Sevgili Aysevi
Çok sevindim senin adına Allah tamamına erdirsin...
İnşallah ikiz olur...::))dimi???

Sevgili Papatya 40
Berk pinpiriktir yazmışsın, o güzel o zaman....
Sen ona güven o iyi seçmiştir donörü kılı kırk yarmış kızı da illallah dedirtmiştir
şu test bu test derken 7 sülalesini gelmişini geçmişini sorgulamıştır.
Gerçekten böylemidir yani????

Sevgili Benimdeolacak
İnşallah seninde pozitif olur ...
Dualarımız seninle.....

Ayse vi coooook sevindim yat dinlen yorma kendini, benimde olacakdualarim yarın seninle ,efsune 12 sende de güzel haberler bekliyoruz hadi hep birlikte

Herkese merhabalar arkadaslar, sizleri birkac gunden beri takip ediyorum dun yazmak istedim fakat Aysevinin kanamasini duyunca cok uzuldum dua ettim insallah bebege birsey olmaz diye; bugun guzel haberi alinca cok sevindim. Kismetse bizde bu aysonu donasyon icin berkin kliniginde olucaz bu benim ayni klinige 3.gidisim olucak. Sevgili AYSEVI gecmis deneyimlerinden ve ayni klinik olmasi sebebiyle sana sormak istedigim tedavi esnasinda estrofem, folic asid ve clinon jel haricinde herhangi birsey kullandinmi? Benim ilk denememde degerim 11 cikmisti ve 2.test gunumde deger yukselmedi. ikincisinde hamilelik gerceklesti fakat 6 haftalik kaybettim ve istanbullda bir tup bebek merkezinde dusuk sebebi icin gerekli testler yapildi ve herhangi bir sorun blunamadi. Berk bey yine ayni protokolu uygulayacak fakat ben biraz dedirginim acaba extra birseyler yapmam gerkirmi bu sefer nedersiniz?

Sevgili Erfat ,

Yine bu kk da eski kapanmış forumlardan birinde donorlerden bir konuşmuş yazi yazmış. Diğer merkezlere de yumi vermiş birisi olarak karşılatırmış Onu bul oku istersen. Ben onun yalancısıyım.

Flory hoşgeldin aramıza. Ben Berk in temiz çalıştığına inanıyorum. Hit in de öyle diğerlerini bilmiyorum ancak beni sorarsan ben Firdevs Hanımla çalıştım . O da birebir olarak çok iyi.
Donorü de iyi idi bana bulduğu çünkü bir sürü donmuşum kaldı. Diğerlerini tanımıyorum kusura bakma ama Savaş a giden Rosa ( 45) şu anda yeni anne oldu. Verda ya giden Yosun un sonucunu bekliyoruz ancak elimizde örnek çok az Sadece Berk bey in başarısı ile ilgili diğer forumda ( yumurta nakli ve donör cocukistiyorum diye ararsan ) çok örnek var.

Senin almanı tavsiye edebileceğimiz şeyler bünyeni güçlendirici extra vitaminler bir de kafanın dingin, bu işe hazır olması. Başka bir şey yok. Ha bir de sperm faktörü önemli Spermin kalitesi morfolojisi düşükse pek donmuş kalmıyor tabii başarı oranı da düşüyor dememe gerek yok . Vitamin isimleri vs Berils çok güzel yazmış bu forumda oku istersen .

Kızlarrr sabah sabah kalktım nasıl lapa lapa kar yağıyor. Hem güzel hem de işte dışarı çıkma olayı fena yürümekte zorlanınca evde oturasın geliyor.
Aymoşum sen de ayakalrını uzatarak çalış yerçekimi etkilemesin bebeişi şimdi:) . Dinlenmenin önemine inanmazdım ama bu benim bebeği dinlenerek kurtardık ya o yüzden tavsiye ediyorum.
Dün dr a gittik Dr bana biraz kızdı amniyo yaptırmadım diye ben de donorün yaşı amniyoluk değil deyince herşey yaşa bağlı değil dedi. Siz olsun da nasıl olursa olsun diyorsunuz dedi
detaylı ultrasona da 5. ayda giriliyormuş anımsayamadım giirp girmediğimi yalnız bir kere 4 boyutlu ultrasona girmiştim onu da duyunca kızdı haliyle. Ama işte dediğim gibi bir düzenli dr bulamadım ki kah sigortaya kah üniversite kah özele gittim . Özel dışında işleri başından aşkın zaten hele o sigorta tam bir rezalet idi 5 kişi aynı anda alıyorlar ya. Neyse Allah'a emanet
bebişler ne diyeyim.
özele gittim. Zaten özel dışındakilerin işi başlarından aşkındı .

Günaydın kizlarrrr

Butun arkadaslarıma öncelikle teşekkür ederim,dun fazla giremedim iyi dileklerini göndermişler sagolsunlar iyiki varsınız...bana cok güzel destek oldunuz,moralim iyi cok şükür.efsunecigim senin telkinleri uyguluyorum aslında o yazını bulamadım ama kend kendime hergün yani gunün her anında telkin yapıyorum bu bebek seni bırakmayacak diyorum:))yeterli mi arkadasım:))

Flory hosgelmisin ben açık söyleyeyim Berk'in verdigi ilaçlardan baska fraxiparine kullanıyorum Berk beye ben hatırlattım daha önce hep kullandım dedim ben gerek duymuyorum dedi ama ben yinede hergün bir tane kullanıyorum.dusuk icin trombofili testleri yaptirdinmi?en önemlisi onlar.genelde 3 düşükten sonra isteniyor ama yazık değilim yani neden bu kadar cok dusuk yapmayı bekliyorlar anlamadım.ben o testleri en basından yaptırdım.yani ilk tup bebek sonrası yaptırmıştım.birde Berk bana günde 4 estrofeme verdi ama ben 5 iciyorum.:)) neden diyeceksin...benim rahim cok kalinlasmiyordu.bende daha önce hit in bana uyguladığı protokolü yaptım yani Berk'in verdiğinden hep 1 fazla ictim hatta transfer oncesi değişik bişey yaptım ama kimse yapsın diye söylemiyorum; hergün estrofeme ilaveten bir tane cyclo progynpva nin beyaz haplarında ictim.onuda bana bir doktor arkadasım söylemişti.simdi estrofem menapoza girmiş hanımlar icin düşünülmüş yan etkileri düşürmek icin hafifletirmiş bir estrojen içerir demişti .ama cyclonun içindeki beyazlarda aynı estrofem gibi 2 mg estrojen içerir ama etkinliği daha fazladır cunku genc bayanlarda adet düzenlemek icin kullanılır demişti.yani cyclo daha konjuge estrojen İçeriyor.bende Berk bana 3 tane iç demişti ben birde yanında cyclonun beyazından ictim.aman ha kimse benim yaptığımı yapmasın doktora falan da söylemeyin kesin kızarlar:)) sonra ukala hasta durumuna düşersiniz ki hit abisi cok kızar :))))

Florycigim birde elevit ictim ayrıca aspirini mutlaka iç .ben yıllardır her gun 100 mg bebe aspirini icerim tedavide de butun doktorlar verdi.berk vermedi ama yinede ictim daha dogrusu ona söyledim hergün icerim yıllardır dedim.belki ondan vermedi...

Ayrıca sizin donmuslariniz varmı?? Berk pek donmuş taraftarı değil.bizimde yok.orada hic donmusla hamile kalan duymadım.spermlerin durumu ne?? Esinle sana kromozom analizi yapildimi gerci yumurta donasyonu olduğu icin eşinin kromozom analizi cok önemli bunları yaptırmadan sakin tedaviye başlama

Benimdeolacak seni cok merak ediyorum inşallah iyi haber vereceksin.bence o lekelenme iyiye işaret...cok deneyimli biri olarak söylüyorum:)) kesinlikle seninde olacak :)))

Hadi hemen yaz sonucunu..kan verdin mı acaba??

Aymenciğim sende de mi kanda pıhtılaşma var?

Evet ben yaptrımıştım efsuneciğim ve bende çıkmıştı o tahlil sonucunda.

sevgili arya,
anladığım doğrumu???
amh değerin düşük ama doğru doz için sana diğer testi yaptılar sonuçta çıktı ve uygulamada nasıl değişklik oldu????
.. çok merak ettim.
benim amh değerim çok kötü ama her ay düzenli regl oluyorum fshlar e2ler çok normal ve rahimde hep ttansferden önce hiç sorun olmuyor...
doktorun bu konuda sana ne dedi..

bird ebenim ailemde çölyak hastası var. bende yok.. ama bu hastalık b1 vitamin eksikliğine nedne oluyor.. offff...

sevgili aymenciğim,
bu gün 11 gün. eşim bir gün daha bekliyelim bu kadar bekledik madem dedi. yarın vereceğiz kanı.
bu kadar hayal kırıklığından sonra onada hak verdim.
senin umarım bi aksilik yoktur canım. inşallah bebişlerin sana sımsıkı tutunurlar canım.
hamilelerin duası kabul olurmus. bana bol bol dua et olurmu artık benimkide son bulsun..

Hayır canım amh testim düşük olduğu için yapışmadı bu test bana bir gebelik kaybım olduğu ve tüp denemem olumsuz olduğu için rica ettiğim doktor yaptı bana.BEN BUNU YENİ ÖĞRENDİM SENDEN NASIL BİR DURUMDAYIM ANLAYAMDIM.YANİ AMH.I MTHFR mi etkiliyor.PAYLAŞTIĞIN YAZI SANIRIM ALMANCA O YÜZDEN TAM ÇÖZEMEDİM

efsuneciğim bende anlamadım senin yazdığından bişey...mtfhr bildiğim kadarıyla trombofili le ile ilgili bir test amh ile ilgisini anlayamadım.birde dozla ne alakası var acaba ???benimkinde mutasyon görülmedi yazıyor sonuçolarak.ama ben protein s ve protein c düzeyi düşüklüğünden dolayı fraxiparine kullanıyorum.yani tam olarak tormbofili var yada yok denmedi.zaten bu ilaç garanti değil yani öylesinekullanılıyor...

Günaydınnlarrr kızlarrr

Aymoşum moralin güzel olsun zaten olumlu bir insansın yolun açık olsun Çok seviniyorum senin adına .

Efsune evet yaaa biz anlamadık bu yazını arkadaşım. Ben tedaviye başlamadan önce sAVAŞ beyin oğlu ila AMH istemişti anımsamıyorum ama 2 miydi ne sonra yazarım Ona ulaşamadım embryologları kesin donasyon kendi yumilerinizle ısrar ediyorsanız 1 tane koyalım ama o da zor olur şansınız düşer dedi. Firdevs hanım da aynı fikirdeydi. Hit oralı bile olmadı bu yaşta diye başlayan cümlesiyle tahlili mahlil hiiiççççç iplemedi. Ben de Efsuneye aynısını söylüyorum Amh düşükse boşver donasyon olsun. Bende de e2 normal hormonlar normal düzenli adet eski atlet içki sigara kadın :) yok. Kendime çok güveniyordum 3 ünde de aldım boyumun ölçüsünü.

Aymen yine döktürmüş en güzel bilgileri aman artık kopy liyorum onun bilgilerini sonra siliniyor bir şeyler oluyor Abicim abicim diyenler yüzünden tantana çıkıyor. Ben hala anlamadım Hit öyle bir kıyağı nasıl yaptı Nasıl bir tedavi bedava olur biz 13- 15 milyarla çıkarken çok mu fukara göründü arkadaş acaba ya da çok mu yalvar yakar oldu Babam bile yapmaz şaşırdım . Ben bile 3 tedavi gördüğümü söyleyemedim dr o şekil yani Oturup nasıl dinledi arkadaşı Belki gözyaşları sel oldu bilemiyorum. Yalnız biz hiçbir zaman o dr kötü demedik kimseye kendisi gibi küfretmedik Yanlış anlayıp oraya buraya götürmesin arkadaş. Biz sadece bizi dinlemiyor çok hikayelerle işi yok İşini direk yapıyor sonrasında da psikolojik destek vermiyor ona değil hemşirelere ulaşıyoruz dedik ki hepsiii baştan sona doğru. Muayene parası konusunda ben demiştim para aldığını şikayet değildi çünkü ben İst da muayeneye gitmiştim Orada gidecekler için bir bilgi paylaşımıydı sadece. Ama insanın kafası pisssss olunca herkesle saldırı savaş durumuna geçiyor.

yazının özeti:))

bazı kadınlarda amh değeri iyi olsa bile!!!! tüp bebek tedavisinde fazla yumurtası çıkmıyorsa bunun nedeni Enzym (Metylen-Tetra-Hydro-Folat-Reduktase: MTHFR) az olamsı imiş.
amhsı yüksek normal ama az yumurta sayısı bu kadın oranı %10
Gen-Position 677 deki durum bu Enzymin (Metylen-Tetra-Hydro-Folat-Reduktase: MTHFR)çalışmasını engelliyormuş. buda yumurta kalitesinde bir dert..
bu enzym %70 oranında yok ise yumurtalıkların kalitesi kötü oluyormuş..

almanyada tüp bebek tedavisinde devlet amh değerine bakarak onay veriyormuş.
amh düşük ise (Metylen-Tetra-Hydro-Folat-Reduktase: MTHFR) testini yaptırın bunda sorun varsa amhya bakmasın doktorlar tüp bebek doz ayarlamasında diyor. çünkü çok dozda kaliteye etki ediyormuş..

selam,
şu karda pek dışarıda olmasan derim.. tipi ve fırtınada uçarsın felan..
klinik tıpçıları unut.. adamı ya hast aya PERT ederler...
her ultrason ve test onların için istatistiki değer..
allah sana sağlıklı bir bebek nasip etsin..

amh değeri ile ilgili yazdıklarına güldüm. haklısın..
benim kızdığım doktorlara amh düşük diye bizi perte çıkardılar ama bu başka bir nedneden olduğu için yanlış doz uygulayıp yumurtalıkları işlemez hala getirmeleri. birde öyle eminlerkiii.. amh düşük boktur halin. amh yüksek çok iyi durum. hadi baakalım amhsı yüksektede açıkalsınalr şimdi az yumurta sayısını.

kimse alınmasın şu olaya tam kapsamlı bakıp vakıf oolan kimseyi bulamadım.. bahçecide tam ticarete döktü işi.. narsismi tavana vurdu..

tüp bebekte başarılı olacak vakalardaki başarı oranından övünüyorlar yiyorsa zor olanalrı çözsünler.
hele orada bir beslenmeyel ilgili ukala bir doktor var.. hiç çekilmez.. hastaya davranışları..
şu psikoterapi sağolsun valla. yoksa insanın belaya karışmaması imkansız..

sivri dilli arkadaşım:))) çok haklısın..bende hayret ettim...yani sanki bu arkadaş başka birinden bahsediyor..bence gitti anlattı hit e sizin hakkınızda çok kötü şeyler söylüyorlar ben bu imajınızı değiştiririm,dedi ve hit abisi de ona reklam yapsın diye bedava sözü verdi:) ama keşke önce bu arkadaşın yazılarını bir okusaydı bu kadar seviyesiz,küfür,imla hataları dolu yazılar olduğunu görseydi:) birde öğretmen olacak onun yetiştirdiği çocuklara yazık...onlarada acaba gidiyoooooommmmm diye mi öğretiyordur??önce türkçeyi doğru kullansın ben valla sinir oluyorum mesajlarda bile kısaltma yazan,iki harfi yazmaktan üşenen insanlara...ayrıca kelimeleri eksik yanlış yazanlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…