Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4000 euro karadag gibi bir ülke için çok mantıksız bir rakam
hani amerika deseniz normaldir, orasi firsatlar ulkesi her sey olabilir, bir arap ulkesi deseniz yine mantigi var adamlar petrol zengini ama Karadag hepimizin bildiği Karadag yani.
Ne altlarinda petrol var, ne ulkeyi kalkindiracak uluslararasi fabrikalari var, ne ithalat devi. Kendine yeten, turizmden kazanan küçücük bir ülke. küçücük derken yuzolcumu bakımından Afyonkarahisar kadar - ondan az küçük bir yer. ustelik kendi asgari ucretleri 600 euro - karadaga musteri cekmek isteyen insanların paylastigi net maas rakamlari bu,Eki Görüntüle 3576830
usenmedim, Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat)'in gectigimiz yilin kapanis verilerine baktim. tum ulke genelinde ortalama maas 1210 euro - yani net 981 euroymus.
böyle bir ulkede 4.000 euronun gercekten mantigi yok.
sizin icin yine usenmedim chatgptye sordum bu brut net oraniyla 4000 ne kadar eder diye.
bana dedi ki;
"Brüt 4.000 € maaşın neti yaklaşık 3.244 € eder.
Bu da Karadağ standartlarına göre aşırı yüksek bir maaş — dolayısıyla bu seviyedeki bir teklif gerçekse, ya çok üst düzey (örneğin üst yönetim, uluslararası firmada özel görev) bir pozisyondur ya da dikkatli yaklaşmak gereken bir dolandırıcılık ihtimali vardır
insallah isin icinde bit yenigi yoktur"
😂😂
bilemiyorum, bence hemen atlamayin iyice bir arastirin. esim dostum diye de guvenmeyin, zaten insani esi dostu dolandirir en cok - kim yabanciya guvensin? mahkemeler es dost arasinda yasanir en cok
Yer altinda kepçe ile madencilik yapacak esim yani gerçekten ciddi tehlike arz eden bir meslek aynı zamansa Türkiye de bu tür tehlikeli meslekler zaten ortalamanın üstünde bir maas alir çıkaracaklari aylik tonajlardan da prim alacak onunla birlikte buluyor o rakamları ayrica bas bas bağırıyorum imkani yok dolandırilmamizin çünkü esimin akrabalari orada çalışıyor

yaparsın canım yapan nasıl yapıyor mis gibi doğası var off
Ahh sonunda duymak istedigim cevap yasadigim sehirden bile uzun süre ayrılmadım kaygim ailemden ayrilmak arkadaslarimdan aliskanliklarimdan tamamen yabanci bi kültür nasıl olur diye bilmediğimden daha önce hic yirt dışına da çıkmadım

Guzel zamanımı burda bostan konular açarak harcamam bu bir ikincisi kendinizden isi biliyorsunuz sanirim demekki hayatiniz sallamasyon kisi kendinden bilirmiş isi 😀😀✋✋✋ laf soktuğunu sanan ucube
Ucube derken?
"Forumda işkembeden sallama konular açan, insanlar gerçeği yüzüne vurunca da sinirden deliye dönen ucube" daha uygun bir tanım olur bence :D

Ucube derken?
"Forumda işkembeden sallama konular açan, insanlar gerçeği yüzüne vurunca da sinirden deliye dönen ucube" daha uygun bir tanım olur bence :D
Beyin yok sanirim sende isimin gücümün arasinda senin gibi ucubelere yazmak icin konu uyduracak degilim her seye maydonoz olma terket konumu

Yer altinda kepçe ile madencilik yapacak esim yani gerçekten ciddi tehlike arz eden bir meslek aynı zamansa Türkiye de bu tür tehlikeli meslekler zaten ortalamanın üstünde bir maas alir çıkaracaklari aylik tonajlardan da prim alacak onunla birlikte buluyor o rakamları ayrica bas bas bağırıyorum imkani yok dolandırilmamizin çünkü esimin akrabalari orada çalışıyor
Burda eviniz arabanız varmış
Değer mi orda çok riskli meslek kolunda çalışmaya

Çocuğunuz da var galiba
Anlıyorum gelecek için gidiyorsunuz ama ben ne yapayım eşimin kelle koltukta getirdiği parayı

Eşiniz burda 30 alıyorsa siz de girersiniz bir işe
Kira filan olmayınca çok lüks yaşamazsınız ama yaşarsınız Türkiye de

Burda eviniz arabanız varmış
Değer mi orda çok riskli meslek kolunda çalışmaya

Çocuğunuz da var galiba
Anlıyorum gelecek için gidiyorsunuz ama ben ne yapayım eşimin kelle koltukta getirdiği parayı

Eşiniz burda 30 alıyorsa siz de girersiniz bir işe
Kira filan olmayınca çok lüks yaşamazsınız ama yaşarsınız Türkiye de
Evet öyle ama Türkiye de yasamak istemiyoruz esim burada mutlu degil bende mutlu sayilmam zaten temelli gitmesek bile bir kac sene birikim yapıp donsek daha iyi bir hayat bekleyecek bizi

ortalama üstü dediginiz ulke genelinin 5 kati bir rakam
gercekten mantığınız aliyor mu?
bas bas bagiriyorsunuz akrabalar orada calisiyor diye ama iste diyoruz ki insani en cok akrabalari dolandirir zaten.
hic mi cevrenizde akrabasi tarafından dolandirilan insan yok cidden, cok sasirdim esinizin akrabalarina bu kadar guvenmenize.
ben bugünlerde cok karli olma ihtimali olan bir yatirim yapacağım ama aile mülkü. simdi bir hakki yok ama Allah korusun bir ölüm durumunda hakki olan bir akraba var. bu akraba annemin kardesi. yani yakınlığı bu, 3. dereceden yakinim. sirf bir ölüm durumunda miras hakkindan kendisine pay düşünce beni dava edebilir mi diye bir haftadir kac avukata sorduk, danisip duruyoruz. Büyük ihtimal onu notere götürüp evrak imzalatacagiz vs bir ton ugrasiyoruz. ki bu kisi annemin kardesi.
Kimseye böyle kör kör guvenmeyin gözünüzü seveyim.
yine heveslenin yine gidin ama böyle yangindan mal kacirir gibi degil - arastira arastira - öğrene öğrene
en azindan emin olursunuz.
yapay zekaya attiginiz mesaji ilettim dedi ki;
Gerçekçilik Analizi:
1. Sektör Gerçekleri:
Karadağ’da madencilik maaşları, tehlikeli iş kategorisinde olduğu için biraz daha yüksek olabilir ama:
Yerel işçiler genelde 800–1.200 € net civarında kazanır.
Tecrübeli, özel sertifikalı bir kepçe operatörü belki 1.500–2.000 € net alabilir.
2. Sana teklif edilen maaş:
4.000 € net + konaklama gibi bir teklif, Karadağ iş piyasası için 4-5 kat fazla.
Bu seviye maaşlar genellikle:
Yurt dışında çok nadir uzmanlıklar için
Diplomatik görevler
Ya da büyük altyapı projeleri (ve genelde AB destekli) gibi alanlarda verilir.

🧠 Şüphe Uyandırması Gereken Noktalar:
İş sözleşmesi gösterilmiyorsa
Kontrat öncesi para talep ediliyorsa (vize, evrak, rezervasyon vs.)
Şirketin net bir kimliği ve geçmişi yoksa
“Acil karar vermen lazım” tarzı baskı uygulanıyorsa
Türkçe konuşan bir aracı kişi süreci yürütüyorsa (ama Karadağ’da şirket kaydı yoksa)
Bunlar genelde dolandırıcılık emaresi olabilir.

Evi kisa sureligine gecici olarak veriyorlar net elimize geçecek 4000 euro pirimle vs ile karım olmasa evim var arabam var neden yurt dışına gideyim ki açtığım konu kaygilarim ama sizin baska seyler hakkinda yorum yapmaniz gerçekten insani çileden çıkarıyor ben sizi gerçek hayatta tanimam etmem bursya neden konu acip yalan yanlış konuşayım ki kâr olmasa niye bir insan düzen bozsun o kadar gerizekali degiliz yani hesabi kitabı biliyoruz bizim hayatımız gelecegimiz soz konusu ya hani??
O kadar hesabı kitabı biliyorsunuz da hangi şehre gidileceğini ve aile birleşimi durumlarını mı bilmiyorsunuz 🙄 madem akrabanın yanına gidiliyor, hangi şehir olduğunu bilmeniz gerekmiyor mu? Ya da madem ev veriliyor eşyalı, eşiniz önden gidip ev falan ayarlayacaktı hani? Siz tuhaf tuhaf yazmasanız size de tuhaf bulduğunuz cevaplar gelmez zaten.

O kadar hesabı kitabı biliyorsunuz da hangi şehre gidileceğini ve aile birleşimi durumlarını mı bilmiyorsunuz 🙄 madem akrabanın yanına gidiliyor, hangi şehir olduğunu bilmeniz gerekmiyor mu? Ya da madem ev veriliyor eşyalı, eşiniz önden gidip ev falan ayarlayacaktı hani? Siz tuhaf tuhaf yazmasanız size de tuhaf bulduğunuz cevaplar gelmez zaten.
Esim isci olduğu icin işçilere sunulan fırsat ev cok duzgun olmadığını söylüyorlar bir kac ay idare edip bizim icin daha yaşanılabilir bir yer tutup oyle götürecek esime tavırlı oldugum icin soru sormuyorum konuşmuyorum onun bana soylediklerini biliyorum sadece off size icerigine kadar açıklama yapmak zorunda degilim ki karli mi olur söyle mi olur diye sormadim gideceğim yabanci ulke zorluk çekemiyim dedim niye sormadigim şeyler hakkinda yorum yapıyorsunuz

Bizde esimle beraber uzun senelerdir yurtdisindayiz. Bir iki ulke gezdik simdi Almanyadayiz. Ingilizceniz var ise az cok cok buyuk sikinti yasamazsiniz.
Ben simdi size kendi tecrubelerimi anlatayim azicik.
1) Cocugunuz var ise turkiyeden cok daha fazla rahat edersiniz.
2) 4000 euro maas alacak gibi birsy okudum esiniz icin. Brut mu net mi? O kismi cok onemli. Brut ise biraz zorlanirsiniz elinizde kalan para ile ama asla surunmezsiniz.
3) Ben de 2 tane cocuk var ve bazen Turkiyede olsak ne yapardik diye dusunuyorum ve icim daraliyor. Ben her gun cocuklari parka bahceye ormana falan goturuyorum. Evin 600 metre yakininda geyik parki var. En kotu oraya gidip geyiklere bakiyoruz. Gecen hafta sonu sahile gittik mesela.
4) Cevre edinmek biraz zorlu bir durum. Turkler gibi son dk plan yapamiyorsunuz. Ya da hadi kahve icmeye gidelim falan olmuyor. 1 hafta once plan prigram yapiliyor.
5) italyanlar-yunanlar daha rahat gordugum kadariyla.
6) turk yemeklerini cok ozluyorum ve duzgun bir doner bile bulmak cok zor.
7) Turkiyedeki stresiniz asla olmayacak. Hersey cok rutin ve sakin olacak. Buna alismak biraz vakit aliyor.
8) Kendinize bir bisiklet alin, hatta cocugunuz var ise onun icin sepetle versiyonlari var. Inanilmaz rahat edersiniz.
9) Turkiyedeki gibi tuketim cilginligi yok, en azindan almanyada yok. Ikinci el olayi da cok yaygin ve kimse oyle yadirgamiyor.
10) Eger siz calismicaksaniz, kendinize bir hobi bulsaniz iyi edersiniz. O yuzden bisiklet guzel bir fikir olabilir en azinda etrafi gezmeye cikarsiniz. kahvenizi kitabinizi alip parka gidebilirsiniz.

ortalama üstü dediginiz ulke genelinin 5 kati bir rakam
gercekten mantığınız aliyor mu?
bas bas bagiriyorsunuz akrabalar orada calisiyor diye ama iste diyoruz ki insani en cok akrabalari dolandirir zaten.
hic mi cevrenizde akrabasi tarafından dolandirilan insan yok cidden, cok sasirdim esinizin akrabalarina bu kadar guvenmenize.
ben bugünlerde cok karli olma ihtimali olan bir yatirim yapacağım ama aile mülkü. simdi bir hakki yok ama Allah korusun bir ölüm durumunda hakki olan bir akraba var. bu akraba annemin kardesi. yani yakınlığı bu, 3. dereceden yakinim. sirf bir ölüm durumunda miras hakkindan kendisine pay düşünce beni dava edebilir mi diye bir haftadir kac avukata sorduk, danisip duruyoruz. Büyük ihtimal onu notere götürüp evrak imzalatacagiz vs bir ton ugrasiyoruz. ki bu kisi annemin kardesi.
Kimseye böyle kör kör guvenmeyin gözünüzü seveyim.
yine heveslenin yine gidin ama böyle yangindan mal kacirir gibi degil - arastira arastira - öğrene öğrene
en azindan emin olursunuz.
yapay zekaya attiginiz mesaji ilettim dedi ki;
Gerçekçilik Analizi:
1. Sektör Gerçekleri:
Karadağ’da madencilik maaşları, tehlikeli iş kategorisinde olduğu için biraz daha yüksek olabilir ama:
Yerel işçiler genelde 800–1.200 € net civarında kazanır.
Tecrübeli, özel sertifikalı bir kepçe operatörü belki 1.500–2.000 € net alabilir.
2. Sana teklif edilen maaş:
4.000 € net + konaklama gibi bir teklif, Karadağ iş piyasası için 4-5 kat fazla.
Bu seviye maaşlar genellikle:
Yurt dışında çok nadir uzmanlıklar için
Diplomatik görevler
Ya da büyük altyapı projeleri (ve genelde AB destekli) gibi alanlarda verilir.

🧠 Şüphe Uyandırması Gereken Noktalar:
İş sözleşmesi gösterilmiyorsa
Kontrat öncesi para talep ediliyorsa (vize, evrak, rezervasyon vs.)
Şirketin net bir kimliği ve geçmişi yoksa
“Acil karar vermen lazım” tarzı baskı uygulanıyorsa
Türkçe konuşan bir aracı kişi süreci yürütüyorsa (ama Karadağ’da şirket kaydı yoksa)
Bunlar genelde dolandırıcılık emaresi olabilir.
Acil durumumuz yok ucak biletimize kadar onlar karşılıyor hiçbir ücret talep edilmiyor kimseyi de bi boka inandirnak zorunda değilim açtığım konu maasimizi gecimimizi sorgulayın dediğimi hatırlamıyorum uzun uzun msj yazacak kadar boşsunuz sanırım tek derdim kültürel farklılıkti insallah gittigim ülkede de sizin gibi boş Boğazlilar olmaz

Esim isci olduğu icin işçilere sunulan fırsat ev cok duzgun olmadığını söylüyorlar bir kac ay idare edip bizim icin daha yaşanılabilir bir yer tutup oyle götürecek esime tavırlı oldugum icin soru sormuyorum konuşmuyorum onun bana soylediklerini biliyorum sadece off size icerigine kadar açıklama yapmak zorunda degilim ki karli mi olur söyle mi olur diye sormadim gideceğim yabanci ulke zorluk çekemiyim dedim niye sormadigim şeyler hakkinda yorum yapıyorsunuz
Cekmezsin canim merak etme. Sonucta bi deutchland, us veya uk degil, montenegro. 4k da mayis varmis misss. Krali olursunuz montenegro' nun evelallah

Gideceğiniz yerde tabii ki zorluk çekersiniz. Hayatınızda bir tane bile göçmen tanimadiniz mı? Maaş konusunda ben de şimdi bu alanda aracı olarak çalışan bir meslektaşımla konuştum ve kusura bakmayın o da böyle bir maaş alamayacağını iletti. Sözleşmeniz gelsin bir bakin orada aynı maaşı görecek misiniz.

Acil durumumuz yok ucak biletimize kadar onlar karşılıyor hiçbir ücret talep edilmiyor kimseyi de bi boka inandirnak zorunda değilim açtığım konu maasimizi gecimimizi sorgulayın dediğimi hatırlamıyorum uzun uzun msj yazacak kadar boşsunuz sanırım tek derdim kültürel farklılıkti insallah gittigim ülkede de sizin gibi boş Boğazlilar olmaz
Gittigin ülkenin başkenti bile İstanbulun herhangi bir ilçesinden kat kat küçük, sende Sırpça bilmiyorsun zaten. İnsanlarla çok işin olmayacaktır.
İnşallah senin dediğin gibi 4000 Euro para alırsınız zira öyle paralar olsa neden ülkenin kendi insanları çalışmasın?
Bol şanslar

Gittiğiniz yer tam anlamıyla bir yurtdışı değil. Adım atılan her her Türk kaynıyor. Maaş kalacak yer cart curt bişe diyemem ama dil konusunda zorlanmazsınız. Bizim de Rusyaya gitme durumumuz var bende de Rusça yok ama önceliğim sağlık sektörü ne durumda nasıl oluyor orada işler bunları araştırıyorum. Dil maruz kalınarak da rahatça öğrenilir.

iyilik de yaramiyor valla insanlara
iyi git dolandiril bize ne
neyiyle zorluk yasayacaksin, en pahali sezonunda bile 30 euroya sehrin icinde deniz gören esyali günlük ev kiralanan yerde?
asgari ucreti yazdik, 4000 net+cikan madenden pay alacagini iddia ettigin ulkede git villanda otur, cocuguna bakici, evine hizmetli tut, dışarı islerini onlar halletsinler - gerekirse cevirini yapsinlar kral gibi yasa madem😂 pegasusun ucak biletleri zaten sudan ucuz , anani memleketini ozledikce ayda iki kere git gel.

Evet öyle ama Türkiye de yasamak istemiyoruz esim burada mutlu degil bende mutlu sayilmam zaten temelli gitmesek bile bir kac sene birikim yapıp donsek daha iyi bir hayat bekleyecek bizi
Ben açıkcası mutlu olmamanızı anlarım, anlarım da da mutlu olmayıp başka ülkede çalışabilecek kariyeriniz yok.
Eşiniz 30 k alıyormuş birisi yazdı öyle okudum.
Açıkcası ülkemde huzurlu degilim yurtdısında yaşamayı düşünüyorum diyebilecek düzeyde olmam için kariyerimin ya da eşimin kariyerinin sağlam olması lazım
Gerisi hava civa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X