ortalama olacağım işte. Konfor bozmaya değmiyor

sehrini bile sormamis
bana da bu ilginç geldi
Karı koca bunu konuşmayacaksa ne konuşacak anlamadım. Neden birlikte gidemiyorlar? Konu sahibinin vize türü ne olacak? İyimser ve kötümser tahminlerle ne kadar sürede eşinin yanına gidebilecek? Adama ne kadar maaş verecekler ne kadarını gönderecek? Maaşın ne kadarı kiraya gidecek, aylık geçim masrafı ne? Daha bunun gibi bin tane soru var. Hepsi üzerine detaylıca düşünmeden haydi gidiyoruz denilir mi?

Karı koca bunu konuşmayacaksa ne konuşacak anlamadım. Neden birlikte gidemiyorlar? Konu sahibinin vize türü ne olacak? İyimser ve kötümser tahminlerle ne kadar sürede eşinin yanına gidebilecek? Adama ne kadar maaş verecekler ne kadarını gönderecek? Maaşın ne kadarı kiraya gidecek, aylık geçim masrafı ne? Daha bunun gibi bin tane soru var. Hepsi üzerine detaylıca düşünmeden haydi gidiyoruz denilir mi?
evet ustelik isi kabul etmis bile
ne bileyim ustelik bebekli bir ciftin böyle konusmadan anlasmadan karar almasi mantikli mi?
memlekete beş günlüğüne düğune bile gitsen konusursun esinle, izin demeyeyim de bir istişare edersin yani bu ne

Vallahi sormadım ki hiç eşimle bozuk aramiz
Kızlarla buluşma olacağı gün bile planlama yapıyoruz nereye gidelim gezelim neler yapalım diye. Yurtdışına, farklı ülkeye gitmek kritik bir karar ve dönüm noktası. Eşinizle bu durumu konuşmamanız ilginç. Sabah açtığınız konudaki korunma meselesi yüzünden mi aranız bozuk

Kızlarla buluşma olacağı gün bile planlama yapıyoruz nereye gidelim gezelim neler yapalım diye. Yurtdışına, farklı ülkeye gitmek kritik bir karar ve dönüm noktası. Eşinizle bu durumu konuşmamanız ilginç. Sabah açtığınız konudaki korunma meselesi yüzünden mi aranız bozuk
Evet o sebepten Aramız bozuk

Kesin olacak bir is değildi yani uzerine dusmedim olmaz diye bugun haber gelince bende şok oldum

montenegro da bizden cok farkli degil aslinda "bazı" konularda. ben genelde montenegro överdim , arkadasimin kardeşi arsa aldi sera icin oturum verdiler falan - kolay vatandaslik veren , abye girme arifesinde, havasi suyu temiz bir yer vs diye. Gecen sene öğrendim ki rüşvet olmadan bir sey yapmanin zor oldugu bir ulkeymis. siyasi olarak da bizden cok farkli degil tek adam konusunda. 32 yillik Milo Djukanoviç daha yeni kalkabildi koltuğundan, gece gündüz kutladi halki:)
32 yıl 😑 bir şey derdim de siz anladiniz neyse 😂😂🙈

Büyük etkisi olacak cunki iyi bir firmada çalışacak burada zaten mülkümuz var evimizi bozmayacagiz ileride ev almak gibi bir durum olursa Türkiye de ki tüm mal varlığımızı satip oradan konut alacağız orada yapacağımız üç beş kuruşluk birikim bile Türkiye de hatri sayılır bir mevla yapıyor ustelik firmanın kendine ait konutlari var eşyalı 1+1 orada kalacağız kira vs uğraşmayacağız da 4000 euro gibi bir maas alacak esim ilerde geri dönmeye kalksak bile birikim yapıp Türkiye de daha rahat yasam hakkimiz olacak bunu şimdiden yapalim istiyorum denemek istiyorum çünkü bebeğim cok küçük okul caginda çocuğum olsa cesaret edemezdim cunku okulu dili cok zorlanirdi ama küçük yasta giden bir bebegin alismasi kolay olur diye düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X