ortalama üstü dediginiz ulke genelinin 5 kati bir rakam
gercekten mantığınız aliyor mu?
bas bas bagiriyorsunuz akrabalar orada calisiyor diye ama iste diyoruz ki insani en cok akrabalari dolandirir zaten.
hic mi cevrenizde akrabasi tarafından dolandirilan insan yok cidden, cok sasirdim esinizin akrabalarina bu kadar guvenmenize.
ben bugünlerde cok karli olma ihtimali olan bir yatirim yapacağım ama aile mülkü. simdi bir hakki yok ama Allah korusun bir ölüm durumunda hakki olan bir akraba var. bu akraba annemin kardesi. yani yakınlığı bu, 3. dereceden yakinim. sirf bir ölüm durumunda miras hakkindan kendisine pay düşünce beni dava edebilir mi diye bir haftadir kac avukata sorduk, danisip duruyoruz. Büyük ihtimal onu notere götürüp evrak imzalatacagiz vs bir ton ugrasiyoruz. ki bu kisi annemin kardesi.
Kimseye böyle kör kör guvenmeyin gözünüzü seveyim.
yine heveslenin yine gidin ama böyle yangindan mal kacirir gibi degil - arastira arastira - öğrene öğrene
en azindan emin olursunuz.
yapay zekaya attiginiz mesaji ilettim dedi ki;
Gerçekçilik Analizi:
1. Sektör Gerçekleri:
Karadağ’da madencilik maaşları, tehlikeli iş kategorisinde olduğu için biraz daha yüksek olabilir ama:
Yerel işçiler genelde 800–1.200 € net civarında kazanır.
Tecrübeli, özel sertifikalı bir kepçe operatörü belki 1.500–2.000 € net alabilir.
2. Sana teklif edilen maaş:
4.000 € net + konaklama gibi bir teklif, Karadağ iş piyasası için 4-5 kat fazla.
Bu seviye maaşlar genellikle:
Yurt dışında çok nadir uzmanlıklar için
Diplomatik görevler
Ya da büyük altyapı projeleri (ve genelde AB destekli) gibi alanlarda verilir.

Şüphe Uyandırması Gereken Noktalar:
İş sözleşmesi gösterilmiyorsa
Kontrat öncesi para talep ediliyorsa (vize, evrak, rezervasyon vs.)
Şirketin net bir kimliği ve geçmişi yoksa
“Acil karar vermen lazım” tarzı baskı uygulanıyorsa
Türkçe konuşan bir aracı kişi süreci yürütüyorsa (ama Karadağ’da şirket kaydı yoksa)
Bunlar genelde dolandırıcılık emaresi olabilir.