4000 euro karadag gibi bir ülke için çok mantıksız bir rakam
hani amerika deseniz normaldir, orasi firsatlar ulkesi her sey olabilir, bir arap ulkesi deseniz yine mantigi var adamlar petrol zengini ama Karadag hepimizin bildiği Karadag yani.
Ne altlarinda petrol var, ne ulkeyi kalkindiracak uluslararasi fabrikalari var, ne ithalat devi. Kendine yeten, turizmden kazanan küçücük bir ülke. küçücük derken yuzolcumu bakımından Afyonkarahisar kadar - ondan az küçük bir yer. ustelik kendi asgari ucretleri 600 euro - karadaga musteri cekmek isteyen insanların paylastigi net maas rakamlari bu,
Eki Görüntüle 3576830
usenmedim, Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat)'in gectigimiz yilin kapanis verilerine baktim. tum ulke genelinde ortalama maas 1210 euro - yani net 981 euroymus.
böyle bir ulkede 4.000 euronun gercekten mantigi yok.
sizin icin yine usenmedim chatgptye sordum bu brut net oraniyla 4000 ne kadar eder diye.
bana dedi ki;
"Brüt 4.000 € maaşın neti yaklaşık 3.244 € eder.
Bu da Karadağ standartlarına göre aşırı yüksek bir maaş — dolayısıyla bu seviyedeki bir teklif gerçekse, ya çok üst düzey (örneğin üst yönetim, uluslararası firmada özel görev) bir pozisyondur ya da dikkatli yaklaşmak gereken bir dolandırıcılık ihtimali vardır
insallah isin icinde bit yenigi yoktur"

bilemiyorum, bence hemen atlamayin iyice bir arastirin. esim dostum diye de guvenmeyin, zaten insani esi dostu dolandirir en cok - kim yabanciya guvensin? mahkemeler es dost arasinda yasanir en cok
neti demissiniz 4000 için
chatgpt yorumu;
Net 4.000 € maaş için brüt maaş yaklaşık 4.932 € olmalıdır.
Yani bir yer sana net 4.000 € vadediyorsa, aslında senin için işverene maliyeti brüt olarak neredeyse 5.000 €'ya yaklaşıyor — bu da Karadağ gibi küçük bir ülkede ciddi, hatta sıra dışı bir miktar. Bu yüzden bu maaş teklifini ciddiye almadan önce, “Neden bu kadar yüksek maaş veriliyor? Bu pozisyon neden yerel biriyle değil seninle doldurulmak isteniyor?” gibi soruları sorman yerinde olur.
bizim zekamiza guvenmiyon bari yapayin zekasina guven bacim