Yurt dışına taşınıyoruz hayatımda hızlı gelişmeler ☹️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esim yurt dışına gidiyor ☹️ bizi de iki üç ay sonra alacak yanina bugün sonuclandi dil bilmiyorum falan 😔☹️ kizlar nasıl yapicam ya yurt dışında yasayan varmi 🤕
İş vizesi ile mi gidiyor iş vizesi ile gidiyorsa şirket size sponsor olmuyor mu aynı anda gitmek için.

Hangi ulke? Almanya da dogup 35 yasima kadar oradaydim. Artilari var elbette ama eksi yanlarida var.
Bence iyi düşünüp karar verilmesi gereken bir şey. Tabii ki siz de bu süreç nasıl ilerledi bilmiyorum. Gerekirse ve yapamazsaniz tekrar dönebilme opsiyonunu ayarladiysaniz döndüğümüzde hayatımıza şuradan şöyle devam edebiliriz diye bir opsiyonunuz varsa denemekte fayda var. Ama atıyorum siz de burada ki işinizi gücünüzü bırakacaksanız öncelikle eşinizin belirli bir dönem kalıp onun fikirini almaniz daha dogru olur. Yani belki o da az çok sizin orada mutlu olup olmayacağınızı da kestirebilir... tabii kendisi de mutlu olup olmayacağını anlayacaktir bu surecte..
o doğrultu hareket edersiniz.
Sonuçta yurt dışında Türkiye'deki gibi nasıl anlatayım huzurlu bir hava yok diyebilirim yani maddi açıdan evet rahat edebilirsiniz ama işte gerek havasinin Türkiye'deki kadar güzel olmaması gerekse insanların daha soğuk olması vesaire vesaire. Bunlar etken farkliliklar

Ben orada doğmuş büyümüş biri olarak ve de iyidir meslek sahibi olmama, dil sorunum olmamasina rağmen bu tarz eksilerinin farkındaydım. Hakkinizda hayirlisi olsun
Montenegro çok güzel bir ülke ve cok istiyordum yaşamayı inanin güvenlik siyasi olaylardsn cok yoruldum amacımız süresiz oturum ya da vatandaslik alabilmek ileride en cok da kizimizin geleceği icin gidiyoruz

Ya tam bilmiyorum ki ama bebegimiz olduğu icin önden gidip ev vs ayarlamasi lazim
Eger şirket sizede sponsor oluyorsa aynı anda gidin sonradan giderseniz çok beklerseniz ne olacak en azından sponsorluk varsa vize vs karsılıyorlar bazı şirketler bonus veriyor imza parası.

Orada iş buldu değil mi turist vizesi değildir herhalde.

Hayırlı olsun bu arada.

Son düzenleme:
Eger şirket sizede sponsor oluyorsa aynı anda gidin sonradan giderseniz çok beklerseniz ne olacak en azından sponsorluk varsa vize vs karsılıyorlar bazı bonus veriyor imza parası.

Orada iş buldu değil mi turist vizesi değildir herhalde.

Hayırlı olsun bu arada.
Yok oturum izni cikaracak şirket konuştuğu bi arkadasi orada o da diyor ki esini iki üç ay sonra getir bilemedik vallahi 🤕 hemen mi gidin diyorsunuz yani siz şimdi neden çok beklerim oturum iznimi falan esimin şirketi çıkaracak mis es durumundan

Yok ya uzun zamandır esimin başının etini yiyen benim gidelim bu ülkede gelecek göremiyorum sürekli siyasi stres geçim kaygısı anksiyetemi tetikliyor diye burda ki mulklerimizi satip oradan ev falan almayi da düşünüyoruz sadece ben dil konusunda cok çekimserim

Türkiye'de gelecek göremediğiniz için yolsuzluk açısında ülke hasretine asla izin vermeyecek Karadağ'ı mı seçtiniz yani?

Yok oturum izni cikaracak şirket konuştuğu bi arkadasi orada o da diyor ki esini iki üç ay sonra getir bilemedik vallahi 🤕 hemen mi gidin diyorsunuz yani siz şimdi neden çok beklerim oturum iznimi falan esimin şirketi çıkaracak mis es durumundan
TAm anlamadım eşiniz şuan bir şirketten iş daveti aldımı ben yurtdışında yaşamıyorum ama Avrupa da eşlerden birisi iş bulunca şirketler eşlerede sponsor oluyor ve beraber aynı anda gidiyorlar çalışma vizesi ile.

TAm anlamadım eşiniz şuan bir şirketten iş daveti aldımı ben yurtdışında yaşamıyorum ama Avrupa da eşlerden birisi iş bulunca şirketler eşlerede sponsor oluyor ve beraber aynı anda gidiyorlar çalışma vizesi ile.
Evet aldi kabul etti uçak bileti alacaklar

Montenegro çok güzel bir ülke ve cok istiyordum yaşamayı inanin güvenlik siyasi olaylardsn cok yoruldum amacımız süresiz oturum ya da vatandaslik alabilmek ileride en cok da kizimizin geleceği icin gidiyoruz
montenegro da bizden cok farkli degil aslinda "bazı" konularda. ben genelde montenegro överdim , arkadasimin kardeşi arsa aldi sera icin oturum verdiler falan - kolay vatandaslik veren , abye girme arifesinde, havasi suyu temiz bir yer vs diye. Gecen sene öğrendim ki rüşvet olmadan bir sey yapmanin zor oldugu bir ulkeymis. siyasi olarak da bizden cok farkli degil tek adam konusunda. 32 yillik Milo Djukanoviç daha yeni kalkabildi koltuğundan, gece gündüz kutladi halki:)

karadağca bilse ne bilmese ne..ben gittim hic ingilizce bile konusamadim, airbnbde evi gösteren Türk, lokantada siparis verdigin garson Türk, hatta sehirlerarasi otobuste doğru mu bindim diye soru sordugum kadin bile "abla Türk müsün? evet tivata gidiyor" demisti.
bence kalan aylarda youtubedan birkac sey izlesin - basit şeyleri ogrensin yeter.

Karadağa gitcez yazmamiş ki. Dil bilmiyorum ne yapacagim demiş. 😁 Tasincagi hangi dillerde iletisim kurulabilir onu bile arastirmadiysa suana kadar ne diyim 🙄

Karadağa gitcez yazmamiş ki. Dil bilmiyorum ne yapacagim demiş. 😁 Tasincagi hangi dillerde iletisim kurulabilir onu bile arastirmadiysa suana kadar ne diyim 🙄
Planli bir tasinma değildi umudum da yoktu acikcasi olmaz gözü ile bakiyordum o yüzden pek arastirma yapmadim

Hayatınız pek bir renkli ve hızlı ya masallah.
Sizin konular canı sıkılmış da konu açmış izlenimi veriyor bana nedense.
Hakkınızda hayırlısı...
Canim sıkılsa niye kadinlar kulübüne soru uydurup acayim hayret birseysiniz ya 6 aylik bebegimle cebellesiyorum ev isi yemek kocamla sorunlarim isim gücüm yok sanki gelip konu uydurayim diyorum

Ayy cok heyecanlıyım yapabilirmiyim bilmiyorum ☹️😭
Ben bile heyecanlandım sizin için :D keşke imkan olsa da biz de gitsek tası tarağı toplayıp valla. İnssn böyle heyecanlar yaşayınca kendini canlı hisseder. Sıkıldım rutin düzenden. Yerinde olsam hemen birkaç dil uygulaması indirir kendi kendime öğrenmeye calısırdım. Bugune kdr dil kursuna para verip verim alanı görmedim. Ben suan sırf hobi olsun diye japonca öğrenmeye calısıyorum kendi kendime.

Türkiye den daha iyi şartları olduğu kesin şuan bizim için avantajlı

Esiniz Turkiyede 30bin kazaniyormus gecen konunuzda oyle yazmistiniz. Yani gittiginiz ulkelerde de asgari civari tek maasla ev almiyorsaniz oradan gecinmeniz pek yağ bal olmayacak yasayan tanidiklarim var. 🙄
Bizim bilmedigimiz baska firsatlar yakaladiysaniz ayri

Esiniz Turkiyede 30bin kazaniyormus gecen konunuzda oyle yazmistiniz. Yani gittiginiz ulkelerde de asgari civari tek maasla ev almiyorsaniz oradan gecinmeniz pek yağ bal olmayacak yasayan tanidiklarim var. 🙄
Bizim bilmedigimiz baska firsatlar yakaladiysaniz ayri
Şartları daha iyi olmasa gitmeyi düşünmeyiz zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X