• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese herseyi anlatma huyum ☹️ nolur çekip alsinlar benden bu huyu

en anlatmaman gereken konu. aldigini söyle ama almadan "biz de hayirlisiysa ufak bir ev almayi düşünüyoruz" falan dersen insanlar sende kullanmadigin fazla para oldugunu bilir, hastalikta - zor durumda ilk akillarina sen gelirsin. vermezsen de kötü olursun.
benim paramin miktarini kimse bilmez ama biraz birikikimim oldugunu bilir yakin cevrem. öz annem bile kendi kardesi is kuracakmis da xyz alacakmis da baslayinca cok kazanacakmis da bana verecekmis de benim altinlarimi almanin derdine düşmüştü - kardesi zorlanmasin - hayalini gerceklestirsin diye. bir hastane problemi vs olsa sulalesinde bana soruyor (ki sulalesinden kimsenin bana bir şeker almisligi yok, neden vereyim parami, bana ne?) . ben tabii ki asla vermiyorum, "param vadelide bozdursam deli gibi kesinti olur. kredi ceksinler daha ucuza malolur" falan diye atiyorum bir seyler vermiyorum ama daha yüzü yumusak daha merhametli biri olsam verirdim o parayi da unuturdum.
bir arkadasimin birikimini annesi yonetiyor. parayi aldigi gibi tamamini annesine verir annesi kiza harclik verir. faiz hesabina yatirirmis ustune kira gelirinin yarisini ekleyip. ama kizin erkek kardesi evlenirken ,kardes araba alacakken, ev alacakken hep bu kizin hesabindan o para çekildi çekildi durdu. bir de zaten tl faizi, sacma sapan tutmuslar parayi orada eridi gitti. bugun bir araba almak istese alamaz.
yakin akrabalar arasinda böyle seyler cok olur. o yüzden sakin kimseye belli etme cok paran oldugunu. ev falan alinca söylersin, o zaman sorun yok. ev borcum var, kredi borcum cok dersin kimse senden bir sey isteyemez:) ama oncesi cok tehlikeli
Aynen katılıyorum.. iş yerimden tazminatımı aldım bi arkadaşa söyleme gafletinde bulunmuştum o günden sonra beni yürüyen bankamatik olarak görmüştü habire "yaaaa bu ara çok sıkıştım kardeşime para göndermem lazım annem hasta eczaneye gidicem param yeter mi acaba cart curt " bende valla parayı dolara yatırdım diye yalan söylemek zorunda kalmıştım aklıma geldi de 😂😂😂

Evet bizde öyleyiz herseyi anlatıyoruz olacak seyler de olmuyor ☹️
Hadi konuşurken dayanamayıp ağzından kaçırmayı anlıyorum bir nebze. Geçen gün WhatsApptan mesajla haber vermiş :işsiz: sırf laf yetiştirmek için açmış WhatsApp ı mesaj yazmış. Ben her şeyi yetiştirme diyince de abartıyor oluyorum. Sanki her şeyi anlatmasa bir yeri eksilecek. Aynen öyle konuşunca olacak olan da olmuyor. Ama yok anlatamıyorum.

Beni ergenlik yılları ve 20’lerin başında böyleydim. Her şeyimi herkese anlatırdım. Buradaki herkes ve her şey lafları abartı değil, literally hatta 😂

Sonradan ketumlaştım, çok ketum sınıfına bile girerim artık sanırım. Darbe yemekten de ziyade insanların ketumluğunu görünce ben niye saf gibi her şeyi anlatıyorum oluyor insan.

Özellikle para konuları aman aman, bırakın borç istenmesini kenarda parası olduğu bilindiği için öldürülen insanlara dair 3. Sayfa haberleri var.

Back