merhaba arkadaşlar,
bende dün geldim kıbrıstan.
neler oldu şöyle anlatayım. sonra siz kararınızı verin.
ilkinde gittiğimde gayet ilgi alaka yerindeyi. geçen sefer olmadı ne yazıkki.
dondurulmuşları deniyelim dedik. zaten ilk başta söyledikleri dondurulmuşla çok şansızınız yok(3. günde dondurmuş). ee o zaman neden 500€ aldınız dondurmak için.
bana siz ayarlayın gelişinizi dediler biz transferinizi burada sağlarız dediler. tamam dedim gittim acapulcodan aldım transfer dahil. sadece hastane otel arası tranfer olacaktı.
bana denen aa orası 8,5 km dışarıda oradan sizi alamayız.
iyi peki dedim sinirlenmicem diye karar aldım. gittik bizi arayan soran yok.
gece 11 de aradım ne oldu diye. haa ben unutmuşum yarın 12 bilmem nereye gellin oradan alalım dediler. tamam dedik gittik. bir yarım saatte orada bekledik.
hic rahim kalınlığıma bakılmadı. ilaçlar gayet ezbere verildi. esas en bobası.
transfer tam 30sn sürdü.
ben bu işten memnun kalmadım deyince ben hasta yatağında beyefendi benimle tartışmaya başladı.
ben dedim bu tumaz diye. oda zaten 50% şansın var dedi. bu kumar için 1000€ ödedik.
tek güzel olan bu kadar yoğunluktan sonra eşimle güzel tatil yapmamız oldu.
haftaya sonucu bildiririm.
Merhabalar ben forma yeni katılıyorum.hepinizi bu cesaretiniz için sizi kutluyorum ve herşeyin gönlünize göre olmasını diliyorum.bende 2 yıldır bebek sahbib olmaya çalışıyorum. tek Şansım yumurta nakli olduğu iki farklı doktor tarafından onaylandı ama ben bir türlü cesaretim toplayıp başvuramadım.içimde anlamsız korkular kaygılar var. Anne olamayacağını bilmek bir kadının hayatta yaşabileceği en büyük acı.Ağlamakla da acılar hafiflemiyor.Çaresizlik kötü bir durum tek başına değilsin tek başına yaşadığın bir acı değil eşimde buna dahil onu babalık duygusundan mahrum edemem.Kafam çok karışık.beni tek anlayan sizlersiniz.Yaşadığımız duygular acılar aynı.Bebek özlemi.Kimseyle konuşamıyorum paylaşamıyorum.Eğer istanbulda oturan varsa yüzyüzede görüşmek isterim.allah hepimizin yardımcısı olsun içimizdeki acıları bebek özlemini bir an önce gidersin.
berlis nasılsın bu ay gitmekten vazgeçtin sanırım...
donmuşların bir bekleme süresi var mı...
ben zaman geçtikçe korkar oluyorum senin bu konudaki duyguların nasıl şu an hamile kalan ve anne olanlar yaşadıkları mutlulukla gelecek korkusu yaşamıyor olabilirler fakat bizler daha çaba sarfetme aşamasında olduğumuzdan bu korkular (yaşla ilgili) benim harekete geçmemi de çok etkiliyor...
Yosuncuğum sen şimdi ordasın tek gerçek bu gerisi teferruat hayırlısıyla transferin gerçekleşsin gerisini boş ver. Güzel düşün güzeli yaşa …
Gebelikte dr. ların bile açıklayamadığı % 15 lik kadar dedikleri bir muamma var. Bu yüzden çeşitli söylemler ortaya çıkıyor. Hiç olmaz denen kişiler hamile kalabiliyorken hiç bir sorunu olmayan kişiler hamile kalamayabiliyor. Bunun binlerce örneği var…Tüp bebekte de böyle. öyle ya da böyle denilen her şey kişiden kişiye değişiyor.
Kafana takılanları cevaplamaya çalışayım
1- makyaj parfüm gibi kimyasal maddeler hava moleküllerine yapışıp transfer esnasında embriyoya bulaşırsa ki uzak bir ihtimal o yüzden olur olmaz deniyor
2- transfer sonrası hemen tuvaleti ilk duydum bunlar geçerliliği kanıtlanmış şeyler değil sadece varsayım
3- kalınlık 7 yi geçtikten sonra transfer yapılıyor. 9 -10 olmasını bekliyorlar şansı artırabilmek için yine bunun da % 100 geçerliliği kanıtlanmış değil. bir üye şöyle yazmıştı 7 -8 tahta sedir 9 -10 pamuk yatak diye
4- yatmaya gerek olmadığını yinede psikolojik olarak ilk yarım saatin yeterli olduğunu söylüyorlar. transfer sonrası hemen akşamında hem de otobüsle yola çıkmış şimdi bebeğini büyüten yakın arkadaşım var. Yine 5 denemesi olumsuz olmuş 6. da nasılsa bu da olmaz deyip dinlenmeden kalkıp ertesi gün tenis oynamaya giden ve pozitif sonuç alan tanıdık var. ben istanbulda tüp denediğimde 3 gün orada kaldım dr. uçakta basınç zararlı olur dedi diye oradan adanaya kadar otobüsle geldim sonuç kimyasal gebelik.
Kısacası olacaksa oynayıp zıplansada oluyor olmayacaksa yatağa bağlanılsada boş.
5- rutinde transfer adetin 15 – 20 si arası sonrasında rahimde geri dönüş başladığı için şans azalıyor. Hit in hemşiresi menopoz durumunda 24 – 25. güne kadar yaptıklarını söyledi.
6- progestan vaginal kullanılıyor vaginal emilim daha iyi. Tüp bebek öncesi tüm hormonlar baskılandığı için gerekli hormonları dışarıdan almak gerekiyor. Yutulması gereken bir sürü ilaç var birde günlük 9 tane progestan yutmak hem mide bulantısı yapabilir hem de böbrekler açısından ve bağırsak emilimi açısından düşünülüdüğünden vaginal alım öneriliyor.
merhaba arkadaşlar,
bende dün geldim kıbrıstan.
neler oldu şöyle anlatayım. sonra siz kararınızı verin.
ilkinde gittiğimde gayet ilgi alaka yerindeyi. geçen sefer olmadı ne yazıkki.
dondurulmuşları deniyelim dedik. zaten ilk başta söyledikleri dondurulmuşla çok şansızınız yok(3. günde dondurmuş). ee o zaman neden 500€ aldınız dondurmak için.
bana siz ayarlayın gelişinizi dediler biz transferinizi burada sağlarız dediler. tamam dedim gittim acapulcodan aldım transfer dahil. sadece hastane otel arası tranfer olacaktı.
bana denen aa orası 8,5 km dışarıda oradan sizi alamayız.
iyi peki dedim sinirlenmicem diye karar aldım. gittik bizi arayan soran yok.
gece 11 de aradım ne oldu diye. haa ben unutmuşum yarın 12 bilmem nereye gellin oradan alalım dediler. tamam dedik gittik. bir yarım saatte orada bekledik.
hic rahim kalınlığıma bakılmadı. ilaçlar gayet ezbere verildi. esas en bobası.
transfer tam 30sn sürdü.
ben bu işten memnun kalmadım deyince ben hasta yatağında beyefendi benimle tartışmaya başladı.
ben dedim bu tumaz diye. oda zaten 50% şansın var dedi. bu kumar için 1000€ ödedik.
tek güzel olan bu kadar yoğunluktan sonra eşimle güzel tatil yapmamız oldu.
haftaya sonucu bildiririm.
selam kızlar..
ne güldüm bahardalı:) senide dahil ettik işte olaylara.. "ama sende çabuk ol hadi yaaaa" deyip koroya dahil olayım bende bari:)
zümrütcüm özür valla eski/yeni nicklerden oluyor bu sanırım :) alışamadım ve eski nicleri de bırakamıyorum.. böyle bir karışıklık oldu ondan dolayı. :) cevaplarından dolayı teşekkür ederim.. bu arada o flaster gibi bantlar varya östrojenle ilgili ondanda kullanıyorum..adını unuttum. Aklıma sen geldin alerji yapmıştı değilmi sana.. bana daha bişey yapmadı.. 2 oldu gerçi.. gün aşırı değiştiriyorum onları..
Sabacım teşekkür ederim duaların için.. neler yapıyorsun? diğer tarafta tanıdıklardan güzel haberler varsa ver bari de neşelenelim :)
nrm 34 teşekkür ederim:)
Benimdeolacak hayırlısı olsun inşallah.. hangi gün oldu transferin? test günün ne zaman?
Sabaha görüşmek üzere...
yosun,
yarın transfer günü belli olacak herhalde..??
ne çok ilaç alıyorsun. bol su iç bari..
kıbrısta donasyon artık bir maceraya dönüştü.. Sen yinede aymenin ve mimozanın ve diğer arkadaşların yap yapma dediklerine uy.
doktorlar unutkanlar yada bıkkınlar. bu arada sistem çok laçka anlaşılan.
sen yinede bahtına uygun sana şans ve güzellik getirecek bir kocaman umutla dön istanbula...
aryacığım üzüldüm. denemenin sonucuna.. sende hala kendi yumurtalarından vazgeçmeyenlerdensin. yolun açık olsun..
Ben yeni tedaviden çıktım 5 folükülden iki tanesi gelişti ama malesef dölenmediiki ay sonra tekrar denicem.Malesef şu an hiç birimizde güzel haberler yok.Savaşa deam ediyoruz
Aysevi transferin hayırlı olsun, şansın bol olsun... yaşadıgın talihsizlikleri okudum demekki Berk beyin merkezi uzaktan hoş geliyormuş diye düşündüm, ben transfer yapılan ortam ve labaratuarları hakkındaki düşüncelerini merakettim onlar nasıldı ? daha önce yazdıysan sanıyorum kaçırdım o kısmını :44:
Yosunn senin tedavinde hayırlı olsun, inşallah en kısa zamanda bebişleri alır gelirsin sende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?