Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benım arkadasın esı polisti ihrac edıldı.
Yasları kırk.
Almanya'ya gıttıler ıkısı de dıl bilmez Amasya dısına çıkmamış insanlar öyle düşün.
Evleri vardı mesela ikisi de bır yere gırıp calısabılırdı ama adam tek basına çalıstı geçinemedı.
Kadın hıc oralı degıldı çocukları büyüktü.
Herkes sende bır yere gır dedı kadına.
Bunun yerıne Almanya'da evde oturmayı tercıh ettı.
Oradan hazır maaş gelecek.
Kendini de asla gelıstırmez dıl vs de öğrenmez.
Beleş beleş evde oturmak için gıttı.
Adam da ne iş yapacak bellı değil çünkü öyle özel bır yetenek yok.
onlar FETÖden atılmıştır
benim çok var çünkü kuzenlerden öyle atılan

onlar için hava hoş ilticalarını kabul etti çünkü almanya,

gidebildikten sonra (yani meriçte filan boğulmazsan giderken) pasaportla, normal gidebiliyorsan
sonra sosyal yardımlar, bi kere en başta ev + zaten 2 çocuğa 500 euro çocuk parası alırlar. e ev kirasını kendin verecek olsan bin eurodan fazla 2 çocuklu kalacak aile için. kadın çalışmadan 1500+ alıyor gibi bir şey, baktığında. neden çalışsın? çalışsa daha fazla maaş verecek bir iş bulamaz ki dil bilmeyen, mesleği olmayan bir ev hanımı. bizde akademiden atılanlar bile daha iş bulamadı oldu 5+ sene hep evdeler. (ha gerçek akademisyen olsalardı bulurlardı, dil bilmeyen, slayttan ders anlatan yüksek lise öğretmeni ayarında akademisyen oldukları için sorun oldu, orası ayrı) :D

ama neyse, neticede onların bir sorunu yok, belediye evde filan öncelik tanıdığı için, yardım aldıkları için,
yardım en önemlisi ev kirasını devletten almayan hele hele türkiyeden yeni gidip acayip kiralar ödeyen normal maaşlı çalışandan rahatlar yani.

onlar FETÖden atılmıştır
benim çok var çünkü kuzenlerden öyle atılan

onlar için hava hoş ilticalarını kabul etti çünkü almanya,

gidebildikten sonra (yani meriçte filan boğulmazsan giderken) pasaportla, normal gidebiliyorsan
sonra sosyal yardımlar, bi kere en başta ev + zaten 2 çocuğa 500 euro çocuk parası alırlar. e ev kirasını kendin verecek olsan bin eurodan fazla 2 çocuklu kalacak aile için. kadın çalışmadan 1500+ alıyor gibi bir şey, baktığında. neden çalışsın? çalışsa daha fazla maaş verecek bir iş bulamaz ki dil bilmeyen, mesleği olmayan bir ev hanımı. bizde akademiden atılanlar bile daha iş bulamadı oldu 5+ sene hep evdeler. (ha gerçek akademisyen olsalardı bulurlardı, dil bilmeyen, slayttan ders anlatan yüksek lise öğretmeni ayarında akademisyen oldukları için sorun oldu, orası ayrı) :D

ama neyse, neticede onların bir sorunu yok, belediye evde filan öncelik tanıdığı için, yardım aldıkları için,
yardım en önemlisi ev kirasını devletten almayan hele hele türkiyeden yeni gidip acayip kiralar ödeyen normal maaşlı çalışandan rahatlar yani.
Bende onu diyorum.
Sırf evde oturmak için.
Yoksa çok da yurtdışı meraklısı değildi.
Ya da kendini geliştirip dıl ogreneyım çocuklar ıyı Eğitim alsın olayı da değil.
Dediğim kadın burada da aılesı esı hep başta çalış dedı.
Ama kadın çalışmamak için çocuk doğurdu.
Adam garıban köylü aslında.
Şimdi almanya bu adama ne iş verecek?
Özel uzmanlık alanı yok mühendis degıl bır sey degil.

Bende onu diyorum.
Sırf evde oturmak için.
Yoksa çok da yurtdışı meraklısı değildi.
Ya da kendini geliştirip dıl ogreneyım çocuklar ıyı Eğitim alsın olayı da değil.
Dediğim kadın burada da aılesı esı hep başta çalış dedı.
Ama kadın çalışmamak için çocuk doğurdu.
Adam garıban köylü aslında.
Şimdi almanya bu adama ne iş verecek?
Özel uzmanlık alanı yok mühendis degıl bır sey degil.

hiç bir iş vermeyecek, adam 40 sene devletten geçinecek. Almanya bu konuda insanı deli eder, çalışanı vergiye boğar çalışmayana 40 sene bakar.

ne yapıyor bizim bu ilticayla gidenler "ben kodlama öğrencem" diyor 2 sene kursa gidiyor, tabii ki öyle iş bulacak kadar bişey öğrenemiyor sonra 2 sene "ben bilmem ne öğrencem" diyor o kursa gidiyor, derken derken seneler geçiyor işte...zaten yaş da geçiyor.

yok adam vicdanlı azcık ben çalışayım elin devleti neden bana baksın diyecek biriyse
zaten polis polislik yapamaz ki mecbur başka iş yapacak.

vatmanlık filan gibi açık olan çok işlerde bol bol mesleki eğtim var, o işlerden birine yönelirse çalışabilir. böyle 6 ay 1 sene eğitim alıp fazla konuşma da gerektirmeyen işlere girenler olmuş (ben de 2023 yazında 4 ay almanyada çalıştım, taze sayılabilecek gözlemlerim)

öğretmenlerden de atılanlar diploma saydıramamış anaokulu öğretmeni olarak çalışıyordu çoğu (almanyada öğetmenlik ile anaokulu öğretmenliği aynı şey değil)

bir de almanyada, cidden iyi mühendis değilsen (hakketen mühendislik yapmıyorsan yani) vatmanla mühendis neredeyse aynı parayı alıyor zaten. çok öyle aman aman maaş farkları yok. ciddi mühendisim iyi para alacam diyorsan ABDye gitmen lazım.

hiç bir iş vermeyecek, adam 40 sene devletten geçinecek. Almanya bu konuda insanı deli eder, çalışanı vergiye boğar çalışmayana 40 sene bakar.

ne yapıyor bizim bu ilticayla gidenler "ben kodlama öğrencem" diyor 2 sene kursa gidiyor, tabii ki öyle iş bulacak kadar bişey öğrenemiyor sonra 2 sene "ben bilmem ne öğrencem" diyor o kursa gidiyor, derken derken seneler geçiyor işte...zaten yaş da geçiyor.

yok adam vicdanlı azcık ben çalışayım elin devleti neden bana baksın diyecek biriyse
zaten polis polislik yapamaz ki mecbur başka iş yapacak.

vatmanlık filan gibi açık olan çok işlerde bol bol mesleki eğtim var, o işlerden birine yönelirse çalışabilir. böyle 6 ay 1 sene eğitim alıp fazla konuşma da gerektirmeyen işlere girenler olmuş (ben de 2023 yazında 4 ay almanyada çalıştım, taze sayılabilecek gözlemlerim)

öğretmenlerden de atılanlar diploma saydıramamış anaokulu öğretmeni olarak çalışıyordu çoğu (almanyada öğetmenlik ile anaokulu öğretmenliği aynı şey değil)

bir de almanyada, cidden iyi mühendis değilsen (hakketen mühendislik yapmıyorsan yani) vatmanla mühendis neredeyse aynı parayı alıyor zaten. çok öyle aman aman maaş farkları yok. ciddi mühendisim iyi para alacam diyorsan ABDye gitmen lazım.
Ben de bunu merak ediyorum.
Almanya neden calısmamayı tesvık edıyor resmen?
Ve bu insanlardan karı ne olacak?
Her ulkesınden ıltıca etmek isteyene kapı mı aralıyor?.
Bu turkiye ye mu özgü?

Yanlış hatırlıyor olabilir misin Ciri? Tabi eğer kocasının maaşı yıldan yıla azalmıyorsa:
Eki Görüntüle 3576866
Gerçi senin 30 bin alıyor mesajına alıntı yapmış konu sahibi ama itiraz etmemiş düzeltme de yapmamış :confused:

Hayir mart 2025te actigi konuda yaziyor 30bin maasi kartlar kilit diye isteyen gidip bakabilir. 😀 Verdigi rakamlar hic guvenilir degil o yuzden

iyilik de yaramiyor valla insanlara
iyi git dolandiril bize ne
neyiyle zorluk yasayacaksin, en pahali sezonunda bile 30 euroya sehrin icinde deniz gören esyali günlük ev kiralanan yerde?
asgari ucreti yazdik, 4000 net+cikan madenden pay alacagini iddia ettigin ulkede git villanda otur, cocuguna bakici, evine hizmetli tut, dışarı islerini onlar halletsinler - gerekirse cevirini yapsinlar kral gibi yasa madem😂 pegasusun ucak biletleri zaten sudan ucuz , anani memleketini ozledikce ayda iki kere git gel.

Belki de dolandirilma filan yok biz kocasi 4bin aliyor bilelim. 😜

Acil durumumuz yok ucak biletimize kadar onlar karşılıyor hiçbir ücret talep edilmiyor kimseyi de bi boka inandirnak zorunda değilim açtığım konu maasimizi gecimimizi sorgulayın dediğimi hatırlamıyorum uzun uzun msj yazacak kadar boşsunuz sanırım tek derdim kültürel farklılıkti insallah gittigim ülkede de sizin gibi boş Boğazlilar olmaz
Daha gideceğiniz şehiri, eşinizin nasıl gideceğini, gideceğiniz balkan ülkesinde birçok türkün yaşadığını bilmiyorsunuz. Size faydalı bilgiler verilmiş üstüne bir de hakaret ediyorsunuz. Hayatın gerçeklerini duymak Karadağ'a Montenegro diyerek havalı göstermeye benzemiyor değil mi ?
İki kelimeyi yan yana getiremeyenin de havasından geçilmiyor arkadaş

Son düzenleme:
Hayir mart 2025te actigi konuda yaziyor 30bin maasi kartlar kilit diye isteyen gidip bakabilir. 😀 Verdigi rakamlar hic guvenilir degil o yuzden
demek eşi koskoca türkiyede hiç maden sahası bulamamış operatörlük yapacak ki 30 bin maaşla düz işçilik yapıyor, ama konya kadar karadağda 2 iş birden bulmuş.

Ben de bunu merak ediyorum.
Almanya neden calısmamayı tesvık edıyor resmen?
Ve bu insanlardan karı ne olacak?
Her ulkesınden ıltıca etmek isteyene kapı mı aralıyor?.
Bu turkiye ye mu özgü?
yani bu bambaşka ve uzun bir konu, birisi iltica edeyim mi diye konu açarsa orada şaaparız :sinirli:

Canim sıkılsa niye kadinlar kulübüne soru uydurup acayim hayret birseysiniz ya 6 aylik bebegimle cebellesiyorum ev isi yemek kocamla sorunlarim isim gücüm yok sanki gelip konu uydurayim diyorum
Bir sürü alıntı yapabilirim şu mesajına ama gerek yok. Senin eşinle, hayatınla ilgili açtığın konular, yazdığın mesajlar ortada bakmak isteyene. Yok kızımın geleceği için istiyoruz gitmeyi falan o yüzden mi kocan lohusalik geçer geçmez ikinci çocuk diye tutturdu da doğru düzgün korunmuyorsunuz? 30 bin maaş ve bir sürü borçla daha akıllı olur belki diye ikinci cocuk derdine düşen adamın ülkede mutsuzsuzluk, siyasi olaylar, güvenlik falan bunlar umrunda olmaz.
Hamileyken açtığın her seye doydum konun gibi olmadığını biriymiş gibi görünmeye çalışıyorsun yine. Bir insanın açtığı birkaç konu ya da yaptığı yorumlardan hayatı, bakış açısıyla ilgili genel bir tablo çıkıyor.
Eşin işci olarak yurtdışına da gidebilir ama sebepler, maaşı falan derken olmayan bir şeye varmış göstermeye calışırken sadece kendini kandırmış oluyorsun. Zoruna gidince hakaret etmenin dışında bir şey yapmayacaksın ama konu açarken biraz daha düşünmek lazım.

6 aylik kizim var henüz küçük
Eğitimi güzel ama sağlık sistemi kötü diye biliyorum. Doğası harika fakat genel olarak Türkleri pek sevmiyorlar. Hatta çok bariz bir şekilde surat asıyorlar. Onların anlattıklarına göre bazı Türkler iş için gitmiş ev tutmuş fakat kiraları ödemeden evleri kötü durumda bırakıp gitmişler. Tabi her Türk pasaportuyla giden Türk değil. O yüzden bilemicem

Ay tamam ben sizi hatırladım ya nick değiştirmişsiniz. Siz instagramda gördüğünüz postu bile kendiniz yaşamış gibi gelip yazdınız burda. Kırmak istemiyorum ama ciddi bir yalan söyleme huyunuz var, belki çok zor şeyler yaşadınız diye böyle oldu ama bu konuda tedavi görmeniz lazım. Biri x bir şey yazıyor hemen üstüne yeni bir senaryo yazacak kadar kolay sizin için yalan söylemek. Herkes biraz söyler ama siz durduk yere hiç tanımadığınız insanlara, çıkarınız bile olmadan öylesine söylemeye başlamışsınız.
Ay Allah aşkına hangi post söyleyin lütfen 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X