Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda eviniz arabanız varmış
Değer mi orda çok riskli meslek kolunda çalışmaya

Çocuğunuz da var galiba
Anlıyorum gelecek için gidiyorsunuz ama ben ne yapayım eşimin kelle koltukta getirdiği parayı

Eşiniz burda 30 alıyorsa siz de girersiniz bir işe
Kira filan olmayınca çok lüks yaşamazsınız ama yaşarsınız Türkiye de
Türkiye de bır kadına calıs deme de ne dersen de😂

4000 euro karadag gibi bir ülke için çok mantıksız bir rakam
hani amerika deseniz normaldir, orasi firsatlar ulkesi her sey olabilir, bir arap ulkesi deseniz yine mantigi var adamlar petrol zengini ama Karadag hepimizin bildiği Karadag yani.
Ne altlarinda petrol var, ne ulkeyi kalkindiracak uluslararasi fabrikalari var, ne ithalat devi. Kendine yeten, turizmden kazanan küçücük bir ülke. küçücük derken yuzolcumu bakımından Afyonkarahisar kadar - ondan az küçük bir yer. ustelik kendi asgari ucretleri 600 euro - karadaga musteri cekmek isteyen insanların paylastigi net maas rakamlari bu,Eki Görüntüle 3576830
usenmedim, Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat)'in gectigimiz yilin kapanis verilerine baktim. tum ulke genelinde ortalama maas 1210 euro - yani net 981 euroymus.
böyle bir ulkede 4.000 euronun gercekten mantigi yok.
sizin icin yine usenmedim chatgptye sordum bu brut net oraniyla 4000 ne kadar eder diye.
bana dedi ki;
"Brüt 4.000 € maaşın neti yaklaşık 3.244 € eder.
Bu da Karadağ standartlarına göre aşırı yüksek bir maaş — dolayısıyla bu seviyedeki bir teklif gerçekse, ya çok üst düzey (örneğin üst yönetim, uluslararası firmada özel görev) bir pozisyondur ya da dikkatli yaklaşmak gereken bir dolandırıcılık ihtimali vardır
insallah isin icinde bit yenigi yoktur"
😂😂
bilemiyorum, bence hemen atlamayin iyice bir arastirin. esim dostum diye de guvenmeyin, zaten insani esi dostu dolandirir en cok - kim yabanciya guvensin? mahkemeler es dost arasinda yasanir en cok

neti demissiniz 4000 için
chatgpt yorumu;
Net 4.000 € maaş için brüt maaş yaklaşık 4.932 € olmalıdır.

Yani bir yer sana net 4.000 € vadediyorsa, aslında senin için işverene maliyeti brüt olarak neredeyse 5.000 €'ya yaklaşıyor — bu da Karadağ gibi küçük bir ülkede ciddi, hatta sıra dışı bir miktar. Bu yüzden bu maaş teklifini ciddiye almadan önce, “Neden bu kadar yüksek maaş veriliyor? Bu pozisyon neden yerel biriyle değil seninle doldurulmak isteniyor?” gibi soruları sorman yerinde olur.

bizim zekamiza guvenmiyon bari yapayin zekasina guven bacim
Ya sallıyo arkadaşlar işte :) illa kendi ağzıyla mı demesi lazım hahahaah en son etlisinin fotosunu millete atacaktı, bu kulvarda biri habire sallıyor yani.. çok da şey yapmayın ababsjs

Ya sallıyo arkadaşlar işte :) illa kendi ağzıyla mı demesi lazım hahahaah en son etlisinin fotosunu millete atacaktı, bu kulvarda biri habire sallıyor yani.. çok da şey yapmayın ababsjs
Yorum yapma o zaman niye yapiyosun ki bos yapmani gerektirecek bir durum yok sana batan cikan ne

Aa sen bu konuyu açan üyesin tamam tanıdım:

Screenshot_20250415-101802_Samsung Internet.webp

Konu sahibi geçmişte de bu konuyu açmıştı sonra insanlar neye sahip oldun/hangi hedefine ulaştın mesela diye sorgulayınca sinirlenip konuyu kapattırmıştı. Nick ve profil resmini değiştirince tanıyamadım. Dert anlatıyor gibi yaparak hava atmayı seven bir üyedir kendisi çok da sorgulamayın 🤣🤣

Bizde esimle beraber uzun senelerdir yurtdisindayiz. Bir iki ulke gezdik simdi Almanyadayiz. Ingilizceniz var ise az cok cok buyuk sikinti yasamazsiniz.
Ben simdi size kendi tecrubelerimi anlatayim azicik.
1) Cocugunuz var ise turkiyeden cok daha fazla rahat edersiniz.
2) 4000 euro maas alacak gibi birsy okudum esiniz icin. Brut mu net mi? O kismi cok onemli. Brut ise biraz zorlanirsiniz elinizde kalan para ile ama asla surunmezsiniz.
3) Ben de 2 tane cocuk var ve bazen Turkiyede olsak ne yapardik diye dusunuyorum ve icim daraliyor. Ben her gun cocuklari parka bahceye ormana falan goturuyorum. Evin 600 metre yakininda geyik parki var. En kotu oraya gidip geyiklere bakiyoruz. Gecen hafta sonu sahile gittik mesela.
4) Cevre edinmek biraz zorlu bir durum. Turkler gibi son dk plan yapamiyorsunuz. Ya da hadi kahve icmeye gidelim falan olmuyor. 1 hafta once plan prigram yapiliyor.
5) italyanlar-yunanlar daha rahat gordugum kadariyla.
6) turk yemeklerini cok ozluyorum ve duzgun bir doner bile bulmak cok zor.
7) Turkiyedeki stresiniz asla olmayacak. Hersey cok rutin ve sakin olacak. Buna alismak biraz vakit aliyor.
8) Kendinize bir bisiklet alin, hatta cocugunuz var ise onun icin sepetle versiyonlari var. Inanilmaz rahat edersiniz.
9) Turkiyedeki gibi tuketim cilginligi yok, en azindan almanyada yok. Ikinci el olayi da cok yaygin ve kimse oyle yadirgamiyor.
10) Eger siz calismicaksaniz, kendinize bir hobi bulsaniz iyi edersiniz. O yuzden bisiklet guzel bir fikir olabilir en azinda etrafi gezmeye cikarsiniz. kahvenizi kitabinizi alip parka gidebilirsiniz.
Muthis bir öneri 🤗 özelden gideceğim zaman yazabilirmiyim size net mi burut mu bilmiyorum maasi ama iki kisinin isini tek basina yuklenip pazar günleri dahi çalışacağı icin sanırım böyle zaten diger maas elden verilecekmis bir tanesi normal yatacakmis esim olur da eger Türkiye ye dönersek en azindan birikim olmasi icin şartları zorlayacagini soyledi hayirlisi olur insallah bizim içinde 🤕

Aa sen bu konuyu açan üyesin tamam tanıdım:

Eki Görüntüle 3576857
Konu sahibi geçmişte de bu konuyu açmıştı sonra insanlar neye sahip oldun/hangi hedefine ulaştın mesela diye sorgulayınca sinirlenip konuyu kapattırmıştı. Nick ve profil resmini değiştirince tanıyamadım. Dert anlatıyor gibi yaparak hava atmayı seven bir üyedir kendisi çok da sorgulamayın 🤣🤣
Hamileydim insanlarin hayatlarinda inisler cikislar oluyor ya belirli bir donemden geçebiliyorlar hayati hala zaman zaman anlamsiz buldugum zamanlar oluyor ama sizin kudurmaniz hangi psikolojik rahatsızlık onu çözemedim

Saydım daa okumasiniz sanırım gerekli belgesi olmayan adami çalıştirmazlar zaten sizden iyi biliyorlar ya hani is verenler buraya size arastirma yapip kurcalamaniz icin konu açmadım işimize geliyor kârimiz var ki gidecegiz kaygilarim yabanci ulkeye gitmekti ama siz konu dışı herseyi sorguluyorsunuz amacınız ne onuda çözebilmiş değilim

giphy.gif

Esiniz Turkiyede 30bin kazaniyormus gecen konunuzda oyle yazmistiniz.
Yanlış hatırlıyor olabilir misin Ciri? Tabi eğer kocasının maaşı yıldan yıla azalmıyorsa:
Screenshot_20250415-102403_Samsung Internet.webp

Gerçi senin 30 bin alıyor mesajına alıntı yapmış konu sahibi ama itiraz etmemiş düzeltme de yapmamış :confused:

Türkiye de bır kadına calıs deme de ne dersen de😂
Ya ben de çalışmıyorum🙈
Ama eşim 30k alsa bir saniye durmazdım
Ev araba olsa bile insan gibi yaşamak için mümkün değil o para yetmez hele de çocuk varsa

Hani gidilecek ülke danimarka hollanda isviçre gibi bir ülke olsa zaten durma koş diyebilir herkes ama karadağ ya da balkan ülkeleri bizim ülkemizden çok çok ileri seviye de değil ki
İnsanları yaşam biçimleri de benzer

Yapacağı iş de riskliymiş
Hani burda beraber çalışıp yaşayabilirler ama mutlu değiliz dedi konu sahibi
O yüzden yazacak bir şey bulamadım🤷‍♀️

Çocuk olunca ilçe bile değiştirmek zor geldi bana ki hep eşime oraya gidelim buraya gidelim diyen insanım

Çok iyi düşünüp analiz edilmeli☺️

Ay tamam ben sizi hatırladım ya nick değiştirmişsiniz. Siz instagramda gördüğünüz postu bile kendiniz yaşamış gibi gelip yazdınız burda. Kırmak istemiyorum ama ciddi bir yalan söyleme huyunuz var, belki çok zor şeyler yaşadınız diye böyle oldu ama bu konuda tedavi görmeniz lazım. Biri x bir şey yazıyor hemen üstüne yeni bir senaryo yazacak kadar kolay sizin için yalan söylemek. Herkes biraz söyler ama siz durduk yere hiç tanımadığınız insanlara, çıkarınız bile olmadan öylesine söylemeye başlamışsınız.

Ya ben de çalışmıyorum🙈
Ama eşim 30k alsa bir saniye durmazdım
Ev araba olsa bile insan gibi yaşamak için mümkün değil o para yetmez hele de çocuk varsa

Hani gidilecek ülke danimarka hollanda isviçre gibi bir ülke olsa zaten durma koş diyebilir herkes ama karadağ ya da balkan ülkeleri bizim ülkemizden çok çok ileri seviye de değil ki
İnsanları yaşam biçimleri de benzer

Yapacağı iş de riskliymiş
Hani burda beraber çalışıp yaşayabilirler ama mutlu değiliz dedi konu sahibi
O yüzden yazacak bir şey bulamadım🤷‍♀️

Çocuk olunca ilçe bile değiştirmek zor geldi bana ki hep eşime oraya gidelim buraya gidelim diyen insanım

Çok iyi düşünüp analiz edilmeli☺️
Benım arkadasın esı polisti ihrac edıldı.
Yasları kırk.
Almanya'ya gıttıler ıkısı de dıl bilmez Amasya dısına çıkmamış insanlar öyle düşün.
Evleri vardı mesela ikisi de bır yere gırıp calısabılırdı ama adam tek basına çalıstı geçinemedı.
Kadın hıc oralı degıldı çocukları büyüktü.
Herkes sende bır yere gır dedı kadına.
Bunun yerıne Almanya'da evde oturmayı tercıh ettı.
Oradan hazır maaş gelecek.
Kendini de asla gelıstırmez dıl vs de öğrenmez.
Beleş beleş evde oturmak için gıttı.
Adam da ne iş yapacak bellı değil çünkü öyle özel bır yetenek yok.

Ay tamam ben sizi hatırladım ya nick değiştirmişsiniz. Siz instagramda gördüğünüz postu bile kendiniz yaşamış gibi gelip yazdınız burda. Kırmak istemiyorum ama ciddi bir yalan söyleme huyunuz var, belki çok zor şeyler yaşadınız diye böyle oldu ama bu konuda tedavi görmeniz lazım. Biri x bir şey yazıyor hemen üstüne yeni bir senaryo yazacak kadar kolay sizin için yalan söylemek. Herkes biraz söyler ama siz durduk yere hiç tanımadığınız insanlara, çıkarınız bile olmadan öylesine söylemeye başlamışsınız.

yine hafızası iyi iş yaptı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X